|

Da ti mi niste exemple de oameni pe care ii considerati destepti,pe care ii admirati, pe care ii aveti ca model si spuneti si de ce?

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Hmm..ma uitasem la raspunsul dat si am vazut "Albert Einstein".Eu una nu pot sa spun ca respect oameni pe care nu i-am cunoscut, fie ei oricat de inteligenti sau de succes.Respect mai multi oameni, dar admir in mod deosebit 3, pentru lucruri complet diferite. Profesoara mea de romana din liceu, o femeie de o integritate incredibila, care ar merge pana la capatul lumii ca sa sustina lucrurile in care crede, bunicul meu, care per total nu este neaparat un om onest, dar apreciez faptul ca a ajuns la 80 de ani cu aceeasi inima curata, minte deschisa si voiosie pe care o are un copil, si pastorul unei biserici pe care o frecventam in copilarie, pe vremea aia avea doar 25 de ani, si era un exemplu pentru toti cei din jur, oameni in varsta mergeau la el pentru sfaturi, mi se parea atunci uimitor ca era atat de tanar si atat de cerebral in acelasi timp.happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Paramahansa yogananda i-am citit autobiografia si mi-a placut foarte mult este un om minunat, a transmis un mesaj frumos omenirii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Minunatul om al Nordului, Fridtjof Nansen, care a jucat un rol atat de binecuvantat in timpul nenorocirilor si necazurilor cauzate de Primul Razboi Mondial; Louis Pasteur care intotdeauna indemna generatiile tinere la munca si la cercetari stiintifice; ''Oricare ar fi cariera pe care o imbratisati'' spunea el, ''sa aveti intotdeauna un scop maret''.
Henry Ford ma cucerit prin forta de munca si curajul aratat in realizarile lui, care l-au ridicat din anonimat in fruntea intreprinderilor sale gigantice; el spunea ca ''un lucru care te intereseaza nu poate sa fie niciodata greu de facut''.
Ce sa mai zic de Benjamin Franklin, baiatului care ii placea sa citeasca din tate cartile care le gasea la indemana; CARTEA fu o calauza sigura pentru el, imbogatindu-i creierul si innobilandu-i sufletul.
Il mai admir si pe Thomas Alva Edison care ma fascinat cu povestea vietii lui; a fost inscris la scoala mai tarziu, din cauza debilitatii, insa era privit de profesori ca cel mai prost din scoala; nu dupa mult timp, directorul scolii l-a dat afara, trimitand vorba mamei sale ca nu poate sa-si compromita scoala cu un asemenea element; mno poftim cultura...ce bunica'mea ne faceam noi fara bec?
Nu stiu pe care sa-ti mai zic ca is atatia oameni valorosi...
Seara fainawinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Erwin Schrodinger (laureat al premiului nobel pentru fizică cuantică), pentru că am întâlnit la el unul dintre cele mai puternice argumente ale existenei lui Dumnezeu - o adevărată revelație pentru mine!

P.C. Vezi lucrarea "CE ESTE VIAŢA? - ŞI SPIRIT ŞI MATERIE!"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Spune mi care este diferenta dintre Dumnezeu si---Alah, Zeus, Thor, Zana maseluta, Mos Craciun etc
Uite ce m a impresionat si pe cine admir eu--http://www.youtube.com/watch?v=9FiHRVb_uE0
si asta--http://www.youtube.com/watch?v=mQorzOS-F6w

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu prea avem modele

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Părintele Damaschin de la Sihăstria Putnei. Pentru că în el s-a sălășluit Sfântul Duh la anii tinereții, ceea cel face să vorbească cu o înțelepciune rar întâlnită. Deasemenea îl apreciez nu doar pe el, ci pe toți pustnicii și cuvioșii care s-au nevoit în mănăstiri, schituri și chilii în adâncul munților.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand, nu inteleg de ce ai postat aceasta intrebare in aceasta categorie, dar...fie.
On-topic, doua personalitati importante mi-au venit in minte la aceasta ora tarzie, si anume:
1. Jimi Hendrix. Un veritabil zeu al muzicii rock (si nu numai), o personalitate marcanta, atat pentru anii '60, cat si pentru deceniile ce au urmat mortii sale premature, Hendrix revolutioneaza ireversibil imaginea chitarii electrice, conferind oconsistenta si o valoare uluitoare unui intrument subapreciat, la acel moment. Acesta a schimbat radical si definitiv fata muzicii si a intrumentului sau reprezentativ, comundand si inregistrand un repertoriu impresioant de piese, devenind, intre timp, artistul rock dupa care s-au facut cele mai multe cover-uri.
2. Friedrich Nietzsche. Filosof arhicunoscut, om de cultura si gandire, Nietzsche infrunta filosofia clasica si o redefineste. El se opune oricarei forme de manipulare (incluzand religia, ca tot suntem in aceasta categorie, etica sa fiind foarte controversata prin celebra fraza "Gott ist tot!" - "God is dead!"). Nietzsche nu s-a dat in laturi de la nimic pentru a isi exprima in intregime filosofia sa personala, devenind unul dintre membrii de vaza ai miscarii iluministe. Este, probabil, filosoful meu preferat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Albert Einstein pentru ca el a descoperit multe chestii interesante.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poi cred ca e doar unul singur. Acela e DOMNUL SLAVEI ISUS HRISTOS.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru obelix2266):

DOMNUL SCLAVEI ISUS HRISTOS. -aici cred ca ai gresit atat...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează