|

Da, vad ca sunt multe comentarii și chiar dezbinări pe acest subiect, ba uni ma mai fac si nerușinat, nesimțit. în biblia mea scrie Isus.

Unii spun ca în greaca Isus înseamnă 'măgar' și de-aceea este greșit, când de fapt în noul testament în limba greaca nu se scrie nici Iisus nici Isus dacă vine vorba de scrierea exacta! iar în greaca la măgar se spune 'onons' si nu Isus. este o problema controversata în zilele nostre, dar fără rost! am mai auzit ca în bibliile ortodoxe e scris cu 2 de 'ii' iar în cele protestante (traducerile Cornilescu)cu un singur 'i', nu ma pricep în traducerile grecesti ori ebraice dar mai bine sa ne uitam la continut si nu la ambalaj! nu?

Fereste-te de vorbăriile goale si lumești; căci cei ce le țin, vor înainta tot mai mult în necinstirea lui Dumnezeu (2 Timotei 2:16) haide-ți sa-l cinstim pe Dumnezeu și sa lăsam contradicțiile fără rost!

Ce părere aveți?

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

In Biblia ta? Dar ce draga, ai vreo Biblie aparte? Si din cunostintele mele, Biblia se scrie cu b mare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

E amuzant ca nici pana acum n-ati aflat cum il cheama pe fiul zeului vostru...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Cornilescu a fost tot un preot ortodox. Chestia cu un i sau doi nu prea are importanta deoarece Isus era evreu si vorbea in evreeste sau aramaica. Treaba cu limba greaca este ca "frectia Diana" la un picior de lemn sau dezbaterea privind sexul ingerilor. In loc sa se precupe de starea lor spirituala se ocupa de "paiul" din ochiul altora. Fi sigur ca Domnul Isus stie cand cineva se refera la EL sau la un magar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu nu cred ca religia ta consta in "cum se scrie sau de ce se scrie Iisus sau Isus"?! sincer nu mai stiu ce sa cred, sunt idei pro si contra, adica ce rost are sa stii atatea teorii despre cum se scrie.Protestantii si Neoprotestantii, Catolicii [.] scriu Isus, numai ortodocsii scriu cu Iisus.Atata timp cat sti ca ai un Dumnezeu cate te iubeste si ti-a dat sansa sa existi, noi nu avem dreptul nici sa ne luam viata nici sa-l tot punem la incercare cu atatea teorii. Nu cred in vreo religie ca ea e cu totul "adevarata" pentru ca fiecare are ascunzisiuri.Sunt multi care se decalara atei, si nici macar nu stiu la ce se expun.adica domne` daca chiar exista Dumnezeu,Isus sau Iisus si noi nu credem in existenta lor, ne credem noi atotputernici si ei chiar exista, nu pierdem ceva?! si cand zic ceva"newlife" sti la ce ma refer.si aici te contrazic cu o chesie .I.Hr. grecii erau mici atei[nu ca azi nu sunt]. Evreii sunt in istorie cei mai credinciori, adica ei au scris Biblia, si -u condus popurul din Israel [tara sclaviei cum o numesc ei], si na.adica daca te intorci asa un pic in timp vezi ca nu grecii,romanii,au fost cei mai dezbatuti in istoria crestinismului,ci evreii,filistenii,si alte semintii.p.s filistenii se inchinau la zei, nu credeau in Dumnezeu si mereu aveau razboaie cu evreii. Tu daca vrei sa-l cinstesti pe Dumnezeu cinsteste-l fara sa asculti fel si fel de vorbe."Fericiti cei saraci cu Duhul, caci a lor va fi imparatia cerurilor". sunt multe lucruri in Biblie care se inteleg gresit daca nu citesti cu atentie si de aceea sunt oamenii indignatii de unele lucruri.
Asta e parerea mea despre tot ce contine "crestinismul".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Buna!

Si eu am avut o biblie care Iisus il scria cu un singur i si m-am intreat de ce m-am dus la biserica si mi-a spus ca aceea biblie este pentru catolici scria totul foarte lung si avea o groaza de detalii pentru cei care vor sa devina crestinii apoi am schimbat-o corect pentru crestinii-ortodoxi este Iisus singurul si unicul iar parerea mea este exact ca a ta dar printr-o intrebare pe TPU nu reusesti sa indrumi pe nimeni trebuie sa scrii un discurs detaliat in public nu pe calculator trebuie sa fii dramatic si daca iti dorestii cu adevarat sa ii indrumii pe oameni fa ceva maret uite un discurs care eu l-as tine:Oameni buni nu uitati in credinta celui care ne-a creat unicul,cel care nu judeca,ci cel care ne invata nu credem in propriul sange? nu uitati ca fara el lumea ea foc el are grija de toate,nu va ganditi,cum poate sa le facaa el pe toate? Aveti inima oaamenii buni!
Pe acesta l-as spune si as mai spune multe altele dar ar trebui sa scriu prea mult trebuie doar sa spui ce gandesti, fundita te rog?

Pa, pa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Corect este Iisus, nu Isus!
Yesua sau Yehosua, Iesus, Iisus, Jesus etc... toti pastreaza cele 2 vocale, numai Cornilescu renunta la un i.
Parintele Cornitescu, care preda ebraica, arheologie si Vechiul Testament, spunea ca Iisus inseamna Dumnezeu(YHWH) Mantuitor iar Isus inseamna doar mantuitor... Vezi deci, importanta unei singure litere, pe care Cornilescu nu avea de unde s-o stie pentru ca nu cunostea ebraica. O litera il face pe Iisus un simplu salvator, nu mai recunoastem ca e Fiul lui Dumnezeu intrupat...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează