|

Daca Adam si Eva au fost primii oameni creati de Dumnezeu si ei erau constienti de existenta Lui, de ce nu au impartasit experientele lor si urmasilor? Astfel, toti am fi fost siguri ca Dumnezeu exista si nu ar mai fi atei, agnostici sau altele. Toti am avea aceeasi divinitate.

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Dar ei au spus urmasilor despre Dumnezeu.De exemplu copilul lor Abel a fost o persoana care l-a iubit pe Dumnezeu.Insa,azi conducatorul lumii este Satan, de aceea oamenii incep sa nu mai creada in Dumnezeu. 1Ioan5:19

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

De unde ideea ca Satan conduce lumea? De unde ideea ca trebuie sa cred intr-o putere divina ca sa fiu om bun? De ce sa cred intr-o fiinta divina care, in loc sa ma indrume, ma ameninta cu focul din Iad? Eu ca ateu sunt lipsit de sentimente? Nu pot face diferenta intre bine si rau, iubire sau ura? Ia arunca o privire si uitat-te, cati oameni sunt ajutati de BOR si cati de organizatii/fundatii private? Biblia de ce nu scrie nimic de raspandirea sangeroasa a crestinitatii? Zeul atotstiutor uita de milioanele de oameni omorati pentru ca aveau alta religie sau nu credeau in el? Uita de oamenii (mai ales femei) arsi pe rug pentru ca aveau o boala care n-o puteau explica sau, malformatii? Din moment ce crezi in Dzeu, crezi si in Satana, si invers. N-ai cum sa crezi doar in existenta unuia sau altuia. Ateii nu cred in Satana, nici Dzeu. Imediat ne trezim sa fim considerati satanisti, sacrificam virgine si copii, nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Ştim că suntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.

nu scrie ca conduce satana ceva, ba chiar isus spune ca raul nu vine din interior, interpretezi biblia cum vrei, daca ar fi cum spui tu nu iar mai fi cerut pamantul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru king4aday):

Ai dreptate,crestinatatea a facut mult rau oamenilor sinceri si chiar Dumnezeu e dezgustat de ipocrizia religioasa care este azi, de fapt Satan se foloseste de religia falsa pentru a induce oamenii in eroare. Apoi despre iad, Biblia arata clar ca inseamna moartea, dar oamenii sunt invatati ca Dumnezeu ii chinuie in foc cand de fapt el uraste asa ceva si nici nu ar face acest lucru, Apocalipsa21:8,Ieremia7:31.Daca analizezi Biblia observi ca Dumnezeu este iubire, 1Ioan4:8,dar conducatorii religiosi au incercat sa-si tina enoriasii prin metode nebiblice si amenintandu-i ca daca nu fac ce spun ei Dumnezeu ii pedepseste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Nu am prea inteles ce ai vrut sa spui la final, dar insusi Isus a zis ca Satan e conducatorul lumii.Ioan12:31,14:30.Apoi cand a fost ispitit de Satan, acesta i-a zis ca daca se inchina lui, ii va da toate regatele lumii.Isus,daca nu era asa, i-ar fi spus ca nu poate sa-i dea regatele pentru ca-i apartin lui Dumnezeu, dar el nu a facut acest lucru.Matei4:8-10.Apoi e logic, daca te gandesti la rautatea din lume, nu are cum sa conduca Dumnezeu, pentru ca el este iubire. 1ioan4:8.Tocmai de aceea Dumnezeu va interveni curand, pentru ca si el s-a saturat.Psalmi37:9-11

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca Adam si Eva sunt niste personaje dintr o legenda, de aia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un fel de "If God has spoken, why is the world not convinced?" laughing
Deoarece, pentru ca, fiindca, despre, e un basm. Ciudat e ca Tinerete fara batranete si viata fara de moarte n-a prins la lume thinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din păcate iadul " NU este deloc un loc simbolic! Iadul nu înseamnă în nici un caz doar vreo banală moarte, ci un loc veșnic, îndepărtarea pe cont propriu de Dumnezeu!

Iată doar o parte dintre dovezi (Biblia spune acest lucru):

Iuda 1, 6: Iar pe îngerii care nu şi-au păzit vrednicia, ci au părăsit locaşul lor, i-a pus la păstrare sub întuneric, în lanţuri veşnice, spre judecata zilei celei mari.

Iuda 1, 7: „Tot aşa, Sodoma şi Gomora şi cetăţile dimprejurul lor care, în acelaşi chip ca acestea, s-au dat la desfrânare şi au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veşnic.

Iuda 1, 13: "Valuri sălbatice ale mării, care îşi spumegă ruşinea lor, stele rătăcitoare, cărora întunericul întunericului li se păstrează în veşnicie.

Marcu 3, 29: Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda veşnică.

Matei 18, 8: Iar dacă mâna ta sau piciorul tău te sminteşte, taie-l şi aruncă-l de la tine, că este bine pentru tine să intri în viaţă ciung sau şchiop, decât, având amândouă mâinile sau amândouă picioarele, să fii aruncat în focul cel veşnic.

Matei 25, 41: „Atunci va zice şi celor de-a stânga: Duceţi-vă de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care este gătit diavolului şi îngerilor lui."
Matei 25, 46: Şi vor merge aceştia la osândă veşnică, iar drepţii la viaţă veşnică.

II tes 1, 9 Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veşnică de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui,

Ioan5, 29: „Şi vor ieşi, cei ce au făcut cele bune spre învierea vieţii şi cei ce au făcut cele rele spre învierea osândirii."

Daniel 12, 2: Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi ruşine veşnică.

Cutremurătoare cuvinte: Matei 25,...2004 - 2166 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oamenii din toate timpurile şi locurile au obişnuit să venereze pe cineva din domeniul spiritual, iar sentimentul religios poate fi întâlnit pretutindeni în istorie. Asta şi demonstreză că la început oamenii au fost conştienţi de existenţa lui Dumnezeu. Dar fiind liberi, oamenii au început să-şi formeze propriile păreri şi concepţii despre divinitate, inclusiv unii au ajuns să nu mai creadă în nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Adam= Pamant Rosu
Eva = Datatoare de viata

Nu stim daca "Adam si Eva" se refera la doi oameni sau un grup de oameni.

Este nevoie de cel putin 50 de indivizi pentru perpetuare unei specii,pentru diversitate genetica, sa nu existe malformatii.

In fine, sa spunem ca este adevarat, nu exista o explicatie teologica la intrebarea ta.

Sau, trebuie sa dam vina pe Bau-Bau si cazul este rezolvat! happy
Bau-Bau a pacalit lumea sa nu mai creada sau sa venereze alti zei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt unii care merg pe ideea ca tot autonomia e mai buna - fie ea si a ratiunii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează