|

Daca am estima in procente, cati atei exista in intreaga omenire?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Intre 12% si 16% din populatie. Cam greu de zis. In Rromania spre exemplu, numarul este mult mai mare decat se spune dar multi au fost trecuti din start la o religie fara sa fie intrebati sau a fost ignorata alegera lor iar multi au trecut o religie din cauza celor din jur pentru ca nu au vrut sa fie marginalizati. Multe persoane care au ignorat decizia ateilor de a fi trecuti la acea categorie o ardeau cu "dar vai, cum poti spune ca esti ateu? Te-ai nascut in Rromania deci esti ortodox". Cam asa se intampla si in alte tari unde majoritatea apartin unei religii motiv pentru care nu poti spune cu exactitate cati sunt.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Intre 12% si 16% din populatie pot fi deisti, agnostici, non religiosi, ateii poate sunt 2, 3 la suta din poulatia lumii, eu cred ca suntem cam 200, 300 de milioane de ateii in toata lumea

18 răspunsuri:
| a răspuns:

Este dificil de cuantificat numărul de atei din lume. Un studiu din 2005 publicat în Encyclopædia Britannica a constatat că circa 11, 9% din populația lumii este non-religioasă iar aproximativ 2, 3% sunt atei. Această cifră nu-i include pe cei care urmează religii atee, cum ar fi budiștii[20].
Un sondaj de opinie derulat în noiembrie-decembrie 2006 publicat în Financial Times oferă date pentru Statele Unite și cinci țări europene. Cele mai scăzute rate ale ateismului au fost găsite în Statele Unite (4%), în timp ce numărul ateilor în țările europene studiate a fost considerabil mai mare: Italia (7%), Spania (11%), Marea Britanie (17%), Germania (20%) și Franța (32%)[21][22]. Aceste rezultate sunt similare cu cele ale unui sondaj oficial al Uniunii Europene, care a raportat că 18% din populația UE nu cred într-o divinitate[23]. Alte studii au plasat procentul estimat de atei, agnostici și necredincioși într-un Dumnezeu personal la valori mici în Polonia, România, Cipru[24] și până la 85% în Suedia, 80% în Danemarca, 72% în Norvegia și 60% în Finlanda[25]. Potrivit Biroului Australian de Statistică, 19% dintre australieni au "nicio religie", o categorie care include atei[22]. Între 64% și 65% de japonezi sunt atei, agnostici, sau nu cred într-un Dumnezeu.

| a răspuns (pentru LadyDy01):

Articolu este gresit persoanele non religiose atatea sunt dar nu cele atee

| a răspuns:

Putini.

| a răspuns:

''intre 12-16%''. Nu cred. Banuiesc ca procentajul a mai crescut pe la vreo 30%.
Oricum, 30% persoane fara viata, care stau sa contrazica religia, nestiind a se distra, nestiind ce este viata si a se bucura de ea...


Dar tot ii iubesc.

| a răspuns (pentru Exilee):

Daca tu prin ateu intelegi "persoana fara viata, care sta sa contrazica religia, nestiind a se distra, nestiind ce este viata"...N-am ce-ti zice.Ma port ca majoritatea oamenilor de pe aceasta planeta, invat, ma distrez, fac un sport, ma plimb, cant la chitara, orice face si un om normal.Iti garantez ca daca ma locui prin intamplare, o saptamana impreuna, sa zicem ca am fi studenti amandoi, ne-am distra la fel de bine ca 2 crestini, 2 atei, 2 musulmani.

Noi te uram.

| a răspuns (pentru Thunderstruck):

A nu. glumeam doar happy. Ma rog, asa va vad eu pe internet big grin NU stiu cum sunteti si in viata reala.

PS: nici nu stii ce placere mi-ar face sa te am ca (,) coleg de camera laughing)
Cate bobarnace-ai lua.

| a răspuns (pentru Exilee):

Ma, exact asa sunteti si voi, unii, desigur, doar ca invers.Si noi la fel, unii, nu toti. Aveam si eu o perioada, dar mi-a trecut, n-am nimic acum cu religia, stiu ca nu pot sa ma impotrivesc.
Mie mi-ar face placere, ne mai ciufulim asa, din cand in cand, dar asa se leaga prieteniilelaughing.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Destui de multi.Uni se declara crestini, din cauza reputatiei, sau familiei etc.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai si tu dreptate

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta si-a inventat-o mintea ta de ateu.Nu-i adevarat ce ai spus. Daca esti un adevarat ateu nu te prefaci ca esti satanist, musulman sau crestin doar din cauza familiei si la fel si pentru crestini.

| a răspuns (pentru albaKiara):

Serios? Adica tu preferi sa-ti ranesti semenii cand stii ca convigerea ta nu e pe placul lor? Eu nu am vazut cum au reactionat ai mei acum ceva timp cand am experimentat satanismul si nu vreau sa mai trec prin aceasta.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Ei m-ar rani mai mult pentru ca m-ar exclude.

| a răspuns (pentru albaKiara):

Hello cand tu alegi o cale diferita de a lor automat tu te excluz, de accea prefer sa nu le zic nimic.

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Las ca e mai bine Romania e o tara religioasa si asa trebuie sa ramana pana cand nu trece printr-o evolutie economica, cultura

| a răspuns:

1 miliard de chinezi, vreo 80 milioane de rusi, aproape jumatate din Europa. As zice vreo 25% (declarativ), practic ceva mai multi.