Dumnezeu ne-a creat ca sa fim fericiti si sa ascultam de El.Dar, omul nu a ascultat de Dumnezeu si a pacatuit.Asadar,trebuie sa venim cu o inima smerita inaintea Lui si sa ne cerem iertare in numele lui Isus.
Tu prin intrebarea asta vrei sa demonstrezi ca nu ai citit Biblia sau ce?
Unde ti-a fost dat sa pacatuiesti? Ti-a dat Dumnezeu pacate?
Cand Adam si Eva au luat din fructul oprit, au dat nastere unui mecanism, au permis intrarea pacatului in lume.
Ce vina are Dumnezeu ca omul nu il asculta?
Nu cred ca ai citit intrebarea.Nu'i nimic.Acum am rabdare:nu,nu am citit biblia(tu, cred ca ai citit'o de aceea esti atat de cult si ti'ai dedicat cateva minute din timpul tau pretios pentru a raspunde la ''stupida'' mea intrebare). Daca in biblie spune ca :''nu e om fara de pacat" asta inseamna ca nu are rost sa ne rugam pentru iertarea pacatelor daca noi inevitabil, tot o sa la facem.Adica,mai pe intelesul tau, am intrebat :de ce a creeat dumnezeu o fiinta imperfecta? Ca sa o pedepseasca sau sa atinga perfectiune pe care numai "sfintii" o au?-ma referal la modul general al lucrurilor-
Ba ti-am citit intrebarea si am inteles-o si nu ma dau "cult" doar ca raspunsurile se gasesc in Biblie asta voiam sa te fac sa intelegi.
Daca acolo zice ca nu este om fara de pacat, zice adevarul sau nu?
Dar asta nu inseamna ca nu poti primi iertare. De aceea s-a Jertfit Isus Hristos pentru ca sa primesti iertare crezand in Jertfa Lui si traind viata in conformitate cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Deci daca vrei sa primesti iertare, se poate!
Si raspunsul ti l-am dat si mai sus. Dumnezeu a creat o fiinta perfecta, nu imperfecta, insa omul din cauza neascultarii a ajuns o fiinta imperfecta!
De ce s-a jertfit Hristos,daca eu nici nu existam atunci? Eu nu am chef nici de cearta,nici nu vreau sa arat ca sunt"cea mai tare",am pus pur si simplu o intrebare care cred eu ca e interesanta,si intr-un anumit fel cred in d-zeu,dar nu modul in care il preaslavesti,lauzi,te rogi la el(ma rog, fiecare cu,, rotitele'' sale
)
O fi interesanta din punctul tau de vedere, pentru ca din moment ce nu cunosti Biblia e normal sa nu stii de ce era nevoie de Jertfa.Eu nu ma cert cu nimeni, este un site unde fiecare este liber sa isi spuna opinile!
Dar cum ai zis si tu fiecare cu "rotitele" sale!
Deci mr mike pacatul e tot pacat a injura=a omora.Nu e diferenta.Plata pacatului e moartea.Nu zice plata pacatelor mari e moartea.
Fiindca avem oportunitatea de a alege .De ce? ca sa vedem ce fel de oameni suntem si daca putem sa ne abtinem. Cel putin asa gandesc eu!
.
De ce majoritatea incep sa spuna tot felul de prostii, diferite de ceea ce am intrebat? Chiar e atat de greu sa intelegi ca un om nu vrea sa auda tot ce iti trece prin cap? am cerut o parere si am primit tot felul de absurditati.
Si in plus,se pare ca mai sunt si crestini care cunosc foarte bine biblia,din cate lasa sa se inteleaga,si imi spun mie ''daca nu ai citit biblia.'',am spus ca nu am citit biblia,nu ca nu o stiu (e o diferanta),consider eu ca de atatia ani de cand fac eu religie,am invatat si citate, si fragmente, si parabole
Incercam sa diminuam proportiile pacatului rugandu-ne la Dumnezeu, chiar daca tu crezi ca nu e, si facand lucruri bune, sau macar pe-aproape Eu cred ca suntem "pedepsiti" pentru pacate fiindca Dumnezeu, atunci cand ne-a creat, ne-a izolat de toate orgiile lumii, dar cum adam si eva au cazut, din aceasta cauza cred ca trebuie sa ne castigam iertarea pentur pacate. Sper ca nu am exagerat
Zi-mi ma cine ti-a zis ca nu exista Dumnezeu.Sau te uiti la ciutatzi aia de la otv. ma uitam si eu dar... au cam exagerat. daca tu nu crezi in Dumnezeu nu ai decat.Tu crezi ca CELE 10 PORUNCI au fost facute de mana omului? In Isdrael se mai aprindeau lumanarile de Paste daca nu exista ISUS? eu iti zic sa citesti Biblia in intregime si sa-mi spui cum te vei simti atunci!
1. pentru ca nu ne este dat sa pacatuim, asta se numeste liber arbitru...adica poti sa alegi ce e bine sau ce e rau. daca alegi ce e bine good for you, daca alegi ce e rau raspunzi pentru asta
2.cred ca stiai deja raspunsu, dar nu vrei sa il accepti. intrebarea ta e ceva de genu de ce mai mancam daca tot ni se face foame? raspuns: de aia. daca mananci ce trebuie happy end, daca nu ai belit-o
Isi place istoria? mie imi place mai ales mitologiile in special a grecilor, egiptenilor vezi tu omul mereu a vrut sasi explice natura si natura lui ca om, daca faceai ceva rau trebia sa te rogi uni aduceau ofrande, sacrifici, acum in era monderna ne rugam, referitor la intrebarea ta raspunsul ar fi daca lasi un caine dezlegat si sti ca va musca vecinul de langa tine l-ai lasa? dumnezeu lasa raul sa se dezvolte de acea a si creat raul pentru ca e o parte din el, de ce nu ea iertat pe adam si eva cand au pacatuit? chiar atat de crud poate fi un zeu sasi arunci creatia in iad pentru un amarat de mar
NU ne-a fost dat sa pacatuim. Totul a inceput de la Adam si Eva. Ei au pacatuit si atunci Dumnezeu i-a pedepsit (Eva a nascut pe copiii ei cu mari dureri si Adam a trebuit sa munceasca din greu pentru a-si obtine hrana de zi cu zi). Dar Dumnezeu, prin bunatatea lui, a trimis pe Isus Hristos ca sa moara pe cruce pentru pacatele noastre si sa ne mantuiasca. Dar acum, Satan se lupta ca sa ne faca sa pacatuim. Noi nu trebuie sa ne lasam influientati de cel rau, ci trebuie sa ne gandim doar la Dumnezeu si el ne va ajuta sa infruntam raul prin bine si sa nu mai pacatuim.El ne ajuta mereu cand avem nevoie de ajutor si El (Dumnezeu) este cel mai bun prieten al nostru.Citeste Biblia si cu siguranta vei intelege mai bine ce vrea Dumnezeu sa spuna. Sper ca te-am ajutat sa intelegi. Trebuie sa citesti treptat Biblia, altfel nu vei intelege ce Dumnezeu vrea sa spuna.
Foarte inteligent raspunsul tau!
AdrianAndrei012345 întreabă: