|

Dacă biserica e împotriva homosexualității şi a pervertirii sexuale în general, de ce există atât de mulți clerici homosexuali şi pedofili?

De ce biserica nu-şi face curățenie în propria ogradă?

16 răspunsuri:
| a răspuns:

NU biserica se opune sodomistilor ci Dumnezeu. Vremea "curateniei" facute de Dumnezeu va veni in curand. Biserica ca uniune ca celor credinciosi nu are cum sa-i verifice pe enoriasi DAR in privinta clerului ai dreptate. Din nefericire sistemul manastirilor este un mare generator de orori sexuale in randul clerului, deh biserici care nu au legatura in general cu Dumnezeu ci cu traditia, religi traditionaliste. A "face curatenie" inseamna A RECUNOASTE in mod oficial PACATELE bisericii, atunci nu mai pot spune ca sunt "reprezentantii" lui Dumnezeu pe pamant (Papa, Prea fericitii, etc).

| a răspuns:

Ii doare pe popi în pix de reguli. Ei sunt împotriva gay lor de marketing pentru ca asta prinde la prostime...

| a răspuns:

Pentru job-ul reprezentanților acestei instituții este să spună ce să se facă nu și să pună în practică.

| a răspuns:

Pentru ca e mai usor sa critici pe alti decat sa vezi rahatul din ograda ta, ai inteles, asa merge toata societatea romaneasca

| a răspuns:

Ce inseamna pentru tine "atât de mulți" daca au fost acele 2 cazuri acum 2 ani? Ce inseamna 2 cazuri raportate la numarul de 23000 de preoti si calugari care NU sunt atinsi de demonii perversiunilor de acel gen... Mai putin de 1 din 10000 deci. Vezi ce face generalizarea din om? Pana si numarul preotilor/ calugarilor care au fost fulgerati in timp ce se dadeau vara cu schiurile e statistic mai mare decat procentul de pederasti.
Si asta provine probabil si din faptul ca noi romanii ca popor nu prea avem de-a face cu astfel de vicii sodomiste. Se stie faptul ca acele parade guvernul nostru "pro fund" europenizat plateste in jur de 500.000 pentru a fi adusi cu autocarele din alte tari. Ciudat, nu? thinking

| explică (pentru milan9):

Nu m-am referit strict la România.
M-am referit la biserica creștină de pretutindeni care stă sub aceeași învățătură a lui Iisus Christos. Biserica nu are granițe.
Și aici în Grecia e tot biserica creștin-ortodoxă. Dar chiar și biserica catolică.
Iar numărul cazurilor e mult mai mare decât cele 2 pe care le-ai amintit tu.

| a răspuns:

E hai. Pe bune? Nu stii vorba cu "fa ce zice popa, nu ce face popa"?
De ce...pentru ca e o institutie ca oricare alta, formata din oameni care incalca legi (fie ele morale sau juridice).

| explică (pentru sofisis):

Poate "nu fă ce zice popa, zi-mi ce-ți face popa" laughing

| a răspuns:

Csf? Iubirea nu o poţi controla.Nu poţi renunţa la ea, chiar dacă ajungi în iad.

| a răspuns:

Pentru ca nu toti cei care imbratiseaza cariera de preot fac asta din credinta si dedicare lui Dumnezeu. Unii o fac doar pentru bani sau pentru ca li se pare o meserie usoara.
De aceea se spune "Fa ce spune popa, nu ce face popa." Popa e om si el poate sa greseasca la fel de mult ca ceilalti muritori. Dar dupa parerea mea greseala lui e mai grava, pentru ca el ar trebui sa fie un model pentru crestini.

| a răspuns:

Pentru că nu se respectă Biblia. Biserica Ortodoxă este, teoretic, strictă. Practic, este foarte permisivă. Sunt dovezi clare de preoți pedofili, homosexuali, dar primesc simple avertismente. Probabil că și în acea instituție există pile.

| a răspuns:

"Şi mulţi se vor lua după învăţăturile lor rătăcite şi, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită; Şi din poftă de avere şi cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăboveşte şi pierzarea lor nu dormitează."

(A doua epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru – 2/2, 3)
Acei oameni, indiferent de functia pe care o au in biserica NU SUNT CRESTINI, si din cauza ca ei spun ca sunt, "CALEA ADEVARULUI ESTE HULITA".
Crestin este NUMAI acela care traieste potrivit invataturii lui Iisus (am mai scris si o sa repet asta pana vor intelege toti)
ESTE TOTAL GRESIT ca sa pastrezi in biserica oameni care nu sunt crestini - cei care traiesc cum ii taie capul trebuie DATI AFARA DIN BISERICA asa cum scrie in evanghelie ca din cauza lor "CALEA ADEVARULUI ESTE HULITA "
Cred ca cel mai bine ar fi intr-adevar ca fiecare sa-si faca curatenie in ograda lui si sa nu mai aiba grija de ograda altuia. Cum vreti sa fie in ograda unor slujitori ai diavolului? Ce rost are sa le criticati ograda atata timp cat ei se straduiesc sa o murdareasca cat mai mult, pentru ca de asta traiesc, asta este treba lor pe acest pamant?
Nu conteaza ce spun bisericile, conteaza ce spune Iisus. De la Iisus trebuie invatat nu de la biserici.

| explică (pentru Mircea08):

"Nu conteaza ce spun bisericile, conteaza ce spune Iisus. De la Iisus trebuie invatat nu de la biserici."
Mda... asta chiar e cu greutate.
Doar că majoritatea creștinilor își apără biserica indiferent de ce și cum.

| a răspuns:

Invataturile crestine sunt impotriva homosexualitatii. Oamenii cad prada pacatului si desfranarii foarte usor.
Constituria Romaniei este impotriva coruptiei, si totusi se comite... Oamenii sunt de vina, nu invataturile.

| a răspuns:

Pentru ca probabil pedofilii platesc o taxa mai mare pentru patriarhie si se fac ca nu vad dupa, la ei totul se rezuma la bani

| a răspuns:

Salut!
Pana si Isus a spus ca odata venita lumina in lume, omul a iubit mai mult intunericul dacat lumina, iar popii nu fac exceptie, si ei sunt oameni pacatosi. Daca un credincios se spovedeste la preot, popa cum scapa de pacata? Nu are? laughing
Nu o fac si nu o vor face atat timp cat ei considera ca traiesc confortabil si liberi.
Credinta in Dumnezeu asta este, o CREDINTA, iar popii stiu cel mai bine asta. Traiesti pe Pamant si fara sa crezi in Dumnezeu; numai ultimul act al vietii tale va depinde de El, atat.