|

Daca chiar exista Dumnezeu de ce nu avem toti aceeasi sansa la viata? De ce nu putem sti sigur ca exista Dumnezeu? Ce este mai exact constiinta? Ce credeti ca se intampla dupa ce murim?

17 Raportează Evaluează
17 răspunsuri:
| a răspuns:

Adica sa traim toti aceeasi viata, ca robotii sau cum? Constiinta este "vocea" sufletului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa ce murim intervine procesul de descompunere, ne mananca viermii si ne sar ochii laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa moarte, ce este finit (corpul fizic, somatic) putrezeste iar cel infinit(C.S., sufletul) trece in dimensiunea infinita. Daca este impacat cu Dumnezeu, el merge in "locul" cu fericire eterna, daca nu - in locul lipsit de fericire si de dragostea lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut iti voi raspunde pe rand la fiecare intrebare si sper sa te fac sa intelegi daca nu iti recomand sa cumperi o carte,, Dogmatica,, e scrisa de Zagrean.
1.Depinde ce vrei sa spui prin aceeasi sansa la viata.Omul isi face singur viata mai grea sau mai usoara. Dumnezeu de aceea ne-a lasat cu constiinta libera si vointa libera.El nu ne obliga sa facem un anumit lucru.Si pe de lata parte nu cred ca daca toti am avea aceeasi sansa la viata asa cum te-ai exprimat tu atunci ar depinde existenta lui Dumnezeu. Dumnezeu exista prin faptul ca este Insasi Creatorul nostru.
2. Putem sti sigur ca exista Dumnezeu si in plus nu te opreste nimeni sa crezi.Pentru a afla mai multe la aceasta intrebare te sfatuiesc sa citesti si sa vorbesti cu un preot ortodox despre acest subiect.
3.Constiinta este vocea sufletului.O sa afli ce inseamna asta la ultima intrebare pe care ai pus-o.
4. Dupa ce murim urmeaza judecata de apoi unde este prezent Mantuitorul Hristos.De mentionat este ca nu El da sentinta(adica nu El zice tu te duci in Rai iar tu in Iad) ci constiinta fiecaruia a memorat toate faptele bune si rele de-a lungul vietii tale iar ea te judeca prin concluzionarea a ceea ce ai facut pe pamant.Te salut si succes in a cauta mai pe larg raspunsurile la intrebari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Foarte frumos raspunsul tau. As vrea totusi sa te intreb ceva pentru ca stii destul de multe din cate vad. Daca Dumnezeu si Iisus sunt una, la cine s-a rugat Iisus in gradina Ghetsimani si de ce a spus : Tatal m-a trimis? A, si de ce religia ortodoxa incalca porunca cu privire la chipurile cioplite? Una din cele 10 porunci este sa nu te inchini la chipuri cioplite (icoane).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Pai vad ca postezi deci traiesti.iti traiesti viata.nu au sansa cei care sant omorati in pantecele mamelor lor fiindca parintii urca mai presus de Dumnezeu si le curma viata.dar nu Dumnezeu e de vina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dupa ce murim nu mai traim... logic.O sa fim ingropati si o sa putrezim in groapa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SaveOurSouls):

Dumnezeu Tatăl este diferit de Dumnezeu Fiul! Dar Dumnezeu Fiul este de ACEEAŞI NATURĂ DIVINĂ ca şi Tatăl. El este "Cel Unul-Născut, Fiul lui Dumnezeu."(Ioan 3, 18), -singurul despre care se spune la modul propriu că este "Fiul lui Dumnezeu".

Revelaţia prezintă clar în egală măsură şi trinitatea dar şi Unitatea: Trinitatea Persoanelor (3 persoane) într-o unitate desăvârşită a Aceleiaşi Fiinţe sau Naturi divine. În cadrul divinităţii se păstrează o Unitate absolută...

Natura sau Fiinţa divină este aceeaşi şi ea reprezintă "numitorul comun", legătura Unicităţii divine din Sfânta Treime. Comparaţia cu oamenii poate merge doar până la un anumit punct. Unitatea dintre cele trei Persoane divine este însă una totală, fiinţială, constând într-o singură natură divină...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Dumnezeu Fiul, egal şi "deofiinţă" (termen consacrat, în mod special scris legat) cu Tatăl, şi-a asumat supunerea faţă de Tatăl doar pentru că liber, şi-a asumat şi rolul de „mijlocitor", intermediar, pentru oameni.


Prin Întruparea Sa, Mântuitorul Hristos, păstrându-şi divinitatea, şi asumându-şi şi firea umană, El şi-a asumat şi "slăbiciunea" acestei firi în relaţia cu oamenii dar şi cu Tatăl. Jertfa Sa după Întrupare, a fost adusă de El în relaţie cu Tatăl, ca jertfă a naturii umane, asumate în mod voluntar (deşi era Dumnezeu), şi atunci, în mod absolut logic, termenii care exprimă o aparentă inferioritate în relaţie cu Dumnezeu Tatăl, de fapt se referă la „partea umanităţii" (pe care El şi-a asumat-o în mod liber în relaţie cu Tatăl, din cauza Întrupării, deşi Fiul este egal cu Tatăl).

În "rolul" asumat de bunăvoie prin întrupare (în acelaşi timp rămânând şi Dumnezeu), El S-a jertfit şi S-a smerit, în faţa tuturor, a oamenilor, dar şi în raport cu Tatăl, pentru a duce până la capăt „rolul" asumării întregii umanităţi asupra Lui. Dumnezeu Fiul este egal cu Tatăl, nicidecum inferior sau supus Tatălui!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Biserica ortodoxă nu încalcă nici o porunca. TOATE CULTELE FOLOSESC IMAGINEA (cinstind-o într-un fel sau altul)!

Toate denominaţiunile sectante au cel puţin 70 % din cultul "reprezentărilor"! Fiecare cult creştin exploatează excesiv FUNCŢIA DE REPREZENTAREA A IMAGINII!

Astfel, „imagini" ale lui Hristos şi ale sfinţilor, apar în cărţi, reviste, biblii cu imagini, pliante, filme, postere, etc., iar aceste "imagini" sunt însoţite cel puţin de un "gând" de respect! Ei când le reprezintă peste tot, reprezintă idoli? La fel, în Biserică, icoanele sunt însoţite doar de un "gând" de cinstire, respect, şi legătură cu persoana reală!

Icoana nu primeşte "personalitate proprie", ea are doar „funcţia" de a „reprezenta" o persoană reală (care există în realitate, în afara icoanei), are funcţia de a aminti persoana reprezentată, aşa cum cărţile, bibliile şi revistele şi filmele oricărui cult amintesc de persoanele biblice! Gândul de respect sau cinstire care însoţeşte privirea icoanei se îndreaptă spre personele respective, cu existenţă reală!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Porunca a II-a nu se citeşte cu ochelari de cal...

Cine este cel care ştie ce se afla deasupra Chivotului Legii şi DEASUPRA CELOR ZECE PORUNCI? Se aflau STATUILE (sau "CHIPURILE CIOPLITE") ale HERUVIMILOR, şi asta char la porunca lui Dumnezeu!

Asta ce înseamnă? Că porunca a II-a se înţelegea doar în anumite contexte! Contexte care ţin de religie (poruncă dată evreilor!), contexte care ţin de timpul istoric (dată acum 3800 de ani!), contexte care ţineau de ELIMINAREA CONCURENŢEI (a falselor zeităţi păgâne care Îl concurau pe Dumnezeu), nicidecum de eliminarea obiectelor de cult, din moment ce evreii aveau obiecte de cult…

Şi câte confuzii se nasc din IGNORANŢĂ şi din eludarea contextelor istorice. Aproape 40000 de secte au luat naştere doar pe această cale, a "SFINTEI IGNORANŢE"…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

După ce mori eşti judecat. Punct.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat