Chiar crezi ca trebuie sa iti expui toate secretele la spovedanie? O va trazni cel de sus daca nu-si va marturisi "pacatele"? Cum se poate ca cineva sa fie atat de imbecil incat sa poata crede ca pacatul marturisit va dispare ca o boare?
Nu cred ca s-ar mira prea mult daca i-ai spune asta...pana la urma cine stie ce pacate bizare au altii, al tau este normal... Nu se mira preotul, la cate a auzit la viata sa. Totusi mi se pare inutil sa spui.Marturisesti si tu pacatele pe care ai de gand sa nu le mai faci, nu astea.
Toti o facem si nu a murit nimeni traznit, nu trebuie sa marturisesti nimanui asta.
Nu, o poate face acum, la aceasta varsta. Nu e nicio rusine si exista o regula de confidentialitate. Nu afla nimeni ce s-a vorbit acolo iar cel in functie este obisnuit cu aceste lucruri.
Tu crezi că preotul când se spovedeste recunoaște că regulează enoriașele, că se îmbată cu "sângele Domnului" sau fură banii din cutia milei
Religia este cea mai mare invenție a omenirii, va rămâne așa atât timp cât vor exista persoane credule și ușor de manipulat.
Toți greșim, insă nu toți așteptăm să fim pedepsiți de prietenul nostru imaginar.
Dacă te masturbezi, cel mai rău lucru care se poate întâmpla e să fii prins în fapt
Drago,daca tu crezi ca masturbarea e pacat, trebuie spus!
Nu mai conteaza daca e pentru tine sau pentru alta, oricum nu te cunoaste nimeni aici!
Daca ea considera pacat, sa zica tot!
Ai grija si tu de sufletul tau!
Sa zica la parinte tot ce considera pacat!
Doamne ajuta!
FUNDA? :?
Eu una,ma bucur sa vad ca inca se mai gandeste cineva la Dumnezeu. Vreau sa iti spun ceva,crezand in Dumnezeu,iti dai seama ca acesta are o putere enorma si stie absolut tot,astfel ca, daca persoana in cauza se caieste de ceea ce a facut, lucrul cel mai potrivit de facut e sa se roage, sa-si ceara iertare de la Dumnezeu, nu de la preot. Eu nu sunt de acord cu spovedania. Ii doresc prietenei tale sa fie binecuvantata si acesta sa fie cel mai mare pacat al ei in aceasta viata pline de ispite si rautati.
Deci ar trebui sa se roage acasa sa i se ierte pcatul, si nu la preot?
In nici un caz preotului...ce face el? asculta si atat! Dumnezeu deja stie, nu se duce preotul sa-i spuna! Poate sa se roage acasa sa fie iertata.desi suna mult, pentru ca nu este ditamai pacatul.
Pai faptul ca o spui acum sau peste 5 ani nu schimba cu nimic momentul in care s-a intamplat.
Daca considera ca a facut un pacat, e mai bine sa il spuna la urmatoarea spovedanie decat sa il tina ascuns de preot pentru cativa ani cu buna stiinta.
De principiu e ok dar avand in vedere ca are atatea mustrari de constiinta inseamna ca spovedania pentru ea are o insemnatate. Prin faptul ca ascunde chestia asta si evita sa se spovedeasca nu face altceva decat sa se incarce si mai tare. Nu esti niciodata pregatit cu adevarat sa recunosti ceva de care nu esti mandru.
Parerea mea ramane ca daca ea considera ca a pacatuit (desi daca ma intrebi pe mine nu este nici un pacat)... cel mai bine ar fi sa spuna....pentru ca spovedania nu o faci decat pentru a-ti usura constiinta, mintea si sufletul. Cu alte cuvinte, de ce ar vrea sa stea sa acumuleze vina si remuscari (desi, ma repet, autosatisfacerea este un proces perfect normal si sanatos si absolut toata lumea il practica) cand poate sa isi elibereze mintea de "pacat" si cu asta basta?
Poti sa il marturisesti cand vrei.
Ceea ce conteaza este sa il marurtisest(ca acum, peste 2, 3, 8, 14 ani nu conteaza cand.)
Ai de capu meu ce inchisa ii lumea la minte, masturbarea nu ii un pacat, ii ceva firesc omului, nu inteleg de ce ar trebui sa fie considerat pacat, eu zic ca nici nu are sens sa ii zica popei "acest mare pacat"
Dar fumatul este pacat? Dar consumul alcoolului? Dar jocurile pe calculator/tv? Dar copiatul la scoala? Dar mancarea nesanatoasa? Dar lipsa consumului adecvat de apa zilnic? dar enervarea? Sunt lucruri firesti; ele sunt 'normale' pentru noi pentru ca ne-am obisnuit cu ele; dar inaintea lui Dumnezeu nu sunt deloc normale. Tot ce nu este sanatos este pacat. Noi ne-am obisnuit cu pacatul si de aceea nu-l mai vedem ca un lucru pacatos, ca un lucru rau. Asa erau obisnuite si cetatile Sodoma si Gomora, si antedeluvienii de pe timpul lui Noe.
Onania este pacat. Dar 03Didy03C, lucrul acesta nu trebuie marturisit unui om, oricat de sfant ar parea el, ci trebuie marturisit doar lui Dumnezeu si cu dorinta si vointa ca sa nu mai fie practicat.
Este adevarat ca Scriptura spune intr-un loc: "Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii". (Iacov.5:16) Dar aceasta se refera la a ne cere iertare unui om caruia i-am gresit, si nicidecum vreunui preot.
Chiar pe timpul Vechiului Testament, pacatosul isi punea mainile pe capul animalului care era adus ca jertfa si nicidecum nu il marturisea inaintea preotului. (vezi Levitic.4:27-29)
Apostolul Ioan ne scrie: "Copilasilor, va scriu aceste lucruri ca sa nu pacatuiti. Dar, daca cineva a pacatuit, avem la Tatal un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel Neprihanit.
El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre." (1Ioan.2:1)
Iata o carticica foarte buna: http://www.bibliotecapemobil.ro/......0White.pdf