|

Daca cineva isi poate deschide mintea suficient de tare, va observa un fenomen interesant legat de numeroasele culte religioase.

Am avut curajul si rabdarea sa ascult parerea unui preot ortodox, a unuia catolic si, in plus, a unui pastor adventist. Fiecare stia sa-si afirme spusele cu citate din Biblie, dar, de asemenea, fiecare stia sa desfinteze afirmatiile celuilalt tot cu citate din Biblie.

In cazul acesta, mai are vreo importanta in ce categorie de crestini te incadrezi? Mai are vreo importanta daca esti crestin, ateu, budist, mahomedanist, adeptul religiei Wicca sau orice altceva?

Fiti cinstiti: majoritatea persoanelor nu isi aleg singure religia; parintii le baga in cap anumite idei pe care si ei, la randul lor, o sa le bage in cap copiilor lor. Si toti spun de cel de alta religie ca pacatos.

Astept pareri.

43 Raportează Evaluează
43 răspunsuri:
| a răspuns:

Vezi tu,în ziua de azi,oamenilor nu le mai pasă de tine şi de sufletul tău. Ci le pasă mai mult de cum pot să facă să te aibă ca şi membru sau ca adept al confesiunii din care face parte!
Într-o lume în care banul este la putere şi el conduce inimile oamenilor,cel mai indicat este să apelezi tu personal la Dumnezeu,să ceri credinţă, îndurare şi multă înţelepciune,pentru a putea înţelege Cuvântul Său, mai apoi urmând să îl aplici în viaţa ta.
Oare degeaba stă scris în Matei:"Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor."?
Dumnezeu nu are nevoie de religioşi, de oameni care să trăiască după legi impuse de oameni, El vrea oameni care să fie gata să lucreze pentru El, oameni care sunt dispuşi să renunţe la eu-l lor şi să îl lase pe Hristos să le conducă viaţa.
Isus Hristos nu a spus mergeţi şi faceţi adepţi şi religioşi, ci mergeţi şi faceţi UCENICI din toate neamurile!

Apocalipsa 3:20 "Iată, Eu stau la uşă şi bat; dacă aude cineva glasul Meu şi dechide uşa, Eu voi intra la el, voi cina cu el şi el cu Mine."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Adică să nu mai facă ei ce vor de capul lor, ci să îL lase pe El să îi ghideze. Noi oamenii suntem slabi şi supuşi greşelilor. Noi nu cunoaştem viitorul şi nici nu ştim întotdeauna ce e mai bine pentru noi şi de multe ori se întâmplă să greşim, dar Dumnezeu care este Atotcunoscător El ştie de ce avem nevoie şi ce este mai bine pentru noi, însă pentru asta trebuie să ne lăsăm în Mâna Lui cu toată încrederea.
Ucenic a Lui Hristos este acela care trăieşte Scriptura şi spune şi altora despre mântuire, îl face decunoscut pe Dumnezeu şi celor care nu îL cunosc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Cam ai dreptate, sau parțial ai dreptate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu poate fi gasit indiferent de religia in care il cauti.Multi religiosi sau atei sunt atat de orbiti de mandrie incat considera ca doar varianta lor este cea buna.Doar rezultatele conteaza restul sunt doar detalii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Problema nu este la acei preoti, pastori ci la tine deoarece nu ai fost in stare sa deosebesti adevarul de minciuna in spusele acelor oameni. Motivul este lipsa PERSONALA a studiului biblic. Daca ai avea acest studiu, l-ai face, atunci sigur vei putea discerne intre adevar si minciuna si nu te vei lasa "influentata" decat de Dumnezeu. P.S. Nu toti spun ca cei din alta religie sunt pacatosi, probabil nu ai ascultat "bine" ce au spus respectivii sau nici nu i-ai ascultat efectiv.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Deoarece ma grabesc am sa-ti raspund mai telegrafic:
Numai in crestinism vei gasi un Dumnezeu VIU care s-a sacrificat pentru niste "pasaroi" ca mine si ca altii, in rest vaxalbina.
Misterele lumii nu le stiu dar misterul vietii vesnice il pot primi DOAR de la Dumnezeu.
Povestea cu Adam si Eva daca nu o crezi atunci unde este studiul tau. Biblia nu este un roman asa ca sigur nu ai citit-o.
Biblia nu are NICI un citat care se contrazice, haosul din cap produce neintelegere. Da un exemplu de CONTRAZICERE.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

"Daca vrea cineva sa faca voia Lui, va ajunge sa cunoasca daca invatatura este de la Dumnezeu sau daca Eu vorbesc de la Mine." (Ioan.7:17)
Asa se intampla cu fiecare om.
Convingerea o da numai Dumnezeu; aceasta este numai lucrarea Duhului Sfant.
In fata unui pacatos Biblia poate dovedi ca are dreptate; in ea se gasesc o multime de argumente. In fata argumentelor, pacatosul poate spune "Da, asa este". Dar cu tot adevarul din ea pacatosul poate sa nu fie atras spre Domnul Hristos.
A murit Domnul Hristos pentru el? Da. Este pacatosul iubit de Dumnezeu? Sigur ca da. Si cu tote acestea exista multi oameni care refuza invitatia la mantuire.
De ce se intampla lucrul acesta? Pentru ca argumentul nu este de ajuns.
A facut cineva vreodata o casa folosind doar caramizi -fara ciment intre ele? Niciodata.
Asa si aici: argumentele sunt bune; dar fara liantul de legatura dintre ele -care este dragostea- acestea nu sunt de vreun folos; toate vor cadea la pamant. Ca aceasta a cam disparut este adeverit prin cuvantul care spune: "Si, din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci." (Mat.24:12) Asta inseamna ca sunt multi care au cunoscut pe Dumnezeu, ca a fost o vreme cand ei s-au bucurat sa stea la picioarele Lui; dar cu timpul S-au departat de El. Si asta deoarece nu toate inimile sunt la fel.(Vezi samanta cazuta langa drum, samanta cazuta in locuri stancoase, samanta cazuta intre spini, samanta cazuta in pamant bun. Matei.13)

Pe de alta parte, chiar daca un om s-a hotari sa cunoasca adevarul cercetand toate confesiunile care exista pe pamant, eu cred ca nu i-ar ajunge o viata intreaga sa faca lucrul acesta.
Ceea ce lipseste unui om sa cunoasca adevarul si sa fie transformat de el, este tocmai faptul ca nu il cauta cu sinceritate. "Ma veti cauta, si Ma veti gasi, daca Ma veti cauta cu toata inima." (Ieremia.29:13)
"Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine."" (Ioan.14:6) Nici Mohamed, nici Budha,...2004 - 2050 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Iertare dar tu faci cateva confuzii destul de puerile, aduci perioada antideluviana in acelasi moment cu intruparea lui Dumnezeu in forma umana (nasterea lui Isus Hristos). Da pe pamant erau 2 oameni si din acestia au iesit rasa umana (cca 80 de miliarde, estimativ). Nu iei in consideratie cateva aspecte, viata de cca 1000 de ani a unui individ, fertilitatea acestuia pana la varsta maxima, lipsa microbilor, virusilor samd. Copi handicapati ies in general in perioada noastra, pe atunci nu prea erau deoarece GENA era curata si lipsita de degenerare. Relatile dintre rude produc degenerare abia in perioada ultimilor 3000 de ani. Aceste "reglaje" fiind la indemana lui Dumnezeu. In privinta cartii la care faci referire este vorba despre scrieri ce ajung la cca 3500 de ani, perioada lui Moise care a scris primele 5 (cinci) carti din Biblie si cartea IOV care este cea mai veche copii ale acesteia datand din perioada anilor 1500 ien. Tocmai ca nu ai inteles nimic despre crestinism sau esti "supusa" zicerilor bisericilor traditionaliste. Faptul ca sunt multe biserici crestine COINCIDE cu cele scrise in Apocalips, deci tocmai asta arata vereciditatea acestuia (crestinismului). Nici Ortodoxisdmul si nici Adventismul nu hotarasc ziua de odihna ci CELE 10 PORUNCI sau Legea Morala a lui Dumnezeu si nu un cult sau altul. Nu am cum sa "rezolv" eu toate problemele ridicate de tine dar ai un indrumar, SINGURUL acceptat de toti crestinii, BIBLIA. Citeste ce scrie in ea si te vei lamurii si cu botezul, cand se face, ce inseamna el si rolul sau. Nu ma intereseaza ce spun unii si altii pe diverse site-uri obscure, daca ai nelamuriri pune O INTREBARE sau doua (o data) si-ti voi raspunde. Intrebarile puse deavalma arata incoerenta in gandire, fa-ti un "plan" de lamurire a subiectelor nelamurite.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Vechiul Testament si Noul Testament constituie Biblia. Comuniunile romane si grecesti includ in VT o serie de carti in plus fata de cele ce alcatuiesc Biblia ebraica. In comunitatile crestine romane, grecesti Biblia constituie autoritatea suprema. Sfanta Scriptura contine toate lucrurile necesare pentru mantuire. Ea este regula de credinta si de viata. Noul Testament si Vechiul Testament sunt in aceeasi relatie ca si implinirea si promisiunea. Daca VT relateaza ceea ce Dumnezeu a vorbit in vechime parintilor nostri NT reda cuvantul final pe care El l-a rostit prin Fiul Sau, in care a fost insumata, confirmata si depasita toata revelatia anterioara. Lucrarile marete ale revelatiei VT culmineaza cu lucrarea rascumparatoare a lui Hristos; cuvintele profetilor VT isi gasesc implinirea in El. Dar El nu numai ca incununeaza revelatia lui Dumnezeu pentru om; El este de asemenea raspunsul perfect al omului pentru Dumnezeu. Marele Preot si Apostolul marturisirii noastre (Evrei3:1). Daca VT scrie marturia celor care au vazut ziua lui Hristos MAI INAINTE CA ACEASTA SA RASARA, Noul Testament scrie marturia celor care L-AU VAZUT SI l-au auzit in zilele cand era in trup, a celor care au ajuns sa cunoasca si sa proclame semnificatia venirii Lui mai plenar, prin puterea Duhului la invierea din morti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In Biblie Dumnezeu ne cere ca singuri sa decidem daca facem sau nu vointa sa, nu obligati de alti, pentru ca pana la urma salvarea este individuala. Apoi ca sa afli religia adevarata cea mai buna metoda e sa studiezi Biblia, nu parerile altora.
Nu este necesar să cercetezi şi să compari învăţăturile tuturor religiilor de pe pământ. Este suficient să ştii ce ne învaţă în realitate Biblia despre închinarea adevărată. Să ilustrăm: Multe ţări se confruntă cu problema banilor falşi. Dacă slujba ta ar consta în identificarea banilor falşi, ce metodă de lucru ai folosi? Ai încerca să reţii cum arată toţi banii falşi? Bineînţeles că nu. Probabil, ţi-ai folosi mai bine timpul studiind banii autentici. Dacă ştii bine cum arată aceştia, poţi recunoaşte imediat banii falşi. În mod asemănător, când ştim să identificăm religia adevărată, putem recunoaşte uşor religiile false.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O sa fie plin iadul de religiosi. religia si crestinismul sunt doua drumuri diferite. Crestinismul este infiintat de Iisus, religia/cultele sunt inventate de oameni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Tu ai spus: "N-ai de unde sa stii de cine a fost infiintat crestinismul."
Raspuns: "Pentru intaia data, ucenicilor li s-a dat numele de crestini in Antiohia." (Fapte.11:26)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ateu e altceva nu baga tu ateismul langa religi, credinte

da ai dreptata e doar indoctrinare religioasa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Ateismul e o forma provizorie de lipsa de credinta a zeiilor, nu afirmarea ca nu exista zeii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Nu chiar - Ateismul este lipsa de credinta în existența oricărei divinități

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru das3):

Daca s-ar dovedi ca exista zeii nu sar mai exista ateismul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai dreptate când spui majoritatea, deoarece nu toţi sunt în această situaţie. Eu nu practic religia părinţilor mei pentru că mi-am făcut timp ca să studiez personal Biblia şi să trag concluziile proprii.
"Mai are vreo importanta in ce categorie de crestini te incadrezi?"
Din punct de vedere biblic, da.
În Matei 7:21-23 Isus Cristos a declarat: "Nu oricine îmi zice: «Doamne, Doamne» va intra în regatul cerurilor, ci acela care face voinţa Tatălui meu care este în ceruri. Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în numele tău, n-am scos noi demoni în numele tău şi n-am făcut noi multe lucrări de putere în numele tău?» Şi totuşi, atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la mine, voi, lucrători ai nelegiuirii!"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar asta se intampla la orice! Convingerile religioase sunt doar un exemplu. Cand fiecare crede ca le stie pe toate sau e convins ca are dreptate, atunci incearca sa-i convinga si pe cei din jur. Unii incearca sa te convinga ca nu e bine sa mananci carne, altii ca nu e bine sa conduci tare, altii ca trebuie si e bine sa accepti toate religiile, etc. Fiecare isi "consuma" viata incercand sa convinga pe ceilalati ca ceea ce zice el e adevarat. Asa e natura umana. E un fel de lege. Ca sa scapi de ea, trebuie sa faci mari eforturi. Este o stare generala de a crede ca ceilalti nu fac niciodata bine ceea ce fac. "Daca guvernul nu facea aia, nu mai eram in criza, daca se taie pensiile nu e bine, daca nu se taiau pensiile iar nu era bine, etc." Tot raul din lume e din cauza ca ceilalati nu fac cum si ce trebuie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oamenii de genul acela, nu se vor limita doar ca sa demonstreze ca religia lor este adevarata, ci si ca gandirea lor e una corecta si logica si modul lor de a actiona, etc. Prin urmare, e un nivel spiritual al omului: nu conteaza ce stie el sau ce crede, el va incerca intotdeauna sa convinga si pe altii ca asa cum stie e bine, daca reuseste simte o satisfactie in asta, daca nu reuseste il cuprind emotii negative.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia e strict geografie. Daca te nasteai in India erai hindus, in Arabia musulman, dar cum te-ai nascut in Romania esti crestin.

In concluzie care religie e mai buna? Care e reala?

Si aici apare intrebarea, ce sanse mai erau sa credem in zei daca nu existau teorii religioase, fie ei si abstracti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Preferintele noastre nu determina ceea ce noi vrem in mod disperat sa fie adevarat.

Nu ma regasesc in ce sustii tu, nu cred ca sunt asa important. La scara universala nu suntem mai deosebiti ca o piatra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru mihaitaLGP):

Adevarul este ca si in India exista pocaiti, in Arabia crestini si in Romania atei...
Exista oameni care nu le place viata pe care o traiesc cei din jurul lor.
Exista oameni care isi doresc ceva mai bun decat viata aceasta. Eu am fost unul dintre acestia. Am cautat si am gasit; am batut si mi s-a deschis...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

Fiecare e liber sa urmeze un sistem de crezuri si adevaruri,
sau sa nu urmeze nici unul.
Este liber sa vada viata in mod optimis sau pesimist, este liber sa faca sport sau sa fumeze.
Suntem categorii de oameni cu evolutii mentale si spirituale diferite.
Viata este ceva unic, cu adevarat unic.
E ceva unic pentru fiecare dintre noi, deoarece fiecare o percepe diferit.
In functie de proprile prejudecati/experiente si in funtie de nivelul de intelegere
a tot ceea ce exista.


Dar trebuie sa intelegem ceva :

"Adevarul ar putea fi foarte incurcat. Ar putea fi nevoie de multa munca pana vei reusi sa-l intelegi. Ar putea fi contraintuitiv. Ar putea intra in conflict cu anumite prejudecati profund inradacinate. Ar putea sa nu fie in armonie cu ceea ce noi vrem in mod disperat sa fie adevarat. Dar preferintele noastre nu determina ceea ce este adevarat." Carl Sagan

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deja poti sa intelegi raspunsurile din intrebare

daca e un dumnezeu, cu siguranta nu se ia dupa dogmele fiecaruia ci dupa configuratia energetica a spiritului

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu m am saturat sa spuna la orice e pacat
e pacat pentru fete sa cunoasca un baiat
(de multe ori am fost evitat de fete din cauza ca erau "educate" religios iar dupa ani de zile sa constat cu stupoare ca erau "posedate" de derbedei cinici)

iata ce face religia, impiedica dragostea adevarata, creaza frustari sufletesti, si iti da o viata cel mult modesta

cat de rau nu mi a parut dupa fata cu care sincer voiam ceva profund si special

nu o lasau ai ei ca e pacat la cel de sus sa se gandeasca la baieti sa mearga duminica la biserica sambata sa faca toate trebile casei iar in rest sa invete carte

am plans in mintea mea cand din pricina caracterului ei recesiv (dominat) a fost usor de manipulat de un derbedeu care nu-i ofera ce puteam sa -i ofer eu

iar ea in loc sa-i dea papucii se vaita se plange de el dar nu se desparte pentru a nu supara pe cel de sus

iata diferenta intre religie si forta spirituala suprema

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hmm poate vrei sa spui de al 3 lea ochii nu? ti-as trimite un documentar de aproape 2 ore sa te uiti sa vezi ce este in legatura cu asta si cu iluminati dar nu te-ai uita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Http://www.youtube.com/watch?v=D6UeLg-ASks
http://www.youtube.com/watch?v=JGW4nXE9LrE
http://www.youtube.com/watch?v=Dh2X2K3ebvQ

Deci in jur de vreo 5-6 ore vizionare placuta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Am avut curajul si rabdarea sa ascult parerea unui preot ortodox, a unuia catolic si, in plus, a unui pastor adventist."

Nu exista femeie mai curajoasa decat tine, incredibil si zici ca tu chiar ai avut curajul sa asculti? Dar ce ma uimeste cu adevarat este ca ai avut puterea de concentrare(rabdarea) necesara sa asculti acea conversatie, ai toate sansele sa ei un nobel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Totul tine de informatii. E ca si cum tu esti judecator, si cei 3 preoti sunt avocatii care sustin o pledoarie. Tu iei o decizie pe baza informatiilor expuse de ei. Trebuie sa acumulezi cat mai multe informatii, si sa ajungi la o concluzie comuna intre inima(suflet) si ratiune(gandirea). De cele mai multe ori numeroasele culte au aparut ca s-a pus prea mare pret pe ratiune, si atunci fiecare s-a crezut mai destept, ca altul, si uite asa au aparut in ultimele sute de ani ca ciupercile dupa ploaie. Lucrurile sunt simple, daca Iisus nu ar fi existat, de unde au rezultat atatia martiri crestini incepand cu apostolii lui Iisus? Mai apropiat de timpurile noastre, gandeste-te cati martiri au fost doar in timpul comunismului. Tot ce trebuia era sa se lepede de credinta lor, sa faca pact cu securitatea, si traiau. Ca sa fi rezistat la asemenea "tratamente" nu-i suficienta indoctrinarea. Indoctrinarea e o chestie de forma, nu inseamna credinta adevarata. Cati indoctrinati ar pune capul pe tocator precum Brancoveanu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Tu intrebi: "Intrebarea mea era, de fapt, daca adevaratul Dumnezeu, fie el cel in care se inchina ortodocsii, catolicii, evreii, mahomedanistii s.a.m.d. va darui viata vesnica omului nascut in alta religie."

Lucrul acesta este conditionat de... "majorat".
Sa ma explic. Un minor nu este tras la raspundere pentru aceeasi fapta, daca fapta ar fi fost comisa de un adult(major).
Atunci cand un om ajunge la o anumita maturitate in gandire -cand este suficient de responsabil pentru deciziile luate- si nu ia decizia cea mai buna, atunci va fi facut raspunzator pentru consecintele alegerii sale.
In ce te priveste pe tine, tocmai pentru ca iti pui asemenea intrebari, lucrul acesta denota ca ai ajuns la o capacitate destul de mare ca sa fii facut raspunzator de alegerile facute.

Ca sa te ajut sa te apropii de hotarare, iti voi mai da un exemplu. Sunt unii care frecventeaza de mai multa vreme bisericile -fie protestante, fie neoprotestante- si care se intreaba: "Sa ma botez sau nu?" Acesti oameni se afla intr-o pozitie neutra. Mai bine spus, nehotarati. Nehotararea(amanarea) este in defavoarea lor, si este un lucru neplacut inaintea lui Dumnezeu.
Este ca si atunci cand omul ajunge la o raspantie de drumuri; stie care este calea ce-a buna, dar el alege sa mearga pe o cale apropiata acesteia, si nu pe ce-a buna. Adevarul este ca numai o singura cale duce la mantuire. Oricare alta -oricat de asemanata/apropiata ar fi de ce-a buna- duce la pieire.

Ca sa raspund in mod concret la intrebare, atunci cand omul ajunge sa cunoasca adevarul despre Dumnezeu si nu-L urmeaza, nu va fi mantuit. Cand Dumnezeu ofera omului o cat de mica lumina de adevar, iar omul o refuza, desigur ca nu poate fi mantuit. Dar daca o urmeaza, atunci stralucirea ei "merge mereu crescand pana la miezul zilei." (Proverbe.4:18)
Lumina aceasta este cunostinta. Si aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Este de datoria noastra (as putea spune chiar obligatie) ca sa cautam sa cunoastem adevarul.
...2009 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Multa vreme pamantul a fost sub intuneric spiritual. Dar astazi, cand accesul catre Cuvantul lui Dumnezeu a fost facut mai usor -cand lumina divina straluceste mai mult ca in veacurile trecute- cum poate sa existe mai multe "credinte" cand de fapt exista doar una singura care duce la mantuire, dupa cum este scris: "Este un singur Domn, o singura credinta, un singur botez." (Efeseni.4:5)?
Dupa cum o biserica (poporul) lui Dumnezeu are o singura temelie -care este Domnul Isus- cum poate sa aiba stalpi diferiti -adica doctrine diferite?

"...Caci Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neoranduielii, ci al pacii, ca in toate bisericile sfintilor." (1Corinteni.14:33)
Daca asa stau lucrurile, atunci nu se poate ca Dumnezeu sa puna in biserica penticostala o doctrina, in ce-a ortodoxa o alta doctrina, iar in ce-a catolica alta. Unii cred ca sufletul este nemuritor, altii cred intr-o manifestare deosebita a Duhului Sfant, altii tin cont de varsta botezului iar altii nu, etc. Cei care sustin ca Il cunosc pe Dumnezeu si cred ca Sfanta Scriptura este Cuvantul Sau, atunci sunt convins ca Dumnezeu nu traieste in neoranduiala.
Daca este sa tragem linie, atunci numai o singura biserica este de la Dumnezeu; sau poate sa nu fie niciuna din cele descrise de mai sus.

In ce ma priveste, eu sunt convins ca biserica din care fac parte este a lui Dumnezeu. Dar eu nu ma duc sa spun oamenilor lucrul acesta. Nu aceasta este Evanghelia. Stiu ca la vremea potrivita se va implini cuvantul care spune: "Mai am si alte oi, care nu sunt din staulul acesta; si pe acelea trebuie sa le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, si va fi o turma si un Pastor." (Ioan.10:16)
Eu sunt adeptul calitatii si nu al cantitatii.
Sunt multe de spus aici. Ce vreau sa mentionez sunt cuvintele Domnului Isus: "Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal". (Ioan.6:44) Si: "Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tarie, ci prin Duhul Meu - zice Domnul ostirilor!" (Zah.4:6)
"...Il voi apropia, si...2005 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează