| i86e2 a întrebat:

Dacă D-zeu e etern și neschimbat, de ce sunt atât de diferite vechiul și noul testament? Parcă ar fi vorba de zei diferiți. Unele idei sunt total opuse, cum ar fi "ochi pentru ochi și dinte pentru dinte" și "întoarce și celălalt obraz".
D-zeul din vechiul testament e un zeu al războiului, D-zeul din noul testament e unul al iubirii. Eu cred că D-zeu ar trebui să se hotărască, poate are o criză de identitate, sau poate faptul că a avut un copil l-a făcut mai responsabil. happy

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Marcion zicea ca e vorba de doi Dumnezei diferiti: Dumnezeul razbunator al Vechiului Testament nu poate fi acelasi cu Dumnezeul iubitor din Evanghelia dupa Luca si scrisorile lui Pavel.

4 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Eu cred că la baza acestei întrebări stă lipsa unei înţelegeri elementare a ceea ce atât Vechiul cât şi Noul Testament arată în ceea ce priveşte natura lui Dumnezeu. O altă modalitate de exprimare a aceleiaşi întrebări o regăsim adesea atunci când auzim oamenii spunând: "Dumnezeul Vechiului Testament este un Dumnezeu al mâniei, în timp ce Dumnezeul Noului Testament este un Dumnezeu al dragostei". Faptul că Biblia reprezintă revelarea progresivă a lui Dumnezeu Însuşi către noi prin evenimente istorice şi prin relaţia Sa cu oamenii de-a lungul istoriei contribuie într-un fel la apariţia ideilor preconcepute şi eronate legate de caracterul lui Dumnezeu în Vechiul Testament prin comparaţie cu cel din Noul Testament. Cu toate acestea, atunci când cineva citeşte cu atenţie şi deschidere atât Noul cât şi Vechiul Testament devine evident faptul că Dumnezeu nu este diferit de la un Testament la celălat Testament şi că atât mânia cât şi dragostea Sa sunt revelate în ambele Testamente.

| Dorugar a răspuns:

Foarte simplu!
Vechiul testament cuprinde Legea lui Dumnezeu care spune in prima porunca Sa nu UCIZI!
Iar Noul Testament nu contine nimic divin, ci texte scrise de un UCIGAS de oameni care a incalcat prima lege a lui Dumnezeu, si a ucis!
Evident ca tot NT este scris de nu de Dumnezeu ci de ucenicii si cozile de topor ale acestui ucigas care a incalcat Legea lui Dumnezeu!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru Dorugar):

Un sfat si o sugestie, inainte de a comenta sau cind postezi si unele intrebari.....incerci sa te gindesti macar putin? nu e nevoie sa scrii zeci, scrie una dar normala. gindeste-te.ce virsta ai ca te consideri asa atotstiutor si intelept.

| Dorugar a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Sunt la varsta la care am studiat si citit chiar foarte mult, si mai ales la varsta cand inteleg un text citit.
Varsta la care se pare ca tu inca nu ai ajuns desi probabil esti in grupa mare la gradi!
Asa ca sfaturile si sugestiile tale sa ti le tii pentru colegii tai din grupa mare!