| ClauditaSmile a întrebat:

Daca Dumnezeu e asa de bun si atotputernic si a tot stiitor de ce l-a alungat pe Lucifer si a creat o chestie rea cand cred ca existau sute, mii de modalitati de a se rezolva acest lucru fara a creea probleme asa de mari?

13 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Pentru ca da bine povestea asa. Fara Satan, biserica ar da faliment.

| mODIN a răspuns:

Dumnezeu nu e bun!

| sublime89 a răspuns:

Nimeni si nimic nu a creat binele si raul, cu exceptia imaginatiei noastre. Iar apoi le-am personificat si s-au nascut aceste doua personaje numite Dumnezeu si Lucifer. Bineinteles, au evoluat in timp.

| AirănMeidăn a răspuns:

"Satan a fost cel mai bun prieten al Bisericii dintotdeauna."

| suffarstar a răspuns:

Asa ceva nu scrie in Biblie, habar nu ai, vorbesti din auzite.

| iurii75 a răspuns:

"Ci asa scrie in biblie" - eşti sigură? Ai văzut cu ochii tăi? Poţi să.mi spui şi unde? thinking

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut

Aici poţi citi, dacă vrei, explicaţia biblică a motivului pentru care Dumnezeu i-a permis lui Satan să influenţeze societatea umană(mai ales începând cu paragraful 10) : http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102005141

O zi bună

| NGheorghe a răspuns:

Majoritatea spun ca este o problema cu intrebarea ta, ceva nu se potriveste. Personajul negativ la care te referi face parte din biblie, doar ca povestirile in care apare sunt fictive, practic sunt niste fabule. adica povesti cu animale vorbitoare(ma refer la sarpele vorbitor din faza cu Adam si Eva, sau faza din Numeri 22 unde magarita vorbitoare il vede pe "Satan" (aici este primul loc din biblie in care "satan" apare exact cu numele de "satan", si mai mult, el apare in forma lui de inger), de fapt in toate bibliile traduse acolo in Numeri 22, scrie ca magarita vede pe "Ingerul Domnului care sta in cale" si tu o romanca nu ai cum sa iti dai seama ca in Torah(sau vechiul testament in limba iudaica), este vorba de satan, "satan" de fapt se traduce prin: "cel ce sta in cale" si satan fiind si singurul inger care sta in cale si care se opune. Niciun alt inger nu sta in cale si nici nu se opune, ci indeplinesc anumite sarcini). Totusi, fabule exista si in biblie... sunt foarte utile cand vrei sa sperii lumea pana face caca pe ea.
Nu vreau sa zic ca biblia ar fi complet o fabulatie... mai contine si adevar.

( mai pe larg
http://www.tpu.ro/go-to-answer/12562418/ )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai da-i drumul la posibilitatile alea si fa tu o lume perfecta, ca de vreo doua mii de ani numa prosti au incercat si nu prea lea iesit. daca o faci inaintea lui Dumnezeu, bravo tie, dar tu nu prea ai timpul lui la dispozitie.el are, fiindca el este cel ce este.pricepi ce vreau sa zic?

| kira30 a răspuns (pentru anonim_4396):

Bravo! Bun raspuns.

| brokxy a răspuns:

Da la asta cu saracu Luci.Stiu e cam nedrept l-a alungat doar pentru un gand.Dar daca Lucifer nu vroia sa il puna in practica ci el doar se gandea.Eu cred ca de asta e rau Lucifer acum pentru ca Dumnezeu l-a aruncat la gunoi doar pentru un gand.Voi nu v-ati enerva daca cineva nu mai vorbeste cu voi doar pentru ca ati spus ceva gresit? Asa ca Lucifer s-a enervat pe Dumnezeu pentru ca l-a alungat.Iar el a devenit rau. Oare din cauza cui? Iar cativa ingeri s-au alaturat lui Lucifer. Celorlanti ingeri cred ca le era frica sa zica ceva...

| DarkAndDreary a răspuns:

Sa crezi si sa nu cercetezi?
Spune-i asta politiei. Serios acuma, chiar e atat de malefic sa cercetezi? Sa fii informat?

| MVRARIVM a răspuns:

Claudita, nu putem nega necesitatea Raului. Echilibrul universal are nevoie de Raul ce sta in cumpana cu Binele. Pozitiv-Negativ, Alb-Negru, Plin-Gol, Yin-Yang, etc. Nu cred ca exista acele "sute, mii de alte modalitati". Ce facem aici? Ne dam mai destepti decat Dumnezeu? Cine crede in El, crede si in perfecta oranduire a lucrurilor fata de care doar El este responsabil.