|

Dacă Dumnezeu este atotputernic,de ce a avut nevoie de o zi de odihnă,ziua a șaptea?

Asta pentru cei care cred că Biblia este logică, în special.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dumnzeu NU trebuie sa faca absolut nimic. Tinand cont de caracteristicile sale, EL putea crea tot instantaneu fara ca macar sa-si schimbe starea in care se afla, pozitia initiala daca pot sa-i spun asa.
Zapqa : "De fapt Dumnezeu in cea de-a saptea zi a stat si a privit tot ceea ce El a creeat.Si poate pentru ca a stat se mai numeste "zi odihna"."
Dumnezeu nu trebuia sa priveasca nimic, el stia totul. Este irelevant sa spui ca Dumnezeu a privit, pentru el trecutul si vitorul (conform caracteristicilor) sunt un singur lucru. Dumnezeu nu traieste in timp.
Iar faptul ca Dumnezeu "a stat" este iar irelevant. El nu sta, stau eu care sunt limitat in timp, uite stau la PC acum din momentul A pana in momentul B. Dar cum Dumnezeu este o entitate atemporala nu exista momentul A si B, El doar exista.
"Se pare ca oamnenii de stiinta au constatat ca Dumnezeu s-a gandit inainte de toate la noi, oamnenii."
Ganurile Lui Dumnezeu nu se modifica, pentru ca:
1.) Este o fiinta absoluta si perfecta, cea ce inseamna ca are o gandirea absoluta.
2.) Este o fiinta atemporala, modificarea gandurilor ar reprezenta un proces ce are loc in timp.

20 răspunsuri:
| a răspuns:

Toata faza cu 6 zile de creatie si una de odihna e mai mult ca un fel de exemplu; asa am fost creati si asa ar trebui sa traim, si daca stai sa te gandesti logic asta e un stil de viata foarte sanatos: 6 zile acordate serviciului, scolii, copiilor, muncii in general si una acordata tie, o zi de rasfat in care sa-ti recuperezi puterilewinking.

| a răspuns:

O parte din biblie este scrisa sub o forma metaforica, iar a saptea zi cea in care s-a odihnit ofera omului un idiciu ca dupa o lucrare poate sa-si i-a o pauza de odihna, si dupa cum vezi asta chiar se intampla in mai toata lumea ziua de duminica este zi de odihna

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Pai ce, el nu e om?

| a răspuns:

Dumnezeu nu a avut nevoi de zi de odihna El a lasat-o pentru noi, care suntem oameni si avem nevoie de asta

| a răspuns:

Tu te ingrijesti numai de nevoile tale? Da din cate te stiu nici pe ale tale nu o faci.

| a răspuns:

Sa dea exemplu omului, Dumnezeu n-a obosit,

| a răspuns:

Pentru a oferi sansa crestinilor sa spuna:
"uite, Dumnezeu s-a odihnti a 7-a zi, si noi trebuie sa face la fel"

| a răspuns (pentru dragos9234):

Odihnit **
Facem**

Grea romana happy

| a răspuns:

Geneza.facerea.se refera la tot si toate legate de oameni si tot vechiul testament, si toata biblia a fost scrisa, pentru indrumare, indreptare si ajutor, oamenilor.deci ziua a saptea urma sa fie un legamant intre domnul si poporul lui israel.era o zi sfanta.o zi in care nu se mai facea nimic.o zi pe care doar fiul a implinit-o printr-o fapta buna, dezlegand o gheboasa, de duhul neputintei, intr-o zi de sabat.fiind acuzat, a raspuns; care dintre voi daca i-a cazut animalul, ori robul, intr-o groapa, nu se duce sa-l scoata? si care dintre voi nu merge sa-si adape animalul in ziua respectiva? deci urmand sa fie facut legamantul. dumnezeu a instaurat ziua a saptea, inca de la facere.fiindca isi cunostea tot planul, pana la sfarsitul veacurilor.

| a răspuns:

As mai aduga la ceea ce a afirmat "Zapqa ":
Dumnezeu a petrecut timp de partasie si cu familia "omu".

| a răspuns:

Este clar cã Dumnezeu nu are nevoie de odihnã. El este o fiintã vesnicã, omniprezentã si omnipotentã. Isus Hristos a afirmat cã : " Tatãl Meu lucreazã pînã acum; si Eu de asemenea lucrez."(Ioan 5:17) Deci Dumnezeu, ca Creator, creazã, lucreazã necontenit, nu are nevoie de odihnã. Odihna de care vorbeste Biblia are însemnãtate aparte. Pentru noi, fiintele de pe pãmînt, odihna este recuperarea energiei consumate printr-o activitate anume. Pentru Dumnezeu, odihna însemneazã încheierea unei lucrãri de creatie anume pînã la perfectiune. Odihna Lui Dumnezeu este, deci, finalizarea la desãvîrsire a unui proiect de creatie.

Cînd Dumnezeu a finalizat creatia universului, inclusiv omul, la nivelul perfectiunii Sale ", s-a odihnit de toatã lucrarea Lui pe care o fãcuse"(Geneza 2:2) Perioada de odihnã este de fapt existenta creatiei desãvîrsite de Dumnezeu în relatie cu El, Creatorul.In perioada aceasta Dumnezeu lucreazã la alte creatii. Dar pentru creatia finalizatã Dumnezeu "se odihneste".

| a răspuns:

Bai Ciorane dar tu de ce iti admiri oul prajit?
Ca esti mare de acum si cred ca nu obosesti din atata lucru.Asa ca sa pui intrebari logice altadata.

| explică (pentru obelix2266):

Eu nu il admir.Eu il mananc direct.

| a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Ciorane esti tare, dar vezi sa nu te arzi ca si ZDREANTA cel cu ochii de faianta.

| explică (pentru obelix2266):

Mulțumesc,domnule,pentru timpul acordat. Sper să mai avem astfel de discuții serioase.

| a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Intotdeauna,cu placere, dar cu adevarat incearca sa pui intrebari valide, nu intrebari nebune de genul, dar pe DUMNEZEU cine l-a facut.OK? Si eu iti multumesc si ma bucur ca esti aici pe forum si ca te intereseaza subiectele cu conotatie divina.

| a răspuns:

Eu cunosc 2 "reguli":
1.E doar numita "zi de odihna".De fapt Dumnezeu in cea de-a saptea zi a stat si a privit tot ceea ce El a creeat.Si poate pentru ca a stat se mai numeste "zi odihna".
2.Se pare ca oamnenii de stiinta au constatat ca Dumnezeu s-a gandit inainte de toate la noi, oamnenii.Asa ca El a creeat aceasta "zi odihna" mai mult pentru noi, decat pentru el.

| a răspuns (pentru Zapqa):

1.Dumnezeu e omniscient, adica pe limbajul de zi cu zi, stie totul.De ce sa fi privit creatia sa daca stia deja fiecare miscare pe care o va face orice om?
2.Scuza-ma, dar oamenii de stiinta constata lucruri reale, nu ce-a facut un zeu inventat de evrei acum cateva mii de ani. Oamenii si-au creat singuri ziua de odihna, sau zilele, de fapt, deoarece si sambata e zi de odihna.

| a răspuns:

Asa intrebare...