E o dilema veche: imparatia Cezarului vs. imparatia lui Dumnezeu, chestiune la care Biblia ofera doua raspunsuri total diferite (Romani 13:4 si Apocalipsa 17:6) la care Matei 22:21 le pune capac.
"E o dilema veche"... uite o dilema mai "noua". Avand in vedere ca zeul respectiv s-a cam sucit si a devenit flower power cu timpul, zicand "ce am zis / facut in trecut acum nu mai e bine", inseamna ca moralitatea lui e schimbatoare.
De unde isi ia un zeu perfect si atotorice moralitatea si de ce are o moralitate schimbatoare? Pentru un zeu care are atributele celui crestin, oare moralitatea nu trebuie sa ramana la fel tot timpul? Inteleg ca oamenii invata din istorie si din greseli, dar si un zeu atotorice invata din propriile greseli? Pai el parca nu trebuie sa comita greseli.
Apropo, o intrebare (2 de fapt) care se aplica postarii lui inferno si la care tu nu poti sa zici "versetul X din NT ii pune capac celui Y din VT" : conform zeului biblic, sclavia inca e ok.
Deci : daca Dumnezeu zice ca e ok sa am sclavi si am, de ce justitia ma pedepseste? Este justitia impotriva lui Dumnezeu?
In primul rand, nu cred in zeul Bibliei, ci eu am explicat ce scrie-n Biblie. Chestia cu le pune capac s-ar putea exprima ca: le lamureste bustean. In primul verset, justitia lumeasca este in slujba lui Dumnezeu, in al doilea imparatia lumeasca este persecutoarea crestinilor, iar in al treilea zice ca crestinii trebuie sa respecte atat legile lumesti cat si pe cele dumnezeiesti (ca si cum n-ar exista conflicte intre ele, dar fiind total diferite).
"nu cred in zeul Bibliei"... n-are legatura cu postarea mea deci irelevanta precizarea.
"ce scrie-n Biblie"... si eu ti-am prezentat o "dilema" pe baza bibliei.
"ca si cum n-ar exista conflicte intre ele"... eu zic ca in cazul sclaviei, exista un conflict intre legile "lumesti" si cele "dumnezeiesti". Tu nu?
"justitia lumeasca este in slujba lui Dumnezeu"... bun, deci in cazul sclaviei ce trebuie facut ca justitia sa fie in slujba acelui zeu? Il pedepsim pe cel care are sclavi sau nu?
In cazul sclaviei, eu zic ca justitia "dumnezeiasca" o cam da in bara.
Din contra, porunca este sa nu ucizi.
Alea de care zici au fost niste exceptii, pentru protejarea poporului ales.
Mai intai trebuie lamurita o problema: Cum stii ca a fost Dumnezeu cel ce ti-a spus? Daca auzi voci, ce dovada este ca ele vin din cer si nu din iad, ori din subconstient, ori dintr-o conditie patologica?
Dar am inteles ideea.
-)) Ti as da funda dar nu pot
Apreciez intenția
DA este!
Pentru ca justitia pedepseste faptele criminale, iar un Dumnezeu care te indeamna sa ucizi, este doar Satana botezat cu numele de Dumnezeu!
Sau mai clar... Dumnezeul crestinilor este Marele Satan!
Dumnezeu nu vrea sa omori oamei, Biblia. nu vreau sa comentez ca nu am timp, dar justitia a fost facuta de omanei nu de Dumnezeu deci nu este perfecta
Ai idee cat esti de inocent? nu ma refer intr un sens bun...
Cred ca mi ai interpretat gresti mesajul.
Justitia nu are nici o treba cu Dumnezeu in afara de juramantul pe Biblie care sincer nu stiu ce mai cauta in salile de judecata
Ați înțeles cam prost Biblia. Dn-zeu nu a permis niciodată crima dar nici nu a condamnat pedeapsa capitala in urma unei judecați sau războiul care presupune omorârea inamicului. Totuși Dumnezeu nu s-a schimbat, doar ca in V.T. a permis omorul pentru ca "plata păcatului este moartea" dar in N.T. nu mai este nevoie ca cineva sa moara pentru păcat pentru ca Isus a murit pentru acel păcat.
O intrebare cam chinuitoare pentru credinciosi, vreau sa vad raspunsurile, sigur vor fi de genu:
"Dumnezeu nu te-ar pune niciodata sa faci asa ceva"
Ce nu inteleg eu de ce credinta mai are vreo legatura cu justitia, de ce trebuie sa juri pe biblie?
anonim_4396 întreabă: