|

Daca Dumnezeu ne iubeste pe toti in mod egal, de ce ne trimite intr-un loc numit Iad sa urlam acolo in cazane cu smoala(parca)?

Oare datoria lui este sa stea zilnic cu lista cu cele 10 porunci in mana si sa ne urmareasca pe toti sa vada care gresim pentru a ne trimite in iad? Sta la panda? sau care este ideea.

De ce ar exista un iad daca dumnezeu este bun si iubitor?

25 Raportează Evaluează
25 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru ca Dumnezeu a facut totul pentru ca noi sa fim rascumparati.A dat ce a avut mai scump pentru iertarea pacatelor noastre.La Golgota s-au intalnit dragostea lui Dumnezeu si justitia Lui(dreptatea). Pentru ca El este drept nu poate sa lase pacatul nepedepsit,si pentru ca este plin de dragoste, ne-a rascumparat, a platit un pret mare pentru noi.Ne pune inainte Viata si Moartea, binecuvantarea si blestemul.Alege Viata ca sa traiesti!

Un judecator dintr-o tara trebuia sa judece pe un bun prieten al sau. Acela savarsise o fapta rea, pe care legea o pedepsea aspru. Toti erau cu luare aminte sa vada ce va face judecatorul: daca-l pedepsea dupa lege biruia dreptatea, dar suferea bunatatea; daca-l ierta biruia bunatatea si suferea dreptatea. Judecatorul l-a osandit cu asprime la o amenda foarte mare. Dar dupa ce a rostit osanda s-a sculat de pe scaun si i-a platit amenda pentru ca i-a ramas un prieten adevarat, credincios. Astfel, judecatorul a fost si bun si drept… asa este si Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

;)) am descoperit ieri, nu știam înainte;)) faza e cam așa:nimeni nu știe cât durează pedepsele! se cheamă "apocastază" ce spui tu, și este un subiect foarte controversat.Mai întâi și mai întâi:implorarea apocastazei,iertarea într-un bun sfârșit a tuturor fințelor vii,a fost dintotdeauna marele strigat al ortodoxiei spre Dumnezeu.E ceva de genul"Iadul este pentru mine,cel mai păcătos dintre oameni(Iisus ne-a spus că "oamenilor le este imposibil să se mântuiască,dar Domnului totul îi este posibil"). Pentru lume,plâng de dragoste și speranță"Să fie toți salvați! să fie salvat tot pământul!"(fraza aparține unui călugăr rus din sec al xix-lea). Această salvare generala NU poate fi o certitudine(închipuiește-ți pe toți sinucigașii,sinucigându-se pentru ca vor fi oricum iertați; sau pe fiecare omorând pe cine vrea, bazându-se pe dragostea fără limite a lui Hristos ).De aceea Biserica a refuzat acest aspect al origenismului, prin Sinodul din 553-dar nu condamnând SPERANȚA însăși,ci certitudinea-noi, oamenii nu știm ce va hotărî El.
Am fost surprinsa, ca să nu spun revoltată văzând http://www.biserica.ch/docs/Invatatura_Ortodoxa/sfarsitul_lumii.htm

(manual pentru seminariile teologice, Bucuresti, 1991)-sper sincer că de atunci și până acum, sunt mai putini teologi care consideră că "s-a citit în stele"ce vrea să facă Dumnezeu-că asta nu mi se pare a fi ortodox! Fii doar atent câte știu ei despre rai! "Este inacceptabilă afirmația că suferințele celor din iad ar produce suferințe celor din rai, de vreme ce aceștia știu bine că cei din iad au refuzat până în ultima clipă a vieții lor ajutorul divin și că numai prin îndârjirea lor au ajuns în iad. "

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nimeni nu e perfect, nici El, laughing E un fel de camatar, iti da viata (ca o masina ) si daca la final dupa ce mori ( ii dai masina la loc ) sufletul e murdar (masiana e busita ) te arunca in iad (te bate pana te lasa in coma 30 de zile )

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai care e problema ta? Poate nu toti oameni vor sa fie cu Dumnezeu, alti il venereaza pe Satana. Inca o data spun, daca nu ar exista iadul, oameni ar fi obligati sa aleaga Dumnezeu pentru ca e singura optiune. IN plus toti ar face faradelegi chiar si in rai in ceruri in paradis unde vreti voi.SI atunci...cata suferinta vor mai indura nepacatosii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca sa para povestea mai impresionanta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca dumnezeu nu exista. ooof de ce nu intelegetilaughing si si daca exista ne-a creat din lipsa de ocupatie.altfel nu ne-ar fi lasat sa ne omoram intre noi s-au sa ii distrugem lui opera de arta(natura) cu poluare sau bombe atomicehappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu nu exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca 99% din oamei incalca cel putin una din cele 10 porunci in timpul unei zi. Asta inseamna ca maine ar trebui sa disparem toti? Sau ca probabil dumnezeu nu exista? Probabil e creeatia omului in cautare de ceva mai presus lui in care sa creada. Poate omenirea nu are incredere in propriile forte si are nevoie de cineva in care sa creada, sau poate dumnezeu este slujit doar din teama de infern, desi credinta din frica nu cred ca poate fi numita o credinta.

Se repeta de multe ori cuvantul ce defineste probabilitatea. Asta pentru ca nu vom fi nici odata siguri ce intentioneaza dumnezeu cu noi sau daca el chiar exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se vede ca nu ati trecut pe la ora de religie. In primul rand, iadul nu e un loc cu draci, in care sa urli tu, dintr-un cazan cu smoala. E un loc in care nu vezi nimic, decat intuneric. Stai acolo, si cum se spune: te omoara gandurile! Constinta! Cum ca ai gresit, si ai vrea sa indrepti dar nu mai ai ce face.Esti acolo, singur cu gandurile tale. Nu exista durere fizica in iad! Doar cea pshica.
In al doilea rand, vorbiti prostii despre Dumnezeu. Ganditi-va ca si-a dat viata pentru noi! Si uite, cum il rasplateste lumea! La inceput, Dumnezeu a facut totul perfect. Fara pacat si suferinta, dar, unul dintre ingeri, Lucifer, a aspirat la puterea lui Dumnezeu.S-a transformat in sarpe, si i-a ispitit pe Adam si Eva. PACATUL STRAMOSESC! Si asa a aparut rautatea il lume. Ura si oftica.Gelozia.chestiioh go on...
Iadul l-a facut Lucifer ( Satana) cum ii zice lumea. Si, ca sa stiti si voi. Dumnezeu nu e bun cu oricine. O sa vedeti ca oamenii care merita au de toate. Sau, de cele mai multe ori, nu au nimic, pe lumea asta, dar or sa aiba pe cealalta.
Ganditi si voi inainte sa vorbiti, mai ales despre Dumnezeu. O sa vina momentul cand o sa va para rau.

P.S: coincindenta sau altceva? In timp ce scriu toate aceste lucruri despre Dumnezeu, la tv pe U, e melodia lui Lady Gaga: Judas :-s! Pacatosilorlaughing...Mai usorwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai nu ne trimite El, ajungem noi acolo prin faptele noastre.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Intelegi gresit scopul iadului; Iadul este o stare de spirit [la fel ca Raiul] in care nu "arzi in cazane cu smaola" si nu "urli de durere" si alte treburi. Este intr-adevar o stare de suferinta deoarece vei sta in Iad atat timp pana vei realiza pacatele savarsite in timpul vietii. In catolicism exista purgatoriul inainte de iad...in acest purgatoriu sunt trimisi cei cu pacate de la minore la medii [pacatosii fara voia lor, hotii etc.], ei vor avea sansa de a intra in Rai dupa un anumit timp de "curatare" in purgatoriu. In Iad ajung bolnavii psihici si criminalii [cei care ucid din placere si doar pentru a-si satisface viciile] si de asemenea ateii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

El este bun si iubitor, dar ti s-ar parea corect ca, de exemplu, un criminal sa se bucure de aceleasi lucruri, dupa moarte, ca un preot? Fiecare isi asuma propriile decizii, Dumnezeu doar ne da niste invataturi si spera ca le vom urma.


Nu sunt eu o credincioasa infocata, dar cam asta ar fi, dupa cum am fost crescuta, corect sa spun.Good luck!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru schindlerww):

Oameni mai jegosi, mai corupti si mai nemernici decat preoti nu exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru francesca89):

Crede-ma, stiu. Am vrut sa corectez, dar am spus ca nu mai are rost. Oricum, important e sa se inteleaga ideea in general.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru schindlerww):

Da, ai dreptate, preoții n-ar trebui să sufere ca un criminal, ar trebui să sufere mai rău ca un criminal, adică fură zilnic, îndoctrinează, bagă frica în bătrâne și se mai cred și fără de păcathee hee
La urma urmei măcar criminalul nu se crede sfânt...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru FucktheSystem):

Dacă ai ști! tocmai ai descris ortodoxia! catolicii sunt mai pentru toata lumea,noi mai orientațihee hee cei păcătoși(vameși, tâlhari) vs farisei, iar primii sunt mai aproape de Domnul! și uite unde am ajuns!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru francesca89):

Foarte adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ecea):

Voi aveti o farama de creier? Preotii sunt corupti si jegosi ba a zis unu ca si criminali.Mai treceti si voi pe la biserica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu (Isus Hristos) este etern. Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei instinctiv, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;
fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat.
S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit;
Știm cu toții că Dumnezeu există, unii pur și simplu nu doresc să schimbe direcția!
Nu există nici măcar o ființă umană de pe pământ care nu știe că Dumnezeu există.
El a făcut ca toţi oamenii, ieşiţi dintr-unul singur, să locuiască pe toată faţa pământului; le-a aşezat anumite vremuri şi a pus anumite hotare locuinţei lor, ca ei să caute pe Dumnezeu şi să se silească să-L găsească bâjbâind, măcar că nu este departe de fiecare din noi.
Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa, după cum au zis şi unii din poeţii voştri: „Suntem din neamul Lui…"
Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;
pentru că a rânduit o zi în care va judeca lumea după dreptate, prin Omul pe care L-a rânduit pentru aceasta şi despre care a dat tuturor oamenilor o dovadă netăgăduită, prin faptul că L-a înviat din morţi…"
Faptele Apostolilor 27:30
Nu există pace pentru cei răi, zice Domnul | http://www.youtube.com/......?/playlist
Cine este Dumnezeu: http://divinerevelationonholiness.org/book/chapter6.php Motivul pentru viață
https://www.youtube.com/watch?v=qxPZHkkTlLo&feature=youtube_gdata_player
De ce Biblia nu este Cuvântul lui Dumnezeu
http://www.youtube.com/watch?v=PwmpTgCoHKY
...2024 - 2229 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un om ce crede in Dumnezeu si afla ca el nu exista nu pateste nimic. Dar un om ce nu crede in Dumnezeu si afla ca El exista este un OM PIERDUT. Sper ca te-am ajutat cu ceva sau te-am pus pe ganduri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Explicatia iadului cu cazane si smoala este data copiilor. de fapt si de drept iadul este un camp infinit unde mereu este intuneric bezna unde nu exista mancare alti oameni apa cele necesare oamenilor asta find cea mai mare durere pentru un suflet sa stai pe intuneric si sa te plimbi mereu pe intuneric sa nu dormi sa nu mananci sa nu bei apa sa nu ai cu cine sa vorbesti.incearca sa faci bezna intr-o camera goala si sa pui pe cineva sa te inchida acolo sa nu poti sa iesi si o zi sa stai fara nimic, fara absolut nimic. daca nu ar exista si un astfel de loc oamenii s-ar revolta si ar uita de principii legi ar fi totul gri si distrus (mickel jackson-earth song)cam asa ar arata planeta daca nu ar fi macar astia aproximativ 70% din populatia pamantului care cat de cat nu fac pacate cum ar fi sa omoare oameni ca de furat toti fura chiar si o bucatica de hartie.de ex sa zicem ca ai fi Dumnezeu pentru o zi ai sta nepasator cand ai vedea ca niciun om nu respecta pe altul ca ar fi haos crime spargeri desfranari pe strada?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru simonanegru271207):

De asta nu e om un dumnezeuhee hee

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca la inceput omul a fost in iad si a pacatuit mancand din pomul cunoasterii binelui si raului(acela era singurul lucru pe care omul nu avea voie sa-l faca). Asa ca a trimis oamenii pe pamant si le-a dat posibilitatea sa aleaga unde vor sa ajunga pentru asta a inventat spovedania sa te cureti de pacate pentru ca Dumnezeu isi doreste sa ajungem in rai si totul tine de tine daca poti sa spui "am gresit, imi pare rau" fii sigur ca vei fi iertat. Citeste Biblia daca vrei sa aflii mai multe sau uitate la un film documentar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu vrei ca Dumnezeu sa te ia in rai dupa ce faci toate spurcaciunile pe pamant. iar toate faptele pe care le faci pe pamant: rele, bune, etc. sunt scrise in cartea vietii, fiecare avem cate un inger care ne protejeaza si care ne scrie toate faptele numai ca avem si un aghiuta care vrea sa ne traga dupa el si ne scrie toate pacatele ca la judecata te inconjoara diavolii cu lista pacatelor tale si vor sa te traga in iad pentru. ca lucifer este mandru si din cauza mandriei a cazut, iar furia si razbunarea si-a indreaptat-o catre om creatia lui Dumnezeu, fiii lui Dumnezeu cum nea numit dar noi nu suntem vrednici. Dumnezeu nu sta la panda, ne-a dat libertatea de a alege: viata vesnica sau la osanda cea vesnica. pacatul este tocmai de la adam si eva cand a incalcat porunca dar Domnul nostru Iisus Hristos ne-a rascumparat. nu pentru ca de acum putem face ce vrem noi ci pentru a ne putea marturisi pacatele ca sa fie iertate. Iar tu d33utza003, inloc sa fii bucuroasa ca existi spui ca a fost lipsa de ocupatie, si oamenii se omoara intre ei nu din cauza lui Dumnezeu ca nea crea ci din cauza noastra si alui mamona care lucreaza pintre noi: oamenii se omoara sin cauza lacomiei, a urii, a maniei, etc. au fost atatea minuni, invieri din morti si voi tot nu credeti, sau ce vreti sa spuneti?: ca diavol exista si nu exista Dumnezeu. cum sa mai fie Domnul aproape de noi cand noi suntem departe de el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează