| CristoHristi a întrebat:

Dacă Dumnezeu nu există, viaţa nu are niciun scop. Dacă eşti condamnat să mori, până la urmă felul cum trăieşti nu are nicio importanţă. Într-un final, nici măcar nu contează dacă ai existat sau nu. Sigur, viaţa ta ar putea avea un sens relativ prin faptul că i-ai influenţat pe alţii sau că ai schimbat cursul istoriei, dar, în cele din urmă, murim cu toţii şi nu are nicio importanţă cine eşti sau ce faci. Viaţa ta este nesemnificativă.
Atunci nu este foarte trist să fi ateu?

12 răspunsuri:
| Mădă0611 a răspuns:

Troll-ul ex ateu. =))
O fi trist sa fii ateu, pentru ca tristetea e direct proportionala cu inteligenta. http://www.youtube.com/watch?v=tQhQy4xQbpU&feature=youtu.be&t=21s totusi, aflarea si intelegerea unui lucru nou inseamna fericire, sincera, meritata, nu minciuni cu prieteni imaginari, scopuri si semnificatii.

| Alphawolf a răspuns:

Tu ai impresia ca slabiciunile oamenilor hotarasc? Trebuie sa acceptam realitatea asa cu e ea, indiferent ca ne place sau nu, are sens sau nu.

| RAY a răspuns:

Scopul vostru al crestinilor care e sfintilor?

eu nu vad nici un crestin care sa aiba vreun scop religios si doar material

voi crestini ati influentat prin sclavie, crime, razboaie, ura, violenta asa e

| M25M a răspuns:

Dacă Dumnezeu nu există, viaţa nu are niciun scop.--- Ai plecat dinadins de la o premisa falsa pentru a ajunge unde vrei tu printr-o logica, scuza-ma, firava.

Daca nu crezi intr-un zeu viata este nesemnificativa dar daca crezi atunci e semnificativa, atunci are o importanta cine esti sau ce faci? Cum ramane cu murim cu totii?

| dragos9234 a răspuns:

NU.
Habar n-ai cat de dulce este tristetea, cat de mult motiveaza, cat de puternica poate fi.

Trist este sa fii prost sau inconstient.

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Si cu ce schimbati voi crestinii cursul istoriei, voi care cum dati putin de greutati va bagati in pamant la facut matanii si pupat buci de zei. Daca vreodata in viata asta a ta nesemnificativa crezi ca eu ca ateu sunt trist, te inseli grav. imi iubesc viata, si ma respect pe mine, parintii, si prietenii, restul sunt detalii

| RAY a răspuns (pentru PreaDulcePreaFin):

Meriti funda,asa e ca ateu respecti pe cei din jurul tau, mai ales ca sti numai i vei vedea vreodata, ca ateu pretuiesti fiecare clipa, se insala grav cel care a pus intrebarea, cei mai ferciti oamenii sunt ateii

| drhotzu a răspuns:

Pai principalul scop pe planeta asta este la fel ca la organismele microscopice, sau la elefanti: PERPETUAREA SPECIEI! omul insa mai are un alt scop, pentru ca traim intr-o lume materiala scopul secund este mostenirea pe care o lasam urmasilor!

| drhotzu a răspuns:

Plus ca mai ai o alta problema, care persista de ceva mai mult timp, prea mult timp, daca crestinismul ar fi "religia adevarata", de ce nu este si religia predominanta? adica islamul are mai multi adepti decat crestinismul, deci logic si normal ar fi ca islamul sa fie religia corecta nu?
si ce te faci ca sunt mai bine de 20 de religii care au fiecare cateva sute de milioane de adepti. deci cum ar putea un zeu atat de puternic, si stiitor sa permita asa ceva?

| Calininio a răspuns:

Tragi niste concluzii care-s doar in capul tau, pana sa ajungi la intrebare. Daca as spune asa:
Daca dumnezeu exista, viata are un scop oribil: sa-l slavesti pe cel care cica "te iubeste" dar te trimite in iad daca esti gay. Nu esti condamnat sa mori. Mori din cauze naturale. Mori pentru ca oricine moare. Conteaza daca ai existat sau nu. Conteaza sa fi facut ceva in viata asta. Tocmai ce ai spus: "poti schimba cursul istoriei". Prin asta continui sa "traiesti" dupa moarte. Nu-ti ajunge? Trebuie sa fii recomfortat de ideea ca vei fi rasfatat in rai o eternitate? Viata e nesemnificativa pentru cei ce nu pun pret pe ea. In cazul asta, nu e de loc trist sa fi ateu. E foarte trist sa fi indoctrinat.

| rosini a răspuns:

Ce treaba are adevarul cu sentimentele noastre?

| RazzOne a răspuns:

Si ce scop are viata daca Dumnezeu exista?