|

"Daca eu am crezut in Dumnezeu si El nu exista nu am pierdut nimic (cu exceptia catorva lucruri),dar daca nu am crezut in Dumnezeu si El exista am pierdut totul." Pariul lui Pascal,probabil a mai fost scris pe acest site.

De aici rezulta ca (,) credinta in Dumnezeu are la baza un rationament pur matematic ce incearca sa mareasca sansele succesului.

Este ca o loterie posibil la care speram sa tragem biletul norocos.

Nu stim daca loteria exista (divinitatea),nu stim daca biletul tras este cel castigator (divinitatea alesa de noi).

Crestinii se mandresc cu faptul ca un ateu nu poate castiga la aceasta loterie POSIBILA, deoarece ei nu cumpara nici-un bilet,asa ca sansele lor de a castiga la ea,in cazul ca ar exista, sunt nule, spre deoasebire de crestini care au niste sanse.

Intrebarea este:

Nu este mai corect sa credem in cat mai multe divinitati pentru a mari probabilitatea de a castiga? Cu cat credem in mai multe zeitati cu atat probabilitatea ca una din ele sa se potriveasca cu divinitatea posibila sunt mai mari.

24 Raportează Evaluează
24 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa intrebi la casa la inceput daca poti sa bagi mai multe bilete, sa nu se anuleze reciproc.

Gog din romanul omonim de Giovanni Papini alege mai multe religii. Nu din cauza pariului lui Pascal, ci pentru ca nu se poate decide pe care o prefera si pentru ca ii placea sa investeasca o groaza de bani in monumente si obiecte de cult cat mai variate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Folosind logica asta transformi religia intr-un lucru egoist, deoarece nu te mai intereseaza decat sa te "salvezi", si nici nu-ti mai pasa in cine crezi.E ca si cum consideri fiecare zeitate o corabie, iar pe masura ce una se scufunda, te duci in cea castigatoare.Cred ca scopul religiei este acela de a gasi corabia in care te simti cel mai bine si de a ramane in ea pana la capat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am castigat la loto de multe ori, deci nu-mi fac griji.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Interesant...laughing
Stii tu (mai mult sau mai putin) cat trebuie sa lupti pentru un bilet la loteria divinitatilor, mie mi se pare prea scump biletul, pentru un muritor.De ce? Dogmele impuse de fiecare religie sunt diferite,altele mai mult periculoase,altele mai putin.
Nu e ca la banci:sa te poti imprumuta de la mai multe in aceeasi perioada de timp.laughing
E ca si cum ai fi cu mai multe femeibig grinumnezeu, sa zicem ca e sotia, iar amanta, Zeus.Ei, tu ce crezi ca se intampla cand vor descoperii ca te inchini ambelor zeitati? Nu vei mai ramane cu nimic.Crestinul,se pare, este fidel, si poate ca de aceea are acest scut al ignorantei, datorita fidelitatii lui enervante.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religia e ca o curva, doar ca nu-i una oarecare, ci una pretentioasa, care doreste sa fie cu tine pana la moarte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BeyondTheDarkSun):

Da,pana la moarte adica inca 3 zile ca te otraveste sa iti fure averea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religiile sunt diferite, Dumnezeu e unul singur deci toti crestinii au aceleasi sanse.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Toate religiile se contrazic. Este imposibil sa crezi in mai multe, decat daca faci anumite compromisuri. Respectiv ignori anumite invataturi din doctrina fiecaruia.
Respectiv, ai face ca si Pi, protagonistul filmului "Viata lui Pi".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cei cu atata filozofie. Oricum tu esti ateu si nu crezi in nimic de genul!
Eu imi incerc norocul cu un singur Dumnezeu.Iar acest Dumnezeu caruia incerc sa-i slujesc a spus sa nu am alti dumnezei(daca asa poti numi idolii-ca sigur la asta se refera) in afara de El.Asa ca o sa-i fac pe plac.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu putem manca doar rahat ca are toate ingredientele dar mai concentrate?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!
Nu îmi bat capul cu din astea.
La mulţi ani, tuturor!
Pe curând!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai nu, ca mai sunt zei mai egoisti care nu suporta sa crezi si in alti zei, deci tot in iad/purgatoriu/sheol/underworld/ce mama naibii o fi ajungi indiferent de zeul in care crezi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exista un singur creator. N-ai cum sa te inchini la mai multi zei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu. Nu e corect. Cineva care face asta e tampit in toata puterea cuvantului. Fiecare divinitate se contrazice, mai ales in teoria crearii Universului. Practic, e imposibil sa crezi in mai multe. Pentru ca nu poti sa oferi aceeasi cantitate de credinta tuturor divinitatilor. E ca si cum ai avea 5 banuti si ai vrea sa ii ascunzi, ca sa ii ai in caz de orice ( ca sa mearga comparatia asta, incearca sa ignori valoarea banutilor in lumea reala). Sa crezi in mai multe divinitati, fiecare cu povestea, prinicipiile si regulile lor e ca si cum ai ascunde cei 5 banuti in 5 locuri diferite din casa. Practic, separat ar avea o valoare insignifianta. Nu ai avea ce face cu ei.Asa ca daca tot vrei sa ii ascunzi nu mai bine ii pui pe toti in acelasi loc? De ce sa iti imprastii peste tot "sticla de credinta", cand poti sa o focalizezi intr-un singur loc, ca urmare avand mai mare efect? Dar, un om inteligent si-ar indrepta "sticla cu credinta" asupra gandurilor lui, nefiind nevoit sa depinda de nici o divinitate inventata, el reprezentand in acelasi timp si Zeul, dar si omul care crede.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Evreii, mahomedanii si crestinii sunt trei expresii ale aceluiasi monoteism, iar glasul traditiei lor autentice si străvechi este si cel mai cutezător si mai plin de încredere din istorie. De ce nu ar fi posibil atunci ca, în loc să genereze opozitii ireconciliabile, numele acestui unic Dumnezeu să ducă la un respect reciproc, la întelegere si coexistentă pasnică?
Si un citat de pe Wikipedia :
Am fost spiritist, buddhist, yogin, ateu, dar în toate aceste "credinte" nu am găsit ceea ce căutam. Spiritismul nu este, de fapt, o religie, ci doar o încercare de a comunica cu spiritele oamenilor decedati. Pentru buddhist, totul este suferintă, iar telul suprem este nirvana, vidul. Buddhistul nu are Dumnezeu. Yoginul vrea să scape de reîncarnări si să se unească cu Brahman. Atât buddhistul, cât si yoginul se consideră proprii lor dumnezei (vezi Lucifer). Ateismul este prostesc, dacă privim cât de minunat e alcătuit universul în care trăim. Probabilitatea ca universul si viata să se fi născut din întâmplare, dintr-un big bang, tinde la 0... Sunt ortodox pentru că Dumnezeu mi-a arătat că există. Acum câtiva ani, mi-am cerut iertare cu lacrimi de la Dumnezeu, pentru că nu am crezut în El. Am simtit ceva ce nu am mai simtit decât peste multi ani. Pur si simplu sufletul meu era înconjurat de o căldură si pace imensă. Parcă pluteam.Am simtit ceva ca un mic curent apoi prin mâini si o stare de liniste inexplicabilă timp de o săptămână. Această întâmplare m-a făcut să cred că Dumnezeu există si că ne veghează mereu. El ne asteaptă să ne întoarcem la el, asa cum un tată îsi asteaptă fiul. Apoi am început să citesc despre yoga, să învăt sanscrita, să citesc texte antice yoghine. Începusem să mă cred una cu Brahman, cu Absolutul, să mă simt puternic. Consideram că totul e o iluzie. Puteam să-mi opresc orice gânduri după vointă. Până când a apărut o persoană care m-a rugat să citesc niste cărti...2005 - 2201 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu neaparat. Daca pui 70 de bilete la 70 de tipuri de loterie nu e la fel ca si cum ti-ai cumpara 70 de bilete numai la 6/49.
Si nu cred ca sunt crestini care se mandresc in legatura cu ceea ce spui. Sper sa nu fie... Din punctul meu de vedere ar putea sa-i compatimeasca, dar nu mai mult. Iar compatimirea s-ar referi la faptul ca unii - fie ei atei sau alte ideologii/religii - n-au ajuns la acelasi borcan de miere cu mine. Cuvintele Domnului sunt "mai dulci decat mierea si decat fagurele", zice Psalmistul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Si daca, crezi intr'o divinitate trebuie sa te modelezi dupa regulile impuse de religia care corespunde cu acea divinitate.Si daca divinitatea nu exista tot pierzi sansa de a face ce vrei de ati petrece viata dupa bunul plac.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Xtal):

Si acea viata dupa bunul plac ti-o place?
te-ai uitat vreodata inapoi sa vezi ce ai facut din viata cum ti-ai trait fiecare clipa cu folos sau ai irosit viata?
E urata si fara sens viata fara Dumnezeu...
Nu-si are rostu...
Eu nu pot gasi fericire fara de El sincer si de multe ori is trist cand vad ca a trecut o zi degeaba...
Citeste din Cuvantul Lui si modeleaza-ti caracterul dupa El si vei vedea adevarata viata care doar cu El o poti trai...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu(Allah),este cel mai popular zeu de pe glob, decistraight face. ceilalti au disparut...
Bine Allah nu tot una cu Dumnezeu, Allah ii retard, 50% din Coran sunt profetiile lui Mohamed si is de genu ''Sa fie distrus Ierusalimul''
Mai sunt si Zei(minoritati), dar Dumnezeu in general se extinde pe glob, evanghelia in general, zei Hindusi is retarzi si noi, si sa nu uitam ca si Sumerieni Antici aveau povestea cu Akkamur(Adam) cu potopul fiind cel vechi cult din lume, deci ei stiau de Potop...
Deci Dumnezeu este cel mai probabil zeu si Allah daca iti doresti o cladire de 70 de etaje cu 70 de cearceafuri, 70 de virgine, care se ''virgineaza'' inapoi dupa fiecare sex, dar trebuie sa intri cu un avion in cevabig grin, Dumnezeu zice sa faci bine, ai de ales...
Sau poti sa fi Budist, sa fi natural...
Sau Hindus, sa te lasi calcat de o vaca.
Sau ateu care ii a treia ''religie de pe glob''...
1Crestinism 2Hinduism 3Atei...
Asa stiam eu. poate am gresit, un an nou fericit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru savvy12):

Depinde la care zeu te referi la cel din vt sau nt?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A man scuze...
Si asa o sa se face o singura religie Noua ordine Mondiala( o singura politica, cult, religie) ca sa iasa lumea din criza, si sa fie pace intre tari, poti sa unesti tarile numa prin religie, Papa a anuntat ca se va intampla in 2005big grin, si atuncea ateismu si crestinismul o sa dispara, crestini o sa fie persecutati atei o sa fie niste ciudati, adica toti o sa creada in ''Gaia''(Dumnezeu e pamantul) Un lider religios o zis ''Universul este gata sa se implineasca prin noi'', deci ce mai conteaza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru savvy12):

Mi-a placut discursul tau. 2005 a trecut, noi tocmai trecem in 2013 happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Duucu):

Stiu, dar am zis anul de cand s-a propus asta, si acum este in decurshappy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa presupunem ca esti casatorit si ai un copil.Acesta creste si pe langa tine mai iubeste un alt tata.Ce ai spune despre asta? Cum te-ai simti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează