anonim_4396
| Anonim întreabă:

Daca exista Dumnezeu există și viața după moarte nu? Și cum sunt mai multe semne că există Dumnezeu decât că nu există posibil sa existe ceva după.O continuitate a vieții, după moarte.
Uitați :
https://www.everystudent.ro/a/exista.html

11 răspunsuri:
| WisdomInTheDark a răspuns:

Nu pot sa nu observ ca ai mentionat specific ca "exista" semne mai mult decat ca nu exista. Care sunt acele semne mai exact? Eu nu vad niciunul. Lumineaza-ma te rog.

Si ca tot suntem aici, mai sunt unii care iti cer dovezi cand spui ca nu exista Dumnezeu. Dovezi? Ce dovezi? Nu pot sa ai dovezi ca ceva nu exista. Cam asa sta treaba. Exista dovezi pentru ceva ce exista, si nu exista dovezi pentru ceva ce nu exista.
Cum poti sa "dovedesti" inexistenta a ceva daca acel lucru nu exista? Dovezile sunt luate dupa fapte, fapte care se intampla din cauza a ceva, acel ceva trebuie sa existe ca sa se ajunga la dovezi, iar din moment ce acel ceva nu exista, evident ca nici dovezile nu exista, asa ca nu mai cereti dovezi ale inexistentei a ceva, pentru ca nu este posibil.

| WisdomInTheDark a răspuns (pentru AvalohisAlin):

Ai mai postat o intrebare unde ai postat link-ul respectiv si ti-am raspuns si acolo, asa ca nu vad rostul sa raspunzi fiecarui utilizator in parte cu acelasi link si sa mai si editezi intrebarea original doar ca sa adaugi link-ul din nou.

| halogen001 a răspuns:

Ca exista Dumezeu nu exista nici un semn. Toate semnele arata ca nu exista. Dumnezeu daca ar exista, nu ar avea de ce sa se ascunda de oameni si totusi e invizibil pentru toata lumea. Daca Dumnezeu ar fi infinit, nu ar avea de ce sa fie interesat de lucruri finite fara valoare pentru el. Daca ar exista un Dumnezeu atotputernic care iubeste omul, nu ar lasa omul sa moara in intunericul nestiintei, de boli, de frig, de foame, de sete, in accidente si in razbooaie. Daca exista un Dumnezeu care a facut totul si iubeste omul, atunci acel Dumnezeu nu facea purici, paduchi, plosnite, capuse, serpi, sobolani care sa faca omului probleme happy Primitivismul, falsitatea, absurditatea si nivelul extrem de scazut al cunostintelor din povestile cu Dumnezeu se explica prin faptul ca cei care au scris acele povesti si care se lauda ca au avut legatura cu Dumnezeu cel puternic, iubitor si atotstiutor nu sunt cinstiti si legatura lor cu Dumnezeu e o simpla minciuna.
In concluzie, Dumnezeu si toate povestile asociate cu el sunt primitive, false, absurde, puerile, fanteziste, scrise doar pentru prostirea naivilor nestiutori si creduli, iar viata dupa moarte fiind prezenta doar in asemenea povesti e o fantezie.

| halogen001 a răspuns (pentru AvalohisAlin):

Lucrurile care exista si sunt asa cum sunt nu constituie o davada a existentei Dumnezeu-lui biblic, pentru ca Dumnezeul din Biblie e invizibil si e contrazisa ideea de putere, iubire si cunoastere.

Dovezi ale existentei lui Dumnezeu ar fi:
- nu e invizibil (nu are de ce sa se ascunda daca e iubitor, atotputernic si atotstiutor);
- din Biblie ar trebui sa razbata stiinta lui Dumnezeu, nu nestiinta celor care au scris-o, deci din Biblie ar trebui sa invatam lucruri serioase si folositoare daca ar fi de la Dumnezeu;
- oamenii ar trai cat ar dori, ar fi sanatosi, buni, cinstiti;
- nu ar mai exista spitale, armata. politie, jandarmerie,
- nu ar exista razboaie, accidente, poluare, talharii, inselaciune;
- nu ar exista plosnite, tantari, capuse, purici, paduchi, serpi,...
si lista poate continua.
Cum lucrurile astea nu se intampla, concluzia logica si rationala e ca Dumnezeu nu exista si e doar o fantezie pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.

| apoIIo a răspuns:

Treaba sta in felul urmator. Eu cel putin, am studiat si m-a pasionat stiinta de mult timp. Fara sa vreau, stiinta m-a determinat sa fiu um om realist si analitic. Mi-a fost de ajuns sa vad documentarele pe care le-am vazut pana acum si sa constat ca Biblia si alte carti divine au fost scrise din interpretari si perceptii ale oamenilor antici. Nu a fost nicio voce divin-spirituala care sa le dicteze. Daca a fost cineva care sa le dicteze anumite paragrafe aceeia au fost extraterestrii, iar ceea ce spun pot dovedi concret prin sute de dovezi palpabile si concrete. Nu vorbesc neinformat, fata de religiosii care vor avea ceva se spus impotriva desii nu stiu ce informatii si studii pe domeniul asta detin. Exista mult mai multe dovezi care arata ca Dumnezeu nu exista, ca acei oameni antici au luat contactul cu fiinte extraterestre iar din cauza mentalitatii inferioare al acelor vremuri, neavand cunostinte avansate despre spatiul cosmic i-au interpretat ca fiind zei, creatorii lor. Daca vrei, iti pot da si aici dovezi cu povesti identice care se intampla pe Pamant in diferite locuri izolate ale planetei unde triburi izolate au fost descoperite de cercetatori si exploratori sau soldati ai armatei pe timpul razboaielor (cum sunt insulele izolate din pacific) primind multa mancare iar dupa ce acestia plecau isi dezvoltau o religie pentru ei spunand ca acei oameni erau creatorii lor, zeii care ii vegeau, si incepeau sa construiasca diferite monumente si repezentari ale lor pentru a se inchina la ele si a spera ca acei oameni vor reveni la ei.
Acum exista si circula prin lume si dovezi existentiale ale lui Dumnezeu. Aici avem mai multe scenarii, dar care toate duc intr-o directie: fie niste oameni frustrati ca religia pierde teren pe masura ce omul se naste tot mai inteligent iar avand logica la indemana si multe surse de informare poate distinge si constientiza adevarul, a decis sa lanseze dovezi false create de el pentru a mai castiga enoriasi pentru a ii putea controla, cum sunt bisericile din tara asta care te pun sa vi sa iei lumina de Paște sau sa vina in casa ta pentru a o sfintii cu agheasma contea unor sume de bani nu mici, fie au descoperit dovezi care nici macar nu sunt dar le-au interpretat gresit, cum ar fi arca lui Noe care de fapt e o stanca iar daca ii analizezi compozitia este doar piatra, pentru ca oricat timp ar trece trebuie sa se indentifice la nivel molecular ca a fost lemn. Crestinismul, cel putin, este un set de dogme care le sunt impuse unora de la nastere si pe care ii afecteaza/influenteaza toata viata pe cei mai multi. Cei care se gandesc des la Dumnezeul il vad pretutindeni, la fel e si cu minunile. De ce crezi ca fiecare religie are miracole desii fiecare religie si adeptii fiecarei spun ca celelalte religii nu sunt adevarate? Pentru ca exista oameni care ar face orice pentru a dovedi ca religia lor este adevarata, chiar si sa se amageasca pe ei insisi.

| apoIIo a răspuns (pentru AvalohisAlin):

Astea nu sunt dovezi. Sunt speculatii si se atribuie niste chestii pe care multi oameni nu reusesc sa le inteleaga si le atribuie divinitatii. Universul observabil are o latime de 93.000.000.000 de ani lumina cu un numar de galaxi aproximat la 2 trilioane si un numar de planete proximat la peste 1 sectilion (25 de zerouri). In acest numar de combinatii este imposibil sa nu iti dea ceva asemanator cu Pamantul. De-asta in univers exista milioane de planete cu conditii de viata mai bune decat cea a Pamantului. Cateva deja au fost descoperite de catre om. Dar cand oamenii nu gandesc, nu ajung sa inteleaga o atribuie divinitatii din disperarea de a definii realitatea pe care ei o percep gresit. Ei nu știu ce se afla in univers, ce legi guverneaza, ce anomalii exista, ce minuni exista, nu inteleg si nici nu stiu cu ce se mananca astro-fizica, chimia, fizica cuantica si nucleara, cum a luat nastere universul dar stiu cine l-a creat si cand. Sunt pur si simplu aberatii din disperarea de a dovedii ca exista. Daca ei nu mai erau indoctrinati de mici cu aceste dogme religioase crezi ca mai ajungeau sa spuna afirmatii nefondate cum ar fi "daca Dzeu nu exista, tu nu existai" si care nu merg pe o baza si o logica concreta?
Veniti cu ceva palpabil, concret, nu cu afirmati cu chestii pe care voi nu le intelegeti. Cica universul e prea complex ca sa se fi facut singur...mai mare prostia n-am auzit. Adica spui ca e imposibil? Nu stii mai nicio stiinta, nicio formula matematica complexa, ce se afla dincolo de planeta dar stii ca e imposinil? Pe bune? Am pretentii mai mari de la voi sincer. Daca Dumnezeu asta s-a creat singur atat de perfect, univerul de ce n-ar putea sa se nasca singur la fel de perfect? Nu ganditi pozitiv la mijloc. Cautati cu disperare sa va dovediti reliile si convingerile fara sa detineti o logica si o varietate de cunostinte care v-ar putea usor distruge aceste convingeri.

| DoctorulManhattan a răspuns (pentru apoIIo):

Probabilitatea existentei unei forme de vaita destul de intelectuala/avansata incat sa poata sa ne intercepteze si pe de-asupra sa o si faca nu e departe de cea a existentei unui dumnezeu, ba chiar eu unul consider ca e chiar mai mica.

| apoIIo a răspuns (pentru DoctorulManhattan):

Spui tu asta dupa zeci sau sute de studii facute sau cercetari in cautarea unor dovezi existentiale a lor pe Pamant in zadar? Nu stiu unde in logica pe care am capatat-o pana la stadiul asta evolutiv ne permitem sa dam niste afirmatii despre sansele existentei sau neexistentei unei fiinte inteligente cand habar nu avem si nici nu putem sa studiem cu adevarat universul. Si chiar daca s-ar gasi o dovada, ar fi ascunsa de ochii lumii din cauza religiilor si al manipularii in masa de catre marile puteri. Totul s-ar destrama daca s-ar afisa dovezi ale existentei lor. Atunci trebuie sa ne concentram daca exista dovezi pe Pamant, pentru ca asta putem face si noi, si cercetatorii in domeniu, nu doar oamenii de stiinta super avansati din programe secrete.
Eu stiu ce spun. Exista destule dovezi. Ia serialul asta de la cap la coada, e documentar, si ai sa vezi cum iti schimbi parerea si despre extraterestii, si despre originile religiilor, originile oamenilor, despre totul:
https://watchdocumentaries.com/ancient-aliens/
Sper ca stii engleza. Daca nu, poti descarca subtitrarile si episoadele separat.