| TheLittleReaper a întrebat:

Daca exista N religii, inseamna ca exista N dumnezei.Cum stim care e cel real?sadfara raspunsuri de genul:"D-zeu e unul si acelasi, e reprezentat in mai multe forme... s. a. m. d.")

26 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Altul mai frate asta mai are putin si spune ca existenta mai multor civilizatii implica ca nu exista oameni la fel si cu Religia.
Mare este gradina Bunului Dumnezeu

| TheLittleReaper explică (pentru Urzi23):

"implica ca nu exista oameni la fel" citeste te rog de zece ori si spune-mi daca ai inteles ceva, pentru ca eu nu aminteles.

| Urzi23 a răspuns (pentru TheLittleReaper):

Tu nu ai spus nimic eu zic sa mai incerci, admir stradania ta dar cu argumente subrede nici nu ma deranjez cu tine
Cu stima

| TheLittleReaper explică (pentru Urzi23):

Ai spus ca nu te deranjezi, dar deja ai postat? WOW.consulta si tu niste dictionare inainte de a posta deja, te rog

| Dumnezău a răspuns:

E foarte posibil ca niciunul sa nu existe, si chestia care domina lumea dpdv fizic sa fie chiar sub nasul nostru, si sa nu fie un zeu imoral si crud.

| MortemAeternum a răspuns:

Pai ai 3 variante din care sa alegi:
1. Toti Dumnezeii sunt reali.
2. Doar unul este real.
3. Nici unul nu este real.

Te las pe tine sa alegi ce doresti.

| Nuvăsufăr a răspuns (pentru MortemAeternum):

Tonighttheworldends îţi dau un hint, e 3.

| Gizăz a răspuns:

Problema e complexă. Omul încă din preistorie s-a văzut nevoit să-și justifice existența. Astfel a apărut ființa creatoare. Cu avansul umanității s-au dezvoltat și ideile. Fiecare popor și-a modelat zeii cu ajutorul unei rădăcini adânci înfipte în propria cultură, istorie sau mediu geografic. Totul presărat cu o subiectivitate uriașă și cu defecte uriașe. Dumnezeul „ideal" e cel dătător de iubire dar zei sunt cu miile. Noi nu avem cum să știm care e cel real sau dacă există. Doar ne dăm cu părerea despre ceva ce nu cunoaștem încă.

| TheLittleReaper explică (pentru Gizăz):

Asa este, d-zeu a fost creet din ideile oamenilor de a explica unele lucuri care atunci nu aveau nici-o explicatie.

Răspuns utilizator avertizat
| MishuD a răspuns:

Sau inseamna ca nu exista nici unul.

| TheLittleReaper explică:

Adica,intr-o religie a facut ceva, intr-o religie alta.Deci crestinii nu au nici-un drept sa spuna ca d-zeul lor este cel adevarat deoarece nu au dovezi.

| TheLittleReaper explică (pentru TheLittleReaper):

Am scris gresit, trebuia "niciun"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ca sa ne zapaceasca pe noi sa vada cat ne trebuie pana alegem calea cea dreapta. na si tu acum vrei mura-n gura. da sa-l gasesti pe ala care trebuie si-atunci o sa-ti dea un premiu. bafta!
PS. sa-mi spui si mie ce-ai facut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vreo dovada ca exista vreunu exista? nu exista

| Andrei76 a răspuns:

Toate religiile se referala acelasi dumnezeu.doar ca fiecare religie l-a numit dupa placul ei

| Woodenpints91 a răspuns (pentru Andrei76):

Atunci cum explici faptul că religiile au legi diferite? Adică,ceva ce într-o religie este corect, în altă religie poate fi considerat un păcat.
Dacă-i aşa, atunci înseamnă că păcatele nu există.

| Woodenpints91 a răspuns (pentru TutacBogdan):

La musulmani, dacă omori mai mulţi oameni se zice că vei fi răsplătit în cer cu 72 de virgine. La alte religii, e păcat să omori pe cineva.
Cine ar dreptate şi cine nu?

Încearcă să fii mai coerent.

| TheLittleReaper explică (pentru Andrei76):

Ai raspuns exact ce nu vroiam sa vad.tu mi-ai citit intrebarea?

Încearcă să fii mai calm şi mai precis dacă vrei să-ţi citesc răspunsurile. Aşa, când văd cuvintele ălea scrise cu litere de tipar ca pentru retardati, nu mai citesc nimic iar tu te chinui degeaba să scrii.