Altul mai frate asta mai are putin si spune ca existenta mai multor civilizatii implica ca nu exista oameni la fel si cu Religia.
Mare este gradina Bunului Dumnezeu
"implica ca nu exista oameni la fel" citeste te rog de zece ori si spune-mi daca ai inteles ceva, pentru ca eu nu aminteles.
Tu nu ai spus nimic eu zic sa mai incerci, admir stradania ta dar cu argumente subrede nici nu ma deranjez cu tine
Cu stima
Ai spus ca nu te deranjezi, dar deja ai postat? WOW.consulta si tu niste dictionare inainte de a posta deja, te rog
E foarte posibil ca niciunul sa nu existe, si chestia care domina lumea dpdv fizic sa fie chiar sub nasul nostru, si sa nu fie un zeu imoral si crud.
Pai ai 3 variante din care sa alegi:
1. Toti Dumnezeii sunt reali.
2. Doar unul este real.
3. Nici unul nu este real.
Te las pe tine sa alegi ce doresti.
Tonighttheworldends îţi dau un hint, e 3.
Problema e complexă. Omul încă din preistorie s-a văzut nevoit să-și justifice existența. Astfel a apărut ființa creatoare. Cu avansul umanității s-au dezvoltat și ideile. Fiecare popor și-a modelat zeii cu ajutorul unei rădăcini adânci înfipte în propria cultură, istorie sau mediu geografic. Totul presărat cu o subiectivitate uriașă și cu defecte uriașe. Dumnezeul „ideal" e cel dătător de iubire dar zei sunt cu miile. Noi nu avem cum să știm care e cel real sau dacă există. Doar ne dăm cu părerea despre ceva ce nu cunoaștem încă.
Asa este, d-zeu a fost creet din ideile oamenilor de a explica unele lucuri care atunci nu aveau nici-o explicatie.
Adica,intr-o religie a facut ceva, intr-o religie alta.Deci crestinii nu au nici-un drept sa spuna ca d-zeul lor este cel adevarat deoarece nu au dovezi.
Am scris gresit, trebuia "niciun"
Toate religiile se referala acelasi dumnezeu.doar ca fiecare religie l-a numit dupa placul ei
Atunci cum explici faptul că religiile au legi diferite? Adică,ceva ce într-o religie este corect, în altă religie poate fi considerat un păcat.
Dacă-i aşa, atunci înseamnă că păcatele nu există.
La musulmani, dacă omori mai mulţi oameni se zice că vei fi răsplătit în cer cu 72 de virgine. La alte religii, e păcat să omori pe cineva.
Cine ar dreptate şi cine nu?
Încearcă să fii mai coerent.
Ai raspuns exact ce nu vroiam sa vad.tu mi-ai citit intrebarea?
Încearcă să fii mai calm şi mai precis dacă vrei să-ţi citesc răspunsurile. Aşa, când văd cuvintele ălea scrise cu litere de tipar ca pentru retardati, nu mai citesc nimic iar tu te chinui degeaba să scrii.