| EmaS a întrebat:

Daca Hristos S-ar naste de o mie de ori in Betleem si nu S-a nascut in inima ta, sufletul tau, este totul pierdut. Esti constient de acest lucru?

Răspuns Câştigător
| adi97 a răspuns:

Pai Hristos S-a anscut la Betleem ca sa intre in corp de om sa ne arate cum trebuie sa facem si noi la randul nostru.Prin tot ce ne-a aratat si daca noi primim asta El traieste in inima noastra.

52 răspunsuri:
| EmaS explică:

Nu sunt la manastire.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

De 1000 de ori?
Si eu care am ratat de fiecare data...

| MMihai a răspuns:

Modul în care ai formulat întrebarea, ar presupune că toți oamenii sunt creștini.
Pentru unul care nu este creștin, nu au o importanță fundamentală diverse personaje ale religiei creștine, și nici diverse povestioare legate de acele personaje.
Religiile sunt multe, divinitatea sau divinitățile, care se ocupă de porțiunea de univers unde este și planeta Pământ, este aceiași sau sunt aceleași.
Ce motivație aș avea, să cred ca fiind viabile și valabile minciunile religie creștine și nu minciunile altei religii?

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Chiar si cine nu e, e, oricum, condamnat sa fie "luminat" de tine! V-au inchis cumva biserica si te-ai mutat aici?

| EmaS explică (pentru ardnaxur1961):

Se pare ca suferi de amnezie.

| ardnaxur1961 a răspuns (pentru EmaS):

Da. Si marmota invelea ciocolata in staniol.
Frate! Exista jdemii de site-uri speciale pentru din astia ca tine; de ce naiba nu te manifesti tu acolo, unde toata lumea se da pe spate vazand cat esti de credincioasa? Mai scuteste-ne pe noi, astia, care avem mai mult de un neuron!

| William a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Tu ai 2 neuroni rolling on the floor

| ardnaxur1961 a răspuns (pentru William):

Offf...fericiti cei saraci cu duhul, asa-i?

| EmaS explică (pentru ardnaxur1961):

Si eu care credeam ca ti-a mai venit mintea la cap. Dar vad ca iar ti-au crescut coarnele si ai luat din nou vechile tale obiceiuri. Exista si pentru tine un site special:http://forum-anti-christi.forumers.ro/t689-despre-iad#20728

| Raniia a răspuns (pentru ardnaxur1961):

Ema are curajul sa mearga de mana cu Dumnezeu acolo unde El o trimite, pentru ca a ajuns sa-L cunoasca in frumusetea caracterului Sau.Increderea deplina in El, ia schimbat viziunea asupra vietii.Caracterul ei se aseamana cu al lui Dumnezeu.Fiecare amanunt al vietii ei trecatoare este in consonanta cu perspectiva vesnica a lui Dumnezeu.Prin vocea ei aducatoare de mangaiere vorbeste Duhul lui Dumnezeu celor intristati; datorita ei familiile sunt binecuvantate, bolnavii alinati.De nu ar fi fost astfel de femei,nu s-ar fi nascut nici marii oameni ai lumii,nici marii misionari nu ar fi supravetuit,nici infometatii nu ar fi avut adapost si hrana,nici bisericile nu ar fi fost cele mai scumpe indrumatoare,Viata ei este modelata mai mult de voia lui Dumnezeu cu toate ca in unele situatii,din pricina renuntarii la alegerile proprii,,pare a fi o pierdere. Daca iti analizezi trecutul,atitudinile,gandurile din prezent, felul cum vezi viitorul, raspunde cu sinceritate:din ce categorie de femei faci parte?

| ardnaxur1961 a răspuns (pentru Raniia):

Asa. Si? Inspira, expira, inspira, expira, bate vreo 15 cruci si poate se indura dumnezeul tau sa-ti mai scape ceva minte. Desi, nu sunt prea sigura ca ai sti ce sa faci cu ea. Mai bine stai cuminte in turma si lasa pe altii sa gandeasca in locul tau.

De ce nu raspunzi cu sinceritate din ce categorie de femei faci parte?

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Sunt o femeie care are o cariera, are un copil pe care l-a crescut singura de cand avea un an si de care este foarte mandra, sunt o femeie care stie sa asculte si sa inteleaga, o femeie care, atunci cand greseste, isi asuma responsabilitatea si nu da vina pe dracu' stie ce prieten imaginar, o femeie care nu asteapta ajutorul nimanui si se descurca singura in orice situatie.
Traiesc dupa regulile de bun-simt pe care le-am invatat de la parintii mei, nu fac rau cu buna stiinta nimanui si nu finantez masinile de lux si burdihanele popilor care profita de simplitatea mintii atator "credinciosi" de serviciu.

Esti o femeie de caracter! Ema este un adevarat inger mesager! Pentru tine viata are valoare doar daca este,,viata mea'',Nu vreau sa te superi dar o caracteristica a firii omenesti este aceea de a-i privi pe ceilalti,,de sus''. Fiecare se simte mai superior si mai important.Ema traieste si se bazeaza pe caracterul luiDumnezeu, are o noua mentalitate, schimba ideile ei cu ale Lui.De ce nu puteti fi compatibile?

| EmaS explică (pentru Raniia):

Multumesc lui Dumnezeu pentru ca mai exista femei care au o perspectiva corecta si care imi dau imbold sa merg inainte in ciuda adversitatilor. Dumnezeu sa te binecuvanteze Tea! Chiar nu pricep cu ce drept sau in ce calitate imi spune ea sa ma mut pe alt site. Se crede patroana acestui site? Se pare ca ea uita ca avem aceleasi drepturi.
(Oricum, mi-a confirmat banuiala pe care o aveam, acum stiu de ce este frustrata ).

| justitiarul a răspuns (pentru Raniia):

Cred ca doar tu vezi lucrurile asa,in ceea ce o priveste pe Ema.
Sincer nu-mi doresc sa intru din nou in polemici cu voi,dar eu vad in Ema egoism,pentru ca nu accepta convingerile celorlalti,in niciun caz nu o vad ca mesager al Domnului.
Ca sa fii un astfel de mesager trebuie sa ai rabdare,respect pentru ceilalti,intelegere si mult tact!
Ruxandra e o femeie ancorata serios in realitate si face fata cu brio vietii, iar Ema ne vorbeste din carti, folosindu-se de multe citate.Cine e mai convingatoare?
De compatibilitate nu poate fi vorba.Stau intre ele cel putin vreo 5 biblioteci!
Si ca sa ii raspund la intrebare Emei, pentru a nu se supara pe mine ca vorbesc despre ea si nu cu ea:il am pe Hristos in inima de cand m-am nascut dar nu ma laud cu asta zilnic pe TPU ca sigur nu-i face placere.De ce nu poti face si tu asta? Ai fi mai placuta!

| EmaS explică (pentru justitiarul):

Cat poti sa fi de sincer?,,Sincer nu-mi doresc sa intru din nou in polemici cu voi,dar eu vad in Ema egoism, pentru ca nu accepta convingerile celorlalti, in niciun caz nu o vad ca mesager al Domnului.,,
Eu nu caut sa plac oamenilor. Crede-ma ca am citit mult si inainte de a deveni credincioasa, si daca as dori sa va plac voua, as stii cum sa va incant. Nu stiam ca esti omnistient, de unde stii tu cate carti am citit eu? Faci niste afirmatii nefondate, supozitii insidioase specific tie si celor de teapa ta. Esti cumva purtatorul ei de cuvant, vazand ca ea nu mai poate interactiona cu mine, te-a platit pe tine ca sa o faci?

| chelstone a răspuns:

De 1000 de ori?! De s-ar naste macar o data... laughing Oricum, nu inteleg de ce trebuie sa se nasca in Betleem si nu la Macao de exemplu?! Intrebarea asta n-are noima...

| hate1t4ll a răspuns:

Neinteresant.

| William a răspuns:

Acum sunt. Merci

| shadovv a răspuns:

Da sunt constient de acest lucru dar sunt constient si ca aceste intrebari instiga necredinciosii la agresivitate. Exemplu: Vladimir_Marin_1996. Chiar crezi ca o intrebare pe TPU i l va face pe acest om sa se duca la biserica sau cel putin sa constientizeze ca poate mai exista ceva in afara de materie?

| EmaS explică (pentru shadovv):

Cel putin il poate determina sa mediteze la acest aspect.

| shadovv a răspuns (pentru EmaS):

Ce frumos ar fi...

| EmaS explică (pentru shadovv):

Eu sunt optimista, de aceea continui sa le indrept privirile catre cer!
http://www.youtube.com/watch?v=wy6Ae92i1I0

| Vladuthz a răspuns (pentru EmaS):

Nu continui decat sa dai apa la moara, cel mai bine ar fi sa te opresti. De asta majoritatea celor necredinciosi profita si isi bat joc de cei care cred, datorita acestor intrebari. (care sunt cam penibile scuze ca-ti zic)

| EmaS explică (pentru Vladuthz):

Penibile pentru unul ca tine care, daca nu esti interesat ar trebui sa ocolesti aceasta sectiune.

Eu nu te-am insultat. happy

| EmaS explică (pentru Vladuthz):

Nici eu nu te-am insultat.A fost doar un sfat.

Penibile pentru unu ca tine? Unu ca mine? Ce ar insemna asta?

| ToTAiCisiNumAiAiCi a răspuns (pentru EmaS):

Nu merita sati bati capu cu urmatori : DumnezăuReloaded, Vladimir_Marin_1996, Mihaida, soimos

| GusWaters a răspuns:

Sunt constient ca acest lucru este presupus de o minte habotnica,orbita de Biblie si Biserica. Daca Hristos s-ar naste cu adevarat,si in inima unora n-ar ''exista'' nu s-ar pierde nimic, doar ca ar avea de pierdut societatea, fiindca mai multi oameni rai ====> mai multe persoane ce pot destabiliza o societate intr-o oarecare masura.Si atat.Hristos si modul lui de viata exista doar mental,cine vrea,le aplica,bine,cine nu vrea, nu le aplica, tot bine.Nu am de ce sa intervin in convingerile religioase ale unui om logic,el stie ce este mai bine...Dar,sa crezi ca daca nu il ''primesti'' pe acest personaj in mentalitatea ta si nu incepi sa faci fapte bune rezulta intr-un bilet doar dus spre Iad,chinuri,sau mai stiu eu ce ineptii,este un cretinism fara urma de indoiala.Dar sunt constient ca,desi exista astfel de momente in care il ''primesc'' pe acel Hristos in mine,si fac lucruri bune,demne de apreciat,tot eu ies in pierdere,pentru ca in ziua de azi este un dezavantaj sa faci lucruri bune si sa implinesti ''voia'' lui Hristos,ca in ziua de azi,cum multi oameni s-au desteptat,au realizat ca o viata plina de fapte bune,nu este sub nicio forma urmata de o viata in ceruri,pentru ca este o teorie improbabila, si ca esti luat peste picior si se profita de tine daca faci fapte bune si implinesti ''voia'' lui Hristos, spontan.

| GodBlessYou a răspuns:

Am fost foarte orb cand am fost ateu, nu demult l-am descoperit pe Dumnezeu dupa multe cautari, am cautat insistent si l-am gasit... insa din pacate pentru mine si pentru toti crestinii, Dumnezeul nostru e cam prost, dar asta e... convinge-te de prostia lui:

http://www.titane.ca/main.html

Este incredibil unde a ajuns iubirea lui Dumnezeu... chiar si pe internet, peste tot e Dumnezeul nostru crestin si iubitor de oameni!

Acest chat a fost realizat in colabolare cu Sfantul Pentru si Sfantul Gheorghe, bine inteles ei au fost selectati de Dumnezeu, au facut o treaba minunata cu acest site... simtiti-va liberi sa discutati cu creatorul universului!

| axeldavid a răspuns:

Nu

| 4b a răspuns:

Da, sunt constient...iar daca schimbarea n-are loc, atunci is predestinat iadului, daca mai crede cineva in el.

| cucarachaalien a răspuns:

Cine a spus maxima asta atat de plina de nimic?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vreau sa pierd totul! Sunt constient de asta. Stiu ca pot atinge adevarul absolut prin alte metode. Metode care nu implica slugarnicia si dovada sclaviei fata de vreun zeu anume. Este metoda prin care putem atinge cunoasterea absoluta. A cauta a intelege felul lucrurilor este un dar dat omului de catre marele creator. Creatorul nu ne vrea "casetofoane"! Ne vrea cerebrali, asemeni luiwinking Intelegi?

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Dar stii care este voia Lui, dupa ce L-ai gasit si ai gustat din bunatatea Lui?
http://www.youtube.com/watch?v=6_V6cDhwlX8

| Raniia a răspuns (pentru anonim_4396):

Creatorul ne vrea cerebrali nu copiatori,,xerox'', atunci poti tu ca om crea sau sa prelungesti viata? Realitatea este ca El nu este doar Creator, ci si,, Fiul lui Dumnezeu intrupat.In ciuda marilor inventii si a geniilor care au imbogatit semnificatiV omenirea, nu s-a descoperit nicio alta cale prin care viata sa treaca de la un om la altul.Crezi tu ca poti atinge adevarul absolut prin alte metode? Intr-adevar esti in cautarea ADEVARULUI!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intelegi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt dovezi ca s-a nascut sau a existat vreodata acel personaj mistic, totul pierdut este cand nu ai banii, cand esti bonav si sti ca fara banii mori, cand copii isi cere o bucata de paine iar tu nu ai, daca voi pocaiti ati fi doar 10 la suta asa cum scrie in noul testament sa jur de nu as citi toata biblia dar merg la voi si ce vad pastor cu vila, pocaiti cu masini scumpe ei spun ca vor comori in cer, respecta cineva ce a spus iisus nu am vazut acea persoana inca nici la voi nu s-a nascut inca decat ipocrizia si setea de banii deci ema sfatul meu e sa il cauti in inima ta si sa faci ce scrie acolo nu doar propaganda sau va bateti joc de biblie cu toti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sufletul tau e pierdut pe veci. In lumea islamica Alah o sa te osindeasca vesnic. Dar si Dumnezeu o sa te pedepseasca, pentru ca ii iei numele in bataie de joc.

Da-mi exemple, eu nu fac altceva decat voia Lui.

| anonim_4396 a răspuns (pentru EmaS):

Ti-am dat exemple. N-o sa stau sa enumar tot, pentru ca sint prea multe si ar fi timp pierdut inutil. Si in fond, de ce ar trebui sa-ti dovedesc lucruri pe care le cunosti si nu vrei sa le recunosti? laughing

Daca mi-ar spune acest lucru oameni cu care relationez,mi-as pune un semn de intrebare.Dar,de la unul ca tine,care nu face altceva decat sa jigneasca si sa se certe, iti spun drept, ma lasa rece.Nici nu ar trebui sa ma mai ostenesc sa iti raspund.

Tu relationezi doar cu cei care iti dau dreptate, nu cu cei care iti arata unde gresesti. Iar sa-ti arat ca gresesti, nu este o jignire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niciodata nu este totul pierdut; Hristos s-a nascut o singura data.Fizicul moare dar sufletul este cel ce va fi judecat.
Se pare ca "haita " a revenit, Tarani sau profesori, toti sint la fel.
Opriti-va pina nu este prea tirziu.

Multumesc Vancea, ai dreptate se pare ca orice minune tine trei zile(in cazul nostru, putin mai mult). Stii vorba:,, A fi om e lucru mare a fi domn e o intamplare,,.

Eu nu am nici un merit, ci doar "darul"de a intelege mai mult decit altii.Va certati pe ceea ce nu intelegeti si va dusmaniti intre voi fara motiv.De ce uriti ceea ce nu intelegeti? Ce vina are biblia daca nu o puteti intelege? Dar oare,citi au incercat sa inteleaga? Sau citi au intrebat, au cerut ajutor, atunci cind nu au inteles? Opriti-va cit mai este inca timp.Nu voi sa comentez, pentru ca nu ve-ti intelege.

| LiK3 a răspuns:

Logic

| LAEME a răspuns:

Esti una din virginele alea de 40 de ani de la "Trintas tv"?

| EmaS explică (pentru LAEME):

Nu, sunt casatorita am un sot si trei copiii minunati.Domnul mi i-a daruit.

| erasier a răspuns (pentru LAEME):

Cel mai tare bai vladimire iti dau o bere cand te vad am ras cu lacrimi la comm taulaughing