|

Daca ma cheama Valentin, astazi e ziua mea? Adica stiu ca in caledarul crestin-ortodox, Sf Valentin este pe 30 iulie, in S.U.A este astazi.

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna!
Pai toate tarile din Europa au imprumutat aceasta sarbatoare si, tehnic vorbind astazi este ziua ta happy.

La multi ani tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Konata):

Parerea mea este ca astazi este Ziua Indragostitilor. In caledar nu scrie Sf Valentin, Cum scrie de exemplu pe 30 noiembrie Sf Andrei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru valeeExpress):

Ziua indragostitilor sau Sf. Valentin este acelasi lucru. Cineva in lumea asta mai demult a inventat ca in aceasta zi sa fie ziua in care sa se dea cadouri, ciocolata, inimioare, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da la catolici este ziua ta
la multi ani
http://ro.wikipedia.org/wiki/Sf%C3%A2ntul_Valentin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In SUA nu este zi asa cum tu crezi. Ziua asta este ceva de genul cum este in Europa ziua femeiei.Deci este o zi adresata indragostitilor si nu una religioasa.Ca urmare nu este ziua ta. Ziua ta este atunci cind te-ai nascut, iar religios daca esti este atunci cind spune religia ta ca este.ara sarbatoarea asta nu vine din SUA, ei doar au facut-o mai populara.Sarbatoarea vine tot din Europa insa nu prea era luata asa in seama.Au preluato americanii si au facut-o populara si de acolo sa raspindit apoi mai peste tot. Daca ai vedea de exemplu pe 8 martie in europa este sarbatorita ziua femeiei, dar in SUA nici macar nu se stie de sarbatoarea asta.Cel putin oamenii daca ii intrebi se uita ca la urs.Ei au alta data cind sarbatoresc ziua mamei asa o numesc ei si este la o alta data.Deci tehnic vorbind nu este nicidecum ziua ta.Este ziua tuturor celor care sint indragostiti sai zicem asa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In S.U.A. nu e niciun sfant valentin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bine spus "IN S.U.A"!
Pe moment ce ne aflam in Romania, aceasta sarbatoare nu se ia in considerare.
In primul rand, de Valentine’s Day a auzit toata lumea, astfel incat, la o adica, oricine poate defini succint "sarbatoarea", in timp ce despre viata Sfantului Valentin nu cunoaste nimeni mai nimic.

In al doilea rand, multi sunt contrariati de faptul ca in aceasta zi nu intalnesc in Calendarul Ortodox niciun sfant care sa poarte acest nume. Intamplarea face ca nici Calendarul Romano-Catolic sa nu-l mai pomeneasca in aceasta zi, Sfantul Valentin fiind scos din calendar in 1969 din cauza ambiguitatii datelor referitoare atat la persoana sa, cat si la faptele care au condus la consacrarea lui ca sfant. In prezent, la 14 februarie, catolicii ii amintesc pe Sfintii Chiril si Metodie, nicidecum pe Sfantul Valentin!

Prin urmare, despre Valentine’s Day s-a scris si s-a comentat suficient, pro si contra. S-a scris si s-a spus, din pacate, destul de putin despre Sfantul Valentin al Ortodoxiei, praznuit de Biserica in ziua de 30 iulie si nu pe 14 februarie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează