| bogdanivasciuc54 a întrebat:

Daca ma pun in genunchi in fata lui Dumnezeu,pentru iertarea pacatelor, oare Dumnezeu ma va curata de orice pacat ori de cate ori vreau eu?

12 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Avand in vedere ca pacatele sunt inventate de biserica si nu de dumnezeu, probabil ca n7

| RAY a răspuns:

Daca ai crede in dumnezeu nu ai gresi fata de el

| Helper07 a răspuns (pentru RAY):

Gresit, toti oamenii sunt pacatosi, de aceea Dumnezeu vrea sa ne curete de pacat. Ii gresesti din fire, pentru ca firea omului e pacatoasa, asta nu te impiedica sa crezi in El.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Tu crezi ca merge asa moca? Ia si da-ti banii la ghisarica! Tatz!

| Celcestietot a răspuns:

21 Nu oricine-Mi zice: «Doamne, Doamne!» va intra în Împărăţia Cerurilor, ci doar acela care face voia Tatălui Meu, Care este în ceruri. 22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în Numele Tău? N-am scos noi demoni în Numele Tău? N-am făcut noi multe minuni în Numele Tău?» 23 Atunci le voi spune limpede: «Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la Mine, voi, cei ce săvârşiţi fărădelegea!»

| Octavian199 a răspuns:

Daca as fi eu lider de stat, as interzice botezul copiilor fara acordul lor, as interzice indoctrinarea lor.Ati vazut si voi ce se intampla cand popii fac greseli.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Dar de ce sa "cobori" atat de jos si de atâtea ori, daca tot nu ai de gând sa te pocăiești? Mai bine aduna toate pacatele si când te hotărăști sa renunți ti le mărturisești si te pocăiești. Păcatul nu e tot una cu greseala. Păcatul e premeditat, in schimb greseala e comisa fara premeditare.

| Mircea08 a răspuns:

Nu

| Irinel15123532 a răspuns:

Te va curata de orice pacat prin jertfa Lui Hristos daca vii la El asa cum trebuie, si esti mantuit. Dar, nu vei scapa de consecintele pacatului, pe acestea, va trebui sa le suportam, fiecare pacat este o ofensa la adresa Lui Dumnezeu, si Dumnezeu va judeca pacatul.

„Fiul meu, nu dispreţui disciplinarea Domnului,
nu te descuraja când eşti mustrat de El,
6 pentru că Domnul îl disciplinează pe cel pe care-l iubeşte
şi pedepseşte pe orice fiu pe care-l primeşte."[a]
Evrei 12 : Răbdaţi încercările de dragul disciplinării! Dumnezeu se poartă cu voi ca şi cu nişte fii. Care copil nu este disciplinat de tatăl lui? Însă dacă voi nu aveţi parte de disciplina de care au parte toţi copiii, atunci sunteţi copii nelegitimi, nu fii! Mai mult, în cazul părinţilor noştri omeneşti, ei ne-au disciplinat, iar noi i-am respectat; n-ar trebui, cu atât mai mult, să ne supunem Tatălui duhurilor şi să trăim? Ei ne-au disciplinat pentru scurt timp, aşa cum li s-a părut lor cel mai bine, însă El ne disciplinează pentru binele nostru, ca să avem parte de sfinţenia Lui. Întotdeauna, orice disciplinare este mai degrabă dureroasă decât plăcută, dar, mai târziu, cei care au fost disciplinaţi prin ea adună rodul paşnic al dreptăţii.''

Dumnezeu nu vrea sa ne pedepseaca, dar cand noi comitem incontinuu un anumit pacat desi stim ca e rau, si nu este vorba de o cadere neplanificata si nedorita spusa sau facuta la repezeala, este vorba mai ales de un pacat bine planificat si bine pus la punct cu toate detaliile. Rolul Lui Dumnezeu in pedeapsa, nu este de a distruge, ci de a indrepta. El ne iubeste, dar trebuie sa ne disciplineze uneori spre binele nostru.

| Helper07 a răspuns:

Daca esti sincer da. Exista riscul sa-ti spui in sinea ta ca nu mai conteaza ca fac pacat ca tot ma iarta Domnul insa procedand astfel, de fapt, tie nu-ti mai pare rau de pacat si Dumnezeu nu te poate ierta.

| Daniel323 a răspuns:

Sa fii atent sa nu te pui in spatele lui Dumnezeu. Daca crezi cu adevarat poti sa-ti pacalesti creierul sa creada ca pacatul tau a fost iertat si sa nu te mai apese.
Este un truc crestin destul de vechi care inca functioneaza.
Sau poti sa apelezi la un preot cu acelasi efect.

| Ralena a răspuns:

Strict biblic, fara alte interpretari subiective si versete scoase din context, da. Acuma, ca interpretare, odata ce esti credincios, vei incerca sa pacatuiesti din ce in ce mai putin si sa respecti Legile lui Dumnezeu tot mai mult. In limba ebraica (in care este scris vechiul testament, unde se regasesc aceste raspunsuri), exista 3 categorii de pacate. In limba romana, din pacate, nu exista decat un singur cuvant si nu se face distinctie. Prima categorie este iertata a priori, estepacatul facut din nestiinta. A doua categorie este cea din Tatal Nostru, si este pacut despre care stii ca e pacat, dar il faci din ispita, sau fire, sau alte motive, dar nu impotriva lui Dumnezeu. Despre al treilea tip nu voi vorbi aici, deoarece este o discutie profunda si cu multe explicatii din ebraica, dar intrebarea este 100% despre al doilea tip de pacat. Pacatul care nu se iarta este hula impotriva Duhului, dar si aici daca ne uitam in apocalipsa vedem ca la final va fi o iertare.