| GouDidodino a întrebat:

Dacă Noe a luat pe arca toate speciile pământului, oare a luat si homosexuali?

Răspuns Câştigător
| xerxes1 a răspuns:

Normal.Cum crezi ca a aparut Celcestietot?

32 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Sodomitii (homosexualii) nu sunt o specie aparte ci sunt oameni impovarati de PACATE sexuale iar soarta lor ESTE Focul Sodomei. Ori se pocaiesc de PACATUL lor ori in Focul Sodomei. Aceasta "noua specie" nu trebuie ajutata ci STARPITA dar nu de noi ci o va face Dumnezeu in curand, in foarte scurta vreme fiindca s-au cam inmultit si este VREMEA.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"...fiindca s-au cam inmultit si este VREMEA."

Nu s-au inmultit. Procentul e acelasi, doar ca in multe tari tampeniile religioase nu mai au prea multa trecere si nu mai e necesar sa se ascunda si de aceea par mai multi. Nu mai sunt in pericol sa fie agresati fizic si/sau verbal de nebuni indobitociti cu povesti despre spiridusi inexistenti.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

"Ai dreptate", astia nu trebuiesc agresati ci eradicati.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dta vrei aici să declanșezi o dispută între homofili și homofobi ca mine. și îl scoți pe Tata Noe și astfel pe Dumnezeu la înaintare, ca să îți întărești poziția în această dispută. Imediat vei avea 90 de postări cu certuri inutile între ei. Cu homosexualii nu ai ce discuta că le au lipsă niște neuroni, iar pe cei ca mine nu o să reușești să mă faci să îi iubesc.

| anonimg a răspuns:

Nu trebuie să vorbim în felul acesta; pentru că înaintea lui Dumnezeu toți suntem păcătoși. Niciun om dintre cei mântuiți nu va intra în cer prin meritele proprii; și nici un om neprihănit nu va putea fi neprihănit prin eforturile lui. Inima noastră este întotdeauna cunoscută de Dumnezeu până cele mai ascunse gânduri ale ei. Dumnezeu a spus că nici noi nu ne cunoaștem inimile, ci doar El. Ceea ce noi cunoaștem despre inima noastră sunt doar lucruri de suprafață.
Cartea "Minte, caracter și personalitate" este o carte care ne ajută să ne cunoaștem pe noi înșine așa cum nici o altă carte din lume nu o poate face.
Ea se găsește pe site-ul editurii: www.viatasisanatate.ro
Sau în aplicația de pe Google play: EGW Writings.

| Octavian199 a răspuns (pentru anonimg):

'Avem un tata criminal', si vine politia la usa ta si nu il gaseste, automat trebuie sa te ia pe tine la bulau? Ca doar tragi pedeapsa parintilor tai, nu?

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

Pai si daca toti suntem egali de ce atat discriminare pentru homosexuali?

| sadrian46 a răspuns (pentru Octavian199):

La comuniști, de exemplu în Corea de Nord așa se întâmplă, nu?

| anonimg a răspuns (pentru suntserios):

Dar cine-i discriminează? Pentru că mulți dintre ei vor intra în Împărăția cerurilor, iar multi dintre creștini nu vor intra. Vor putea intra dacă nu vor persista în păcat.

| anonimg a răspuns (pentru Octavian199):

"Sufletul care păcătuieşte, acela va muri. Fiul nu va purta nelegiuirea tatălui său, şi tatăl nu va purta nelegiuirea fiului său! Neprihănirea celui neprihănit va fi peste el, şi răutatea celui rău va fi peste el." (Ezechiel.18:20)
Nelegiuirea părinților vin asupra copiilor atunci când părinții trăiesc nesănătos și copiii lor se nasc bolnavi din pricina părinților.
Psihic la fel; dacă un părinte este nervos, are apucături rele, un caracter necontrolat, copilul va moșteni și caracterul degradant al părintelui.

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

Biserica ii discriminează. Sore exemplu nu vrea sa ii căsătorească

| Octavian199 a răspuns (pentru anonimg):

Sufletul este de fapt aerul, oxigenul.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Inima noastră este întotdeauna cunoscută de Dumnezeu până cele mai ascunse gânduri ale ei"

Inima nu are ganduri. Nu mai spun ca spiridusul asta cititor de "ganduri ale inimii" nu exista de fapt...
Dar nah, inima are ganduri, spiridusii fac mentalism, si uite asa treaba merge...laughing

| anonimg a răspuns (pentru Holiday):

"Inima nu are ganduri."
Cine este familiarizat cu Sfintele Scripturi, "gândurile inimii" este o expresie des întâlnită pe paginile ei, și se referă la interacțiunea dintre gând și sentiment. Cel mai probabil la dorință.

| anonimg a răspuns (pentru suntserios):

Dacă biserica nu-i căsătorește asta nu înseamnă discriminare. Este imposibil acest lucru.
Este ca și un bărbat căsătorit care vrea să își mai i-a încă o nevastă, dar soția lui nu este de acord, și asta ar însemna că soția lui îl discriminează. Lol!
Este imoral ca ei să ceară să fie căsătoriți înaintea lui Dumnezeu, în casa Lui, de un slujitor al Lui.
Nu cred că ne-ar conveni ca să fim puși în astfel de situații în locul lui Dumnezeu, și să ne simțim cum S-ar simți El.
Oamenii aceștia când cer astfel de lucruri, poți mai bine să ai încredere într-un nebun decat în conștiința lor. Dar eu cred că nu toți cer să fie căsătoriți în biserica creștină. Cel ce cere un lucru ca acesta nu este decât o sfidare la adresa lui Dumnezeu. Este lipsă de respect, și de aceea zic că nu trebuie să ne încredem în conștiința unei astfel de judecăți, de atitudini.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Cine este familiarizat cu Sfintele Scripturi, "gândurile inimii" este o expresie des întâlnită pe paginile ei, și se referă la interacțiunea dintre gând și sentiment."

Mult timp s-a crezut ca sentimentele iau nastere in inima, de aici si ineptia asta. De altfel carticelele astea de care ai pomenit sunt pline de astfel de tampenii. Ce e culmea e ca punand originea lor pe seama "inspiratiei divine", deci practic pe seama spiridusului, il faceti chiar voi tembel.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Este ca și un bărbat căsătorit care vrea să își mai i-a încă o nevastă, dar soția lui nu este de acord, și asta ar însemna că soția lui îl discriminează. Lol!"

Multe personaje din povestea ta au avut mai multe sotii si erau chiar preferatele spiridusului tau. Deci...

| suntserios a răspuns (pentru anonimg):

Deci nu toti sunt egali in fata lui dumnezeu. Homosexualii nu au niciun drept.

| anonimg a răspuns (pentru suntserios):

Ei au drept -ca orice om născut pe pământ- în Împărăția lui Dumnezeu, cu condiția ca ei să trăiască în ascultare de Dumnezeu. Lucru valabil și pentru mine și pentru orice om.
Pe pământ au toate drepturile. Dar ei nu pot să oblige pe cineva să facă ceva împotriva conștiinței lui. Nici măcar statul nu are dreptul acesta.

| anonimg a răspuns (pentru Holiday):

Poligamia era îngăduită de Dumnezeu în acele vremuri.
Era doar îngăduită.

| anonimg a răspuns (pentru Holiday):

Mie chiar îmi place exprimarea. Știm că sentimentele sunt la nivelul creierului.
Există și versiuni noi ale Bibliei (traduceri) cu care sunt de acord. Dar nu îmi plac exprimările moderne.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Există și versiuni noi ale Bibliei..."
"Poligamia era îngăduită de Dumnezeu în acele vremuri."

Deci Biblia asta e intr-o continua schimbare...Ce era valabil la un moment dat, nu mai e valabil mai tarziu.
Cu asta sunt de acord, in functie de vremuri si interese, e modificata si rastalmacita in nshpe mii de feluri. Cei drept, fiind atat de haotica, fara logica si contradictorie, nu e greu de interpretat de fiecare dupa cum il taie capul, sau mai degraba interesul.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Știm că sentimentele sunt la nivelul creierului."

Tu poate ai aflat, dar idolii tai, Isus, tacsu` si cine naiba mai ziceti voi ca au inspirat sau narat povestile astea, e clar ca habar n-aveau. Restu-i poezie religioasa.

| anonimg a răspuns (pentru Holiday):

"Tu poate ai aflat, dar"...
Unele lucruri se pot vedea doar intr-o anumita lumina.
Noi oamenii suntem schimbatori. Daca putem sa uram pe cineva pe care am iubit mai dinainte, cu cat mai mult uram pe cineva care niciodata nu l-am cunoscut.
Si daca ne era greu sa intelegem pe acela care l-am iubit, cu cat mai mult nu-l intelegem cand am ajuns sa-l uram; si cu cat mai mult il uram pe acela pe care nu l-am iubit/cunoscut niciodata.

Ce vreau sa spun, este ca noi noi cercetam lucrurile prin sentimente, dupa cum ne simtim. Logica, ratiunea este data la o parte, si lasam ca sentimentele sa judece in locul nostru.
Daca Biblia este greu de inteles este doar ca nu ne place.
Sincer sa fiu, am urat intotdeauna matematica. Aproape intotdeauna. Mi-a placut doar in scoala primara pentru ca era ceva nou pentru mine. Mai tarziu nu a mai sta nimeni pe capul meu ca sa o faca placuta. Dar cu ceva tot m-am ales din ea. Am invatat sa socotesc, sa adun si sa scad, sa inmultesc si sa impartesc. Suficient cat sa ma descurc in viata. Restul pentru mine este de neinteles. O urasc mai mult decat urasti tu Biblia. La ce-mi folosesc mie ecuatiile cand ma duc sa cumpar paine? Daca stiu sa modul cum functioneaza tranzactia produs-pret, daca stiu sa nu ma pacalesc la rest, ce-mi mai trebuiesc ecuatii, functii si radicali? Ce sa fac cu acestea de pe urma?
Totusi, am vazut ca oricat de neinteleasa si urata este aceasta materie, are si lucruri bune. Oare Biblia nu este tot asa?
Oare nu o judecam noi dupa sentimente? Este corect si drept sa o judecam astfel?
Este adevarat ca nu ne obliga nimeni sa o cunoastem. Dar cum ar fi fost daca astazi nu am fi stiut lucrurile elementare din matematica? Nici nu ne putem gandi la ororile necunoasterii acestei stiinte.
Biblia, oricat de urata si necunoscuta este ea, nu doar ca are si niste lucruri bune; ea are chiar toate lucrurile bune. Cum si matematica le are. Si macar daca Biblia ar avea doar cateva, acelea sunt de o importanta vitala; si mai ales pentru starea noastra psihica.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

"Logica, ratiunea este data la o parte, si lasam ca sentimentele sa judece in locul nostru."

Da, ai dreptate, trebuie sa dai logica si ratiunea la o parte pentru a crede povesti de genul Bibliei.

"Oare Biblia nu este tot asa?
Oare nu o judecam noi dupa sentimente? Este corect si drept sa o judecam astfel?"

Exact, voi credinciosii, asa cum afirmi o judecati "dupa sentimente", lasand la o parte ratiunea.
Si intr-adevar, nu e corect sa fie asa, dar pur si simplu ratiunea va este intunecata de sentimente. Si astfel ajungeti sa credeti toate prostiile din ea. Macar apreciez ca recunosti asta.

| anonimg a răspuns (pentru Holiday):

"Logica, ratiunea este data la o parte, si lasam ca sentimentele sa judece in locul nostru."
Nu despre mine am scris asta, ci despre tine, pentru ca să nu mai fi pornit împotriva lui Dumnezeu și a Bibliei. Am fost și eu, și chiar mai rău decât tine.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| Helper07 a răspuns:

A luat specii de animale, in rest era el CU SOTIA SA si fii lui CU SOTIILE LOR deci rasa umana nu avea cum sa fie bolnava genetic de aceasta prostie ca sa-i zic asa.

| unvecin a răspuns:

În arcă au fost 4 familii: Noe și soția lui, și cei 3 fii ai lui cu soțiile lor.