| AvalohAlyn a întrebat:

Daca nu ar exista Dumnezeu, (nu neapărat cel creștin ci Un Creator) sau viață după moarte viața ar fi prea lipsită de sens, banala, fada sau fără vreo urma de logica.Adevarat?

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sa traiesti asteptand sa mori pentru dumnezeu nu e nicidecum o viata cu sens.

Răspuns utilizator avertizat
| Algo098 a răspuns:

Viata e asa cum e. E un mod sau o forma de existenta a materiei, materie care in anumite conditii capata forma asta numita viata. Cu sau fara creator, viata are acelasi sens, fie ca zicem ca a fost creata de un spiridus numit Dz, fie ca e rezultatul aranjarii naturale a materiei in anumite conditii intamplatoare.
Creatorul si viata dupa moarte nu se verifica, deci sunt niste fantezii primitive cu ajutorul carora unii oameni ii inseala pe ceilalti. E corect sa faca lucrul asta? Este foarte corect. Nu toti oamenii sunt la fel. Unii sunt mai puternici (la minte), altii mai slabi si corect e ca cei mai puternici sa traiasca mai bine si cei mai slabi mai prost. De aceea, cei mai puternici pot inventa povesti false cu care sa-i insele pe cei slabi. Cei puternici traiesc bine, iar celor slabi le promit ca vor trai mai bine dupa moarte, adica niciodata si e perfect asa. Nu poate un om slab sa aiba pretentia sa traiasca la fel de bine ca un om puternic. Cine e puternic castiga, cine e slab pierde, asa e corect, asa se intampla si asa va fi intotdeauna.

| doctorandus a răspuns (pentru Algo098):

Corect, ce sens are viata din rai? Cu ce-l ajuta pe Dumnezeu ca niste oameni traiesc in rai?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Părerea mea e că ar fi un haos total.
Dacă n-ar exista Dumnezeul biblic, nu are exista nici poruncile Sale pentru omenire iar lumea ar face ce ar vrea, în special rău, deoarece nu le-ar mai fi frică de o pedeapsă (iadul) şi nici porunci divine după care să se ghideze.
În viziunea mea, viaţa nu ar mai avea nici un sens.
Nu am ştiu de unde venim, care e scopul nostru pe Pământ, sau încotro ne îndreptăm.

| Algo098 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu toti au aceeasi religie sau un Dz si totusi nu au o problema in a convietui pasnic. Oamenii au trait ca oameni si inainte de inventarea bibliei. Exista si iertarea pacatelor, ceea ce ii determina pe unii sa pacatuiasca fara nici o grija, stiind ca pacatele le vor fi iertate. Bunatatea omului si comportamentul lui civilizat are la baza inteligenta cu care e inzestrat de natura in urma evolutiei, nu se datoreaza unor povesti inventate mult mai tarziu. Se poate vedea ca povestile nu au un efect asa de puternic, ca au existat atatea razboaie si doar forta si puterea sunt mijloacele eficiente de pastrare a unui comportament civilizat. Daca religia ar fi asa de eficienta, nu am mai avea nevoie de armata, jandarmerie, politie, justitie.
Un om care stie ca are o singura viata o pretuieste mai mult si se comporta mai corect stiind ca poate sa-si petreaca restul zilelor ispasindu-si o pedeapsa cu privare de libertate, pe cand un credincios poate face orice prostie avand in cap ideea ca va trai dupa moarte o viata vesnica plina de bucurii.
Daca inventam niste povesti care nu se verifica si nu au la baza realitatea, nu inseamna ca stim de unde venim si in ce directie mergem. Oamenii nu sunt toti la fel. Unii au o putere (a mintii) mai mare, altii sunt mai slabi. E normal ca cei mai puternici sa-i poata insela pe cei mai slabi si sa traiasca mai bine promitandu-le celor mai slabi ca vor trai mai bine cand nu vor mai exista, adica niciodata. Poate cineva sa ii faca pe cei slabi mai puternici? Cu siguranta ca nu, deci incercarea de a le arata celor slabi ca acele povesti sunt o inselatorie e sortita esecului. E ca si cum ai incerca sa faci apa sa curga la deal, deci e foarte normal, firesc si corect ca cei mai smecheri sa-i insele pe cei mai slabi, chiar si cu niste simple povesti primitive si sa aiba o viata mai buna.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Adevarat.Dacă nu există niciun obiectiv în viață, atunci nici ca ar avea vreun sens sa îți pui astfel de întrebari.
Dacă lumea aceasta are vreun sens, el nu poate sta în ceea ce ne omoară, adica moartea.
Dupa parerea mea, moartea nu înseamnă sfârșitul vieții, ci începutul vieții.

Până ieri, nu am știut ca am trait o alta viata despartita de aceasta, iar azi stiu ca am si murit pentru viata ei.
Este mai mult decat o reincarnare, este un joc haios pe care l-am jucat cu miliarde de gameti la un loc, se mai numeste si Spermania (o aventura în sistemul reproducator al femeii) pentru ca am sperat ca voi fi cel declarat învingător.
Acolo am întâlnit gameți agresivi care își faceau loc de mine spre această "viață nouă" pe care multi gameti(atei) ar fi considerat-o demult pierdere de vreme.