Nimic nu s-a nascut din nimic, nici chiar lumea noastra si nici Universul.
Creatorul acestora a fost "dumnezeul" numit Big-Bang, adica explozia energetica uriasa din care s-a nascut tot ceea ce exista, dar exista doar ca forma energetica, vezi structura a atomului!
Daca vrei sa stii mai multe despre aceasta tema, ar trebui sa lasi credinta a proasta, si sa te indrepti catre documentatia stiintifica, pentru ca este bazata pe CUNOASTEREA RATIONALA, si nu pe credinta irationala, pe care se bazeaza religia
Nu poti spune nici asta.Cand vine vorba de teoria evolutionista, atat religia cat si stiinta nu sunt plauzibile.Toate se opresc aici.Gandeste-te in felul urmator,daca lumea s-a format in urma acelei explozii energetice uriase,cum iti explici ca acea explozie totusi a trebuit sa fie provocata de ceva? Se presupune ca inainte de asta nu exista nimic,atunci cum a avut loc acea explozie? Aaa particule de praf nu stiu ce,atomi etc,dar acele particule cat de mici au fost ele, de unde au aparut? Iar explozia presupunem ca a aparut undeva intr-un spatiu infinit,intr-o gaura neagra ceva orice,acel spatiu de unde a aparut? Aici se opreste totul,deja devine incert si nu mai gasesti niciun raspuns rational.Iar daca mergem pe baza religiei este la fel,un raspuns logic, care sa si-l explice orice om ce este in toate mintile, nu se va putea da niciodata.Oricum...multora li se pare mult mai usor sa spuna un singur cuvant si anume Dumnezeu,iar cu asta au rezolvat tot misterul,nu, nici asa nu merge, trebuie sa fi redus mintal sa nu-ti pui intrebari, sa accepti situatia asa cum e.Cu alte cuvinte degeaba ne rupem degetele aici, deoarece totul este si va ramane un mare mister.
Dar de ce propui sa acceptam o fantezie irationala in loc sa acceptam o teorie stiintifica bine documentata!
Cine ti-a spus tie ca stiinta "nu e plauzibila"?
Da internetul este sau nu este plauzibil, si cum se face ca circulatia pachetului de informatii OSI, pe retelele de internet fara sa se ciocneasca, si fara sa greseasca adresa, si asta cu viteza luminii?
Este stiinta plauzibila, sau nu?
Eu nu propun sa acceptam o fantezia irationala, adica religia, dimpotriva. Ceea ce am spus este doar realitatea clara si evidenta.Nu contest stiinta, mai ales in cazul prezentat de tine, deloc.Sunt de parere ca nimeni si nimic nu poate explica logic cum a fost creata lumea.Ca vrei tu sa crezi in felul urmator, asta-i partea a doua.Merg pe baza stiintei si intotdeauna voi crede asa,dar in ce priveste punctul asta de vedere si anume teoria evolutionista,trebuie sa fii de acord ca nu exista o explicatie logica. Daca este cum spui tu atunci raspunde-mi la intrebarile din comentariul anterior,cum iti explici toate acelel lucruri,explozia care a aparut din nu stiu ce,dintr-un spatiu care se presupune ca nu a existat.E peste mintea omului gandeste-te,nu iti poti explica ce exista inainte de acea explozie ce a dus la dezvoltarea noastra, era un mare nimic? Ce era, cum era?
Daca ai sta sa combini religia si stiinta, ai putea obtine totusi ceva destul de plauzibil nu crezi? Nu poti sa crezi asa, pur-si-simplu, dar totusi explozia aia numita Big-Bang de unde a aparut? Ceva a trebuit sa o produca, sau doar sau agitat niste firicele de praf radioactive? Nimeni nu spune sa nu gandesti logic, dar totusi, incercati sa va mai uitati si prin alte carti, nu doar prin Biblie (nu ca n-as fi credincios).
P.S. Pana la urma, cine a inventat stiinta?
Stiinta nu se rezuma la un singur lucru, ea nu a fost inventata de cineva. Termenul de stiinta a aparut in urma realizarilor facute de-a lungul anilor, de diferiti oameni.Cat despre combinatia dintre stiinta si religie, da, astfel ar iesi de-o ciorba dar acestea 2 niciodata nu vor ajunge la un punct comun.
Dar app Acea explozie numita Big-Bang, ce a explodat?
Daca tot spuneti ca nu are cum sa apara ceva din nimic, ce a explodat la marele "Big-Bang"?
Toate materiile care au explodat cine le facuse?
Vreau sa spun ca ai dreptate in versul care ai spus,, Ceea ce a încercat să dovedească Pasteur cu secole în urmă este confirmat acum de ştiinţă: viaţa nu poate apărea din ne-viaţă. Atunci de unde a apărut viaţa umană, animală şi vegetală?" Ai dreptate sa ajuns pana la o epoca inalta usor, usor, s-a juns sa se faca orice vrei tu! Toate au aparaut din intamplare. Dumnezeu Le-a creat Dumnezeu poate sa le si distruga.Esti un adevarat destep.Am avut noroc ca romanii au invins si au facut pace.Acum s-a ajuns la un nivel foarte inalt desi pare ca e o lume foarte mica dar daca stai sa o explorezi ea este foarte mare! Unii s-ar putea sa nu profite de viata sa faca pacate fara sa le vrea e foarte bine ca exista Dumnezeu el lea creat toae au aparut dintr-o data fara sa ne dam seama sper ca asta este o varianta care ti se pare mai usoara.