|

Daca nu putem folosi termeni ca prost, mediocru si obtuz pentru a califica utilizatori atunci pentru ce mai exista aceste cuvinte?

De ce apar in Dex daca este "ilegal" sa le folosim? Termenii acestia desemneaza evident ceva real, cuvantul prost exista in dex pentru a desemna oamenii care sunt asa,cu alte cuvinte exista niste oameni pe care ii putem numi asa fara ca afirmatia sa fie considerata jignire,insulta,invectiva sau cum vreti sa o numiti.

Intrebarea este cat se poate de serioasa:

De ce nu avem voie sa-i spunem unui om ce ignora realitate,ignora adevarul,ignora tot, ca este ignorant? Pentru ce mai exista acest cuvant in Dex atunci.

De ce nu avem voie sa-i spunem unui om care nu stie ca Pamantul se roteste,nu Soarele,care nu stie cine a fost JFK, care nu stie ce a fost primul razboi modial,etc, ca este incult?

Ce ar trebui sa inteleg din toate acestea, ca nu exista inculti si ignoranti, din moment ce nu avem voie sa numim un om asa.

Poate fi adevarul considerat o insulta si tratat ca o simpla insulta?

25 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

"Il faci ignorant doar fiindca isi spune parerea(desi e gresita)"... nu, dar il poti face ignorant daca isi mentine parerea dupa ce i-ai demonstrat ca e gresita.
"dar asta nu inseamna ca un om dezinformat e prost"... dar nici nu poti sa te bagi in discutii cu unul care este informat. Daca esti depasit de subiect atunci nu te baga in discutie. Corect? Sigur ca da.

"Cine ma oprestesa o spun sau sa o gandesc?"... sa o gandesti, nimeni. Sa o faci, cei care pot sa te cenzureze (chiar daca e ilegal). Multi de pe acest site merg pe modelul : Ce? A zis ceva ce nu coincide cu punctul meu de vedere? Sa se cenzureze.

Pe langa mentalitatea primitiva pe care o au multi, mai sunt unii lasi care se ascund in spatele unor pasaje biblice. Ei te insulta pe ascuns (chiar daca e evident) iar la sfarsit sar in fata si urla "Eu? Eu nu am facut nimic rau. Eu doar am spus adevarul". Culmea e ca "adevarul" lor ramane iar "adevarul" tau este sters.

Saracutii de ei sunt prea lasi si prea slabi.

Hai sa-ti dau un exemplu :

X - Zeul meu exista pentru ca scrie aici.
Y - Pai in aceste scrieri apar alti zei. Sunt si ei reali?
X - NU. Doar cartea mea e valida.

Altul :

X - Experientele personale sunt o dovada pentru zeul meu.
Y - Pai si cei din alte religii au asa ceva deci sunt o dovada si pentru acei zei?
X - NU. Sunt valide doar pentru zeul meu.

Mai pot sa-ti dau multe exemple... cum cataloghezi o astfel de persoana?

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Asa e, ai dreptate.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ErrorFound):

"Asa e, ai dreptate"... Who the man? I the man. laughing

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti dedic si o melodie:
http://www.youtube.com/watch?v=MXRGEV5AlwE

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru ErrorFound):

rolling on the floor

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
24 răspunsuri:
| explică:

Nu prietene, ca varsta nu-ti permite sa arunci cu pietre, sau daca tie-ti permite atunci le permite si altora.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Nu ma refer la mine. Ma refer la tine. Nu prea cred ca este bine sa faci un copil prost din moment ce el nu stie inca ce este bine si ce este rau, sau nu este documentat. Si Einstein a ramas corijent la fizica, il face asta prost?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acel utilizator e un frustrat. Ori e o singura persoana, ori au o secta, dar imi miroase a angel0, cornel419, victoreanu, nu stiu cum 99 thinking si ar mai fi cativa, dar nu obisnuiesc sa retin nume, si nu-i gasesc, sau le-au disparut conturile thinking, oricum, nu e/sunt de luat in seama.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mădă0611):

Exact, exact. Nu stiu cum frate toti se leaga de gramatica, toti persifleaza intr-un mod similar, toti au expresii similare ca : "Nu stii nici fizica de a 6-a. Esti ateu?"
Eu bag mana in foc ca e un singur utilizator la mijloc, ca prea gandesc toti similar.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai ar fi culmea sa vezi prostie cand esti in aceeasi oala, cica pasarile care au stat toata viata in colivie cred ca zborul e o boala. thinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai voie sa folosesti termenii astia pentru a rani persoana.
Gandesti inainte: poate nu a avut posibilitati de informare, de educatie ca si tine. Poate a fost nevoit sa-si intretina familia si a muncit toata ziua etc ..sunt n cazuri.

Stiu. Pe unii nu-i intereseaza pur si simplu viata din jurul lor, nu-i intereseaza lucrurile profunde si nici nu-si pun intrebari " ce sunt eu?" " de unde vin" " ce trebuie sa fac?" etc. Nu sunt curiosi.
Lucrurile astea ca si istoria sau multe altele care nu intra in existenta lor cotidiana, superficiala si robotizata nu inseamna nimic pentru aceste persoane.
Ele nu realizeaza pentru ca ceva care iti iese din sfera de activitate nu te afecteaza, nu?

Nu ai nevoie sa raspunzi la jigniri cu jigniri. Inteligenta cade atunci cand insulta o domina. Si e pacat de ea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai, daca folosesti termenul prost/incult/inteligent, crezi oare ca sunt in "cantitatea lor maxima"? Din punct de vedere cantitativ, o persoana nu este "proasta"/"inculta". Daca nu se rezuma la tot in esenta acestui termen, ce rost mai are sa catalogam pe cineva drept ce nu este?
Pentru ca sa cataloghezi pe cineva, trebuie mai intai sa-i verifici toate toate punctele de vedere daca coincid sau nu cu opiniile tale cu privire la acesta.
De ce nu avem voie sa-i spunem unui om ca este incult? NU toti avem acces la informatii sau au avut acces la informatii ca noi. Sper ca intelegi ce vreau eu sa spun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Exilee):

Asta ar insemna ca 90% din adjectivele ce apar in dictionar, daca nu chiar toate, sunt inconsistente si ar trebui scoase, deoarece nu exista om care sa fie esentialmente prost, frumos sau inteligent.
"De ce nu avem voie sa-i spunem unui om ca este incult? NU toti avem acces la informatii sau au avut acces la informatii ca noi."
Aici este evident fals, deoarece incult, conform dictionarului are acceptia urmatoare:"INCÚLT, -Ă, inculți, -te, adj., s. m. și f. (Persoană) care are o lipsă de cultură elementară,"
Ca urmare la acest lucru incult este atat cel ce vrea sa cunoasca dar nu poate, cat si cel ce poate dar nu vrea, nu conteaza contextul. Numai ca cel de al 2-lea mai are o "calitate-n" plus: ignoranta.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Exilee):

De exemplu:
Cinve nu stie ca Soarele este o stea, Terra o planeta, iar Luna un satelit.
1.) Aceste cunostinte sunt cunostinte de cultura generala.
2.) Daca nu esti in posesia acesto cunostinte inseamna ca-ti lipsesc cunostinte elementare.
3.) Daca iti lipsesc cunostintele elementare inseamna ca ai o lipsa de cultura generala.
4.) Daca ai o lipsa de cultura generala, conform DEX-ului, esti incult.
E ceva gresit in acest rationament?
Jigneste el pe cineva? Dupa cum vezi, nu eu jignesc ci DEX-ul, prin urmare DEX-ul trebuie reprobat.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ma si eu am vrut sa-ti iau apararea...Nu mai comenta ca un boschetar! Stii ca are dreptate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=mUvdXxhLPa8

Oamenii tin mai mult la comfortul lor emotional decat la adevar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Adevarul supara omul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu mai stiu sigur, parca trebuie sa ai un IQ sub 20 ca sa fi considerat ''prost''. Si din cate stiu eu, adica din cate am citit (nu stiu sigur daca informatia este 100% adevarata) doar 0, 2% din populatia Terrei are IQ-ul sub 20.
Personal, nu cred ca exista pe TPU un asemenea om. Deci, in concluzie, nu putem folosii acest termen.

Daca informatiile nu sunt corecte, imi pare rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faci atata caz de prostie,incultur si "dragalasenii" de genul acesta, dar tu nu esti in stare sa-ti accepti propriile limite.
Daca nu esti de acord cu mine, pot intra in istoria (vezi si aici putem folosii cuvantul istorie) raspunsurilor pe care mi le-ai dat mie, sau la lipsa lor, dovedindu-ti ca uneori si tie ti se pot atribuii astfel de epitete.De exemplu tu ai fost cel care ai considerat drept inculti pe cei care au scris "chip de memorie" si nu "cip" cum pronuntam.De ce nu scrii "sait" si scrii "site"? Tu faci caz de cultura ta,iar atunci cand esti provocat sa intri in amanute, intr-adevar care necesita cunostinte si nu generalitati, eviti sub diferte motive. Acum ai inceput sa vorbesti de funie in casa spanzuratului. Ti-am mai spus-o si cu alte ocazii:te dai mare la capitlul religie, intrucat majoritatea celor care posteaza aici au cunostinte mai reduse in domeniile in care tu te dai "mare". Dupa mine, este problema de bun-simt.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Mai mult de 50% din cuvintele pe care le folosim provind din alte limbi,da asta nu inseamna ca este corect sa folosim cuvantul atat in romana cat si in limba din care provine, numai un incuiat ar gandi asa.
Ca limba romana nu e Esperanto.
Cuvantul "chip" nu exista in DEx, decat cu sensul de infatisare. Numai incultii scriu chip in loc de cip, punct.
Daca dumneata compari cvantul "sait", care nici nu exista in DEX, cu "cip" e problema ta.
Doar pentru ca nu am raspuns elucubratiilor tale, asta nu inseamna ca le-am acceptat. Asa ca degeaba apari tu aici de parca eu ti-as fi dat dreptate, pune mana pe Dex si lasa asertiunile in seama celor apti sa le faca.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Inferno):

Inferno,credeam ca la tine este vorba de orgoliu, dar dupa raspunsul tau, imi dau seama ca este mai mult.Te sfatuiesc totusi sa consuli un psihiatru.Eu nu-mi voi mai irosi timpul cu tine

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

"CHIP, chipuri, s. n., adv. I. S. n. 1. Față, obraz, figură. Un chip oval. ♦ Expresie a feței; fizionomie. Un chip trist. 2. Înfățișarea sau aspectul unei ființe. Avea chip omenesc. ◊ Loc. adv. În chip de = cu înfățișare de asemenea cu. ♦ Persoană; ființă. A văzut acolo multe chipuri. 3. Imagine, înfățișare a unei ființe sau a unui obiect, redată prin desen, pictură, sculptură etc. ◊ Chip cioplit = idol. II. S. n. 1. Fel, mod, gen. Scrie într-un chip original. ◊ Loc. adj. Fel și chip de = tot felul de ◊ Loc. adv. (În sau cu) fel și chip (sau chipuri) = în tot felul, în toate modalitățile posibile. 2. (Rar) Modalitate, posibilitate. ◊ Loc. adv. Cu orice chip = oricum. În (sau cu) nici un chip = nicidecum. ◊ Expr. Nu e chip să = nu se poate, imposibil să A nu avea (nici un) chip (să) = a nu avea posibilitatea, a nu putea (să.). (Pop.) A afla chip (și cale) = a găsi un mijloc eficace, o soluție. 3. (Reg.) Încercare (de a găsi o soluție) 4. (În expr.) Cu chip să = ca să., pentru ca să, având intenția să Cu chip că = sub pretext că.sub aparența că III. Adv. (La pl. art.; pop.) Vorba vine, cică. ♦ La drept vorbind, nu-i vorbă; ba chiar. – Din magh. kép. "
DEX 1998, nici-o acceptie a termenului chip cu sensul de cip.

"CHIP s., adv. 1. s. v. față. 2. s. v. fizionomie. 3. s. v. portret. 4. s. v. efigie. 5. s. v. vedere. 6. s. imagine, (rar) închipuire. (~ul lui îmi revine mereu în minte.) 7. s. v. spectru. 8. s. v. persoană. 9. s. v. aspect. 10. s. fason, fel, model, (înv. și reg.) modă. (Făcut după ~ul...) 11. s. v. sens. 12. s. v. specie. 13. s. v. mod,. 14. adv. (la pl. art.) cică, (prin Transilv.) maramchipu. (~urile, s-ar fi dus până la el.) "
Nici aici.
"CHIP s. v. cuvânt, divinitate, dumnezeu, exemplu, idol, ilustrație, model, motiv, pictură, pildă, pânză, plan, poză, pretext, reprezentare, schemă, schiță, simbol, ...2004 - 2209 + Vezi răspunsul întreg

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inferno? nu e pentru tine ori altii, dar o remarca a unuia catre un prieten de-al sau care se simtea oropsit de ceilalti; imi dadu de reflectat; Ma de ce-i lasi pe toti sa se ca.e-n, capul tau? ai gura. spune-le.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Imi fac mea culpa pentru ca si eu uneori fac asta. Dar din ce au scris alti in sens pozitiv, cred ca e mai bine sa folosim antonimele:destept, inteligent, cult, frumos etc. De ce oare? Pentru ca daca jignesti pe cineva si pe tine te poate jigni cineva si sa aiba dreptate. De ex sa presupunem ca nu stii sa deosebesti o pictura impresionista de una expresionista sau nu ai ureche muzicala sau nu esti in stare sa tai lemne cu toporul. Nu cred ca ti-ar place ca cineva sa te jigneasca din cauza lipsei tale de cunostinte, abilitati sau deprinderi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sabrina103):

Nu as avea de ce sa fiu intrigat atat timp cat "Jignirea" este un adevar si nuo jignire.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează