|

Dacă omul este rodul educaţiei pe care o primeşte, în ce măsură atunci, un om care a fost lipsit de o educaţie corectă, în ce măsură mai este vinovat de faptele făcute?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Viata te educa.Nimeni nu te educa.Majoritatea,chiar si parintii te indruma.Chiar si un gurru care iti spune cum si ce sa faci ca sa ajungi nu stiu cum, el doar te indruma. Oricand ai posibilitatea de a renunta sau pleca.Te gandesti la educatie ca la dresaj. Dresajul este altceva.Sa sti ca multa lume confunda educatia cu dresajul.Am vazut prim parcuri parinti care aveau un fel de lesa pentru copii legata de brau.Nene! Copii sunt caini? Este vinovat in momentul in care produce niste chestii deoarece lumea se asteapta ca viata sa il educe" si nimeni nu este ingaduitor.Toti avem pretentii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu gasesti potrivit faptul ca, omul pe langa educatia moral-civica, mai are nevoie si de educatie spirituala? Deoarece ne gasim pe acest site- la categoria religie am gasit de cuviinta sa-ti raspund la intrebarea ta, dupa punctul meu de vedere. Daca meditam putin la situatia ce -l caracterizeaza pe omul acestui sistem de lucrurii, in ceea ce priveste educatia mai e nevoie de foarte mult timp, in primul rand ca omul sa ajunga la o educatie aleasa si sa fie constient ca are nevoie de ea. Dar revenind la finalul intrebarii tale, omul chiar daca nu este educat, Dumnezeu cand l-a creat l-a inzestrat cu cunstiinta, din fire poate sa faca lucruri rele sau dezgustatoare, sau lucruri bune si de apreciat.Esti de acord? Dar prin faptul ca toti oamenii s-au nascut din pacat toti gresim in multe feluri chiar daca suntem bine educati, insa este important sa ne analizam starea de vinovatie, fata de cine o simtim, fata de oameni, fata de noi insine sau fata de Dumnezeul care ne-a dat viata si caruia ii suntem datori? Daca vrei sa vezi punctul de vedere Biblic si daca ai Biblie poti sa citesti in ISAIA 1:16-20.; ISAIA48 17-20. Daca doresti mai vorbim.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu va judeca lucrurile in masura adevarului El cunoste omul. Daca la asta te referi. Si da omul este responsabil pentru faptele sale. Adam si Eva au avut de ales 2 cai si 2 au avut 2 influente dar ei au ales. Multi protesteaza ca primi oameni nu stiau ce e rau, dar de asemenea nu stiau ce e bine. Domnul stia totusi ce va urma daca vor avea liber arbitru si totusi nu s-a oprit stiind ca va urma sa fie salvati de Salvator.
Multi cred ca viata pe pamant e un test si cei care trec testul vor merge alaturi de Dumnezeu, dar viata nu este un test ci o lupta contra noi insine pentru a fi curatiti de pacat. Noi prin Isus am fost iertati, dar depinde de noi daca vrem sa ramanem prezenta sa curati sau nu. Daca vrem sa stam in prezenta lui va trebui sa renuntam la noi insine si sa luptam pentru Hristol. Glorie celui vesnic viu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Cand ne nastem noi nu suntem altceva decat o foaie alba. Pe aceasta foaia isi vor lasa semnatura, mediu, evenimentele la care luam parte si cei din jurul nostru.
Este adevarat ca nu e vina acelui om ca mediul in care a trait nu l-a modelat in asa fel in cat sa devina o persoana agreata de societate dar pana la urma nu e nimic care sa-l poate schimba sau care sa-l opreasca sa repete ceea ce a facut

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Omul inainteaza in varsta si are ratiune, de aceea este responsabil de faptele facute!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Omul are rațiune proprie, este capabil să distingă binele de rău. Atâta vreme cât este în deplinătatea facultăților mentale este responsabil pentru toate acțiunile sale.
Odată cu înaintarea în vârstă omul adună experiență, este educat de către viață.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează