| TheMechanix a întrebat:

Daca ortodocsii si catolicii se inchina aceluiasi Dumnezeu, cum se face ca invierea lui este sarbatorita in zile diferite de catre cele doua culte?

14 răspunsuri:
| Nucreeed a răspuns:

Ma...religia e geografie pura...fiecare si'a inventat'o cum a putut mai bine si asa s-a impartit pe teritorii big grin

| RAY a răspuns:

Pastele nici nu-i mentionat in biblie sa fie sarbatorit ma refer la cei cu invierea cu isus nu cel evreiesc ala trebia sarbatorit
au o biblie si o interpreteaza cum au chef la fel si sarbatorile imprumutate de alte religii pagane

| 7Dany a răspuns (pentru RAY):

Mai citeste Noul Testament!

| RAY a răspuns (pentru 7Dany):

Da-mi versetul

| 7Dany a răspuns (pentru RAY):

Am zis sa citesti ca sa-l afli singur. Nu ai cum sa negi ceva ce nu cunosti.

| RAY a răspuns (pentru 7Dany):

Eu nu neg noul testament asa cum nu neg legendele olimpului, cartea mortilor, neg cea ce contin ele supranatural, ca filozofie ma refer la pilde e una budisto-indiana, da e una cat de cat buna dar zi-mi un singur crestin care o urmeaza? traim intro tara crestina de ce e atata lumea rea?

| 7Dany a răspuns (pentru RAY):

Nu traim intr-o tara crestina. Traim intr-o tara cu eticheta : Crestini de 2000 de ani. Atata tot. Dumnezeu nu se demostreaza. Dumnezeu se experimenteaza. Crede-ma ca daca nu a-si fi avut experiente cu Dumnezeul de care voi ziceti ca nu exista, v-as crede. Ceea ce o lucrat El in viata mea, in familia mea, nu ar fi putut lucra intamplarea, ratiunea, stiinta etc. Nu pot sa nici macar sa zic ca nu exista cat e atat de evident pentru mine.

| RAY a răspuns (pentru 7Dany):

Pe mine nu ma intereseaza daca etichetata crestina, in urma ultimului recesamant asta a reiesit

un creator daca ar exista ar ajuta pe oricine indiferent de religie, rasa, sex nu ar cere sa i multumesti
dar cum el a dat bolii unor oamenii nevinovati, dezastre, nu vad ce interventi are
si da nu te trimite in iad ca nu crezi in el

| 7Dany a răspuns (pentru RAY):

Recesamantul o calculat religia nu credinta.
Ai o perspectiva diferita despre Dumnezeu decat ceea ce spune El insusi ca este.

| ManStrong a răspuns:

Nu se inchina la Dumnezeu ci la Cristos, iar acesta este perceput diferit in functie de interes.Cristos este zeul Soare.Sau religia lumii antice de la Turnul Babel si pina azi.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Acum cativa ani buni, catolicii au trecut cu doua saptamani calendarul mai departe, dat fiind faptul, ca de alungul timpului calculul timpului, orelor si minutelor nu a fost foarte exact.

Noi am pastrat vechea traditie doar la Paste, insa nu si la Craciun.

| Calininio a răspuns:

De nebuni laughing

| Marius_Grigore_1989 a răspuns:

Traditiile nosatre si ale lor nu au cum sa fie identice,asa cum tu nu vorbesti italiana,nu mananci la ce ora mananca ei,e ceva normal pentru ca sunt diferite popoare si asa e de cand lumea,ceea ce este importat scrie si in Biblie,, unde se strang doi trei oamenii in numele Meu voi fii si eu intre ei'' Pastele in toate popoarele de credinciosi e un motiv bun pentru toate lumea de rand sa se stranga in numele Lui fara sa parem fariseii care se duc mereu la biserica sa barfeasca si sa ceara continuu lucruri materiale, e momentul cand toti trebuie sa ne strangem si sa ascultam slujba, sa ne ducem cu tot sufletul macar odata pe an fara sa asteptam ceva in schimb, sa ne ducem pentru ca suntem pacatosi ne ducem doar pentru El.

| drm321 a răspuns:

Catolicii NU SE INCHINA aceluiasi Dumnezeu ca ortodocsii! Ei doar zic ca se inchina la Hristos. Ei sunt eretici, cred in Hristos in mod gresit. Diavolul suceste invataturile drepte, le stramba si le deformeaza, iar cei ce tin o invatatura gresita ca aceasta sunt urmatori ai celui ce a strambat invatatura, adica a diavolului, si se inchina lui. Ortodocsii tin Sfintele Pasti in aceeasi zi in toata lumea! Citeste Pidalionul. La Sinodul de la Niceea din anul 325 s-a hotarat data sarbatoririi Pastelui.