Da,El iubeste pe toti oamenii si le promite ajutorul.,, Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă,,.
Crestinii o sa-ti spuna ca e un test pentru credinta...dar nu se exagereaza, sunt copii, totusi.
Crestiniii mai spun de Satan...D-zeu fiind mai puternic de ce nu-l opreste?
Mai ai multe de invatat.Totul este perfect asa cum este. Universul isi urmeaza cursul normal.Este putin mai greu de înțeles și de acceptat.
Probabil e ocupat cu probleme intergalactice, dar cel mai probabil ne-a lasat balta. Poate are jucarii noi, alta planeta, etc.
PS: Poza asta e epica http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/253844_700b.jpg
Al dracu test...pai asta cred ca se joaca cu noi. Imi dau seama cata iubire are, cata dragoste, cat sufera al pentru pacatele noastre.
Ne iubeste foarte mult,lasandu-ne sa murim de foame,de sete, de boli ciudate, de uragane, de razboaie de...(am scris la persoana intai pentru a face referire la oamenii). De cata iubire da dovada cand se nasc copii cu malformatii, cand mor oamenii nevinovati, cand un popor este lovit de un dezastru. Multe dintre aceste lucruri sunt explicate prin "Dumnezeu face asta pentru ca acei oamenii nu cred in EL". Cum ar putea crede intr-un zeu gelos si egoist.
Stii prea bine ca nu exista dumnezeu. Ar fi COOL sa intelegem ca nu exista nici bine sau rau, nu exista nimic mistic, suprem, decat regulile vizibile in univers, care ne spun ca exista doar lucruri constructive calculand dupa sistemul de valori impus de instict si lucruri care nu sunt. Daca nu ne place ca aia din Africa sa moara de foame, ar fi bine sa facem ceva practic...sa doneze fiecare stat din lumea I 1% din PIB pe o perioada de 20 de ani, sau ceva de genul asta...
Fii sigur a ca Dumnezeu ii iubeste si la timpul potrivit va strege orice lacrima din ochii lor, dar asta se intampla pentru ca oameni ca voi care nu cred in nimic doar in ei insisi, conduc deja lumea si nu le pasa de suferinta altora.E un exemplu viu al modului vostru de gandire.Dar poate comentez aiurea unuia sau uneia de 10 sau cel mult 15 ani.Scuze atunci.
Stiu, stiu, dar intrebarea era adresata celor care cred ca Dumnezeu exista si ne pazeste.
Fara suparare Kroane, vorbeste pentru tine
O mica precizare: suntem creati dupa CHIPUL si ASEMANAREA Lui, nu dupa inteligenta Lui. Ca daca am fi avut macar 0, 5% din inteligenta lui D-ZEU altfel ar fi stat lucurile.
Faza cu "chipul" am inteles-o. Ma intriga cea cu "asemanarea lui". Asemanarea lui cu cine?
De ce m-as supara? O fac numai atunci cand sunt luat de prost.
Viata este un dar.cine ii opreste pe cei de care vorbesti sa se bucure de viata? de ce crezi tu ca cineva trebuie sa-si planga de mila? sau sa-i planga altii de mila? unde e demnitatea umana a lor in cazul asta? dar tu ce faci pentru ei? de unde stii tu ca acestia nu sunt o incercare pentru tine insuti? si nu o piatra de poticnire in a crede si a face fapte demne de credinta ta? tu ii iubesti pe acestia? cum? plangandu-le de mila? prefacutule care acuzi. vrei sa spui ca Dumnezeu e rau si noi oamenii santem niste sfintisori cu un cerc luminos deasupra capului? pai asa a spus si satan cand a dat marul evei.am citit despre un orb care a terminat doua facultati.si despre un procent de dealde tine destul de mare,care au doi ochi,doua urechi,maini,picioare, si desteptaciune cata vrei si tu sa demonstrezi ca ai, dar care nu au luat bacul.stiu oameni cu o mana sau un singur picior, care muncesc mai mult si mai bine decat unii sanatosi.si sunt mandri si demni.si credinciosi.dar tu de la inaltimea ta de om, cate le vezi in natura nedrepte? si ce faci sa le indrepti? mai mediteaza si fii drept.si cu tine si cu dumnezeu.adica cinstit.
Nu crezi ca ceri prea multe de la ei? Din pacate, unii au cap doar ca sa nu le ploua in gat. Si in fata unor exemple evidente, cum sunt cele expuse de tine mai sus, vor gasi nod in papura. E mai comod sa stea si sa judece decat sa-si foloseasca mintea si vada ceea ce trebuie sa vada.
Cine ii opreste pe cei de care vorbesti sa se bucure de viata?
poate handicapul pe care il au, eu nu vad ce l-ar putea bucura pe un autist sau un orb, astia nu inteleg cum arata o furnica si tu vrei sa se bucure, poate, daca ar fi masochisti...
''de ce crezi tu ca cineva trebuie sa-si planga de mila?''
Unora doar atat le-a mai ramas, ce crezi ca intelege un orb din viata sa, sau, spune asta unui om cu paralizat, singurul cuvand care-l defineste este neputinta, deci, este neputiincios sa se bucure.
''dar tu ce faci pentru ei?''
de cand raspund eu pentru altii?!
''unde e demnitatea umana a lor in cazul asta?''
te-ai intrebat daca se pot numi oameni?!
''de unde stii tu ca acestia nu sunt o incercare pentru tine insuti?''
poate, cand o sa ajung la statutul lui dumnezeu... pana atunci nu pot avea decat compasiune si aceeasi neputinta cu a lor.
''si nu o piatra de poticnire in a crede si a face fapte demne de credinta ta?''
Deci, dumnezeu a creat papusi si papusari?! Parca eram egali...
''tu ii iubesti pe acestia?''
am compasiune, ii inteleg perfect pentru ca si eu sunt unul dintre ei, cunosc disperarea si neputinta de care sufera, mai mult decat handicapul in sine
''plangandu-le de mila?''
tu, ce faci pentru nevazatori sau pentru cei fara membre?! Cu ce poti ajuta pe cel ce este imobilizat la pat?! Cum il bucuri pe ala?! Dar pe cel ce nu vede sau nu aude?! Dar pe autist?! Cum il bucuri?!
Da,ai dreptate, unii spun ca trecem prin toate astea ca sa vada care e mai loial Lui, dar sa va spun chiar si eu care ma rugam in fiecare zi la EL, acum incep sa am indoieli. O matusa suferea de cancer la sin, mama rugat sa nu mai sufere atit si sa o mai lase in viata (are o fetita care are 8 ani), nu ma ascultat, m-am rugat ca sa imi dea si mie putina fericire si sanatate(sufar de anemie si anemia ma incurca uneori sa fac ceea ce imi doresc ). De ce lasa sa se intimple asta, facind acest lucru El lasa ca toti sa isi piarda speranta ca va veni intr-o zi, si chiar asa este, stau citeodata si ma gindesc "poate ca el nici nu exista, poate e o imaginatie a oamenilor, cum a fost cu spiderman, care atunci cind cresteam neam dat seama ca el nu exista, poate ca la D-zeu e tot asa, doar ca existenta Lui in mintea noastra tine mai mult.
AdrianAndrei012345 întreabă: