| Alphawolf a întrebat:

Daca te rogi la Dumnezeu, sa zicem pentru intelepciune, iar el iti da, mai poate fi el corect? Normal si corect ar fi fara favoritism.

17 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Ei, i-a dat si el lui Solomon, a facut o exceptie. Eu de cand ma tot rog si degeaba.

| danay72 a răspuns:

Da pentru ca el ne spune sa ne rugam pentru intelepciune.

| 4b a răspuns:

laughing ce interesant ai pus problema.
E clar ca din cer nu-ti pica nimic, depinde de tine cum folosesti ce ai.

| milan9 a răspuns:

Raspunsul rugaciunii este si un dar pentru rugaciunea savarsita.
Oriine este liber sa se roage... happy

| Alphawolf explică (pentru milan9):

Dar, din diferite motive(care tin mai mult de exteriorul persoanei), nu toti au credinta, asfel cei fara nu se pot ruga(le lipsesc convingerea pentru a o face).
Si acel dar pentru ce fel de merit este dat? In rugaciune nu vad un merit, darul primit prin rugaciune nu este obtinut natural, nu este un efect obtinut prin munca, principii si fapte.

| sublime89 a răspuns:

"Dumnezeu" si "corect" nu se impaca niciodata, pentru ca nu au cum. Sunt mult prea multe nedreptati si probleme in lumea asta ca sa vorbim de zei corecti.

| Lizzu a răspuns:

Nu-ti da el ...intelepciunea ti-o formezi o data cu varsta si cu experienta de viata si felul in care te adaptezi la viata in functie de firea ta.

Nu-ti da nimeni de sus insusiri de caracter si personalitate ..ne formam singuri in urma deschiderii noastre spre nou si noi cunostinte, asta daca avem aceasta deschidere.

--Iar ca sa raspund totusi si la intrebarea ta...nu ar fi favoritism faptul ca-ti da tie si altora nu.
Nu te-ai gandit ca acei "altii" poate nu se roaga pentru asa lucruri straine de ei?
-daca tu ceri intelepciune si altul cere bani nu e normal ca fiecaruia sa i se dea in functie de ceea ce cere? happy

| suffarstar a răspuns:

Daca ii ceri lui Dumnezeu iubire,nu-ti va da iubire, ci oportunitati sa iubesti, daca ii ceri intelepciune, nu-ti va oferi intelepciune, ci oportunitati sa fii intelept.

| Alphawolf explică (pentru suffarstar):

Deci influenteaza lucrurile, persoanele, cauzele si efectele, dirijeaza evenimentele? Adica alte persoane activeaza(si) in favoarea lui. Omul, fiind dirijat spre "noroc" si intelepciune, valoare lui se ridica, dar meritul nu e(doar) al lui. Ce pot sa spun, cred ca tot favoritism se numeste.

| suffarstar a răspuns (pentru Alphawolf):

Intelepciune de-a gata nu primeste nimeni. Ma rog, chestia cu "cere-i lui Dumnezeu" e cam absurda, de ce sa-i ceri ceva, cand El (prin definitie omniscient) ar stii deja ceea ce tu ai nevoie.

| NGheorghe a răspuns:

Normal si corect ai fi daca ai lua in calcul si notiunea de responsabilitate.
De exemplu: degeaba Bill Gates este puternic financiar ca n-o sa-si indeplineasca niciodata scopul, acela de a steriliza si reduce la o treime populatia de pe Terra. Si n-o sa reusasca asta din simplu motiv ca ii lipseste inteligenta. Binenanteles ca este foarte nervos pe hackerii care i-au piratat Windows-ul, ca din cauza asta el nu este acum de 3 ori mai mai bogat decat a prevazut big grin
Tie ti se pare corect ca din cauza unor hackeri sa scada doua-treimi populatia? tinand cont ca din cauza niselor in securitate au dat faliment companii fara numar, si din cauza driverelor s-au stricat calculatoare, tot, fara numar.

Inteligenta (intelepciunea) este o unealta foarte puternica si poate fi folosita in mod util si creativ cat si in mod destructiv(si ma refer aici si la vieti omenesti). Daca odata si odata vom muri, atunci de ce sa ne omoare inteleptii cei iresponsabili?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai uite 4b a raspuns in asentimentul tau.io as zice ca daca esti intelept in felul lumii e una si daca esti in felul Domnului, niciodata nu e de ajuns.si spunea un destept in felul lumii aseara citeam pe facebook; problema prostului este ca el e mereu multumit de el insusi.voi astia santeti destepti? ori prosti? ori insuficient de destepti? ca noi astia care ne rugam, o facem pentru intelepciune, in felul Domnului, nu a omului.ganditi-va la SOLOMON, ce a cerut el Domnului, si ce i s-a dat?

| HowdidIgethere a răspuns:

Nici cand da nu-i bun?
Dar daca iti da si tu il ponegresti e normal si corect?

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Ce te face sa crezi ca daca intelepciunea iti vine, va fi de la dumnezeu? e cam ipocrizie sa te trezesti la 40 de ani, relativ intelept si sa zici uite ba, mi-a dat intr-un final. pai ai 40 de ani, ce vrei...
sau stii tu vreun rabin, savant, profet, papa, dalai lama la 20 de ani?

| Alphawolf explică (pentru EnciclopediaProstiei):

Doamne fereste(!), eu nu cred, crestinii sunt aia(care cred...)

| Masculin98 a răspuns:

Dunmnezeu este drept si niciodata nu va favoriza pe unul mai mult decat pe altul. El nu vine si-ti da pur si simplu, ci, trebuie sa muncesti. In cazul intrebarii tale trebuie sa inveti si sa te cultivi ca sa fii destept. Dumnezeu numai te ajuta sa faci lucrurule mai usor dar nu te face intelept peste noapte. Plus de alta un om care se roaga este deja intelept.winking

| FloWhiteCloud a răspuns:

Chiar crezi ca spunand o rugaciune si cerand ceva cu niste cuvinte, care pentru El ar fi "blah blah blah blah", gen limbajul unui bebelus, el va intelege ceea ce iti doresti si iti va oferi? Chiar crezi ca Dumnezeu alege pe cine ajuta si pe cine nu? Eu cred ca nu asta este calea, mi se pare absurd sa ii cerem ceva, sa ii "spunem" ceva fara a incerca macar sa ascultam ceea ce El are de spus. Ar trebui sa stie toate limbile de pe Pamant; eu cred, si chiar am avut dovada, ca el comunica in alt fel, el chiar ne poate raspunde... El este mereu langa noi si ne ajuta pe TOTI. Daca noi am sti sa ascultam ceea ce el are de spus, si sa comunicam intr-adevar cu el, nu s-ar mai intampla tipicul lucru: te rogi foarte mult la El, crezi in El, te duci la biserica (chiar este nevoie? Eu nu cred!) si ceea ce primesti sunt necazuri. Nu va puneti cateva intrebari? Credeti ca Dumnezeu este chiar asa cum lumea ne invata? Hai sa ne sacrificam cat mai mult pentru a primi ceea ce-i cerem lui Dumnezeu... oare chiar trebuie sa facem asa? El asta vrea de la noi, sa ne sacrificam? Scuzati-ma ca sunt atat de "rea", doar ca sunt sincera, si spun direct ceea ce gandesc si cred. O sa primesc foarte multe raspunsuri rautacioase, dar sunt sigura ca cineva o sa simta in adancul lui ca ceva din ceea ce am spus este adevarat. As vrea sa va ajut si pe voi sa gasiti raspunsurile corecte, pentru ca daca eu am reusit, sunt sigura ca si voi puteti reusi, consta doar in voi asta. Daca vreti imi puteti trimite un mesaj privat, mi-ar face placere sa schimbam pareri ^_^

Întrebări similare