anonim_4396
| Anonim întreabă:

Daca te spovedesti si ii spui lui popa ca ai pacatuit mai iti da impartasanie?

11 răspunsuri:
| DoctorUnivers a răspuns:

Depinde ce pacate ai facut. daca sunt pacate, usoare sau minore si nu asa mari si de luat in seama iti da voie sa te impartasesti, pentru ca prin Taina Spovedaniei la sfarsit ti se dezleaga si iarta pacatele..si iti spune preotul daca ai voie sa te impartasesti,daca te lasa.
Insa daca ai pacate mai mari,mai serioase si mai multe o sa iti dezlege pacatele prin harul primit de la Dumnezeu si o sa iti dea Canon de pocainta (cateva rugaciuni sa faci acasa,post,fapte bune,citit din Biblie etc si mai ales abtinere de la acele pacate etc) si apoi te va lasa sa te impartasesti,daca indeplinesti canonul,te duci la el si ii spui ca ai indeplinit canonul.
Totusi depinde de si de preot,poate fi unul mai indulgent, altul mai sever, sa iti dea sau sa nu iti dea Canon, dar in general multi te lasa sa te impartasesti, daca ai tinut si post inainte de spovedanie..Numai tu sa ii zici sincer preotului pacatele tale fiindca in credinta crestina cand ii spui preotului pacatele de fapt ii spui lui Iisus Hristos, adica preotul e un intermediar intre tine si Iisus Hristos si tot ce ii spui la spovedanie e considerat ca ii zici lui Dumnezeu.Trebuie sa iti para rau de pacatele facute si sa nu le mai faci.Astfel spovedania nu mai e valabila.
Dar banuiesc ca nu ai pacate mari, serioase asa ca te va lasa sa te impartasesti.
Eu ti-am povestit cam cu sta treaba.
O zi buna si numai bucurii.

| oprescudorin11 a răspuns:

Intai sa lamurim ce inseamna 'Spovedania' :este recunoasterea greselii!
Ce este "Impartasania", este acel gest facut de preotul care, citind in sufletul tau, considera ca TE POCAIESTI!(adica - a te pocai, inseamna ca-ti regreti greseala si macar nu ai figura ca o vei repeta).
Daca te duci la un preot, care nu este serios, in schimbul unei sume da bani alt pacat) te absolva!
Impartasania inseamna consfintirea VINDECARII.Preotul te poate ajuta, tu stii mai bine ce preot iti alegi.Iar vindecarea se face prin tratament (ca si la bolile obisnuite).
Tratament vine de 'Cure', Kurye Elleyson, este din greceste, inseamna tratarea spre a te vindeca!
Impartasania este vindecarea! La boli usoare ai luat un antinevralgic si-ti trece! La bolile grele (sufletesti si de orice fel) tratamentul este de durata.In functie de tine ca subiect!

| oprescudorin11 a răspuns:

Si am uitat sa-ti mai spun ca' suferinta'nu inseamna sa te dai cu capul de pereti! Inseamna sa-ti invingi cu rabdare si Credinta : Pacatul.ca de asta era vorba. Cu cat pacatul e mai mare, cu atat puterea de a-l invinge este mai slaba.(ca de aia pacatul e mare si nu mic).
Daca ai aruncat o hartie pe jos, in oras, ca sa-ti bati joc de comunitate, poate fi un pacat mic! E usor, poate sa nu mai faci altadata! Alte pacate le poti invinge foarte greu, sau deloc!
(fara suferinta ca-ti facea placere sa-l faci!).
Un preot serios, cantareste Pacatul si te poate indruma. Dar numai Credinta ta il poate eluda, ducandu-te automat la Vindecare! (efectul impartasaniei).

| suffarstar a răspuns:

Te bate

| alexandrualind a răspuns:

Nu este prea bine sa faci asa.

anonim_4396
| Anonim explică:

Impartasania este Hristos in Trup si Sange si e Sfanta Taina fara de care nu e posibila mantuirea, dupa cuvantul Domnului:
"
Ioan 6:54 Cel ce mananca trupul Meu si bea sangele Meu are viata vesnica, si Eu il voi invia in ziua cea de apoi."

Ne spovedim, fiindca nu ne putem impartasi cu nevrednicie. Domnul este "foc mistuitor" (Evrei 12:29)

Cine se imparataseste cu nevrednicie, adica nespovedit si fara sa-si fi luat medicamentul spre videcare, in speta canonul, se pune singur in pericol, dupa cuvantul Apostolului:

"29 Caci cel ce mananca si bea cu nevrednicie, osanda isi mananca si bea, nesocotind trupul Domnului.
30 De aceea, multi dintre voi sunt neputinciosi si bolnavi si multi au murit." 1 Corinteni 11

In Faptele Apostolilor se relateaza ca Sfanta Euharistie, adica "frangerea painii", se lua intru "curatia inimii", adica dupa maturisirea pacatelor, care atunci era publica!

Spovedania curateste, canonul vindeca, Impartasania ne da Viata care este Hristos, si ne face madulare ale Trupului lui Hristos, Capul Bisericii triumfatoare din Ceruri si luptatoare de pe Pamant.

Preotul duhovnic este singurul in masura, avand harul hirotoniei, sa decida daca si cand se impartaseste cel pe care l-a spovedit.

Trebuie sa intelegem ca prin preot ne vorbeste Dumnezeu Duhul Sfant, care ne si iarta pacatele, la rugaciunile preotului (Epicleza) si cu maturisirea noastra sincera si integrala, pentru jertfa mantuitoare al lui Hristos cel Rastignit si inviat.

| 熊Panda熊 a răspuns:

Sunt pacate mari care opresc de la impartasanie : uciderea, avortul, vrajitoria, desfranarea, trecerea la alta religie, etc.
Dar in general te poti impartasi, dar sa te impartasesti cu inima curata. happy

| oprescudorin11 a răspuns (pentru 熊Panda熊):

Te contrazic: principial!
Orice pacat poate fi iertat! Cu conditia sa-ti fie evident unde iti este Gresala.Este adevarat ca preotii nu te impartasesc imediat ce te marturisesti! Si este normal! Nu omori un om si apoi :fuga la preot si te spovedesti si te impartasesti! Citeste Crima si Pedeapsa de Dostoievskii! Ai sa intelegi ca Intre Spovedanie si Impartasanie exista Smerienia si Regretul (imi scapa termenul)sau Suferinta.
Impartasania inseamna o noua viata, dar trebuie sa fie succedata de suferinta intelegerii!
Impartasania este Vindecarea!
Ca in orice boala, trebuie sa te tratezi!
Asa au invatat si medicii actuali.De aici, cei buni stiu calea.Tot de la religie! Lasa spagarii!

| Fatamuntilor a răspuns (pentru oprescudorin11):

E adevarat, orice pacat poate fi iertat.Atata doar ca sunt cazuri in care preotul nu impataseste cu impatasanie, ci iti da agiazma.Am vazut eu asta!

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Fatamuntilor):

Asa este. La Patriarhie se impartaseste cu impartasanie la sfarsitul Liturghiei mereu.

| BeardedSamurai a răspuns:

Salut, desigur ca iti da, ideea este sa nu mai pacatuiesti, sa te abtii, omul este supus greselii deci nu are ce face doar sa se tina cat mai tare in frau, oamenii sunt pacatosi dar asta sa nu te faca fanatic sa crezi ca esti mereu iertat si nu conteaza.
Sa ai o zi placuta!

Întrebări similare