| u2irish a întrebat:

Daca tinem cont ca postul este bun si pentru sanatate, am o curiozitate: ateii vor posti?

20 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Ei tin cura de slabire.

| Mădă0611 a răspuns (pentru EmaS):

Vad ca si crestinii tai dragi tin, ca majoritatea stiu ca post inseamna doar sa nu mananci carne, lapte si oua.

| EmaS a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu sunt crestinii mei ci ai Domnului Isus.,, Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii, desnoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug; împarte-ţi pînea cu cel flămînd, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău. Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi."

| dragos9234 a răspuns (pentru EmaS):

"desleagă lanţurile răutăţii, desnoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug"
Cum face postul asa ceva?

| EmaS a răspuns (pentru dragos9234):

Asta trebuie sa faci tu ca postul sa fie placut si primit inaintea lui Dumnezeu.El doreste o inima sincera si curata, fara resentimente, ura, neiertare.

| FucktheSystem a răspuns:

La nici 45 de kile post îmi mai lipsește. Să mănânci doar fructe, legume și verdețuri 3 sau 4 săptămâni, cât naiba are prostul e o tâmpenie. Deja nu mai e sănătos, carnea nu e degeaba, ai nevoie de substanțe din carne. Ele se găsesc și în legume, dar nu sunt de aceeași calitate și nici cu absorție la fel de rapidă, e o tâmpenie.

| MMihai a răspuns:

Postitul este la fel de util ca și apa în bocanci.
Când biserica creștină era mare și tare și era promotorul obscurantismului, postul mai avea logica lui, de vitaminizare după iarnă.
Acum și iarna se importă fructe și legume.
Un om cu carte, dacă are bani, mănâncă mereu fructe și legume și verdețuri și salate, care au vitamine.

Cum să țină ateii post ce sunt nebuni?

Adică să se alinieze a aberațiile unei religii în care el nu crede!

Legume și fructe și verdețuri trebuie să mănânci în tot timpul anului.

Am văzut și culmea aberației carne sintetică din soia.

Dacă sunteți proști consumați și așa ceva.

| MMihai a răspuns:

Oricum nu ai nici o treabă cu creștinismul, dacă la tine postul înseamnă să nu consumi hrană provenită de la animale și păsări.
Postul nu este legat de burtă, ci de suflet și cel puțin în post ar trebui să cauți să păcătuiești ceva mai puțin.
Ați făcut religie la școală, dar ați trecut ca gâștele prin apă, și nu s-a lipit nimic de voi, decât bigotismul și habotnicismul, iar de aici poate eventual pupatul la icoane și linsul „ la sfintele moaște."

Postul este ceva spiritual, o vreme de meditație, o analiză a păcatelor făptuite și promisiune de minimalizare a păcătuiri.

Postul care nu are treabă cu zona spiritualului și cu comportamentul, ci numai cu „ burta", este este bigotism și habotnicism, fiind o probă clară de obscurantism.

| DeliaDaniela a răspuns:

Postul nu este bun pentru sanatate. Carnea, ouale si laptele au multe proteine si vitamine care ne ajuta sa avem o buna imunitate.

| RAY a răspuns:

Fiecare face ce vrea cu sanatatea lui

suntserios
| suntserios a răspuns:

A tine post nu trebui sa fie o chestie religioasa, poate fi o dieta foarte sanaoasa pentru organismul uman.

| Mădă0611 a răspuns:

Postul nu inseamna regim alimentar, ci abtinerea de la pacat, in primul rand, iar daca vrei sa iti purifici organismul, nu ai nevoie de anumite zile alese de cineva pentru a face asta, poti oricand.
Eu nu tin post.

Răspuns utilizator avertizat
| Bluebutterfly80 a răspuns:

Nu! ei pot alege o alimentatie vegetariana pentru detoxifierea corpului, dar nu vor tine post in credinta in care o facem noi!

| angus35 a răspuns:

Nu am sa inteleg pana in clipa cand trebuie sa mor de ce oamenii postesc. Postul nu te iarta de pacate.Citeste Sfintele Scripturi ca de aceea le ai(daca le ai).Nu mai crede tot ce spune papa, preotul, pastorul, rabinul sau cine o fi. Cerceteaza inainte sa crezi. Nu exista atei sau deisti sau triteisti sau agnostici. Citeste Biblia!

| Calininio a răspuns:

Nu e bun de loc pentru sanatate. Daca ar fi, chiar as posti laughing

| lex79 a răspuns:

Da,vor fi unii care vor face acest lucru pentru sanatatea lor. altii vor continua sa manance zilnic produse care nu le fac bine.
diferenta e ca cei care simt nevoia de o cura, nu vor avea nevoie de o perioada anterior determinata de o religie pentru a face acest lucru.il vor face pentru ei cand vor simti nevoia si atat.
cam stupida intrebarea.

| Kabuto79 a răspuns:

Sincer sa fiu eu as fi tentat sa povesc doar pentru sanatatea corpului meu

| KrYsTy2OOO a răspuns:

Nu o vor face niciodata.

| Clouds a răspuns:

Nu mai mult ca sigur nu

Întrebări similare