| Inferno a întrebat:

Daca un crestin,care crede in Dumnezeu, injura, fura, violeaza, ucide, vandalizeaza si un ateu care nu crede in Dumnezeu doneaza bani, ajuta oamenii, respecta aproapele, etc Care ajunge in rai si in iad din cei doi pana la urma?

Răspuns Câştigător
| SergiuOsan a răspuns:

Eu cred ca ateul. Motivul? (pentru crestini) Ateul s-a purificat mai mult in timpul vietii decat crestinul. Porunca 1:Sa nu ai alti Dumnezei afara de mine mi se pare mai mult o porunca care vrae sa conserve credinta de-a lungul timpului. Oricum tot judecat vei fi indiferent de ideologia ta din timpul vietii. Oricum, tu prin intrebarea asta ai demonstrat ca nu esti pe deplin ateu.

| Anonim a răspuns (pentru SergiuOsan):

În primul rând.

,, Creştinul'' care are un astfel de comportament precum cel descris de tine, nu este deloc creştin autentic. Este unul formal-nominal. Adică un ipocrit. Pentru că susţine că e adeptul unei anumite religii, când de fapt acţiunile lui dovedesc exact contrariul.
Deci comparaţia ta este de fapt între un ipocrit şi un ateu filantrop. Ca să clarificăm coordonatele problemei pe care urmează să o gestionăm.
Deşi vom vedea că acest aspect nu este crucial, de fapt. Comparaţia este de prisos, pentru că niciunul nu ajunge nicăieri (nu în Rai, cel puţin).

Acum, putem demara.
,, Iisus i-a zis: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl Meu decât prin Mine.''
Ioan 14:6.

Deci.
Ateu, neateu, oricât de filantrop, altruist, darnic, respectuos, onest etc. ad infinitum eşti, NU ai acces la prezenţa lui Dumnezeu, care este sfânt, pur, curat, desăvârşit. NU există alte căi aferente, alte mijloace, alte uliţe pe care să le parcurgem pentru a ajunge în Rai, adică în prezenţa eternă a lui Dumnezeu însuşi, decât Isus Hristos care este, atenţie, CALEA. Nu,, o cale'' oarecare dintr-o multitudine de căi.,, Calea'' adică unica, singura care duce spre Dumnezeu Tatăl, în Rai.
De ce? Pentru că nimeni nu poate sta în prezenţa divină decât dacă e perfect din punct de vedere moral. Ceea ce este, evident, omeneşte imposibil. Tocmai de aceea s-a jertfit Isus Hristos pentru umanitate. Pentru că omul, prin forţele proprii, nu ar fi reuşit niciodată să atingă standardele divine de perfecţiune etică şi ar fi sfârşit separat de prezenţa dumnezeiască pentru veşnicie.

Dacă ar fi cum afirmaţi voi, adică omul se poate,, purifica'' prin acte de caritate, atunci care ar mai fi raţiunea din spatele jertfei lui Isus? A murit în doru' lelii, de plictiseală, dacă există o alternativă mai puţin costisitoare pentru ca omul să ajungă în Rai? Am fi rămas cu acea listă minunată de zece porunci, pe care ne-am fi sinchisit toată viaţa să le îndeplinim cu sfinţenie (tentativă care nu ne-ar fi reuşit pe deplin, bineînţeles, având în vedere că omul păcătuieşte înaintea lui Dumnezeu atât prin faptă cât şi prin vorbă şi gând), şi hasta la vista.
Dar TOCMAI pentru că nu putem fi atât de buni încât să fim capabili să ne purificăm pe noi înşine prin faptele noastre altruiste, a fost nevoie de cineva sfânt, desăvârşit, care să ne purifice pe noi. Iar tot ce trebuie omul să facă, este să creadă în jertfa şi iubirea Lui.
Poate vă întrebaţi: de ce a fost nevoie ca acel cineva să moară pentru a ne putea purifica? Pentru că Dumnezeu este Drept. Iar păcatul nu poate fi tolerat de sfinţenia Lui. DREPTATEA trebuia să fie făcută. Cineva trebuia să plătească pentru păcatul comis de umanitate (a cărui amploare nu avem capacitatea de a o concepe în integralitatea ei). Dacă nu se sacrifica Isus, fiecare om ar fi trebuit să plătească pentru păcatele lui personale.

Gata, renunţaţi la iluzia că oamenii,, buni'' ajung în Rai, adică în prezenţa divină. Oamenii perfecţi ajung în Rai, adică oamenii purificaţi prin jertfa divină. Isus este CALEA, unica, singura cale.
NU susţin faptul că creştinii sunt sfinţi, nici pe departe, sunt în fond oameni, care oameni greşesc. Ce afirm e că NUMAI curăţat fiind de jertfa lui Isus, care IARTĂ de fapt toate păcatele comise (în faptă, vorbă şi gând) putem fi desăvârşiţi, perfect morali înaintea lui Dumnezeu. Sângele sfânt ŞTERGE păcatul care ar reprezenta, altfel, un zid insurmontabil între noi şi prezenţa divină. Bineînţeles că odată acceptat şi primit sacrificiul divin, acesta produce schimbări radicale de mentalitate, comportament şi perspectivă în om, metamorfoză numită,, naşterea din nou'' (sugerând că omul salvat este atât de transformat, încât devine o făptură nouă).

...
Atenţie! Înainte de a-mi sări în cap.
Citiţi cu atenţie prospectul. Aceast raţionament este elaborat strict din prisma perspectivei creştine (despre care este, în fond, vorba).

51 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Descrierea pe care ai facut-o tu nu este deloc cea a unui crestin.Cel putin nu unul autentic, poate unul cu numele.

| Esperança a răspuns:

E a mia întrebare, răspunsul e unul singur. Nici unul nu ajunge in Rai.
în primul rând la Dumnezeu creştin este doar acela care trăieşte Cuvântul (Biblia), trăieşte credinţa şi pocăinţa, ceilalţi sunt necrestini sau mai bine zis nebuni pentru că ştiu că Dumnezeu există şi tot continuă să facă faptele firii pământeşti.

-„Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui!"
Evrei 11:6

Iacov 2:17... credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi.

| Inferno explică (pentru Esperança):

Deci acel crestin este egal cu ateul dupa Dumnezeu?

| Inferno explică (pentru Esperança):

Astept un raspuns.

| Esperança a răspuns (pentru Inferno):

Logic! Dumnezeu nu se lasă batjocorit şi nici păcălit de unu care doar se pretinde că e creştin. Ce seamănă omul, aceea va şi secera!

„Nu orisicine-Mi zice:, Doamne, Doamne!’ va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. Multi Imi vor zice in ziua aceea:, Doamne, Doamne! N-am proorocit noi in Numele Tau? N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi multe minuni in Numele Tau?’ Atunci le voi spune curat:, Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va de la Mine, voi toti care lucrati faradelege’" (Matei 7:21-23).

| RAY a răspuns (pentru Esperança):

Iisus nu a facut vreo religie

| Inferno explică (pentru Esperança):

Dupa tine este logic ca un om ce omoara si ucide sa fie egal cu unul care doneaza bani, respecta oamenii, ajuta saracii?

| Esperança a răspuns (pentru RAY):

Aşa şi? Am scris eu undeva ceva de RELIGIE?
Eu vorbesc despre credinţă şi fapte nu ştiu ce vezi tu...

| RAY a răspuns (pentru Esperança):

Credinta o pot avea daca fac fapte bune

| Esperança a răspuns (pentru Inferno):

ştii ce a zis Isus Hristos tânărului bogat care a zis că a respectat poruncile, că face şi că drege?
I-a spus "Vinde tot ce ai şi împarte la săraci"
Dar atenţie! Nu i-a spus lucrul acesta pentru că era bogat,ci pentru că acea bogăţie îl despărţea de Dumnezeu, acea bogăţie a pus stăpânire pe el, iar tânărul bogat s-a întristat foarte tare pentru că era foarte bogat!
Faptele noastre bune, sunt că o cârpă mânjită înaintea lui Dumnezeu.
Dacă nu ai viaţa spălată în sângele lui Isus Hristos, îmi pare rău să te dezamaesc dar asta este realitatea, nu sunt de-ajuns faptele pentru că nu faptele te mântuiesc.
Noi am fost mântuiţi prin HAR, prin CREDINTA, NU PRIN FAPTE ca să NU SE LAUDE NIMENI!

| Inferno explică (pentru Esperança):

Intrebarea mea era alta, ai evitat-o.
un om ce omoara si ucide sa fie egal cu unul care doneaza bani, respecta oamenii, ajuta saracii?

| Esperança a răspuns (pentru Inferno):

ţi-am răspuns la întrebare, nu ştiu ce nu ai înţeles.
Citeşte răspunsul meu de mai multe ori şi poate înţelegi, mai mult nu am ce să spun.

| Inferno explică (pentru Esperança):

Da,scuze, nu am inteles bine din prima nu stiu de ce.

| Inferno explică (pentru Esperança):

"Noi am fost mântuiţi prin HAR, prin CREDINTA, NU PRIN FAPTE ".
Deci credinta conteaza mai mult decat faptele?
Eu trebuie doar sa cred si atat? Nu trebuie sa fac si fapte bune ci doar sa cred in DUmnezeu si ajung in rai?

| Esperança a răspuns (pentru Inferno):

Credeam că am fost destul de clară mai sus când am zis că credinţa fără fapte este moartă în ea însăşi...
Dar aşa cum nu se poate credinţă fără fapte, aşa nici fapte fără credinţă.
Sper să fi înţeles acum.

| Inferno explică (pentru Esperança):

Ai spus si treaba asta? Cum naiba de nu am vazut? laughing
Cred ca sunt cam obosit. laughing

| RAY a răspuns (pentru Inferno):

Isi dau fundita daca scoti un ras rational de la ahava

| martzian a răspuns (pentru Inferno):

Ti-am raspuns eu la intrebarea legata de credinta si fapte. Apropo, tu ai dori sa ajungi in rai, in cazul in care el exista?

| Esperança a răspuns (pentru RAY):

Pălesc în faţa raţiunii tale!

| Inferno explică (pentru martzian):

Intrebarea nu are legatura cu mine. Am dat si eu un exemplu sunt curios ce raspundeti. Ce tot ma bagati si pe mine in ecuatie?

| martzian a răspuns (pentru Inferno):

Nu trebuie sa te temi de a fi sincer cu propria-ti persoana. Era doar o intrebare teoretica!

Apropo, eu nu sunt aici ca sa iti raspund la intrebari si sa te multumesc din punct de vedere intelectual. Stim bine ca nu pot face asta dar nici nu e datoria mea. Sunt aici pentru ca chiar imi pasa de tine (in caz ca te intrebai de ce am sambata si seara timp de pierdut pe TPU si nu imi bat covoarele sau nu ies la "mall" dupa aripi picante ca tot omul.winking

| Inferno explică (pentru martzian):

Daca as fi sincer nu m-ai recunoaste.

| martzian a răspuns (pentru Inferno):

Multe dintre comentariile si intrebarile tale de aici sunt expresie a acestei sinceritati, chiar daca incerci sa o negi (din teama de necunoscut, de schimbare sau din alte motive de tine stiute). Insasi prezenta aici si fervoarea ta indica interesul. Dar nu e un lucru rau.

| martzian a răspuns (pentru Esperança):

happy

| Urzi23 a răspuns:

Stai bre inferno sa te pricep si eu :deci cel care crede in Dumnezeu face numai rele, pai unde este credinta lui ca Mintuitorul parca nu spune asa ceva, deci musteriul numit de tine nu este crestin este un netrebnic si ioc crede in Dumnezeu, deoarece nu urmeaza invatatura In concluzie respectivul facator de rele, nu are Dumnezeu deci este ateu.
Cit despre cel care viziteaza permanent iadul nu pot sa stiu deoarece toate sunt la mila Domnului eu mai tin minte de la bunicul ca la El gasim Dreapta Judecata nu pe forumuri nici pe TPU asa ca,,,,,,,,,,.
Eu propun la culcare sa spui Tatal Nostru si nu este sub demnitatea ta sa te insemni cu Sf Cruce cind zici Rugaciunea.
Cu stima,,,,,,,

| wales a răspuns:

Niciunul!

Aşa zisul `` creştin ``, va ajunge în iad pentru faptele pe care le-ai descris, iar ateul pentru că nu a crezut în Dumnezeu, iar faptele sale au hrănit, de fapt, interesul personal.

| Inferno explică:

Presupunand ca exista raiul si iadul.

| benny a răspuns:

Cred ca joaca piatra, foarfeca, hartie si cel care pierde ajunge in iad laughing

| 4b a răspuns:

''crestinul'' de care vorbesti tu nu-i cu adevarat crestin, ci un Mare ipocrit...la cate fapte bune face ateul nostru, va ajunge sa-L cunoascawinking

| Inferno explică (pentru 4b):

Si daca nu ajunge sa-L cunoasa ce se intampla? Este corect ca acel ateu sa ajung in acelasi loc cu crestinul din moment ce s-au comportat complet diferit?

| 4b a răspuns (pentru Inferno):

Ateul neaga existenta Lui...deci aude de Cineva, dar nu crede, iar asta-i alta povestehappy un cautator adevarat, va ajunge sa-L cunoasca prin propria lui truda... unde ajung ambele fiinte, numai El stiebig grin

| ania a răspuns:

Depinde ce intelegi prin crestin.Crestin nu e acela care e de acord ca exista Dumnezeu, dupa Biblie si dracii cred ( inexistenta) Lui se se infioara dar asta nu-i trasforma in crestini.Cineva care alege ca Dumnezeu sa fie stapanul vietii lui aceepta salvarea oferita de Dumnezeu in temenii Lui si isi cere iertare ca a incalcat legile lui morale, si renunta la acele pacate, poate aunge in rai indiferent ce pacate a comis.
Daca un ateu, care e de parere ca nu exista Dumnezeu, ca dovezi stiintifice nu are pentru ca stiinta nu se ocupa cu ce anume a cauzat Big Bang-ul, doneaza bani, respecata aproapele etc si nici nu incearca sa-l caute pe Dumnezeu in modurile in care altii spun ca L-au gasit nu vad de ce s-ar astepta sa ajunga totusi in rai. Raiul e prezenta lui Dumnezeu si a fi ateu inseamna a spune de fapt nu ma intereseaza daca existi sau nu, eu vreau sa fiu pe cont propriu. Dupa Biblie, cel mai mare pacat e mandria adica sa-i intorci spatele lui Dumnezeu, sa declari ca n-ai nevoie de EL. Iadul e exact respecatarea optiunii omului de a fi independent de Creatorul lui, de a nu mai avea nimic de a face cu El.

| Torah a răspuns (pentru ania):

Mare este harul si priceperea lui Dzeu manifestata in spiritul tau, Haleluiah si Amin

| Narfundo a răspuns:

Amandoi pentru ca in ambele cazuri ei se masturbeaza ca niste nemernici si uita ca Dumnezeu pretuieste sufletul mai mult decat faptele. Diavolul este mare si are grija sa ii intoarca pe amandoi de la Dumnezeu. asa ca in cazul ateului, el este deja al satanei din moment ce refuza sa creada intr-o energie puternica, un izvor de viata.In cazu povestii tale ateul se poate mantuii mai usor

| RAY a răspuns:

Nu exista inferno e timpul sa ne maturizam o data in gandire, sa pretuim viata clipa de clipa, secunda dupa secunda, y wand eu by to you co my love is true beacuse my love is true

| RAY a răspuns:

In my drams, y listen music lonley, y love science forever

| RAY a răspuns:

Daca exista dumnezeu e ateu desi de ce sa-mi fac griji? e de al meu va judeca rational, lui dumnezeu oare i plac agnosticii?

| martzian a răspuns:

@raymusic22tm, tu o dai inainte cu "raspunsurile rationale", dar nu am vazut prea mult rational la tine. Ne dai un exemplu de rationalitate?

PS: de ce te temi de noi? Nimeni nu iti vrea raul...

Răspuns utilizator avertizat
| Jardelin a răspuns:

Voi nu dormiti noaptea?

Eu as fi pus intrebarea putin altfel: Ce-i mai bine sa ai linga tine, un crestin, rau, etc. etc., sau un ateu cum se zice "piinea lui Dumnezeu."

| Pitzipoanca a răspuns:

Unul care crede in Dumnezeu nu-si permite sa faca atatea rele. Chiar si doar de frica iadului.

| Mn0 a răspuns:

Cam asa am pus si eu intrebare acum 2 min pe TPU si cica conteaza mai mult credinta decat faptelestraight face

| Inferno explică (pentru Mn0):

Ce sa te astepti de la indoctrinatii astea.

| 4b a răspuns (pentru Mn0):

Credinta fara fapte este moarta, dar nu credinta unui ipocrit...intelege chestia astahappy

| 4b a răspuns (pentru Inferno):

Unu mai rau ca altul nu?laughing

| Innovation a răspuns (pentru Mn0):

Este probabil acest lucru.De ce? Pentru ca unii oameni pot credea foarte mult in Dumnezeu insa din pacate acesti oameni pot avea un caracter slab si pot fi prinsi in vicii pacatoase.

| LupulDeCaraibe a răspuns:

Amandoi sunt egali deci amandoi ajung in rai pentru ca: chiar daca primul crede in Dumnezeu fura injura etc.Si pentru ca chiar daca al doilea face lucruri bune nu crede in dumnezeu! Deci sunt egali! bAFTAAAkisslove struck

| Viorel_Baa_Nu_1981 a răspuns:

Mmmda se pare ca in rai sunt doar sfintii

| LoveManga a răspuns:

Ateu`logic