| Superior a întrebat:

Daca un om foarte pacatos si ateu,s-ar sacrifica pentru a salva o intreaga tara,fapta lui ar intrece toate pacatele ce le-ar face? Gen,o boma nucleara s-a detonat si nu poate fi oprita, mai sunt 10 minute,el o ia in avion si o duce departe de tara,in ocean,si moare, dar salveaza o tara intreaga,

19 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

E ca si cum ai intreba: cine va ajunge in rai? Noi oamenii avem felul nostru de a judeca, distorsionat de faptul ca nu stim tot ce se petrece, Dumnezeu insa judeca altfel, stiind toate. Acel om foarte pacatos ar putea salva o tara pentru ca mai tirziu sa ajunga dictator al ei. Nu ar fi la fel ca si cand nu ar fi facut fapta, sau chiar mai rau? Ce vezi tu e doar salvarea facuta de el, si de aceea nu te poti pronunta. Dumnezeu poate sa treaca cu vederea pacatele lui, sau poate sa nu treaca cu vederea, din cauza a ce a facut, depinde de motivatiile, de gindurile, de cine e acea persoana. E gresit ca in religie se pune accentul doar pe fapte. Dumnezeu sa uita mai intii la ce fel de om esti. Si fii sigur ca daca e un om pacatos, e o situatie ipotetica, nu ajungi sa salvezi o tara traind in pacate. Un gest de o asemenea anvergura presupune un caracter pe masura, caracter pe care cei pacatosi nu il detin. Se zice ca intii esti credincios in lucrurile mici, si abia apoi in cele mari, deci daca nu ai inceput sa fii bun cu cei de linga tine, adica sa nu fii pacatos si egoist, nu ai sanse sa salvezi o tara. E ca la fotbal, nu dai gol in finala Cupei Mondiale din prima, trebuie sa te pregatesti intens ca sa ajungi acolo. Pentru ca acele miscari care duc mingea in poarta sa devina parte din tine, sa le faci din instinct.
Sunt multi crestini care viseaza sa faca cine stie ce pentru Dumnezeu, fapte marete. Dar ei nu sunt in stare sa se aplece la batrinul cersetor din coltul strazii si sa ii dea de mincare, sau sa aiba grija de el. Insa totul de acolo incepe, a vedea nevoile celor de linga tine, si a le implini. Restul e vis. Vis ce poate fi nascut din dorinta de afirmare, ceea ce e mindrie.

| sabin89 a răspuns:

La pacatele pe care le avea a mai adaugat altele: 1. S-a opus voii Domnului; voia Domnului era sa se detoneze bomba ca sa pedepseasca tara aceea; si el s-a opus. 2. S-a sinucis. Si sinuciderea...stii tu.

| Superior explică (pentru sabin89):

Nu,bomba aia a fost trimisa sa zicem de teroristi, punctul tau de vedere mi se pare ciudat... avand in vedere ca aia nu putea fi Voia Domnului caci Dumnezeu a promis ca potopul a fost ultimul act de atacare divina a omenirii.

| sabin89 a răspuns (pentru Superior):

Iti dai seama ca am glumit. La o intrebare ciudata merge un raspuns ciudat, nu?

| RAY a răspuns:

Daca exista un creator,dumnezeu,inteligent desigen spune-i cum doresti sunt convins ca el nu se regaseste in nici o religie create de om toate find basme,creatie umana, acel creator ar fi un ateu -cercetator om de stiinta,rational, logic, inteligent care aprecieaza scepticismul fata de zeii daca nu sunt dovezii, daca acel ateu tiar da viata pentru a salva pe cineva ar merita respect in primul rand, lasa viata de apoi ca asta e ultima care o traim, acum cu dumnezeu cum a aparut? cum a creat totul din nimic?

| AC4S4 a răspuns:

Nu faptele ne mantuiesc, ci credinta. Dar totusi credinta este insotita de fapte, altfel este moarta.
Toate religiile spun ca TU trebuie sa faci ceva ca sa ajungi in rai, vesnicie, sau orice alta denumire ii dau ei. Insa crestinismul spune ca omul nu se poate mantui singur, are nevoie de jertfa lui Isus.

| Intum a răspuns (pentru AC4S4):

Dacă Dumnezeu ar trimite în iad un om care care a salvat un milion de oamenii doar pentru că n-a crezut în existența Sa, atunci chiar l-aș prefera pe diavol.

| xerxes1 a răspuns (pentru AC4S4):

Credinta oarba inseamna spalare de creier. Dumnezeu nu are ce face cu asemenea specimene.
Prefera de o mie de ori mai mult un ateu care gandeste decat un indoctrinat care crede orbeste

| AC4S4 a răspuns (pentru Intum):

Deci vrei sa-mi spui ca un om se poate mantui doar prin fapte, conform Bibliei? Sau Biblia nu este adevarata in totalitate?

| Intum a răspuns (pentru AC4S4):

A doua variantă, Biblia e un produs cultural.

| AC4S4 a răspuns (pentru Intum):

Pai eu i-am raspuns din punctul de vedere al Bibliei, pentru ca din cate stiu el e crestin.

| Intum a răspuns (pentru AC4S4):

Și eu sunt creștin, dar dacă îmi spui sincer să una din condițiile pentru propășirea spirituală e credința necondiționată în Dumnezeu, cred că e o glumă, există oamenii care n-au crezut în Dumnezeu, sau care au avut altă religie, dar i-au salvat pe alți de moarte murind, deci Dumnezeu e atât de părtinitor să-i trimită în iad pentru simplu fapt ca nu au avut religia corectă?

| AC4S4 a răspuns (pentru Intum):

Asta prevede crestinismul, indiferent de cult.
Nu religia corecta, suna prea oficial si omenesc, hai sa-i spunem credinta. Nu stiu ce se intampla cu aceia care nu au auzit niciodata Evanghelia. Dar cei care au auzit sigur sunt pe raspunderea lor.
Daca oamenii s-ar fi putut mantui facand fapte bune, mai era nevoie de jertfa lui Isus?

| Nilsson a răspuns:

Parca ai descris finalul din filmul ``The dark knight rises`` happy
Hai sa iti spun ceva: argumentul principal al ateilor este ca poti fi bun si fara sa crezi in Dumnezeu, numai ca e o diferenta intre a crede ca esti bun si a fi cu adevarat. e posibil ca ei doar sa aiba impresia asta, insa numai Dumnezeu poate judeca faptele fiecaruia.
La fel de adevarat e ca poti sa fumezi o viata intreaga si sa fii sanatos, asa cum poti sa fii ateu si sa fii bun. Dar asta se intampla numai in 1% din cazuri, in restul de 99% e contrariul. Oamenilor le place sa se agate de ideea ca ei vor fi exceptia, dar sansele nu prea tin cu ei.
Eu din ce am vazut pe aici, ateii sunt foarte mistocari si iau in ras credinta altora.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu exista pacate. Cand o sa va treziti la realitate?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Un crestin poate fi mult mai pacatos decat un ateu. Ateu nu inseamna sa fii om rau. La fel cum nici crestin nu inseamna sa fii om bun. Nu stiu de unde unii gandesc asa.

| Cris888 a răspuns:

Intrecerea tuturor pacatelor" - pare un termen nestabilizat... poti dezvolta putin te rog.
Daca ai o traiectorie inceputa de la A la B si se merge de-a lungul ei, si la un moment dat intre cele doua puncte se petrece pacatul

-ca sa stergi pacatul trebuie sa te intorci identic in actiunea momentului respectiv - ceea ce este imposibil identitar
Probabil ca - Tot ce poti face este stergerea psihotica a partitiei filmului derulat din stocajul reflexiei din memorial - inregistrarea pe creierul insufletit (amintire).

Faptul salvarii unei tari - prin sacrificare - nu sterge pacatele dar face un echilibru comparativ in social nu in persoana respectiva (care va trebui sase impace singura).
Un explicativ al termenului "pacat" este bine fixat in memoria colectiva in baza platformei religiilor...
Dar de fapt pacat este egal cu face rau atat a persoanei proprii cat si asupra semenilor sau naturii inconjuratoare si fiintelor din ea.
Apare si o forma de evolutie "daca" pe care-l folosesti are forma cantitativ - si atunci apare constientul de rau in scarile armonice din jur tau ca efecte exponentiale.

Lipsa constientului de rau si facerea acelui bine la infinit cu un caracterial de intotdeauna are gradualizari apreciative de bine sau rau apreciativ vorbind.
Ramane de discutat si dezvoltat pe cazuistica subiectului etc.

| Superior explică (pentru Cris888):

Vrei sa spui ca acea persoana ar intra in iad?