|

Daca vorbim de "primii" propovaduitori crestini putem remarca :spirit oratoric bine dezvoltat,cunostinte in lingvistica si alte stiinte studiate la vremea respectiva.Pe cand daca ne uitam la preotii din prezent nu vedem decat incultura,nesimtire si prostie.

De ce acest declin evident.

S-ar parea ca nu au resusit sa se adapteze evolutiei sociale.

Daca in trecut crestinismul era o religie moderna ce venea cu notiuni interesante si noi, in prezent a ajuns o religie vetusta cu concepte ce s-au perimat. Si este lucru vadit ca nu prea mai are puterea de a atrage pe nimeni.

Se compara slujbele din prezent, pline de falsitate cu predicile din cimitire de pe vremea lui Nero, in care apostolul Pavel predica plin de entuziasm?

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

Mie mi se pare si mai interesant cum apostoli au propavaduit in alte tari religia, avand in vedere ca nu aveau educatie, deci nu cunosteau alte limbi exceptand ebraica... Interesant!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru BlackSulphur):

Nu stimate. Dar ei au putut propavadui Intelepciunea Absoluta cand Duhul Sfant S-a pogorat in ziua Cincizecimii happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mia întâi aș vrea să-ți atrag atenția la faptul că un preot din aceste zile nu ajunge preot dacă nu-și finalizează studiile obligatorii. Și pe lângă anii facultății alți câțiva ani în studii practice, dar asta-i altă mâncare de pește. Dacă n-ai văzut până acum o slujbă lipsită de,, falsitate,, nu înseamnă că nu există slujbe adevărate. Majoritatea slujbelor din mănăstiri sunt făcute cu adevăr, dar am avut și prilejul de a vedea preoți mireni încercând să-și lepede lacrimile de pe față n timpul Sfintei Euharistii. Există imigranți care s-au călugărit la mănăstirile noastre. Recunosc totuși declinul apărut în rândurile creștinilor ortodocși. Acest lucru este datorat planului de secularizare al Uniunii Europene care se transmite și nouă indirect prin Guvern, dar asta e altă mâncare de pește care s-ar putea servi în viitor. Apropo, primii propovăduitori creștini erau orice dar nu învățați. Abia la nașterea Bizanțului observăm învățați creștini, dar până atunci învățătura se transmitea doar prin Sfântul Duh. O zi bună îți doresc Inferno...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AlexeHellsing):

Din cauza aceasta am pus "primii" in ghilimele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"daca ne uitam la preotii din prezent nu vedem decat incultura, nesimtire si prostie."
Vezi doar ce esti obișnuit sa recunosti, care exista din abundenta si la tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doar o parte dintre creștinii primelor veacuri aveau studii înalte, mulți erau oameni simplii, unii apostoli au fost pescari.

Părinții Pustiei din Patericul Egiptean, în majoritatea cazurilor erau oameni simplii.

Să știi că și ereticii vremurilor aveau studii de oratorie și filosofie, diferența a fost făcută prin Har care-i proteja pe drepții propovăduitori și adeverea spusele lor.

Creștinismul nu cade sub vremuri ci rămâne la fel de actual ca-n primele secole.

Legea lui Dumnezeu a biruit bariera timpului.

Ce a scăzut este voința oamenilor, cocoloșiți de traiul bun.

"Pe cand daca ne uitam la preotii din prezent nu vedem decat incultura, nesimtire si prostie"

Asta dacă privești ortodoxia prin intermediul media, sau dacă îți place să vezi doar partea negativă.

Doar nu crezi că marii duhovnici vor pune pancarte mari pe ei "veniți bă aici e un mare duhovnic."

"Si este lucru vadit ca nu prea mai are puterea de a atrage pe nimeni."

Creștinismul a pus dintru început accent pe calitate, chiar dacă vor rămâne 0, 2% creștini din populația globului, mesajul Hristic nu va cădea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Exilee):

Deci daca s-a pohorat duhul sfant, inseamna ca dintr-o data au devenit poligloti? Interesant...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Slujbele din ziua de astazi sunt "standardizate"; de aici si "falsitatea" sau "banalul"..aceleasi lucruri si aceleasi lucruri..nimic nou...ce sens ar avea? >90% dintre romani sunt credinciosi. orice le-ai spune, ei aproba

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Primii propovaduitori au fost apostolii. Aveau cunostintele lingvistice ale pescarilor. Stiinta studiata pana la Hristos a fost pescuitul. Insa aveau in ei spiritul dreptatii. Sfantul Apostol Bartolomeu a fost rastignit de doua ori. A doua oara a fost jupuit de piele. Pentru ca spunea adevarul si rastignit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Totusi exista azi o forma de inchinare aprobata de Biblie care predica vestea buna despre Regatul lui Dumnezeu cu mult entuziasm .www.jw.org

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează