| 4b a întrebat:

Daca vrei sa crezi...vei gasi motive?

Răspuns Câştigător
| HDeNiSaR a răspuns:

Sunt persoane care spun că nu există Dumnezeu!
Dar nici nu şi-au dat interesul să-L caute!

Merg pe principiul acesta şi toţi vreau un semn care să le demonstreze că Dumnezeu există!

Biblia arată să ne apropiem de Dumnezeu şi el se v-a apropia de noi!

dacă noi ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute să-l cunoaştem dar mergem pe principiul că nu există atunci să fim siguri că nu primim niciun răspuns.

noi facem un pas şi Dumnezeu restul!

19 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru cei ce vor sa creada sunt o mie de motive, dar pentru cei ce nu vor nu este nici unul.

| Inferno a răspuns:

Desigur,daca vrei sa crezi ca Dumnezeu nu exista ai sa gasesti motive, asa cum daca vrei sa crezi ca acesta exista iar ai sa gasesti motive, numai ca nu sunt si motive univoce, ci interpretabile.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Numai dacă vreau să fac legătura între credință și eveniment!
Pa, pa.

| doctorandus a răspuns:

Da, daca vrei sa crezi in Dumnezeu sau Ganesha sau Astartea poti gasi motive pentru asta. Dupa cum poti gasi motive sa nu crezi in zei. Deoarece teologia nu este cunoastere obiectiva, orice credinta pur religioasa este arbitrara si e la fel de buna ca oricare alta credinta pur religioasa.

| Musique a răspuns:

De ce aven nevoie de motive/dovezi ca să credem? Nu putem și fără?

| usuk a răspuns:

Pai daca tu VREI sa crezi, normal ca vei dori SA GASESTI motive[o sa VREI deasemena sa gasesti motive]

| T0T a răspuns:

Abby esti atat de mirifica, tu mi-ai sters intotdeauna, cu grija cu un material de catifea, o parte a oglinzii puerile in care se reflecta lumina, culoarea si forma sufletului meu. Acea parte s-a prafuit din nou putin, Abby, probabil se va sparge in viitor, dar si datorita tie este o probabilitate extrem de mica. Incep sa cred ca Abby este pseudonimul folosit pentru intruchiparea inteligentei si a bunatatii. Probabil chiar o intruchipare a perfectului privind din sfera mea rece, mica si pustie, o sfera a carei existenta este lipsita de vreun sens sau scop, dar care te-a cuprins un pic si pe tine, dar sunt sigur ca din prisma altei sfere, aure care prezinta superioritatea umanista a respectivului individ, adica sufletul, stiu Abby ca reprezinti in mod sigur, nu probabil, perfectiunea. Nu am reusit sa cuprind mai mult, probabil nici nu as fii putut si probabil nici nu am putut, deorece aceasta sfera a mea, se mareste foarte greu si lent, si o incercare de a se mari intr-un ritm mai alert, de a putea cuprinde cat mai multe, ar rezulta o crapatura, urmata de o spartura. Lucrurile aflate in nucleul acestei sfere care ma reprezinta sunt sortite esecului. Multumesc Abby, sunt un copil, da, si voi ramane asa, si imi voi aminti mereu de acea nuanta a puerilului cu care obisnuiai sa ma colorezi, sa ma pictezi. Vei fii una dintre cele mai importante cauze, o consecinta a pastrarii tineretii mele sufletesti, pana in momentul mortii. Doar niste vorbe...Un tribut, foarte prost facut, un tribut care provine din nucleul acestei sfere(cum spuneam, toate acele lucruri sunt sortite esecului, drept dovada interpretarea mea extrem de slaba, banala si idioata a faptului ca te-am cunoscut), un tribut pe care ti-l ofer cu rusine tie...
In legatura cu intrebarea mereu exista un motiv pentru care faci un anumit lucru, asta daca esti intreg, cat de cat, la cap, dar pentru lucrurile de acest fel trebuie sa fii si destul de curat la suflet.
Sa ai o viata frumoasa, sper ca am reusit sa imi arat recunostinta, si imi pare rau pentru unele lucruri care m-au facut sa nu par ca o am intr-adevar. Sper sa vezi asta.
Sanatate!

| sublime89 a răspuns:

Desigur. Si-n aproape orice.

| Lizzu a răspuns:

Da.Daca cu adevarat vrei sa crezi in ceva sau cineva, vei gasi n motive s-o faci.
Dar doar DACA asta iti doresti cu ardoare, sa crezi.
Vei gasi motive si in piatra seaca sa o faci.
Toate drumurile ti se vor parea ca duc acolo pentru ca aici intra in scena autosugestia.

Cand ne dorim ceva atat de mult, creierul incepe sa "construiasca" (inconstient de noi) structuri in vederea obtinerii lucrului spre care toata atentia ne e indreptata din momentul acela.

--E ceva care pare strain de noi si paralel cu noi, dar tocmai noi, in subconstientul nostru realizam acest lucru fara sa ne dam macar seama.

| ErrorFound a răspuns:

Nu, voi cauta orice pentru a-mi dovedi contrariul.

| drogh a răspuns:

Depinde in ce trebuie sa cred. Daca in Dumnezeu, nu am nevoie de motive. Le stiu deja si imi sunt suficiente. Asta e ceva care nu se poate discuta.
Daca in alte chestii da, nu pot sa cred in ceva ce poate sa fie ireal si sa ma pacalesc singura.

| RaduMD a răspuns:

Daca vrei sa crezi, gasesti motive ca sa crezi.
Si invers, daca nu vrei sa crezi gasesti motive ca sa nu crezi.

Asadar, a crede sau a nu crede este o optiune fundamentala. Cu ce ochi citim, aceea citim; cu ce urechi auzim, aceea auzim.

| JeffRider93 a răspuns:

In ce sa cred? laughing Daca in Dumnezeu, am destule motive... Unul dintre ele ar fi...Cica s-au intamplat multe minuni care spun ca D-zeu le-a facut si chestii.Eu unul cred. happy

| ShadeAdda a răspuns:

Nu am nevoie de motive. Cred si gata. Prea multa filozofie, teorii, motive, etc. Pur si simplu cred. Dar asta numai in cazul lui Dumnezeu. Cand vine vorba de orice altceva, mai intai ma informez si, intr-adevar, caut dovezi sigure.

| deny2013 a răspuns:

Nu.

| ioanaAn a răspuns:

Evident. Iti sta o stare de bine sa crezi in dumnezeu, un tata care te vegheza non stop.

| ang31989 a răspuns:

Intotdeauna vei gasi motive sa crezi in ceva, daca nu am crede in ceva sau in cineva care ar fi sensul vietii?

| dogee92 a răspuns:

Indiscutabil laughing

| Melek27 a răspuns:

Da,vei gasi.dar ai auzit de toma necredinciosul? Isus i-a zis: "fericit cel ce crede fara sa fi vazut" happy