Mi se pare normala casatoria intre doi verisori de orice grad, atata timp cat nu se face o practica din asta. In Romania casatoria este interzisa pana la rudele de gradul 4 (verisori primari), dar pentru motive temeinice ( o sarcina de exemplu) se poate oficializa casatoria verisorilor primari. Ma intreb de ce statul accepta casatoria intre verisorii de orice grad si biserica nu accepta, Daca statul accepta nu cred neaparat ca este un pacat sa te casatoresti cu un var, dar totusi undeva ne impotmolim. Statul e mai permisiv, adica permite casatoria intre persoane de religii diferite, intre copiii nasilor si cei ai finilor sau intre persoane care sunt verisori de gradul 1, 2, 3.
Oricum nu il/o baga nimeni in seama. Daca ar fi asa bun/a crestin/a nu ar judeca lumea pentru ca nu este in masura sa judece, mai ales la ce conceptii invechite are.
Biserica accepta casatoria intre rude numai de la al-8-lea grad, la veri. nu stiu.
Tuberculoza e boala infectioasa. Rahitismul depinde in primul rand de alimentatie.
Eu am o verisoara de-a doua, ma pot casatori in mod legal cu ea. Conform testului ADN, doar 2.6% din ADN-ul nostru este identic.