| мιнαɛℓα36 a întrebat:

De ce...ateu? happy

Răspuns Câştigător
| CoquineNoire a răspuns:

Pentru ca am crescut, si pe vremea cand credeam, m-a pacalit de fiecare data ca ar exista.
dar totusi, cred ca este ceva care ne guverneaza, orice in afara de cel descris in biblie (asta imi place/vreau eu sa cred).
de dumnezeul din biblie sunt pur si simplu scarbita, nu pot crede in ceva atat de sadic, mandru si ipocrit.
nu are rost sa ma complic cu rugaciuni, mers la biserica, posturi si alte "jertfe" zadarnice; chiar daca libertatea sa zicem ca e o minciuna (ma refer la societate), prefer sa fiu libera dpdv mental si sufletesc, sa nu ma ghidez in viata dupa legi s/f.
legat de s/f, cred in alte entitati, care macar isi fac aparitia, in cazul meu, sper ca dumnezeu sa nu o faca. laughing
mi-ar fi mai bine fara el.

17 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

De ce... crestin, catolic sau orice altceva care implica o divinitate intangibila si invizibila? Daca credinta chiar ne-ar face mai buni, lume asta ar fi infinit mai buna. Din pacate, sint sanse mai mari sa gasesti credinciosi care sint niste nemernici ca las' ca ii iarta dumnezo' decit atei nemernici ca las' ca nu are cine sa ii pedepseasca.

| OOOLEOOO a răspuns:

Oameni diferiti, valori diferite.
Asta este o adevarata arta a vietii!

| мιнαɛℓα36 explică (pentru OOOLEOOO):

Macar cineva recunoaste ca ateismul este totusi o valoare! happy

| Dreamer a răspuns:

Da chiar, de ce sunteti mai atei? Si voi astia credinciosii, de ce sunteti bai astia credinciosi? Really, iar promovam rasismul pe motivul categoriei religioase? De ce nu....ateu, catolic, martor al lui Iehova, budist, hindus etc? straight face

| KodrutZ a răspuns (pentru Dreamer):

Hai, te rog, cum poti sa spui asa ceva? Este bine cunoscut ca dumnezeul crestin e cel mai adevarat dintre toti, iar cei care cred in orice altceva sau in nimic or sa arda in iad! It's elementary, my dear Watson. tongue

| Dreamer a răspuns (pentru KodrutZ):

And how do you define elementary Sherlock?

| KodrutZ a răspuns (pentru Dreamer):

"of or relating to the most rudimentary aspects of a subject" - "believe or shut up, never question the Holy Bible" as they say... happy

| Dreamer a răspuns (pentru KodrutZ):

laughing

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Dreamer):

Nu asa?

| usuk a răspuns:

De ce...nu?

| RAY a răspuns:

Pentru ca nu cred ca din nimic o aparut un creator care a creat universul din nimic de asta sunt ateu, plus ca daca ar exista un bine absolut nu poate exista rau

| OnuOnulică a răspuns:

Crede-ma mai sunt si persone care nu cred in dumnezeu.
Pacat...mare pacat.

| sublime89 a răspuns:

De ce as fi altceva daca nu am dovezi ca exista vreun zeu? Cum as putea crede doar asa intr-un zeu inventat de mine (sau de altii, tot acolo e oricum)?

| oprescudorin11 a răspuns:

De ce nu?
Dumnezeu ne-a lasat libertatea alegerii.
Consecintele ni le asumam.

| KodrutZ a răspuns (pentru oprescudorin11):

Ne-a lasat libertatea alegerii dar stie tot ce si cind o sa se intimple. E casi cum ai baga un hamster intr-un labirint cu n trasee posibile, dar in care n-1 trasee sint blocate de obstacole evidente. Un pic pervers, nu crezi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In viziunea ateului:"de ce nu?"
in viziunea credinciosului:"de tantalau"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca chestia asta ne e scrisa in gene.