| Inferno a întrebat:

De ce Biblia si nu Coranul?


P.S: Indiferent daca cele doua contin si informatii similare (fiind inspirate una din alta), in principiu raman carti distincte, asa ca întrebarea e valabila.

As prefera sa nu primesc raspunsuri de la atei. Doar asa, ca sa se vada mai bine lipsa de argumente a crestinilor.

15 răspunsuri:
| Inferno explică:

Sper ca esti troll.

| ania a răspuns:

Iisus Hristos, întemeiatorul creştinismului n+a omorât pe nimeni şi nici n +a cerut nimănui săomoare pe cineva.

| milan9 a răspuns:

In Noul Testament nu vei gasi nicaieri violenta si crima. Crestinismul este RELIGIA IUBIRII.

Iata ce sustine Coranul:
Sura (2:189) Luptati cu ei pana cand inceteaza amagirea si locul este preluat de credinta in Allah "

Sura (4:91) "Nu va faceti prieteni dintre ei ...cand isi intorc spatele, apucati-i si ucideti-i, oriunde ii gasiti".

Sura (8:17)"Nu voi i-ati ucis ci Allah i-a ucis"

Sura (8:40)"Luptati-va impotriva lor pana cand nu va mai exista nici un razboi civil si pana cand toti vor crede in Allah "

Sura (9:29) Luptati-va impotriva celor carora li s-a dat Scriptura, care nu cred in Allah.,,, Allah sa-i ucida pe toti! Cat de nebuni sunt ei!"

| Inferno explică (pentru milan9):

"In Noul Testament nu vei gasi nicaieri violenta si crima."
Da, dar cum amândoi stim Biblia nu e formata doar din Noul Testament.
Am i right?

| IvanMihai a răspuns (pentru Inferno):

Biblia nu e formata doar din Noul Testament, include si vechiul testament care este plin de crime.

| 6684464 a răspuns (pentru Inferno):

Exact, dar Noul Testament se refera la noi(de la Isus incoace), nu Vechiul Testament.

| drutzix a răspuns (pentru milan9):

Dar atunci cand Iisus ii ia la bataie pe vanzatorii aia? Aia nu e violenta laughing
Si oricum Iisus nu a avut nimic impotriva legii din vechiul testament.
Matei 5:17 "Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. "

Barfitorii, nepriceputii, obraznicii merita sa moara. Romani 1 31-32
Mai sunt dar mi-e lene sa mai caut acum.
Si sa nu uitam ca atunci cand tipati impotriva homosexualilor folositi vechiul testament. Pai ce facem? Conteaza ori ba? Sau il folosim doar cand ne convine?
PS: Noul testament contine si Apocalipsa care e una din cele mai violente lucrari scrise vreodata.

| Inferno explică (pentru 6684464):

Asa,si?

| anonim_4396 a răspuns (pentru milan9):

Momentul cand Anania si Safira sunt ucisi in mod divin pentru ca au incercat sa minta nu e o crima?

| 6684464 a răspuns (pentru Inferno):

Si am vrut sa-ti spun ca @milan9 a avut dreptate(pe "jumatate" laughing ), totul tine de iubire cand vine vorba de credinta in Dumnezeu.
Poate ca in Vechiul Testament sunt unele razboaie si alte chestii d'astea(cu un scop, totusi), dar de la Isus incoace nu se mai permite asa ceva.
Ma asteptam sa iti dai seama singur la ce m-am referit.

| oprescudorin11 a răspuns:

Toate religiile din zona indo -europeana au la baza Vechiul Testament (unele si NT), in functie de cronologie sunt mai mult sau mai putin inspirate una din alta.
Dar este o chestiune ESENTIALA. Religiile, avand un sigur scop s-au adaptat populatiilor carora le-a fost dedicata. Fara a fi exhaustiv(nici nu s-ar putea si nimeni nu ar putea), as spune ca principial sunt asemanatoare.
E si normal, in jur de 570 a fost creat Coranul, printr-o revelatie a profetului de la Mecca, Mahomed sau Muhamed, etc.Araba nu o stiu, decat cateva cuvinte.
Coranul s-a inspirat total din Biblie, ajustata cu elemente aparent neimportante(mai multe neveste, descaltatul in casa si moschee, confuzia deliberata intre NT si VT).
Altele Deosebiri)par mai importante, de genul 5 rugaciuni pe zi, la musulmani, necesitate in mediul lor, traind in caldura si desert-asociate cu spalari, taierea imprejur -negata de NT, atitudinea fata de femei, justificata in cultura lor de asemenea asociata cu modul lor de viata si gandire etc.
Ortodoxia a imprumutat unele de la nusulmani, musulmanii ceva de la ortodocsi, avand in vedere confluenta fizic geografic -istorica.
Totusi fiecare s-a pastrat si respectat. Acum, Vestul, traind la oarece distanta, s-a diversificat sub forma aparitia Calvinismului -pe care-l consider forma de musulmanizare al lui, aparut si el cam prin 570.
Sa nu uitam ca arabii au ocupat si in acea vreme sudul Spaniei, au ajuns si in Franta, ca sudul Italiei la fel. Grecia nu mai vorbesc.
Raspunsul este foarte clar:fiecare religie este dedicata populatiei care a nuantat acea religie.Religia include neaparat TRADITIA.Este deosebit de complicat a alege o religie altfel decat cea traditionala, in cadrul careia te-ai nascut!
Mai este o capcana in a alege Coranul. Se stie clar istoria profetului, se stie ca Mahomed sotul Fatimei (care l-a finantat), a compus Coranul in versuri (se zice o frumusete de poezie si claritate).Dar este totusi Biblia la mana a doua. Pentru cei Ortodocsi ca mine.
Amintesc faptul ca exista multe asemanari intre Calvinism, varianta catolica care promova violenta si tare ma tem ca au legaturi puternice cu Coranul.Sunt in studiu ( de curiozitate), datorita mai ales sincronismului aproximativ.

| oprescudorin11 a răspuns:

Am uitat sau nu am indraznit sa -ti mai spun ca exista un termen care uneste in fapt religiile, provenit de la Grecii vechi, acea METANOIA.
In timp religiile s-au deteriorat, de fapt nu religiile, doar massele au pierdut sensul asta "Metanoia, an Ancient Greek word (μετάνοιa) meaning "changing one's mind"' care in psihologia masselor s-a pierdut!
Religiile de acum, modul de aplicare au pierdut sensul azi!
Altfel nu ar fi vreo diferenta. Aminteste-ti ca englezii au fraternizat in coloniile lor cu toate ciudateniile de religii intalnite cand au ocupat lumea!
Mai pe romaneste"s-a pierdut Sensul Vietii'. Acel Adler care l-a explicat secolul trecut, dar uitat azi! Din punct de vedere psihologic.

| 6684464 a răspuns:

"fiind inspirate una din alta" Moise a fost inspirat de la cine?
Si... tu vrei sa devii crestin si nu stii pe cine sa alegi intre Dumnezeu si Allāh? laughing

| Idris a răspuns:

Coranul este o consemnare a Cuvintelor exacte revelate de Allah Profetului Mohammed prin intermediul îngerului Jibril. Acesta a fost memorat de către Profetul Mohammed și dictat apoi companionilor săi și scris de către scribi, care l-au supus unei verificări încrucișate în timpul vieții sale. Niciun singur cuvânt ale celor 114 Sure ale sale nu a fost schimbat de- a lungul secolelor, astfel încât Coranul este, în fiecare detaliu, un text unic și miraculos, care i-a fost revelat Profetului Mohammed. Coranul, ultimul Cuvânt revelat al lui Allah, este sursa principală a credinței și practicii fiecărui musulman. Acesta face referire la toate subiectele care ne privesc ca ființe umane: înțelepciune, doctrină, adorare și lege, dar tema de bază este relația dintre Allah și creaţiile Sale. În același timp, acesta oferă călăuzire pentru o societate dreaptă, un comportament uman adecvat și un sistem economic echitabil.

| Iliotropion a răspuns:

Atata doar că scrierile din Coran au apărut la sute de ani după Noul Testament.
Iar în cazul în care se recunoștea pe bune succesiunea profetică de la Iisus(Isa) Coranul trebuia să meargă în logica iubirii lăsată de ultimul profet recunoscut nu să se întoarcă la antichitate ca nivel al agresiunii.
Izvorul nou- Coranul trebuia să se asemene cu izvorul intermediar Noul Testament și nu cu Vechiul Testament dată fiind cronologia timpului, succesiunea profetică dar și dezvoltarea antropologică.