| Syera a întrebat:

De ce biserica este atat de mediatizata? De ce biserica si oamenii bisericii sunt atat de bogati? Ei nu ar fi trebuit sa fie oameni simpli si modesti?

Răspuns Câştigător
| VelaJohnny a răspuns:

Pentru ca este lacoma, membrii clerului sunt hoti si camatari (in mare parte). Biblia a profetit toate acestea, scrie ca acei crestini care pretind ca il iubesc pe Dumnezeu, ca i se inchina in mod curat si ca ii sunt devotati, de fapt sunt niste ipocriti, religia lor fiind o prostit(u)ata care a comis imoralitate cu regii pamantului (conducatorii), va fi bogata, va trai in lux castigat murdar. S-a prostit(u)at religia cand a sustinut razboaiele mondiale, desi crestinii au porunca sa nu isi urasca dusmanii, sa iubeasca aproapele, sa nu ucida si sa nu se razbune. Preotii sfinteau (si inca fac) armamentul si echipamentele militare care iau viata oamenilor. Crestinii se omoara intre ei, ortodox contra ortodox, catolic contra catolic, avand aceeasi invatatura, botez, credinta, ura pentru oameni si iubirea idolatra pentru tara au facut sa incalce poruncile divine si sa isi omoare fratii de credinta...asta e un argument dintre zecile ca religiile care sunt bogate sunt de fapt niste ipocrite, care nu ii slujesc lui Dumnezeu ci sunt sclavii lui Satan si ai bogatiei. Am spus-o pe fata, direct, dar asta e adevarul trist, cum poate o religie care are la baza iubirea pentru aproape sa comita atatea genociduri si sa fie vinovata de atata ura si razboaie, implicandu-se in politica si sustinand razboaiele, „in numele lui Isus" pe care Biblia il numeste „Printul pacii"?

18 răspunsuri:
| CortinaDeLut a răspuns:

Dacă sunt oamenii bisericii ei nu au dreptul la averi? Au dreptul, dar problema se pune altfel. Problema e că sunt prea mulți cu asemenea averi și e aproape imposibil să te întâlnești cu un popă sărac.

| R0R0 a răspuns:

Nu neaparart.
Atata timp cat face milostenie cu banii lui nu e un pacat

| KodrutZ a răspuns (pentru R0R0):

Gen Becali, nu? Deci daca fac vreo citeva zeci de milioane de euro din camatarie, prostitutie si trafic de droguri, dar fac oleaca de milostenie, e ok? Super!

| R0R0 a răspuns (pentru KodrutZ):

laughing
Nu.Nu e bine
Si, in plus, te aresteaza astia de la DNA

| KodrutZ a răspuns (pentru R0R0):

Nu ma aresteaza, ca le fac si lor cate o biserica. Nu ai vazut citi il apara pe becali pentru ca in loc sa plateasca niste zeci de milioane de euro statului roman ca taxe/impozite, a folosit 3-4-5 ca sa faca niste pomeni bine mediatizate? Cunosc oameni care dau bani in scopuri caritabile, si eu fac asta uneori, dar niciodata nu ne batem in piept ca facem asta. De multe ori o facem sub umbrela anonimatului.

| R0R0 a răspuns (pentru KodrutZ):

Felicitari!
Modestia este o importanta trasatura de caracter!

| KodrutZ a răspuns (pentru R0R0):

Multumesc, in cazul persoanelor fizice nici nu vad sensul de a te comporta altfel cind donezi chestii, pui umarul, sau ajuti financiar. Pe de alta parte, bor-ul ar face foarte bine sa explice de ce ramine cu bani pe plus la sfirsitul anului, timp in care copii si tineri mor de cancer sau alte boli asteptind ca statul sa rezolve un nenorocit de dosar pentru tratament in strainatate sau chiar si in spitalele noastre, din lipsa de fonduri si dotari. Nu mai mentionez de sumele aruncate de prozelitii lor de-alde Jorpalul care includ salarii si cheltuieli ale stabilimentelor patronate de bor asa-zis caritabile. Pai sa zicem ca eu as patrona un spital non-profit, da? Ti s-ar parea normal sa zic ca "am intreprins actiuni caritabile" sau "am tratat pacienti gratuit" in valoare de 10 milioane de euro, cind salariile, facturile, si cheltuielile cu materialele ar fi de 9, 5 milioane, si intre timp as face si afaceri cu mine insumi de gen spitalul caritabil e al meu, dar cumpara materiale si foloseste servicii de catering ale unor firme ale mele care sint societati comerciale cu profit?

| R0R0 a răspuns (pentru KodrutZ):

Nu, nu mi s-ar parea normal.
Suntem de acord cu tine. O parte din bani sunt aruncati pe lucruri care nu merita. Si cand este facut ceva util (de exemplu construirea unui spital intr-o zona in care nu este) ne scot ochii ca au facut ceva.
Da, ai facut. Dar cel mai important este sa nu ii amintesti mereu unui om de asta. Se va simti vinovat si il va durea. Unde mai e bucuria de a darui apoi? Oferi nefericirea la pachet cu o fapta buna

| KodrutZ a răspuns (pentru R0R0):

Discutam la un moment dat cu un muslman apropos de popi. Imamii lor sint rupti in dos, traiesc din mila oamenilor. Si uite ca exista clerici, exista credinciosi, exista o coeziune altfel decit in majoritatea zonelor crestine.

| R0R0 a răspuns (pentru KodrutZ):

Da.
Credinta ortodoxa, din mari pacate, nu mai este ce a fost. Cine ar mai muri ca sa ramana crestin? Ar face cineva un asemenea sacrificiu?

| KodrutZ a răspuns (pentru R0R0):

Cred ca daca stau sa ma gindesc un pic, majoritatea celor ce ar muri pentru credinta lor sint fix aia care nu ar muri deloc daca miine bor s-ar desfiinta si fiecare preot/biserica/manastire ar fi lasat/a pe cont propriu.

| R0R0 a răspuns (pentru KodrutZ):

Exact happy

| TrăieşteClipa a răspuns:

Pentru ca au lasat impresia ca ar detine monopolul mantuirii, ceea ce este fals.
Dar intre timp au putere, bani si o duc bine.Este normal sa apere cu dintii ce au castigat in ultimii 2000 de ani pe spinarea naivilor.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

NU.tot omul poate fi bogat si cu de toate, dar pe langa cele lumesti trebuie sa ai adunate bogatii sufletesti, pe care nu le fura hotii, nu le rod moliile si carii, si nu le mananca rugina.intelegi? ala e un om desavarsit, nu un puturos care nu munceste dar se plange ca nu are, este el om bun si nu face rau nimanui, dar nici bine nu face nici lui nici altora.Starea norm, ala a omului asa cum l-a lasat bunul Dumnezeu este starea de sanatate, fericire belsug in mijlocul familiei si averii sale, fir-ar el popa ori mirean.

| BizSinir a răspuns:

So, sa incep asa: sunt ateu, dar sunt impartial. Cunosc preoti(suflete pure) si cunosc si asanumiti "duhovnici" corupti si avizi de bani, lacomi...Nu toti sunt asa dar, biserica e vazuta ca fiind un loc sfant laughing in realitate total pe dos pentru ca multe se petrec dupa chipurile sfinte.
Oamenii orbi, care cred cu tarie in dumnezeu purifica tot ce tin de el si incearca sa il prezinte tuturor ca fiind un loc de liniste, pentru milostenie si chestii false laughing
Opinia mea happy

| Ragnarøk a răspuns:

Pentru ca la baza religiei sta imbogatirea materiala a capeteniilor ei. Se remarca aceeasi atitudine si in Dark Ages, si in sec. 21, dovada ca n-am evoluat tare mult de la perioada inchizitiei. Oricum, atata vreme cat religia va sta in picioare, sarlatanii din jugul ei vor continua sa fure fiindca au justificare religioasa. Si daca n-o au, o interpreteaza.

| IonNicolae a răspuns:

Pentru ca asta este scopul crestinismului! :d
http://crestinismulexpus.blogspot.ro/? m=1

| VelaJohnny a răspuns (pentru IonNicolae):

laughing citeste Noul Testament si spune-mi cat de manipulat te simti in urma citirii despre crestinismul autentic. Ori tu intelegi prost situatia, ori te exprimi prost fara sa vrei, crestinismul nu are cum sa te manipuleze, nu e o institutie sau ceva, religiile care se declara crestine au influenta asta.