1. ca viata "afara" e naspa
2. ca te doare cum te-au scos (la cezariana se prinde capul copilului cu un fel de cleste si se trage afara, de nasterea normala n-are rost sa zic)
3. ca vezi niste ceva care se uita dubios la tine
4. ca e frig
5. ca pe nas si gura iti intra un gaz care e toxic --> http://i.imgur.com/U8A9S62.jpg
Bine ca nu plangem cand ne nastem morti, care, app, ca tot suntem la religie, toti nou nascutii sunt morti, ca nu cred in dumnezeu si crestinii asta spun despre necredinciosi. Plang mortii :-s
Perfecta dreptate ai! Oare nu anticipam ce ne asteapta?
Tanti Mada Abia astept sa nasti si tu sa vezi cum e, apoi cred ca tu in clipa cand ai iesit de la mama ta din pantec, ti-ai zis : Eu sunt o necredincioasa atee
si voi traii toata viata asta naspa impotriva crestinilor pe care-i urasc si care le voi fi impotriva cat voi traii eu
Spre deosebire de crestini, care urasc ateii (vezi specimenul de mai sus ), desi vorbesc de iubire, mie crestinii imi sunt indiferenti, pana nu isi vad de treaba lor, apoi simt mila si sila. Si poti astepta mult si bine, lumea asta nu e lumea pe care mi-o doresc pentru cineva care ar fi mai important decat mine. App, cand am zis ca e naspa ma refeream la altceva, dar specimenul nu merita explicatii.
Man laso blata ca te faci de ras.la orice nastere se trage de copil pentru a ajuta femeia.Si cum capul iese primul normal ca se trage de cap, dar nu se trage asa cum tu crezi cu tractorul.Doar nu tractoristul asista la nasteri nu? D aia sint doctori si aia trag cu grija. Iara copii pling la nastere pentru ca normal simt o schimbare de mediu,simt frig,si alte chestii ce pentru el sint noi si nu-i plac, Si cum un copil n-are mijloace de apararea la noile conditii singura lui reactie este sa faca ce poate, adica sa se miste si sa plinga, sa scoata zgomote, probabil din instinct si astfel va primi ajutor. Daca ai observat atunci cind este pus in scutece dupa nastere, acoperit, strins in brate de mama de ma rog cine e acolo tace.Aia e chestia nu e de natura religioasa sau mai stiu eu ce tu crezi.Si daca tu doresti sa discuti pe aici cu lumea fa-o civilizat, ca nu esti la stina.Si chiar daca vii cumva de pe maidan lasa apucaturile astea de cioban deoparte si discuta frumos. Daca cineva nu este de acord cu ce tu afirmi sau tu nu esti de acord cu ce altii spun, la fel vorbeste frumos ca nu esti frate cu cei de pe aici sati permiti sa vorbesti asa. Vorbesti acolo de unde vii tu de la stina de pe maidan asa dar nu si aici.Si mai astepti si raspunsuri la felul in care te porti si vorbesti? Cred ca nici n-ar trebuie sa ti se dea atentie.Invata sa te porti si dupa vino si discuta.
Stii, de multe ori m-am interbat unde sunt oamenii atotstiutori. Iata-i. Tu esti unul dintre ei. Ma bucur sa te intalnesc.
Urmareste firul discutiei. MI-am cerut scuze ca am inteles gresit. Eu ma referea la o nastere naturala, ea se referea la o nastere prin cezariana. Si crede-ma, chiar nu va inteleg de ce va legati toti de afirmatia cu nasterea. De ce nu da nimeni reply la toate celelalte lucruri pe care le-am spus. Am spus si eu o data o idee neclara si vine lumea si-mi spune ca sunt cioban si ca vin de la stana. Mai fratilor, treziti-va. Se mai intampla.
Si mai ales tu, ca nu te cunosc. SI mai ales tu, ca n-ai nici o idee despre cum as fi eu. De unde toate acuzatiile? Eu nu prea jignesc atunci cand discut cu altii, pur si simplu le ofer contra argumente. Daca suna putin ironice, nu am ce-i face. Asta e stilul ce imi place sa-l folosesc.
De la jumatate in jos, sunt numai jigniri deci nu comentez. E parerea ta fara nici o baza. Stii tu, doar speculatii. Mi s-au mai spus atatea. Crezi ca imi pasa de un nimeni ce-mi spune ca nu sunt manierat? Stiu de ce sunt in stare si nimeni nu ma caracterizeaza mai bine decat mine. Am trecut prin lucruri mai grele. Do you think I care about some kiddo with no name? Think about it.
Copile stii ce cred? Esti dus cu pluta tataie.Citeste ce ai scris daca cumva ai uitat.Idioato,frustrato,daca ai fi avut doi neuroni, creirul ala al tau care bla bla ce ai mai spus. Daca tu consideri ca asta e hal de vocabular si totul ti se pare normal afla ca esti dus de acasa.Tu nu prea jignesti cind discuti cu altii dar ce faci? Daca te reclam si arat ce comentarii ai facut deja esti ca si blocat, suspendat.Nu am idee cum esti tu si nici nu-s curios sa aflu cine esti, dar se vede dupa felul cum vorbesti si ce spui, deci nu e nevoie de mai mult.sta e contrargument idioato? Sau daca ai fi avut doi neuroni asteas argumente la tine? Sin rest ce ai spus numai balarii ai spus.Esti cumva medic ginecolog sa stii cum si ce se face la o nastere? Daca ai stilul asta ai face bine sa te lasi de el pentru ca nu este ironie ce tu folosesti ci maidan exact ce am spus.Sa faci pe cineva idiot si asa mai departe tie ti se pare ironie? Omule esti dus de acasa cum spuneam si n-are rost sa mai discutam.Si daca cumva mai comentezi mult te reclam asa ca vezi-ti de drum. Daca nu-ti pasa ca eu tiarat ca vorbesti ca la stina atunci o sa-ti arate administratorii acestui site intelegi? Cuvintele astea le folosesti cu cine vrei tu nu aici.Auzi este nitel ironic ca asa ii place.Ai habar cei aia sa fii ironic si ce cuvinte trebuie sa folosesti? Esti jalnic si ti-am spus cautati de treaba daca vrei sa mai scrii ceva pe aici.Un cuvint sa mai imi scrii si deja te si reclam.
Exact ce ziceam, aroganta astronomica. Crezi ca traiesti doar tu pe Pamant si ca stii tot ce se poate sti. Incerci sa "musamalizezi" prin amuzament punand ""? Get lost.
Tu ai plans sau ai ras? Ii confer premiul de 1suta de mii de euro, primului copil care rade de alde tine cand se naste. Cu martori desigur.Nu martori iehova, desigur.
Pai plang si la cezariana si la nasterea la copac. Ca la tara. Exista neuronii atunci? Tu de ce ai plans, sau ai ras?
La nastere desigur.
Nu stiu daca am plans. Nu vad de ce te-ar interesa, sincer. Eu nu am zis ca nu plang. Reciteste.
Nu vorbeam daca mai plangi si acum.Ca si eu mai plang, desi barbatii nu plang, macar in public, se abtin. Vorbeam la nastere. De ce ai plans? Sau ai ras?
Apropo, tu cand te-ai nascut ai vazut multi oameni care se uitau dubios la tine?
De ce am plans? Pai, greu de spus. Un raspuns ar putea fi ca am schimbat mediul. Eu fiind creat in uterul mamei si crescut acolo timp de 9 luni, atunci cand schimbi "lumea" si te trezesti lipsit de caldura materna, cred ca esti putin suparat.
Cine stie, poate ca doare atunci cand medicii taie cordonul ombilical.
Pai eram ocupat cu plansul.Ce sa mai vad? Nu mi-am pus chiar atunci prima intrebare. Dupa ce mi-am sters lacrimile ( ma rog, altii din preajma, nu-mi mai amintesc exact cine), atunci mi-am pus prima intrebare: de ce eu si nu tu?(adicatelea de ce m-am nascut eu si nu tu sau altul?-mi-era indiferent).
De ce te-ai nascut? Aici nu cred ca poate sa-ti raspunda vreun om din lume. Creatorul te-a adus pe lume cu un scop. Are un plan pentru tine si te vrea mantuit. Trebuie doar sa vrei si tu.
Dragut formulat, fiziologic vorbind.ar eu voiam sa fac o speculatie metafizica. Dar ma intreb cum stiam noi de durere, cum sa plangem? Ai dreptate insa, ni se schimba brusc starea.
Plansul, Rasul, Imbratisarile, Dragostea, Furia. Astea toate vin din interior. Fac parte din fiinta noastra. Le stim de cand ne nastem. Personal cred ca suntem prea complexi si ca unii ca noi necesita un creator.
Asa ma gandeam si eu mai tarziu! Am de ales? Dar nu ocoli problema initiala cu plansul la nastere. Ca divagam prea prolix.
OK, dar de ce incepem cu plansul? Asta e piatra filozofala? daca tot ma provoci.
De ce incepem cu plansul? Uite, a raspuns mai jos ErrorFound. Raspunsul lui este demn de luat in considerare. Nu o sa repet ce a zis el dar o sa ma refer strict la alt sens. Adica in sens Biblic. Incep prin a spune ca viata asta nu este pentru a fi placuta. Asta in nici un caz. Dupa cum ne este prezentat in Geneza, dupa pacatul primordial, omul a fost blestemat, asa cum a fost si sarpele blestemat.
Dumnezeu spune sarpelui: "Pentru ca ai facut aceasta, blestemat sa fii intre toate animalele si intre toate fiarele campului; pe pantecele tau sa te tarasti si tarana sa mananci toate zilele vietii tale" (Fac. 3, 14).
Apoi, Dumnezeu fagaduieste un Rascumparator. "Dusmanie voi pune intre tine si intre femeie, intre samanta ta si samanta ei; aceasta iti va zdrobi capul, iar tu ii veiintepa calcaiul." (Fac. 3, 15)
Atentie aici! Dumnezeu pedepseste pe Adam si pe Eva: "Iar femeii i-a zis: "Voi inmulti mereu necazurile tale, mai ales in vremea sarcinii tale; in dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapani".
Atentie din nou! Iar lui Adam i-a zis: "Pentru ca ai ascultat vorba femeii tale si ai mancat din pomul din care ti-am poruncit: "Sa nu mananci", blestemat va fi pamantul pentru tine! Cu osteneala sa te hranesti din el toate zilele vietii tale! Spini si palamia iti va rodi el si te vei hrani cu iarba campului! In sudoarea fetei tale iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat: caci pamant esti si in pamant te vei intoarce" (Adica pana ce te vei rascumpara prin Mantuitor) (Fac. 3, 16-19).
Scuze ca am dat atatea citate; sunt pentru a intari ideea ca viata pe care o traiesti acum nu ti-a fost data pentru placere. Din potriva; suferinta acum, Edent pentru vecie. Asta e ideea.
Acuma, sa ma intorc la plansul la nastere. Dupa cum ai vazut mai sus, ne nastem pentru suferinta. Suntem destinati sa suferim in viata asta. Prin urmare, plasul poate avea si un sens mai profund, decat durerile nasterii. Si anume, ca un fel de cainta, ca un fel de constientizare poate, ca un fel de incepere a suferintei care urmeaza.
Intotdeauna imi place sa cred ca toti copii vin de la Dumnezeu. Atunci cand D-zeu ii trimite in lume ei plang de dorul vesniciei, bunatatii, dragostei, adevarului, pe care le-au avut odata. De acuma, D-zeu inca este langa tine, dar iti ofera tie posibilitatea de a alege. Dumnezeu nu face lumea in modul in care este. (Adica plina de rautate). Noi facem asta.
Incepi cu plansul pentru ca ai fost aruncat printre oameni. Incepi cu plansul pentru ca te-ai indepartat de D-zeu de unul singur si poate fiinta ta (daca nu tu, rational) recunoaste suferinta, recunoaste faptul ca poate o sa fii mintit, si castigat de diavol. Asta este ideea.
Scuze ca m-am lungit atat Dorin, dar sper ca am acoperit destul de bine subiectul pe baza interbarii tale. Cheers.
Asa si sa inteleg ca sarpele se deplasa cum? Avea picioare sau aripi de zbura? Ma refer inainte sa-l faca Domnul tau sa se tirasca.Ce mai povesti imbratisati rad pina si sugarii.Referitor la Eva cum crezi ca ar fi nascut ea copii daca n-ar fi fost intimplarea asta? Sa nu spui ca nastea razind.Hai ca esti comic rau.Si lui Adam i-a zis sa munceasca cu greu sa aiba ce minca.Si crezi ca l-ar fi tinut dzeu asa lepra sa nu faca nimic, l-ar fi tinut pe post de animal de companie sau cum? Voi astia crestini incurcati filozofia cu realitatea, incurcati cum spunea cineva elicopterele cu submarinele.Incepi sa plingi ca te-ai indepartat de dzeu.Dar nu dzeu l-a trimis printre oameni ca tot tu ai spus asta.Ce faci te contrazici singur? Si daca parintii tai te trimit la stiu si eu magazin ce nu mai esti al lor sau cum? Nu te mai protejeaza? Fugi deaci crestinule ca se pare tu nu vezi sensul a ccea ce scrie in biblie si le iei direct asa cum vezi, crezind ca arpe inseamna sarpe si etc.Alea sint fraze la figurat, sint cuvinte cu tilc nicidecum sarate ca s-a dus sarpele la bunica fata mare.Da ai acoperit f bine tot esti cel mai tare ai raspus la orice.Nu stiu dar ori astia nu teau depistat inca ca tear fi pus presedinte pe undeva mai stii sau vreo institutie din asta.Ce povesti spui tu nici cei cu biserica nu te iau la ei te ocolesc.
Nu ma cred inteligent cata vreme plang, macar la nastere.Un om destept rade!
Ii raspundeam prea bunului si iubitorului crestin, uite-l ce se agita pe aici, cred ca e in flacari, ca Ana Lesko.
Ana Lesko? Never heared of her.
Sa ne exersam timbrul vocal.
Sa ne eliberam caile respiratorii.
Sa ne adaptam sistemul circulator la mediul extern.
Sa intram in "viata" cu dreptul...
Bravo pentru funda
Fiindca senzatiile noi sunt urate. In burtica e caldut, afara e frig. In sala de operatie e foarte multa lumina si in burtica e intunerica. Incearca tu sa te trezesti in mijlocul noptii dupa cateva ore de somn, sa bajbai pe intuneric si sa te duci la baie si sa aprinzi lumina(de mentionat ca lumina la mine la baie e foarte puternica, la tine nu stiu cum e dar mie imi scoate ochii) si ai sa simti ce simte un bebelus.
Plus ca acel copil nu a vazut niciodata lumina si toate acele informatii noi ii bombardeaza creierul el nestiind cum sa le interpreteze.
Mai sunt multe motive, printre care si faptul ca n-o mai simte pe mama aproape.
Asta e cel mai important motiv, http://cdn.arwrath.com/7/78058.jpg Dupa ce iesi nu mai pupi asa ceva. :))
Mai copile. Ai incercat vreodata sa-ti pui capul sub un buldozer? ...Pai de unde stii ca nu o sa-ti placa daca nu incerci?
Asa si tu acuma. Nu trebuie sa experimentezi totul ca sa detii cunostinte. Exista si alte moduri de a cunoaste. (creier)
Sa stiu ce? Ca atunci cand femeile nasc, copilul nu este tras de cap? Sau ca atunci cand te nasti esti orb? Nici macar nu ai nevoie de cunostinte sa stii asta. Ai nevoie de pura logica. In primul rand, capul e foarte fragil, deci nu se face o extractie de cap, asta sa fie clar. Si ochiul tau in ansamblu nu e format inca. Si nu e obisnuit cu lumina, pentru ca nu a experimentat-o niciodata pana atunci. Esti orb o perioada pentru a preveni socurile de lumina si pentru a se completiza procesul de formare al ochiului. Have a nice day.
Bine! Dar de ce nu se gaseste macar un destept ca tine, cu simtul umorului care sa rada de necazurile amintite de tine? De ce toti se ingrijoreaza? Fara temei in fond?
Wait...what? Stai ca m-ai bulversat. Ce necazuri?
Foarte inteligent. Vrei sa-ti spun ceva? Mi se pare ca esti un fel de sceptica in privinta existentei unui D-zeu, si cu atat mai mult al unui D-zeu crestin. Acuma lasa-ma sa-ti spun eu ceva, cu teoria ta evolutionista, pe care tu crezi ca n-o intelege nimeni.
De ce inca mai traiesti daca oricum nu vei ajunge nicaieri, nu ai nici un scop, nu ai nicio importanta, traiesti intr-un univers facut din praf de stele care si asa a aparut de nicaieri, vei muri intr-o zi si vei ajunge cel mai probabil intr-un cimitit si nicaieri altundeva? Esti chiar un parazit pentru ca distrugi mediul inconjurator si nu faci absolut nimic productiv, benefic sau bine pentru societate. Sinucide-te. E cel mai bun mod de a incheia ceva fara sens care a aparut intr-un univers plin de singuratate in care, ca printr-o minune doar tu si specia ta sunt cunoscute de tine. Ti se pare ca o risipa de spatiu, dar niciodata nu ai acceptat existenta unui Dumnezeu creator. Preferi sa existi ca un parazit, intr-un mediu perfect, si sa continui sa crezi ca toate astea sunt o coincidenta, ca tot mediul pur si simplu a exitat dintr-o data printr-un mare bum. Si inca stai si pui intrebari idioate de pe scaunul tau confortabil unde probabil probabil explodezi de aroganta, multumindu-te cu conditia in care te afli. Have a nice day!