| RAY a întrebat:

De ce comunismul si crestinismul nu sunt compatibile?
pai isus vorbea de
egalitatea
sa nu isi strangi avere pe pamant
eu nu inteleg de ce comunisti nu au suportat crestinismul dupa mine isus era comunist

Tocmai când era gata să pornească la drum, a alergat la El un om, care a îngenunchiat înaintea Lui, şi L-a întrebat: "Bunule Învăţător, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?" "Pentru ce Mă numeşti bun?" i-a zis Isus. "Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu. Cunoşti poruncile: "Să nu preacurveşti, să nu ucizi, să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă, să nu înşeli; să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta." El I-a răspuns: "Învăţătorule, toate aceste lucruri le-am păzit cu grijă din tinereţea mea." Isus S-a uitat ţintă la el, l-a iubit, şi i-a zis: "Îşi lipseşte un singur lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ţi crucea, şi urmează-Mă." Mâhnit de aceste cuvinte, omul acesta a plecat întristat de tot; căci avea multe avuţii. (Evanghelia după Marcu 10:17-22) - See more at:
Isus s-a uitat împrejurul Lui, şi a zis ucenicilor Săi: "Cât de anevoie vor întra în Împărăţia lui Dumnezeu cei ce au avuţii!" Ucenicii au rămas uimiţi de cuvintele Lui. Isus a luat din nou cuvântul, şi le-a zis: "Fiilor, cât e anevoie este pentru cei ce se încred în bogăţii, să între în Împărăţia lui Dumnezeu!" (Evanghelia după Marcu 10:23-24) -9 răspunsuri:
| Lizzu a răspuns:

Am vazut mai devreme un documentar pe National Geographic despre raspandirea crestinismului si mersul apostolilor prin lume dupa ce Iisus a inviat si s-a ridicat la cer.

Tocmai spuneau ca Iisus niciodata nu a ridicat temple in numele a ceea ce el propovaduia si credea. Nu a ridicat nimic, nici macar un lacas de cult al crestinismului.

Cei care au facut asta au fost cei care si-au dorit o meserie din asta, bani, lux si averi.
Iisus chiar era impotriva averilor pamantesti, niciodata nu indemna oamenii sa stranga avere materiala ci doar spirituala...

Totul s-a distorsionat si s-a inteles cat de gresit s-a putut.

| relian a răspuns (pentru Lizzu):

Ce faci draga tiai luat sabie, te-ai pregatit pentru cine sau ce?

| Lizzu a răspuns (pentru relian):

Mi-am luat sabie da, sa ma apar si sa-i apar si pe altii de nedreptati.

| Lizzu a răspuns:

Se poate sa ma fi exprimat eu gresit, dar eu stiam ca nu se punea problema ca Iisus era pe atunci crestin pentru ca, crestinismul s-a infiintat oficial dupa moartea sa pe baza a tot ceea ce el invata, pe baza a ceea ce apostolii si adeptii lui au dus mai departe in cele patru colturi ale lumii.
Deci implicit vine vorba de crestinism...

Ma insel?

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Comunism si Crestinism deci
crestini si comunisti=oamenii
Intr-adevar Iisus a vorbit despre egalitate, dar nu inseamna ca totii oameni l-au si ascultat pentru ca am mai spus-o si o repet:
Asta-i firea pamanteasca
Uneori neomeneasca!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu,dar nici mozaic, a fost un reformant al timpului sau.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Uite aici ceva legat de asemanarea dintre comunism si crestinism:http://666soarelenegru.blogspot.ro/......menii.html

| sitărescu a răspuns:

Pentru că "tătucul" Stalin se vroia pe sine "mântuitor" de aceea a și introdus cultul personalității.

Iar, comisarii iudeo-comuniști, "apostoli" în țările în care dictau.

Adevăratul praf în ochi și opiu al maselor a fost comunismul, care i-a lăsat pe oameni fără propietăți, intimitate și spiritualitate, urmărind sceptrul "bunăstării colective" care n-a mai apărut niciodată.

Cine nu era de acord cu ei, era trimis puțin la rece în Siberia să-și adune gândurile și să-și culeagă dinții de pe asfalt.

| andreiboss31 a răspuns:

Comunisti erau atei.