|

De ce confunda oamenii pe Creator cu religia? Doar pentru ca i-a venit in cap unuia sa scrie Coranul, Biblia sau alte carti,,sfinte'' cu pretextul ca a primit mesaj de la Dumnezeu, nu inseamna ca prostia oamenilor reprezinta prostia Arhitectului Lumii!

Stiu ce o sa imi spuneti, ca daca exista, Dumnezeu nu ar trebui sa lase atatia oameni sa moara. Ei bine, eu sunt de parere ca el ne-a lasat tot ce aveam nevoie cat sa nu crapam, iar restul depinde de noi. Noi am pornit razboaiele, foametea, rata criminalitatii, noi trebuie sa le oprim, nu sa primim mura-n gura. Pana la urma, religia si stiinta studiaza amandoua viata, doar ca una din ele o studiaza mai detaliat.

Daca, de exemplu, la chimie se poate explica fiecare lucru prin ideea asta de atom-molecula-particula-celula etc, atomul cum poate fi explicat? Cum a aparut?

Sau in cazul biologiei: studiezi cu atentie structura omului, o intelegi pe deplin, dar ajungi la un punct unde nu mai poti da un raspuns solid intrebarii,, de ce?''.

Asa ca ce rost are sa blamam pe Creator pentru prostiile opozitive spuse de oameni in Antichitate?

13 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mi-am dat seama ca esti cam agnostic, am zis teisti pentru ca de la teisti iei ideea de dumnezeu, de mic, apoi, daca esti curios, o personalizezi, sau il personalizezi pe dumnezeu, si e posibil sa ajungi agnostic.
Oamenii sunt atat de mici in Univers sa nici nu poti sa intelegi cat de mici sunt, ce sa creeze ei, in afara de basme si lucruri care se rezuma la planeta noastra? Eu nu cred in religie, nici in zei, cred in intamplare. Nu le stiu pe toate, dar lumea nu e perfecta, deci un creator inteligent nu are cum sa existe, obisnuiesc sa spun ca lumea a fost creata de gravitatie, dar teistii, marii cersetori de dovezi si argumente rolling eyes, intreaba ce e gravitatia, cum s-a format? Hopa, daca nimeni n-a gasit gravitonul e dovada ca dumnezeul biblic exista, mda, de fapt dovada lor e dovada mea ca dumnezeu apare la limita intelegerii, si o sa dispara cand o sa inteleaga.

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Cati teisti, atatia "dumnezei". laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Mădă0611):

Nu se poate sa existe oameni care sa nu creada in religie, dar sa creada intr-o forta mistica nevazuta? Sau si aia e o religie noua? rolling on the floor
Oricum, eu nu cred orice-i posibil sa fie facut de mana omului. Deci sunt un fel de agnostic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru Dani_Doroga_1984):

Biblia e scria metaforic, cica, pentru ca, cica, aia erau prea prosti si duhului sfant i-a fost lene sa le dea minte si sa le explice. Asa disperati sunt oamenii incat inventeaza tot felul de povesti doar pentru a nu pierde confortul psihic 8-| macar de si-ar vedea de ale lor: http://i.imgur.com/qBcAYuY.jpg Incearca sa foloseasca stiinta pentru a dovedi ce stiinta adevarata afirma ca nu exista. Folosesc tehnologia in fiecare zi, sau chiar secunda, si pun totul pe seama lui dumnezeu :|

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru Dani_Doroga_1984):

Degeaba, o sa inventeze o poveste care o sa le permita sa-l foloseasca, de exemplu, cunoasterea e de la dumnezeu. smug

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Mădă0611):

Astia-s deisti

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Mie imi pare agnostic. Oricum, cam toti de la teism/crestinism au plecat si si-au creat alt zeu, o noua credinta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Coranul si Biblia stau la baza religiilor musulmana, respectiv crestina. Nu poti sa crezi in Allah sau Dumnezeu fara sa crezi ca ce scrie in aceste carti este adevarat. Daca tu crezi intr-un arhitect al lumii, acela e diferit de Allah sau Dumnezeu, asa ca ar fi ca si cum ai avea alta religie atunci, si ai inventa alt zeu. Deci ai lua-o de la capat repetand aceleasi greseli.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deist,nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu conteaza daca esti teist sau deist, astept dovezi daca sustii ca exista vreo zeitate, iar cand spun dovezi ma refer la dovezi in adevartul sens al cuvantului si nu apel la ignoranta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Imagineaza-ti ca suntem un musuroi de furnici. Putem sa exploatam acel musuroi, sa-l secam de resurse si apoi sa calatorim spre un musuroi nou, asta in timp ce stapanul nostru ne urmareste uimit (cum pot niste furnici neinsemnate sa cucereasca atat?). Ne putem perfectiona societatea si tehnologiile.
Dar mai exista o optiune. Optiunea ca acel stapan sa ne ofere toata hrana necesara si sa oblige majoritatea furnicilor sa ramana intr-un singur colt al musuroiului unde au de toate.
La un moment dat, furnicile s-ar simti incatusate. Desi au toate cele necesare vietii, nu au libertate. Ce rost mai are sa primesti de toate daca in acel timp te simti urmarit tot timpul, si de fiecare data, inainte sa calci in groapa, te trage cineva repede inapoi?
Cine stie, poate in groapa aceea era o mina de aur...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează