|

De ce credeti ca D-zeu nu ne da intodeauna ce ne dorim? De ce permite atatea rele si de ce mereu omu` bun a suferit mereu si au profitat multi de el?

28 Raportează Evaluează
28 răspunsuri:
| a răspuns:

Parintele Arsenie Boca spunea '' este neinchipuit de mare nepotrivire intre ce cer oamenii de la Dumnezeu si ce cere Dumnezeu oamenilor''. Pentru ca Dumnezeu sa ne ajute, sa ne indeplineasca dorintele, sa ne apere de rele (adica sa asculte de noi) trebuie mai intai sa ascultam noi de Dumnezeu. Noi trebuie sa incepem sa facem voia Lui, nu El pe a noastra. Si uneori oamenii ii cer lui Dumnezeu sa faca rau altora si multe alte lucruri pe care daca le-ar primi s-ar folosi de ele sa pacatuiasca. Toate relele de pe pamant sunt pedeapsa pentru pacatele noastre. Prin om bun te referi la sfinti? Ca sa intelegi raspunsul la ultima intrebare trebuie sa intelegi ca scopul nostru este sa ne mantuim, nu sa strangem avere sau sa devenim celebri sau alte amagiri din astea. Asa cum zicea in ''Drumul sufletului dupa moarte'' Parintele Cleopa Ilie ''Suntem straini si calatori pe pamant. Nimeni nu ramane in lumea aceasta. N-am venit sa stam aici. Voi nu auziti cu ce ne aseamana Duhul Sfant? - Omul ca iarba, zilele lui ca floarea campului; asa va inflori -. Si iarasi: - Zilele mele ca umbra s-au plecat si eu ca iarba m-am uscat-.'' Noi la viata vesnica trebuie sa ne gandim, la nemurirea sufletului. Fie ca mergem in rai, fie ca mergem in iad o vesnicie vom sta acolo. Nu trebuie sa ne mahnim pentru fiecare rau pe care ni-l pricinuiesc oamenii si pentru fiecare ispita, pentru ca toate acestea le trimite Dumnezeu ca sa ne apropiem de El mai mult si sa Il slavim mereu. '' Rugati-va la Dumnezeu sa va pedepseasca in aceasta viata pentru faptele nespovedite de voi sau nedezlegate de duhovnicii vostri, caci in viata de apoi amarnice sunt pedepsele Celui de Sus!'' (Parintele Arsenie Boca). Sa stii ca Dumnezeu iti ramane dator cand suferi. Sper ca ai inteles ceva din raspunsul meu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu nu cred ca nu primesti cea ce-ti doresti, cel mai probabil primesti rezultate ce nu le asteptai astfel ''calci'' in ele, iar vinovatul esti doar tu fiindca nu ai actionat astfel incat dorinta sa ajunga porunca pentru mintea ta.

Omul bun nu sufera, omul bun este respectat, cel de care profita toti este cel care nu are incredere in el cel care are dificultati din punct de vedere social si psihologic, omul bun nu a suferit niciodata doar oameni slabi au suferit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ştii de ce greşesc oamenii acuzându-l pe Dumnezeu de suferinţa din lume? Deoarece, ei cred, în general, că Dumnezeul Atotputernic este conducătorul acestei lumi. Ei nu ştiu un adevăr simplu, dar important, pe care ni-l dezvăluie Biblia, că Satan Diavolul este, de fapt, conducătorul acestei lumi.
Biblia spune în mod clar: „Întreaga lume zace în puterea celui rău" (1 Ioan 5:19). Această explicaţie este logică, nu? Lumea de azi reflectă personalitatea acestei creaturi invizibile care „induce în eroare întregul pământ locuit" (Revelaţia 12:9). Satan este plin de ură, de înşelăciune şi de cruzime. Acelaşi lucru se poate spune şi despre lumea aflată sub influenţa lui. Iată unul dintre motivele pentru care există atâta suferinţă.
Un al doilea motiv este acela că, în urma răzvrătirii din Eden, oamenii au moştenit imperfecţiunea şi păcatul. Oamenii păcătoşi se luptă pentru supremaţie, ceea ce duce la războaie, oprimare şi suferinţă (Eclesiastul 4:1; 8:9). Al treilea motiv este acela că „toate depind de timp şi de împrejurări" neprevăzute (Eclesiastul 9:11). Întrucât lumea nu este condusă de Iehova şi nu beneficiază de ocrotirea lui, oamenii pot suferi dacă se află în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.
Este mângâietor să ştim că Dumnezeu nu este răspunzător de suferinţa din lume. El nu este vinovat de războaiele, crimele, oprimarea sau dezastrele naturale care le pricinuiesc atâta suferinţă oamenilor. Dar trebuie să ştim şi de ce permite Iehova suferinţa. Întrucât este atotputernic, el ar putea să-i pună capăt si o va face curand.Psalmi37:9-11.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Bun, satan e responsabil pentru suferinta, dar de ce isi face aparitia in anumite zone mai mult? fara un motiv anume, i s-a pus lui pata pe africa, america de sud?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Terente20):

Pentru ca nu sunt crestini de aia sufera

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Pai in norvegia majoritatea sunt atei si totusi au 4500 euro pe luna. sa inteleg ca norvegia e condusa de satan si o duce bine iar aia din puerto rico, se roaga de dimineata pana seara si-s vai de mama lor. asta cu religia nu merge, trebuie sa gasim altceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Terente20):

Unde e religia la putere e saracia mare

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Terente20):

In africa intr-un fel, in america in alt fel si in europa altfel.In fiecare zona daca te duci, observi ca Satan are influenta si oricum provoaca suferinta, daca nu fizica, de alta natura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Du-te in Norvegia.
Vei vedea acolo ce inseamna sa nu ai Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Daca diavolu conduce lumea, dumnezeu nu face nimic atunci de ce sa il mai numim bun si iubitor daca lasa raul sa se dezvolte?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Dar de ce e vorba de averile materiale? Ce vrei sa spui ca daca esti crestin esti sarac? esti mai bogat de cat creziwinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NickRudolf):

Este adevarat ca tarile religioase in proportie de 90% religiosi sunt tari sarace,nu toate dar majoritatea da,eu nu vreau sa jignesc tu nu ai inteles raspunsul meu,eu m-am referit ca saracia, necazurile te duc spre divinitate, la noi in Romania inca mai functioneaza vrajitoria, deci suntem o natiune de crestini, romanul e superstitios nu credincios

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NickRudolf):

Doar in crestinism sunt atatea secte, religii, daca urmezi una singura care nu-i pe placul lui dumnezeu?
tu vrei sasi pacalesti zeul, daca crezi in el vei ajunge in rai indiferent de cum esti, ce zeu judeca omul dupa cea ce crede nu dupa cea ce face? 68% din populatia lumii ar ajunge in iad chiar daca ar face fapte bune ridicol iar hitler e bine mersy in rai

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru RAY):

Pentru a afla de ce permite Dumnezeu suferinţa trebuie să ne întoarcem în timp la momentul în care a început ea. Când Satan i-a determinat pe Adam şi pe Eva să nu mai asculte de Iehova, a apărut o problemă importantă. Satan nu a pus la îndoială puterea lui Iehova, deoarece chiar şi el ştie că Iehova are putere nelimitată. El a contestat dreptul lui Iehova de a guverna. Satan l-a acuzat pe Dumnezeu că este un conducător rău, făcându-l mincinos şi reproşându-i că îşi privează supuşii de ceva bun (Geneza 3:2–5). Satan a lăsat să se înţeleagă că omenirea ar duce-o mult mai bine fără conducerea lui Dumnezeu. Afirmaţia sa era un atac la adresa suveranităţii lui Iehova, a dreptului său de a guverna.
Adam şi Eva s-au răzvrătit împotriva lui Iehova. Cu alte cuvinte, ei au spus: „N-avem nevoie de conducerea lui Iehova. Putem stabili singuri ce e bine şi ce e rău". Cum putea Iehova să rezolve această controversă? Cum le putea el demonstra tuturor creaturilor înzestrate cu raţiune că rebelii nu aveau dreptate şi că modul său de a conduce era cel mai bun? După unii, Dumnezeu ar fi trebuit, pur şi simplu, să-i distrugă pe rebeli şi să creeze alţi oameni. Însă Iehova îşi făcuse deja cunoscut scopul de a umple pământul cu descendenţii lui Adam şi ai Evei şi voia ca aceştia să trăiască pe un pământ paradiziac (Geneza 1:28). Iehova îşi realizează întotdeauna scopurile (Isaia 55:10, 11). În plus, dacă i-ar fi distrus pe rebelii din Eden, controversa legată de dreptul lui de a guverna ar fi rămas nerezolvată.
Să ne gândim la următoarea ilustrare: Un profesor le arată elevilor cum să rezolve o problemă dificilă. Un elev inteligent se răzvrăteşte şi spune că metoda profesorului nu este bună. El susţine cu tărie că ştie o metodă mult mai bună, lăsând impresia că profesorul este incompetent. Unii elevi îi dau dreptate, răzvrătindu-se şi ei. Ce ar trebui să facă profesorul...2010 - 2238 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deoarece, pentru ca, fiindca, despre, dumnezeu nu exista, dar lumea se incapataneaza sa creada ca da, asa ca unii fac pe bunii si asteapta ca dumnezeu sa pedepseasca raii si/sau intorc si celalalt obraz intr-o lume care n-ar fi trebuit sa fie civilizata, cat de cat, in care si asa instinctele conduc.
Uita-te la animale, ele lupta ca sa supravietuiasca, de aceea si arata cum arata, ca sa aiba avantaje in mediul lor, dar daca ar face ca oamenii "nu fi rau ca te vede dumnezeu", "nu ma apar ca ma apara dumnezeu", ar muri rapid.
Prostia se plateste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu nu da nimanui nimic, doar oamenii(datorita credintei lor) pun unele intamplari din viata lor pe seama lui Dumnezeu. Credinta lor in Dumnezeu le inlatura orice explicatie rationala la anumite intamplari.

Din ce spui tu, omul bun inseamna si prost. De asfel de persoane nu mi-e prea mila, nu prea are nevoie societatea de ele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca nu exista de aia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate nu stim ce cerem; permite anumite ispite pentru ca sa se mantuiasca omul bun, sa-si mai lepede din pacate si necazul apropie mai mult omul de Dumnezeu decat daca ar fi bucuros tot timpul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Gandeste-te cat de dispus ai fi sa ii dai copilului tau chibrituri sa se joace in sufragerie, facand un foc de tabara, atunci cand ti le cere. Ceea ce noua ni se pare bun nu este mereu asa si in realitate.

Dumnezeu "permite" nu doar relele celorlalti ci si "relele" pe care le faci tu. Corect? ce oare? Pentru ca are rabdare cu noi. Totusi, El pedepseste pacatul, nu uita lucrul acesta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Deschide-ti" mintea.
Priveste cu ochii ratiunii.
Citeste despre originile universului.

Fa toate astea si vei gasi raspunsul intrebarii tale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tot ce facem,este rezultatul actiunilor noastre!
NOI suntem binele si raul in aceasta lume,nu prietenii imaginari!
Mos Craciun si Bau-Bau nu exista...

Daca exista, inseamna ca este un psihopat, gelos, sadic, brutal si imoral...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate pentru ca Dumnezeu e o inventie? raised eyebrows

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Calininio):

Cemi plac totii oamenii care neaga existenta lui D-zeu... poate nu exista cum spui tu si altii dar daca cred in el chit car fi doar ceva fictiv n-am nimic de pierdut...dar daca exista intr-adevar si nu cred in el am sa pierd tot. happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NickRudolf):

Cum sunt mii de zeii si de religii ai grija ce religie ai si in ce zeu crezi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NickRudolf):

1. Ce-mi se scrie dezlegat, c-ar la fel. 2. Tu vorbesti despre pariul lui Pascal. Si ca replica, pot sa spun ca prefer sa traiesc cu riscul asta, dar sa am constiinta impacata ca am gandit conform ratiunii, decat sa imi setez mintea dupa niste probabilitati ( 50% ma ia dracu', 50% am avut noroc si Dumnezeu chiar exista )

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iata de ce Dumnezeu
nu ne poate da
intotdeauna ceea ce
cerem.
In primul rand cand Ii
cerem ceva, daca in
acest moment nu ne
prinde deja desprinsi,
si convinsi sa-L cautam
numai pa Domnul in
toate, si apoi nici nu ne
afla hotarati sa fim
numai asa, nu are cum
sa vina la noi si sa ne
indeplineasca
dorintele.
Si de aceea nicio
rugaciune care este pe
un fond de indreptatire
de sine si aroganta nu
are cum sa fie implinita
– niciodata. Trebuie sa
stim asta clar. Numai
pe omul umil, si infrant
cu inima, Dumnezeu il
ajuta si il ocroteste in
toate, si il asculta, si il
slujeste cu credinciosie.
Numai ca el, nu mai
vrea nimic pentru sine,
cu toate ca ar putea sa
obtina de la Tatal sau
din cer, orice si-ar dori.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu ne da raul tot pentru binele nostru pentru ca daca ni ni sar fii intamplat acel rau in momentul si in clipa aceea viata noastra ar fi fost un clvar si Dumnezeu nu iti da ceea ce nu iti e de trebuinta
iar omul bun sufera atat de mult pentru ca lumea de azi e nebuna iar daca ei vad un om bun care nu e ca ei il cred pe el nebun de fapt ei sunt nebunii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

D-zeu nu ne da intodeauna ce ne dorim deoarece trebuie sa facem ceva sa meritam, nu doar sa cersim de la El, ne da si apoi ne vede de sus pe noi pe la colt de bloc cu tigara bautura si pacatuind.adica noi cerem, primim, pirdem si se repeta. Daca ne-ar da tot ce ne-am dori nu am mai duce lipsa de nimic s Il vom uita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează