| evolutienuinvolutie a întrebat:

De ce crezi ca trebuie respectata biblia?

25 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Daca vrei sa traiesti frumos in pace si armonie.Si sa ai siguranta vietii vesnice.

| danay72 a răspuns:

Pentru ca ea e cartea care ne ajuta sa stim ce sa face pentru a fi fericiti.Asa cum pentru a functiona corect un anumit lucru trebuie sa te folosesti de carte de instructiuni, tot asa ca sa,, functionam bine''avem nevoie sa aplicam instructiunile Celui ce ne-a creat. 2Timotei3:16,17.

| tHeAnGeLoFwOrLd a răspuns:

Nimeni nu te obliga.Tu alegi daca vrei sa o respecti sau nu.Si trebuie respectata pentru ca e data de Dumnezeu pentru tot crestinul.

NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

Biblia are multe chestii aberante, de fapt reprezintă mentalităţile specifice epocii în care a fost scrisă. Promovează intoleranţa, sclavia, xenofobia, discriminarea femeii etc etc. Nu văd de ce ar trebui respectată. Avem legislaţie, cod penal, bun simţ, educaţie şi mai ales multe alte religii care nu sunt creştine. Numai în mintea creştinilor Biblia are valoarea pe care ei o pretind, pentru ceilalţi este un text religios aşa cum este Coranul, Ramayana, Mahabharata, Cartea morţilor etc etc

| DyNo a răspuns:

Nu cred ca Biblia trebuie respectata...

| ionutzz2590 a răspuns:

Pentru cA e scrisa De DUMNEZEU

| evolutienuinvolutie explică (pentru ionutzz2590):

Serios? nu mai spune.

| sweetapril a răspuns (pentru evolutienuinvolutie):

Pai este adevarat!

| sweetapril a răspuns (pentru evolutienuinvolutie):

De mai bine de trei mii de ani, oamenii au fost intariti si incurajati prin Cuvantul scris a LUi Dumnezeu. Biblia este demna de incredere si reprezinta un ghid pentru credinta si viata noastra. Ea ne arata cine este Dumnezeu si cum putem trai cu El.
Biblia este o culegere de 66 de carti separate, care au fost scrise intr-un interval de 1500 de ani de peste 40 de autori diferiti. Biblia ne prezinta standardul relatiilor noastre cu Dumnezeu si al vietii crestine.Deci, Biblia a fost scrisa:
- intr-un interval de 1500 de ani
- intr-o perioada de timp de peste 60 de generatii
- de peste 40 de autori din toate sferele sociale
- pe trei continente> Africa, Asia, Europa
- in treilimbi diferire
......si formeaza cu toate acestea o minunata unitate!

| sweetapril a răspuns (pentru evolutienuinvolutie):

Pana la descoperirea presei de tiparit, Biblia a fost transmisa doar prin scrierea de mana. Cu toate acestea ea a fost copiata cu atat de multa grija ca nici o alta carte. Nici un alt text al antichitatii nu poate fi astazi dovedit cu atata siguranta precum textul biblic, si nici o carte nu a cunoscut si nu cunoaste asa de mare raspandire precum Biblia. De asemena, nici o alta carte nu a fost tiparita in atatea exemplare sau fragmente ca si bIBLIA.IntreagA bIBLIE a fost tradusa pana in 1986 in 301 limbi. Noul Testament a fost tradus in alte 634 limbi si parti din Biblie in late 913 limbi.

| sweetapril a răspuns (pentru evolutienuinvolutie):

Biblia are o influenta ft mare asupra civilizatiei noastre in:
- legislatie
- principiile iubirii reciproce
- aprecierea oamenilor in mod individual
Biblia are si o mare influenta asupra culturii noastre in lit., arta, progresul social.
iNTRE cei 40 de autori ai Bibliei se aflau: imparati, oameni de stat, invatati, poeti, pastori, pescari, etc. Ei au scris in diferite locuri, cum ar fi inchisoare, palate sau in timpul calatoriilor, etc.
Materialul scrierilor: piatra, lut, piele, papirus, pergament.
Canonul Bibliei s-a format treptat, intrucat cartile ei au fost scrsie intr-o perioada indelungata de timp. Cartile din cadrul BiBLIEI nu au capatat autoritate prin concilii iudaice si crestine, ci ele au avut deja autoritate dumnezeiasca si sub influenta Duhului Sfant, au fost puse laolalta in cadrul Bibliei si recunoscute deintreaga crestinatate.

| sweetapril a răspuns (pentru evolutienuinvolutie):

Textul si autoritatea Vechiului TEstament au fost confirmate la Conciliul de l; a Iamnia(anul 90 d. Cr), iar textul Noului Testament a fost confirmat de parintii Bisericii la Conciliile de la Hippo (393 d.Cr) si Cartagina(397 d. Cr).
Cam de la jum sec 2d.Cr. ni se relateaza faptul ca crestinii se strangeau duminica laolalat in cadrul serviciilor divine si ca acolo se citea

| sweetapril a răspuns (pentru evolutienuinvolutie):

*relatarile apostolilor impreuna cu scrierile profetilor (iustinian)

| sweetapril a răspuns (pentru evolutienuinvolutie):

Este absolut sigur ca nici o carte din vechime nu a fost transmisa cu atata exactitate ca si Biblia. Cine pune la indoiala exactitatea Bibliei, pune sub semnul intrebarii intrega literatura a antichitatii.
Legea iudaica (Talmudul) avea indicatii precise, pe care fiecare scriitor al Bibliei trebuia sa le respecte. conform acestora nu era permis sa fie scris niciun cuvant si nici macar o litera din memorie. Scrierea care urma sa fie transmisa trebuia sa fie un exemplar autentificat.
Masoretii erau invatati iudei a caror responsabilitate era sa copieze textul evreiesc al Vechiului Testament cu o exactitate excesiva, ei si-au exercitat munca aceasta valoroasa in perioda sec 5-10d.Cr.

| sweetapril a răspuns (pentru evolutienuinvolutie):

Exista un numar mare de scrieri de mana si traduceri ale Bibliei, ti le scriu doar pe cele mai importante:
1. Codex Sinaiticus: a fost descoperit intre 1844 si 1859, el se afla la British Museum din Londra din 1933, acest codex a fost scris in jurul anului 350 d.Cr si cuprinde o treime din Vechiul Testament si intreg Noul Testament in limba greaca.
2. Codex Vaticanus: este dovedit ca se afla din 1481 la Vatican, a fost scris inainte sau in jurul anului 350 d.Cr in lb greaca si contine aproape intreg Vechiul Testament(586 din 617 pag) si aproape intreg Noul Testament (142 din 162 pag).
3. Codex Alexandrinus: se afla la British Museum din Londra, a fost daruit in 1627 regelui Angliei Carol I de catre Cyril Lucar, un inalt prelat al bisericii grecesti, dateaza din sec 5 si cuprinde ambele testamente in lb greaca
4. Manuscrisele din pestera de la Qumran/Marea Moarta: cele mai importante scrieri care s-au gasit acolo : doua role ale profetului isaia, care au fost scrise in anii 150-200 i.Cr.
Manuscrisele originale ale Bibliei au fost scrise de oameni sub calauzirea Duhului Sfant, prin utilizarea persoanlitatii lor si a darurilor, iar ca rezultat fiecare cuvant al Bibliei urma sa fie un mesaj complet, fara nici o gresaeala, adresat de Dumnezeu oamneilor.

| sweetapril a răspuns (pentru evolutienuinvolutie):

Confirmarea ca BibLIA este inspirata de Duhul sfant al Lui Dumnezeu:
1. Confirmarea lui Isus: a confirmat valabilitatea VT prin aceea ca l-a citat de multe ori si a facut referire la el ex. Matei5:18, 19:4, 21:42
2. Confirmare apostolilor : Faptele Apostolilor 24:14, Romani 9:17, Galateni 3:8
3. Pretentiile Bibliei: insasi Biblia pretinde ca este Cuvantul lui Dumnezeu si in consecinta ca este demna de incredere si adevarata, ex. PsALMUL 119:160, 2 Petru 1:20-21

| petitdreamer a răspuns:

Trebuie respectat Noul Testament din Sfanta Scriptura. Pentru ca acela este spus de Iisus. Si acum se "merge" dupa legea Noului Testament (legea iubirii).
Legea Vechiului Testament era "legea talionului" (ochi pentru ochi si dinte pentru dinte)... Cand a venit Mantuitorul, a schimbat asta.

| ThePathWalker a răspuns:

Este unicul sistem perfect.

| Robertofachiru a răspuns:

Pentru ca daca n-o respecti intri la puscarie. Daca omori pe cineva te trimit astia la Jilava.

| evolutienuinvolutie explică (pentru Robertofachiru):

Codul Penal reglementeaza asta, nu Biblia

| sweetapril a răspuns (pentru evolutienuinvolutie):

Da numai ca Biblia e inainte de Codul Penal!

| sweetapril a răspuns:

Biblia este singura carte care transforma vieti si care a fost transmisa de-a lungul anilor, trebuie respectata si citita zilnic deoarece Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu pentru noi, si ea a fost insuflata de Duhul Sfant a lui Dumnezeu. Eu il iubesc pe Dumnezeu si sunt foarte mandra ca sunt copil al Lui Dumnezeu!

| irinushu a răspuns:

Pentru ca biblia e Cartea Sfanta pentru noi crestinii si contine niste mari adevaruri. Biblia e respectata chiar si de unii atei

| evolutienuinvolutie explică (pentru irinushu):

De ce e Cartea Sfanta?
Cum ai ajuns la concluzia asta?

Întrebări similare