|

De ce Dumnezeu avea nevoie de tarana ca sa il creeze pe Adam sau de coasta lui Adam ca sa o creeze pe Eva? Nu era atotputernic? Parca era 'mai intai a fost cuvantul ', nu? Culmea e ca restul nu e din tarana sau coaste, cum ar fi soarele, lumina, etc.Plus ca fara stele nu e lumina.Soare =stea.Cum a facut Dumnezeu lumina si apoi stelele?

12 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Trebuia inventata o poveste ca femeia sa fie cumva inferioara barbatului inca de la asa inchipuitele inceputuri ale omenirii

11 răspunsuri:
| a răspuns:

In Biblie nu scrie ca Dumnezeu ar fi avut nevoie de vreo ceva ca sa creeze vreo ceva, ci pur si simplu asa a facut fiindca asa a vrut El.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uitase formula cand s-a apucat sa faca femeia.
Dar tot gresita a iesit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Panamax):

rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu poate totul.Chiar si ceea ce noi nu putem înțelege.Biblia dovedește acest lucru: "Lucrurile descoperite sunt ale omului, iar cele ascunse sunt ale lui Dumnezeu".
Corpul omului este format din aceleași elemente chimice care se găsesc in Pamant. La moarte, corpul se descompune in aceleași elemente chimice din care a fost creat. Chiar daca Dumnezeu ar fi creat altfel omul decât cum este menționat in Biblie, faptul ca suntem compuși din aceleași elemente precum pământul, putem afirma fara sa greșim ca suntem doar țărâna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AstalusAna):

Man.Biblia e scrisa de om.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Planul lui Dumnezeu de salvare cuprinde toate perioadele de timp, el se intinde de fapt din eternitate in eternitate. El este desfăşurat concis in cateva versete din Biblie in Romani 8 (versetele 28-30 ).
Adam nu a fost nascut dintr-o femeie. El a fost primul om. In 1 Corinteni 15.45 citim: "De aceea este scris: "Omul dintâi Adam a fost făcut un suflet viu."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Jay1):

Ti-a spus el planul? Sau l-ai vazut, l-ai simtit?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Jay1):

Am zis eu ca s-a nascut din femeie? Zi-i ceva real, lasa cartea de povesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Octavian199):

Dumnezeu are un plan! Această asigurare, în zilele noastre când toate planurile omeneşti eşuează, constituie singura rază de lumină şi speranţă într-o lume în care siguranţa, pacea şi fericirea au dispărut aproape cu totul, înlocuite fiind cu egoism şi agresiune. Această rază de speranţă devine o siguranţă pentru viitor când aflăm din Scripturi că succesul ei nu depinde de bunăvoinţa şi de slabele eforturi ale unui număr mic de oameni care au credinţă în Dumnezeu, ci de hotărârea şi capacitatea lui Dumnezeu de a o pune în practică, indiferent de opoziţia egoistă a celor care vor s-o împiedice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Octavian199):

Dumnezeu are un plan pentru fiecare dintre noi și este voia Lui ca toată lumea să aibă cea mai înaltă calitate a vieții. Dar depinde de liberul nostru arbitru și de decizia noastră de a urma legile spirituale ale lui Dumnezeu, iar una dintre acele legi este puterea cuvântului uman.
De aceea, este important să acordăm o atenție deplină puterii cuvintelor noastre și să învățăm să vorbim ceea ce ne va avantaja, ceea ce ne va face curajoși și entuziaști. Cuvintele noastre ne aparțin și avem responsabilitatea de a le folosi.

Putem, cu planurile și preocupările noastre de panică, să stăm în calea planurilor lui Dumnezeu și a binecuvântărilor Sale pentru viața noastră.
În loc să spun; „Sunt îngrijorat, mă îngrijorez foarte mult", ar fi biblic să spun; "Am încredere și credință în Dumnezeu că El va rezolva în cel mai bun mod."
Când spunem și simțim sincer că credem că Dumnezeu va rezolva, atunci El poate să-și coboare puterea în viața noastră și să ne ajute.
Când ne simțim neîncrezători și nu credem că ne va ajuta, această atitudine o împiedică cu adevărat.
Nu înseamnă că Dumnezeu va ajuta imediat de fiecare dată, dar avem nevoie de binecuvântarea lui Dumnezeu din nou pentru a suferi o situație pe care încă nu o putem schimba și vom primi binecuvântări dacă avem încredere
Din acest motiv, este important să studiem Cuvântul lui Dumnezeu - Biblia, în același timp, să ne amintim și să ne amintim de multe moduri în care Dumnezeu ne-a ajutat în trecut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este un lucru bine știut că Biblia este plină de greșeli. Doar n-a venit pe fax, tot de oameni a fost scrisă.
Mitul genezei este preluat din credințele și miturile străvechi și apare în aproape toate religiile și mitologiile. În mitologia greacă, Prometeu este cel care a creat Omul, tot din țărână. Hefaistos s-a inspirat de la el și a creat-o pe Pandora. Pygmalion o sculptează pe Galateea și puterea credinței lui în zei îi insuflă viață.
Ca fapt divers, Eva NU a fost prima femeie, ci Lilith, desigur mitologic vorbind. Lilith a fost alungată din Rai fiindcă nu a vrut să i se supună lui Adam și a devenit simbol demonic, care apare în multe mituri.
Ca să crezi ce spune Biblia trebuie să crezi într-un Dumnezeu atotputernic etc. etc., așa cum este propovăduit de mii de ani de preoți. Gândește-te și la altceva: dacă Adam și Eva i-au avut pe Cain și Abel, iar Cain l-a ucis pe Abel, de unde au apărut restul oamenilor? Ori Adam și Eva au mai avut copii, caz în care Adam s-a culcat cu propriile fiice, sau frații cu surorile, sau fiii cu Eva, ori Cain i-a tras-o lu' mă-sa. happy Cum rămâne cu incestul?
Tot în mitologia greacă, după potopul trimis de Zeus asupra oamenilor, Pământul a fost populat de singurii doi supraviețuitori, soț și soție, aruncând pietre peste umăr, pietre din care răsăreau bărbați și femei.
Mitologia romană se bazează în mare parte pe cea greacă, cea greacă pe cine știe ce mituri sumeriene, feniciene, persane etc. Credințele și miturile religioase s-au întrepătruns în toate religiile lumii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează