| Shadow136o a întrebat:

De ce Dumnezeu nu face nimic în privința acestui virus care este oriunde? De ce nu este prezent? Mulți oameni au murit...sunt creștin ortodox, cred în Dumnezeu dar totuși..de ce nu se întâmplă ceva bine sau de ce a lăsat toate astea sa se întâmple?

37 răspunsuri:
| danut a răspuns:

"De ce Dumnezeu nu face nimic în privința acestui virus care este oriunde? De ce nu este prezent?
De unde sti ca nu face sau nu este prezent?
"Mulți oameni au murit...sunt creștin ortodox,"
Inseamna ca Dumnezeu NU este ortodox, cauta-L in alta parte.
"totuși..de ce nu se întâmplă ceva bine sau de ce a lăsat toate astea sa se întâmple?"
Este VREMEA sa se intample, asa scrie in Biblie dar voi nu prea cititi Biblia, mai mult cu lumanarile si aghiazma.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"Este VREMEA sa se intample..."

Nu "s-a intamplat" acum 600 de ani, pe vremea marii ciume, cu atat mai putin acum.
Ce s-ar putea totusi intampla in vremurile astea, fara legatura cu Covid 19, ar fi sa nu mai existe in generatiile urmatoare atatia care pun botu` la povesti cu spiridusi inexistenti. Asta da, e posibil, ba chiar probabil.

E vremeaaaa! Buhuhuuu!laughing

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Buhuhu, nu e vorba de ceva virusi, e VREMEA ca sunt alte evenimente care se INSUMEAZA si cu viruselu asta dar sunt altele cu totul exceptionale, veti vedea in foarte scurta vreme.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

Acu` 300 de ani si mata-mata-mata-mata-mare, tot asa spunea. Mereu a fost "vremea". Nu ai inventat tu, si nici macar secta ta, tampenia asta.
Ciudat e ca nu invatati naiba nimic din greselile generatiilor anterioare si perpetuati aceleasi prostii.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Vom trai si vom vedea.

| anonimg a răspuns:

Pacatele oamenilor Il indeparteaza pe Dumnezeu. Si cand Dumnezeu Isi indeparteaza protectia, atunci vrajmasul are libertatea de a ne face mai mult rau.
"El a zis: "Daca vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tau, daca vei face ce este bine inaintea Lui, daca vei asculta de poruncile Lui si daca vei pazi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; caci Eu sunt Domnul care te vindeca."" (Exod.15:26)

In Levitic capitolul 11 Dumnezeu ne-a dat indrumari cu privire la animalele pe care putem sa le consumam si care nu.
Tarile nu au voie sa dea legi care vin impotriva legilor lui Dumnezeu; altfel vor fi pedepsite. N-au voie sa se atinga de dreptul saracului, orfanului si vaduvei. N-au voie sa faca nedreptate la judecata. N-au voie sa plateasca salarii prea mici. Si pentru ca acestea nu erau de ajuns, oamenii au ajuns afara din cale de rai si idolatri. banii au devenit tinta tuturor care vor sa otinga chiar cu pretul vietii celorlati. Needucarea aduce cu sine pedeapsa.
Oamenii nu vor sa invete ca daca traim ca si cum Dumnezeu nu exista, vom fi pedepsiti. Asa va fi pana la sfarsit. Dumnezeu va pedepsi pamantul si mai mult, iar oamenii tot nu se vor pocai. Apoi pedepsele vor fi si mai mari, iar oamenii tot nu se vor pocai. Suntem ca si un copil care nu stii cum si in ce fel sa-l mai educi ca sa devina ascultator.
"Si nu s-au pocait de uciderile lor, nici de vrajitoriile lor, nici de curvia lor, nici de furtisagurile lor." (Apocalipsa.9:21)
"Si oamenii au fost dogoriti de o arsita mare si au hulit Numele Dumnezeului care are stapanire peste aceste urgii si nu s-au pocait ca sa-I dea slava." (Apocalipsa.16:9)
"Si au hulit pe Dumnezeul cerului, din pricina durerilor lor si din pricina ranilor lor rele, si nu s-au pocait de faptele lor." (Apocalipsa.16:11)

Si oamenii or sa tot desconsidere cuvintele si legile lui Dumnezeu date in Biblie ca fiind o carte de povesti, pentru ca unele lucruri din ea nu se potriveste cu inimile lor. Dar ele nu se potrivesc cu nicio inima nerenascuta.
Sfarsitul pamantului tot ar fi venit; dar nu ar fi venit in halul acesta.
Atunci cand vorbea de sfarsitul pamantului, Domnul Hristos a spus ca "oamenii isi vor da sufletul de groaza, in asteptarea lucrurilor care se vor intampla pe pamant. (Luca.21:26)
Au mai fost lucruri de felul acesta in istorie; ba chiar mai mari de atat. Dar stim ca traim in timpurile sfarsitului pentru ca cele mai multe din profetii s-au implinit. Au mai ramas doar cateva neimplinite; si aceasta este doar o chestiune de timp. "Caci taina faradelegii a si inceput sa lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreste acum sa fie luat din drumul ei." (2Tesaloniceni2:7)

| Celcestietot a răspuns:

De Apocalipsa biblica nu ai auzit happy? Citeste si vei afla.

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Aia din anul 2000?

| Holiday a răspuns (pentru Celcestietot):

"De Apocalipsa biblica nu ai auzit?"

Practic Apocalipsa asta e simbolul suprem al esecului creatiei lui Dumnezeu, asumata si recunoscuta de la bun inceput.
Cu alte cuvinte, am facut ceva, stiu ca e prost facut si va trebui sa-l distrug la un moment dat.
Bine, asta e povestea voastra si a spiridusului vostru, n-are legatura cu realitatea, dar daca tot o aduceti in discutie...

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Unde scrie in Biblie ca in anul 2000 trebuia sa vina rolling on the floor?!

| Celcestietot a răspuns (pentru Holiday):

Nu este vina lui Dumnezeu pentru actiunile necurate ale omului.

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Pai nu asa ziceau crestinii? rolling on the floor

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Suporterii poate laughing.

| dany1988 a răspuns (pentru Celcestietot):

Ai dreptate ''Suporterii crestinii ''.rolling on the floor

| Celcestietot a răspuns (pentru dany1988):

Am dreptate, suporterii de la meciuri, din tribunewinking

| Nilsson a răspuns:

Încercările fac parte din această viață, noi nu trebuie să ne pierdem credința.
Pe unii, toată această stare cauzată de pandemie poate să îi apropie de Dumnezeu și de asta a îngăduit aceste lucruri.

| NumaPompilius a răspuns:

Virusurile si bolile periculoase apar din cauza ca oamenii fac lucruri nefiresti. De exemplu coronavirusul a aparut din cauza ca in Wuhan se mananca lilieci, serpi si alte animale care in mod cert nu sunt ok de mancat. Dumnezeu ne-a dat liber arbitru si noi alegem daca sa facem din planeta asta un loc pasnic sau unul plin de pandemii si razboaie. Iar faptul ca oamenii mor e tragic dar e parte din viata. Nu e ca si cum cei care mor de coronavirus ar fi trait la infinit daca nu se imbolnaveau. Cu o moarte suntem toti datori. A si oricum mortalitatea acestui virus e de 2% deci nu trebuie sa te ingrijorezi

| AliGab a răspuns:

Nu Dumnezeu este de vina pentru paranoia oamenilor. Pandemie este atunci cand moare a patra parte sau jumatate din populatie cum a fost la ciuma bubonica, nu la 88000 de cazuri la o populatie de peste 1000000000, dintre care 97% s-au vindecat.
Virusuri au fost si-or sa mai fie dar isteria oamenilor din aceste zile depaseste orice limita

| Algo098 a răspuns:

Din cauza ca nu exista. E doar un personaj de poveste, o poveste inselatoare, scrisa cu o logica stramba. Daca ar fi existat un asemenea personaj cu puteri nelimitate, numai bun si iubitor nu ar putea fi numit cum e descris in cartea sfanta. Ce calitate are un personaj care poate sa ajute si nu o face? Ce asteptari sa ai de la un asemenea personaj? Ce fel de viata vesnica iti poate oferi un personaj care poate si nu ajuta? Zero asteptari. Noroc ca nu exista, ca numai bun si iubitor nu ar fi putut fi numit. Daca ar fi numai problema virusului, dar nu e. De-a lungul timpurilor oamenii au avut de suferit si nu i-a ajutat acest personaj fictiv cu nimic. Si astazi sunt pline spitalele cu milioane de oameni si alte milioane sunt in situatii dificile, iar personajul fictiv si atotputernic care "poate" nu face nimic pentru ei.

| NumaPompilius a răspuns (pentru Algo098):

Cum sa-i ajute daca ei nu vor sa fie ajutati? Nu te rogi, nu postesti, nu mergi la biserica, duci o viata complet degenerata si il respingi pe Dumnezeu la orice ocazie si tot Dumnezeu e nemilistoiv si neiubitor? Oamenii il resping pe Dumnezeu si nu viceversa.

| Algo098 a răspuns (pentru NumaPompilius):

Sa zicem ca e ok, dar daca ma gandesc la copiii mici si bolnavi pe care Dz cel bun si atotputernic care poate sa-i ajute si nu-i ajuta, nu mai tin nici explicatiile cu postul, nici cu biserica nici cu pacatele sau alte argumente de genul asta si asta facand abstractie de realitatea care ne inconjoara si care ne arata un Dz prezent doar in Biblie.

Un om de stiinta care munceste ani si zeci de ani ca sa stapaneasca doar un singur domeniu unde poate face ceva util, ajunge greu la sufletul unui om obisnuit, pe cand un autor de Biblie care perpetueza niste povesti neverosimile, dar accesibile (usor de inteles), argumentate printr-o logica nu tocmai dreapta, povesti care genereaza emotii, care generalizeaza exceptiile reale sau inventate, ajunge cu usurinta la omul obisnuit, mai ales ca aceste povesti sunt ancorate in viata omului prin promisiuni si amenintari menite sa inrobeasca omul obisnuit, prin exploatarea naivitatii si a superficialitatii normale pe care le are fiecare dintre noi.

Daca ne uitam la religie si credinta, nu vedem nici o evolutie. Vedem aceleasi povesti, aceleasi promisiuni, aceleasi amenintari.
Fara stiinta, omul dispare cu siguranta. Doar stiinta e singura care ofera un progres vizibil si e singura sansa a omului ca sa existe mai mult timp.
Credinta care bate pasul pe loc, cu promisiunile si amenintarile fara de acoperire nu poate sa ajute cu nimic. Asa cum Dz-ul cel bun, atotputernic, atotstiutor, nu poate sa ajute niste copii nevinovati aflati in suferinta, tot asa ne va ajuta si pe noi sa avem o viata vesnica si fericita. Daca exista DZ si e asa de bun, corect, puternic si atotstiutor am convingerea ca nu are nevoie nici de plocoane, nici de jertfe, nici de rugaciuni si asa mai departe pentru a ajuta pe cine merita sa fie ajutat.

| NumaPompilius a răspuns (pentru Algo098):

Faptul ca tu crezi ca ce scrie in Biblie sunt doar povesti e fix opinia ta. Dezbaterea nu se da pe temeiul asta ci pe temeiul existentei lui Dumnezeu. In momentul in care tu zici ca ce scrie in Biblie sunt doar povesti presupui deja fara niciun argument ca Dumnezeu nu exista. O astfel de presupunere necesita argumentare. Si daca Dumnezeu exista atunci ce scrie in Biblie e adevarat oricat de verosimil sau neverosimil ti s-ar parea.
Un alt lucru pe care il presupui gresit e felul in care Dumnezeu ar trebui sa "ajute" pe cineva. Ce inseamna pentru tine mai exact ajutor? Daca un copil se imbolnaveste si moare de mic din punctul tau de vedere Dumnezeu "nu il ajuta", dar din punctul de vedere a lui Dumnezeu il ajuta. Daca acel copil ar fi ajuns un criminal cand crestea mai mare Dumnezeu l-a ajutat prin faptul ca l-a luat in viata de dincolo inainte sa apuce sa devina un criminal. Sau probabil parintii nu-l puteau creste cand era mai mare. Conceptul tau de "ajutor" e unul mult prea retardat si ingust. Nu te gandesti la perspectiva mai larga. Orice om e dator cu o moarte si dpdv obiectiv nu conteaza la ce varsta mori sau din ce cauza. Ce diferenta face in viata unui om per total daca moare de cancer la 50 de ani sau de HIV la 23 de ani? Absolut niciuna. Conceptul tau de "salvat" e unul extrem de autist si ingust.
Si din punctul de vedere al stiintei e complet gresit sa tragi o paralela intre stiinta si Dumnezeu. Foarte multi oameni de stiinta au crezut in Divinitate, iar faptul ca putem explica chimic sau fizic felul in care functioneaza creatia nu inseamna ca nu exista un Creator.

| Algo098 a răspuns (pentru NumaPompilius):

Povestile absurde, lipsite de credibilitate, neverificabile, scrise cu viclenie si intentia vadita de a insela, nu au cum sa fie adevarate nici 0%. Au valoare negativa, nici macar nula. Chiar si dvs faceti o eroare de judecata spunand ca un copil mic, bolnav si nevinovat e 100% un criminal. Asa judecata stramba, doar o credinta stramba poate sa genereze. De aceea am o parere foarte proasta despre aceasta carte cu povesti care intuneca mintea omului. Puterea ei negativa atinge oamenii obisnuiti care nu sunt imuni la un asemenea virus psihologic. Vad ca o asemenea carte e chiar impotriva vietii. Considera insasi esenta vietii - reproducerea - un "pacat". Chiar si dvs. ati ajuns sa sa spuneti ca nu are importanta cat traieste un om, deci aceasta carte v-a facut sa considerati unica viata care exista, drept un nimic. De asta zic ca doar stiinta poate ajuta la salvarea omului. Stiinta e in evolutie, iar cartile de povesti care oricat de mult am vrea sa credem in in ele ispititi fiind de promisiunile si amenintarile fara acoperire bat pasul pe loc spunand aceleasi lucruri neverificabile de sute de ani. Greseala care se face e acceptarea ca fiind adevarate, fara probe concludente a unor fantezii lipsite de orice logica sustinute doar prin rationamente gresite.

| NumaPompilius a răspuns (pentru Algo098):

Esti un mincinos ipocrit. Mi-ai rastalmacit toate cuvintele. Doar un tampit idiot poate crede ca reproducerea este un pacat. Chiar Dumnezeu insusi ne zice in Biblie sa ne inmultim. Reproducerea nu e sub nicio forma un pacat si sa-ti fie rusine ca ai crezut o asemenea tampenie monumentala. Visezi la progres stiintific fiindca ai impresia ca o sa te scape de moarte. Ti-e frica de moarte, esti un laș. Toti stramosii tai si-au dat cu bucurie viata pentru tara si credinta lor iar tu esti speriat din cale afara de moarte si crezi cu naivitate ca stiinta te va salva. Daca esti barbat sa stii ca esti o rusine si nu te poti numi barbat. Accepta ti mortalitatea omule si inceteaza sa fetisezi stiinta fiindca nu te va salva.

| Algo098 a răspuns (pentru NumaPompilius):

Mincinosul te face mincinos, e un lucru cert. Nu am spus ca ma tem de moarte si chiar asa si este. Nu ma tem absolut deloc de moarte pentru ca nimic nu e vesnic. Nemurirea omului se face prin urmasii lui, nu prin fantezia vietii vesnice, asta e raspunsul corect. Daca aveam asa o temere si daca eram mai superficial si mai naiv, poate cadeam in ispita cartii fanteziste care promite lucruri fara acoperire. Va place sa puneti cuvinte ne rostite in gura altuia si sa faceti aprecieri in necunostinta de cauza. Cred ca dvs. sunteti inselat de cartea cu povesti prin promisiunea vietii vesnice si amenintarile fanteziste din ea. In general, omul evolueaza, nu ramane sclavul unor povesti aberante scrise cu mii de ani in urma si lipsite de orice legatura cu realitatea. A pune mai presus de stiinta o carte cu povesti nu arata nici inteligenta, nici progres, nici judecata dreapta. Trebuie sa fim putin mai rationali si mai seriosi si ne va fi mai bine. Chiar si in raspunsul de mai sus ati tinut sa precizati un lucru: "Faptul ca tu crezi ca ce scrie in Biblie sunt doar povesti e fix opinia ta." ca si cand eu as fi spus ca ceea ce scriu eu acolo nu e opinia mea, deci e o judecata gresita. E opinia mea si nu am generalizat-o nicicand, asa cum de altfel cred ca si ceea ce ati scris dvs e tot opinia dvs si nu a altei persoane. Deci nu pot sa nu apreciez faptul ca am facut un schimb de opinii, am avut si putin dialog si cred ca suntem cu totii mai castigati si va multumesc pentru raspunsuri, chiar si pentru aprecieri si nu vad motive de suparare.

| Algo098 a răspuns:

Dupa unii, trebuie sa luam exemplu de la Dumnezeul cel inexistent. Daca putem sa ajutam, sa nu o facem din cauza ca oamenii sunt rai si asa cum Dumnezeu este bun si nu ajuta oamenii rai, asa trebuie sa facem si noi ca sa fim la fel de buni ca Dumnezeu.

| Algo098 a răspuns:

Dupa unii, Dumnezeu nu e responsabil de raul din lume si atunci e OK ca Dumnezeul cel bun, iubitor si atotputernic, sa poata ajuta si si sa nu ajute.

| Algo098 a răspuns:

Dupa unii, tot ce nu e OK sunt incercari si Dumnezeu cel bun, iubitor si atotputernic e OK sa poata ajuta si sa nu ajute, pentru ca astfel ne vom apropia mai mult de el. Cum s-ar zice, eu daca vreau sa se apropie cineva de mine, ii trag o bataie buna si acel cineva se va apropia mai mult de mine. In cazul virusului unii mai putin norocosi s-au apropiat atat de mult de Dumnezeu incat au ajuns si ei in nefiinta, alaturi de Dumnezeul cel fictiv.

| Algo098 a răspuns:

Dupa unii, tot ce nu e OK nu e altceva decat o Apocalipsa binemeritata si e OK ca Dumnezeul cel puternic si iubitor poate sa ajute si nu o face.

| Irinel15123532 a răspuns:

Dragul meu prieten, nu Dumnezeu a trimis acest virus. Dumnezeu spune ca nu doreste moartea nimanui, ci mantuirea lor, de aceea a venit Domnul Iisus Hristos sa moara si sa plateasca datoria mea si a ta. Dar exista ''vremurile de pe urma'' totul este foarte complex, ceea ce se intampla se intampla cu un scop, Dumnezeu este in control, niciodata nu a scapat nimic de sub control si nu poate fi luat prin surprindere. Daca El ingaduie ceva, asta nu inseamna ca El vrea sa se intample asa, sau ca este planul Lui ca acel lucru sa se intample, dar El stie mai bine ce efect poate avea acel lucru pe termen lung, El stie ce rezultate va avea acel lucru in timp, pe termen lung si le ingaduie mereu cu un scop. Domnul Iisus nu a spui ca pe pamant vom sta degeaba, a spus ca vor fi incercari, suferinta, dar sa nu ne temem, caci El este langa noi mereu, El va avea grija de noi. Este foarte limpede ca acest virus poate fi cel mai probabil o miscare politica mondiala, sunt interese la nivel mondial, situatia este mult mai complexa. Moartea, poate veni in orice moment, de aceea trebuie sa fim gata oricand. In biblie nu scrie ''sa va pregatiti'' nu, ci scrie ''Fiti gata'' Esti gata? Daca maine pleci de pe pamantul asta, unde mergi? Esti mantuit? Ai numele scris in cartea vietii? Esti nascut din nou?
Daca raspunsul este ''Nu'' atunci lasa-ma sa iti prezint un material de la AlfaOmega.

Biblia spune asa, ''Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata''

Si ''Eu sunt calea, adevarul, si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

''Oricine va chema numele Domnului va fi mantuit''

''Daca nu se naste cineva din nou, nu va intra in imparatia Lui Dumnezeu''

Deci te intreb ceva. Esti mantuit? Ai numele scris in cartea vietii mielului? Ai Duhul Sfant in interiorul tau? I-ai spus vredata Lui Dumnezeu ca vrei sa fii mantuit si sa il primesti pe Hristos ca mantuitor personal? Daca raspunsul este ''nu'' atunci lasa-ma sa iti prezint ceva.
Când vorbim de vestea Bună a lui Dumnezeu pentru tine, despre Evanghelie, trebuie să știi câteva lucruri de la început.

Dumnezeu te iubește și ai valoare pentru El
Cea mai puternică încurajare pentru ca omul să se întoarcă spre Dumnezeu este minunata Lui chemare de dragoste: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat... (Ioan 3:16). Dumnezeu te cheamă la El deoarece te iubește!

Dumnezeu te iubește și El a pus o valoare deosebită în tine deoarece te-a creat după chipul și asemănarea Lui și pentru că Fiul Său, Isus Hristos, a ales să moară pentru tine, în locul tău și din cauza ta. Astfel, indiferent de valoare pe care oamenii spun că tu o ai sau nu, există Cineva cu adevărat îndreptățit să îți spună: „Eu te iubesc; tu ai valoare pentru Mine!

Trebuie de asemenea să cunoști încă un lucru extrem de important:

Păcatul însă te desparte de Dumnezeu
Păcatul a fost cel mai urât, cel mai grozav lucru care se putea întâmpla pe pământ. El nu este prezent numai la criminalii populației, ci Biblia ne spune că „nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu." (Romani 3:10, 23).

Când a creat Dumnezeu pe om, acesta era perfect și fără vină. Fiind creat în imaginea lui Dumnezeu, omul a avut puterea de a decide. Fără alegere, omul nu ar mai fi capabil să fie un om liber, care să poată avea libertatea de alegere între ce este rău și ce este bine. Omului i s-a dat libertatea de a asculta sau nu de poruncile lui Dumnezeu. Dumnezeu a zis că neascultarea va aduce moartea și, din această cauză, lumea s-a transformat într-un mare cimitir. Dezamăgirea, decepția, suferința și mizeria au devenit istoria rasei umane din ziua lui Adam și până azi. Boala păcatului, moștenită de la Adam, s-a transmis la fiecare generație. Fiecare membru al rasei umane este un păcătos (Romani 5:12).

Păcatul este o încălcare a legii, a voii lui Dumnezeu pentru oameni. Acest lucru înseamnă că omul își pune pe primul loc propria dorință și nu voia lui Dumnezeu. Această alegere a propriei dorințe este ceea ce Satan – diavolul – dorește. Diavolul este o ființă creată, limitată, care a fost în prezența lui Dumnezeu. Numele lui a fost Lucifer. La un moment dat s-a răzvrătit și a dorit să fie ca Dumnezeu. A fost pedepsit de Dumnezeu, apoi a devenit dușmanul lui Dumnezeu și dușmanul creației lui Dumnezeu. Caracterul lui Este unul urât și întunecat. Acțiunile lui, faptele lui, au un singur scop: să distrugă coroana creației lui Dumnezeu, adică omul. Niciodată, sub nicio formă și cu niciun motiv, diavolul nu vrea binele omului. Întotdeauna are un singur scop: să-l distrugă.

Trebuie să știi că păcatul a venit astfel asupra oamenilor. Astfel, păcatul pune un zid de despărțire între om și Dumnezeu, îl împiedică pe Dumnezeu să-l asculte pe om. Păcatul a adus moarte veșnică.
Când omul a căzut în păcat, Dumnezeu a fost singurul în stare să făurească un plan pentru salvarea omului și au fost două elemente fundamentale pe care Dumnezeu le-a pregătit.

ISUS HRISTOS CARE A DEVENIT MÂNTUITORUL ȘI MIJLOCITORUL OAMENILOR. El a fost singurul care a trăit pe pământ, fără păcat. Astfel, El a putut deveni Mântuitorul tuturor oamenilor. Sângele Lui ne spală pe noi de orice păcat. El este Mijlocitorul pentru că este la dreapta lui Dumnezeu Tatăl, unde, pe baza sângelui Lui și a jertfei Sale unice, mijlocește pentru toți oamenii de pe pământ.
HARUL ADUS DE ISUS HRISTOS. De 2000 de ani încoace, Dumnezeu Duhul Sfânt, a treia Persoană a Dumnezeirii, administrează harul lui Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu este favoarea nemăsurată a lui Dumnezeu pe care am primit-o prin jertfa Fiului Său. Harul este suma tuturor acțiunilor lui Dumnezeu îndreptate înspre om, cu scopul de a-l ajuta să fie mântuit pentru pământ și eternitate.
Ce îți oferă acest har al lui Dumnezeu?
Scriptura ne spune: Harul lui Dumnezeu care ne aduce mântuire tuturor oamenilor, s-a arătat... (Tit 2:11) Trebuie să știi că mântuirea lui Dumnezeu este adusă pentru toți oamenii, iar harul, această favoare nemeritată a lui Dumnezeu îți aduce câteva lucruri foarte importante în viața ta:

1. DUMNEZEU ÎȚI OFERĂ OCAZIA SĂ AUZI VESTEA BUNĂ A MÂNTUIRII – Dumnezeu te iubește, lui Dumnezeu Îi pasă de tine și Dumnezeu vrea să îți mântuiască sufletul. Acesta este primul pas al harului.

2. AUZIND VESTEA BUNĂ, TU PRIMEȘTI CREDINȚĂ ÎN INIMA TA – ea spune „Da, Dumnezeu există, Dumnezeu are dreptate și Dumnezeu a făcut pentru mine ceva într-un mod personal." Din punct de vedere spiritual, când credința vine în inima unui om, urmează pocăința. A te pocăi înseamnă a-ți părea rău de răul pe care l-ai făcut și ai cere lui Dumnezeu ajutor să nu-l mai faci și să îți îndrepți viața. Credința și pocăința sunt două lucruri care merg mână în mână.

3. CREDINȚA TREBUIE MĂRTURISITĂ – nu rămâne doar la nivelul interior al ființei (eu cred, eu mă pocăiesc), ci Scriptura spune că trebuie să mărturisești cu gura ta că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu, că Isus Hristos este Mântuitorul lumii întregi și al tău într-un mod personal. Conștient fiind de toată veste bună dată de Dumnezeu, omul decide...

4. SĂ-L PRIMEȘTI PE ISUS HRISTOS ÎN VIAȚA TA – Cuvântul lui Dumnezeu vorbește despre a-L primi pe Isus Hristos în viața ta. Din punct de vedere teologic, acest moment este definit ca nașterea din nou. În Biblie ni se vorbește despre „spălarea nașterii din nou", despre necesitatea nașterii din nou și lucrul acesta este momentul definitoriu în care un om este înfiat în familia lui Dumnezeu. Această lucrare interioară o face Dumnezeu Duhul Sfânt prin auzirea Evangheliei lui Isus Hristos.
Auzind toate aceste lucruri pe care Dumnezeu le-a pregătit în bunătatea Lui pentru mine, se pune întrebarea simplă: CE TREBUIE SĂ FACI TU? Există trei lucruri importante care trebuie făcute.

1. SĂ-L CREZI PE DUMNEZEU PE CUVÂNT, să recunoști că Dumnezeu este mai mare decât tine, mai inteligent decât tine, mai bun decât tine și că tot ceea ce a pregătit pentru tine este cel mai bun lucru. Cu alte cuvinte să-L crezi pe El pe cuvânt!

2. SĂ-ȚI DAI VALOAREA PE CARE ȚI-O DĂ EL și să-ți prețuiești sufletul și trupul la valoarea pe care Dumnezeu a pus-o peste viața ta.

3.CAPACITATEA DE-A ALEGE CE ESTE BUN, CE ESTE SĂNĂTOS ȘI CORECT PENTRU TINE. Tu trebuie să știi un lucru: ai libertatea să alegi ceea ce tu vrei pentru că responsabilitatea este a ta. Nimeni nu răspunde pentru tine, nimeni nu te poate împinge spre Dumnezeu și nimeni nu te poate împiedica să mergi spre Dumnezeu dacă tu vrei. Alegerea este a ta și este definitorie, adică Dumnezeu a pregătit toate lucrurile. Dacă alegerea ta nu este înspre El, tu nu poți beneficia de lucrurile pe care El ți le-a dat și nefăcând lucrurile acestea, nu ai nicio șansă.

Dacă alegerea ta este să-L primești pe Isus Hristos, dacă aceste cuvinte care au vorbit despre valoarea ta în ochii lui Dumnezeu, dacă înțelegi că acum Dumnezeu te cheamă, printr-un act al credinței simplu, dar sincer, prin rugăciune, ne putem adresa lui Dumnezeu și putem cere lui Dumnezeu să vină în viața ta și să te ajute să Îl cunoști, să devii un copil al Său, să primești al doilea certificat de naștere și să fii numit copil al lui Dumnezeu, păcatele să îți fie iertate și să poți începe să trăiești cu Dumnezeu într-un mod real, personal în fiecare zi, ROAGĂ-TE URMĂTOARELE CUVINTE, cu voce tare și cu toată sinceritatea:

„Doamne Dumnezeule, recunosc în această zi că sunt un om păcătos și că am nevoie de harul Tău. Te rog acum, lasă ca tot harul adus prin Isus Hristos să cuprindă viața și ființa mea. Ai milă de mine, iartă-mi păcatul, mânuiește-mi sufletul, spală-mă cu sângele fiului Tău Isus Hristos, pentru că-L primesc pe Isus Cristos în inima și în viața mea ca Mântuitor și Domn. Ai milă de mine. Amin.

Dacă ai făcut această rugăciune cu toată inima, cu toată sinceritatea, cum trebuie să umbli de aici înainte? Sunt câteva lucruri importante.

În primul rând trebuie să știi că DIN CLIPA ACEASTA EȘTI COPILUL LUI DUMNEZEU. Lucrul acesta îți este garantat de credincioșia lui Dumnezeu și de cuvântul Scripturii. Biblia este pentru tine Cuvântul lui Dumnezeu și ea îți va spune tot ce trebuie să faci. De azi înainte vei începe să umbli cu Isus în fiecare zi:

Primul lucru: ROAGĂ-TE simplu, sincer, fără cuvinte pompoase – într-un mod cât se poate de natural: Doamne Isus, vreau să trăiesc cu tine în fiecare zi.

Al doilea lucru: CITEȘTE BIBLIA – vei învăța acolo ceea ce El dorește pentru sufletul Tău. Începe cu Noul Testament, îți recomandăm Evanghelia după Ioan.

Apoi e important să știi că niciun bebeluș proaspăt născut nu a umblat pe stradă singur, ci întotdeauna a fost îngrijit. ESTE IMPORTANT SĂ FII ÎNTR-UN GRUP DE OAMENI care cred ca tine, care își doresc aceleași lucruri ca tine și care Îl experimentează pe Dumnezeu deja înaintea ta. Ei te vor ajuta să înveți să umbli cu Dumnezeu în fiecare zi. Trebuie să se schimbe în viața ta multe lucruri, dacă rugăciunea ta a fost reală. Duhul lui Dumnezeu care te-a înfiat și care te-a crescut în familia lui Dumnezeu te va învăța să umbli cu Dumnezeu în fiecare zi.

Citeste noul testament, Hristos te iubeste enorm de mult.

| dany1988 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Daca nu il perii, te da pe mana lui Satanel.

| Naavin a răspuns:

Buna!
In astfel de momente, e normal sa ne gandim la acest lucru. Da-mi voie sa iti explic:
In lume exista raul si suferinta datorita pacatului lui Adam si al Evei. Ei l-au ales pe diavol si nu pe Dumnezeu, de aceea, pentru ca toti suntem fiii lor, pana azi, diavolul conduce lumea, pentru ca noi facem fapte rele(1 Ioan 5:19). Dumnezeu este iubitor, daca El ar conduce lumea, cu siguranta nu s-ar intampla atatea rele. Cat despre ce va face Dumnezeu in privinta asta, El promite in Biblie ca va inlatura orice boala, suferinta, necaz, chiar si moartea(Apocalipsa 21:4). Acest lucru Il va face la A Doua Sa Venire, la
Judecata finala. El va inlatura coronavirusul, vei vedea, trebuie doar sa ne rugam si sa ne schimbam vietile. Oricum, acest virus este un semn clar ca traim in vremurile din urma (2 Timotei 3:1-5).
Uite aici mai multe despre de ce permite Dumnezeu raul, cine provoaca raul din lume si ce va faceDumnezeu ca sa il inlature:
https://mantuireaorg.blogspot.com/......nezeu.html

| Cristian86 a răspuns:

De ce crezi ce Dumnezeu ar fi responsabil pentru tot răul din lume câtă vreme noi oamenii nu prea avem treaba cu El? Nu crezi ca mare parte din tot ce se întâmplă nu e decât consecința răutății omului?

| Holiday a răspuns (pentru Cristian86):

"De ce crezi ce Dumnezeu ar fi responsabil pentru tot răul din lume..."

De dragul povestii...pai daca tu faci ceva ce functioneaza prost, cine e de vina?

| Cristian86 a răspuns (pentru Holiday):

Aaa și Dumnezeu a făcut covid 19, nu?

| Holiday a răspuns (pentru Cristian86):

Daca ne-am lua dupa povestile voastre, evident da. El a creat un sistem care permite existenta lui. Deci ori e sistemul creat prost, iar de aici inseamna ca spiridusul e mai prost decat spuneti voi, ori e bun si atunci si Covid 19 e creat de el, nici nu conteaza cu ce scop.

| laviniaaaaaaaaa a răspuns:

Tu nu vezi ce destrăbălare e în lume? Se fură, înjură, ucide, violează. O ajuns frate pe frate să se urască. Am rude în Italia în zone total diferite și mi-o spus toți că peste tot în Italia e la fel: aproape toți se droghează și dacă nu se drogheaza fumează. Bisericile de la ei sunt aproape goale, doar batranii care mai pot merg la biserica. Cat crezi ca mai indura Dumnezeu? Noi trebuie să îi cerem ajutorul. Și Doamne ferește să ajungi să ai acest virus să nu îl pierzi pe Hristos. Să fii sănătos și să nu crezi în Dumnezeu esti un om bolnav, sufleteste. Doar uita-te putin in jurul tau si o sa vezi de ce permite Dumnezeu asta. Dacă noi ne rugam vom fii bine ❤(rog toti "ateii" sau cei care nu sunt de acord cu mine sa nu comenteze, e irelevant)