| Superior a întrebat:

De ce Dumnezeu,sau Biserica cel putin arata ca lucrurile care ne plac sunt pacate? Si de ce Iisus mentioneaza in mod repetat "cei desfranati si pacatosi", ci nu doar pacatosii? De parca defranarea este mai grava decat alte pacate incluse la "pacatosi"?

16 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu e mai grava, dar sigur e mai raspindita.
Desfrinarea nu te afecteaza doar pe tine ca multe alte pacate, ci si pe cei de linga tine, daca o faci cu cineva casatorit, e afectata si acea persoana care pacatuieste cu tine, dar si partenerul lui, si daca au copii, si ei vor simti acest lucru, chiar daca aparent totul pare a fi in ordine.
In plus, daca o faci inainte de casatorie, ratezi ocazia vietii tale. Cel mai bine e cand faci dragoste doar cu o singura persoana, cu prima, cu restul nu va mai fi la fel. Nu te poti darui deplin decat unei persoane, tot ce trece de asta e ceva, acolo.

| vocea a răspuns:

Nu exista pacat grav mic sau mare, exista pacat si atat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia creștină le interzice oamenilor o grămadă de lucruri ca să le consolideze statutul de sclavi. Gândește-te la călugării care stau la schituri sau mănăstiri, acei oameni nu mai au deloc viață personală și nu fac decât să slujească biserica și pe fantoma creștină imaginară numită "dumnezeu".
Rolul acestor interdicții este și ca să stârnească în oameni sentimentul de vinovăție și astfel să le accentueze credința în acest "dumnezeu" care se zvonește că este iubitor dar care este arătat destul de clar în biblie că este un criminal.

| CinevaAnonimă a răspuns:

Este un pacat grav, impreuna cu parasirea credintei ortodoxe, mersul la vrajitori, facerea vrajilor, juratul stramb, blestematul si cele care hulesc pe Duhul Sfant.

| Holiday a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

"...impreuna cu parasirea credintei ortodoxe"

Povestea nici macar nu pomeneste de ortodocsii astia de care zici tu...

| anonim_4396 a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Crede-mă că nu ai nici cea mai mică idee despre motivul pentru care creștinismul condamnă vrăjitoria.

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru Holiday):

Eu vorbeam despre pacate grave.

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru anonim_4396):

Am. Cei care fac vraji, incalca cea de-a doua porunca, care suna asa:,, Sa nu-ti faci chip cioplit, nici o alta asemanare''. Cei care fac vraji se inchina la idoli, care sunt de fapt diavolii. Chiar si purtarea amuletelor, talismanelor si a atei rosii impotriva deochiulilui este un pacat, pentru ca arma impotriva vrajilor, farmecelor si a deochiului sunt crucea si rugaciunea.

| anonim_4396 a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Nici nu mă așteptam la un altfel de răspuns. Ce zici tu este doar varianta creștină pe care și tu și restul creștinilor sunteți nevoiți să o credeți, în lipsa altor variante.
Chestia este că în religiile antice oamenii practicau vrăjitoria, doar că oamenii, ca să le iasă lucrările magice, aveau nevoie de un suflet puternic. Și în cazul ăsta oamenii practicau meditații folosind cuvinte din sanscrită, care este o limbă spirituală ce se vorbește și în prezent de unii hinduși (parcă sunt vreo 200.000 de vorbitori nativi în prezent). Absolut oricine poate practica vrăjitoria pentru a-și îndeplini dorințele, doar că au nevoie de un suflet puternic.
Creștinismul, ca să spele oamenii pe creier așa cum trebuie, a avut grijă să elimine toate aceste religii antice ce-i învățau pe oameni ce-i aia spiritualitate și cum s-o folosească în favoarea lor. În lipsa acestor meditații, omenirea a decăzut rău din toate punctele de vedere, și ăsta a fost și planul evreilor care au inventat creștinismul. Ăsta este motivul pentru care inchiziția creștină a persecutat mii și mii de oameni care erau considerați vrăjitori. Astfel de oameni erau un pericol pentru dezvoltarea creștinismului iar practicarea vrăjitoriei era pedepsită cu moartea pentru că asta însemna că vrăjitorul era adeptul unei astfel de religii antice pe care creștinismul încerca s-o elimine.

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, acum crezi in religiile antice. Faci orice ca sa indepartezi oamenii de Dumnezeu.

| anonim_4396 a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Eu aș face orice posibil să trezesc lumea la realitate.
La tine se pare că nu funcționează nimic.

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu o sa reusesti tu asta. Si ti-as explica si de ce, dar sunt sigura ca nu iti pasa.

| anonim_4396 a răspuns (pentru CinevaAnonimă):

Nu contează, chestia este că din cauza acestei religii (și a multor altor lucruri) viitorul omenirii s-ar putea să fie foarte sumbru dar noi nu cred că vom prinde acele vremuri.

| CinevaAnonimă a răspuns (pentru anonim_4396):

In biblie scrie cum va ajunge lumea pe viitor. Chiar si cum se va sfarsi. O sa te convingi si tu ca am avut dreptate. Sper sa nu fie prea tarziu!

Si nu, nu te amenint!

| Superior explică (pentru anonim_4396):

Salut,am o intrebare. Tu crezi in spirite, fantome si in viata de apoi, dar nu crezi in Dumnezeu, ceva de genul noi suntem independenti?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Superior):

Depinde la ce te fereri prin "Dumnezeu". Daca te referi la cel crestin, nu cred si nu prea vad niciun motiv pentru care as crede. Daca prin "Dumnezeu" te referi la un Creator, asta este alta treaba.
Si da, fantomele, spiritele si viata de apoi sunt chestiuni reale.