anonim_4396
| Anonim întreabă:

De ce Dumnezeu se lupta cu satana prin noi oameni? De ce si-a ales lideri cum au fost Noe, Moise, Iisus si le-a vorbit si li se-a aratat doar lor si nu lumii intregi? E lupta lui sau a noastra?

16 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Dumnezeu s-a luptat deja cu Satana iar lupta a fost castigata de catre Dumnezeu Fiul sau Isus Hristos cum il numesti tu. Dumnezeu Isus Hristos a trait pe pamant o perioada asa ca a fost vazut de toti cei care s-au intalnit cu EL. Ce se intampla acum este doar lupta noastra iar Dumnezeu nu poate fi vazut de oameni in maretia SA, vezi ce s-a intamplat cu Moise cand a cerut sa vada slava lui Dumnezeu. Asta explica si una NEVOILE ca Dumnezeu sa se nasca ca un om, pentru a putea comunica direct cu oamenii, astfel Dumnezeu Fiul s-a nascut ca Isus Hristos.

| RAY a răspuns:

Nu se lupta satanel e un inger facut sa ispiteasca lumea

| CortinaDeLut a răspuns:

Dacă Dumnezeu este atotputernic nu există nicio luptă.

| sublime89 a răspuns:

Asa erau oamenii din acele vremuri. Daca era unul mai rasarit printre ei, care se dovedea mai fanatic religios decat toti ceilalti, si care incepea sa le povesteasca aberatii celorlalti, toti erau convinsi ca individul e trimisul vreunui zeu pe Pamant. Si apoi erau in stare sa-l urmeze peste tot, sa lupte pentru el, sa minta pentru el, sa jefuiasca pentru el, sa violeze fetite pentru el, se omoare pentru el, ca intr-un final sa faca si sacrificiul suprem pentru el. De ce? Pentru ca toti credeau ca daca se dau bine cu individul "mesianic" se dau bine si pe langa divinitate, si apoi vor avea un loc garantat in rai. Cam la asta se reduce toata povestea cu profetii mult iubiti din diferitele religii. Erau doar rezultatul unor multimi superstitioase dornice sa gaseasca un mesia acolo unde nu erau decat oameni obisnuiti.

| StephenMK95 a răspuns:

Asta e o treaba pentru casa Foster pentru prieteni imaginari, nu e de noi aici laughing

| TrăieşteClipa a răspuns:

Asa te-au invatat sa crezi.
Dumnezeul biblic a fost creat artificial de catre evrei.
A explicat foarte bine TabFury.

| capito a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Inteleg perfect ce zice tabfury intrebarea e pentru credinciosi, as zice si eu primitivi dar nu vreau sa-i jignesc. se pare ca imperiul roman nu era chiar asa primitiv

| 6684464 a răspuns:

Dumnezeu deja a castigat "razboiul" atunci cu Isus.
Acum totul depinde de noi; iar satan vrea sa Il urâm pe Dumnezeu sau sa Il uitam.

anonim_4396
| Anonim explică:

Refuz sa cred ca mi-am pirdut timpul raspunzandu-ti la intrebarea precedenta.

Termenul de "Dumnezeu" se refera la mai multi (Zeii) mai exact Elohimii in traducere Dumnezei (cei care au venit din ceruri pe pamant)

Oamenii primitivi de acum mii de ani au facut din extraterestrii nucleul unei religii...Toate religiile ii au pe extraterestrii ca nucleu! Toate religiile venereaza extraterestrii fara habar sa aiba cui se inchina si in acelasi timp neaga vehement existenta lor! Culmea ironiei laughing

Exemplu:In 1930 aviatorii americani si australieni au aterizat in niste zone indepartate din Noua Guinee pentru a aproviziona trupele din zona.Bastinasii care nu mai vazusera in viata lor un avion, au crezut ca acestia erau zei si au facut din ei nucleul unei noi religii.Cu atat mai dramatic trebuie sa fi fost acest fenomen in lumea antica invadata de fiinte venite din alte sisteme stelare sau dimensiuni ale existentei, care au cuborat pe pamant in navele lor infinit mai avansate decat tot ce exista la ora actuala.

De asta si atatea povesti cu inaltari la ceruri etc.

Inteleg primitivismul de acum mii de ani si de asta si trag aceasta concluzie.

Daca va intoarceti in timp 2000 de ani si le aratati acelor oameni o lanterna e logic ca veti fi zeificați!

Si pun pariu ca daca aterizeaza o nava antigravitationala intr-un sat din Ro se inchina toti la ea.Este o lupta continua pe aceasta categorie intre crestini si atei si intre teoria evolutiei vs creatie.Raspunsul este la mijloc in cazul celei din urma dar eu continui sa cred ca o credinta in zei tine de primitivism si daca vrem sa evoluam ca civilizatie inter-planetara sau inter-stelara trebuie sa renuntam la dogme!

Citeste de 1000 de ori..Pana intelegi!
Religia nu isi are locul in secolul 21!

| Idris a răspuns (pentru anonim_4396):

Primitivi zici? Adu-ti aminte ca acei "primitivi" despre care vorbesti au schimbat din temelii universul tehnologic si au oferit un imbold nemaintalnit progresului. Acei "primitivi" din secolul II au inventat hartia care a contribuit la diseminarea informatiei si la cresterea numarului de oameni stiutori de carte. Acei "primitivi" din mileniul I i.e.n au inventat scrierea alfabetica. "Primitivii" din secolul III i.e.n au inventat unul dintre primele dispozitive de pompare a apei. "Primitivii" din mileniul I i.e.n au inventat cimentul care sta la baza civilizatiei. "Primitivii" din mileniul IV i.e.n au transformat domeniul transportului si nu numai, prin inventarea navigatiei cu vele. "Primitivii" din mileniul III i.e.n au inventat ABAC-ul, un dispozitiv menit sa ajute inteligenta umana. Inainte sa mai vorbesti sau sa iti expui ideile proaste pe aici, arunca un ochi in trecut si intoarcete inapoi in timp pentru ca vedea daca cele pe care tu le crezi chiar se intamplau sau este doar o inchipuire de a ta.

| Anonim explică (pentru Idris):

Diferenta dintre cunoastere si mentalitate este de la cer la pamant.

| Idris a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai ar fi trebuit sa te gandesti la asta inainte de a posta acel raspuns.

| Anonim explică (pentru Idris):

Tu ar fi trebuit sa te gandesti inainte sa postezi ineptia aia de raspuns.

| Idris a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce oare toti ateii se considera fiinte super-inteligente si de ce cred ca tot ceea ce spun ei este adevarul si ca ei au dreptate intotdeauna? De ce toti ateii sufera de boala contrazicerii, incercand de fiecare data sa argumenteze cu orice pret persistand astfel in prostie? Oare nu denota asta o boala in inimile si sufletele lor? Jur pe cel care l-a trimis pe Profetul Muhammed cu Adevarul, ca niciodata nu veti fi oamenii dreptatii si nici ai adevarului, pana cand nu va veti intoarce la Allah cel care v-a creat.

| Anonim explică (pentru Idris):

Nu meriti sa discuti cu mine!
Te compatimesc sincer.

| contexistent777 a răspuns:

Dacă ne gândim Satan a contestat dreptul lui Dumnezeu de a conduce lumea, nu puterea lui, când i-a spus Evei că nu o să moară. Dacă spunea că el e mai puternic ca Dumnezeu aia se demonstra repede, așa este nevoie de timp pentru a se demonstra care conducere e bună.

Să îți dau un exemplu: Un părinte îi spune altuia că el își educă copilul mai bine. Părintele acuzat știe că pentru acest lucru e nevoie de timp pentru a se demonstra dacă afirmația lui e adevărată.

Mai mult de atât în Iov 2:4 scrie "Piele pentru piele şi omul va da tot ce are pentru sufletul lui". Cu alte cuvinte Satan ne-a acuzat pe toți.