| Anesinobu a întrebat:

-De ce e păcat să faci sex și mai ales înainte de căsătorie?

33 răspunsuri:
| ania a răspuns:

E păcat să faci sex înainte de căsătorie pentru că Creatorul, inventatorul sexului a inventat sexul pentru a fi practicat doar între persoanele căsătorite. Păcat înseamnă etimologic a rata ținta, adică dacă faci sex fără a fi căsătorit sau cu o altă persoană decât cea cu care ești căsătorit, ratezi scopul pentru care a fost inventat sexul, deci păcătuiești. În Biblie sexul între persoane necăsătorite se numște curvie iar adulterul, înșelarea partenerului de căsătorie se numește preacurvie.
După căsătorie nu e păcat să faci sex, dimpotrivă e păcat, încălcarea poruncii Creatorului să =l refuzi pe partenerul tău de căsătorie:Să nu vă lipsiți unul pe altul de datoria de soți, decât prin bună învoială. apoi să vă împreunați iarăși ca să nu vă ispitească Satana din pricina nestăpânirii voastre/1 Corinteni 7/5

| doctorandus a răspuns (pentru ania):

Cartea, capitolul, versetul cu "E păcat să faci sex înainte de căsătorie".

https://ro.wikipedia.org/wiki/God_and_Sex:_What_the_Bible_Really_Says

| gigifrone112 a răspuns (pentru doctorandus):

Matei 5:28
Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a și preacurvit cu ea în inima lui.

Daca e pacat sa o poftesti in inima ta prin ochi, crezi ca daca faci sex cu ea nu e pacat? Esti incredibil...

| doctorandus a răspuns (pentru gigifrone112):

Traducerea este gresita: nu e vorba de "femeie" in general, e vorba de "femeia altuia" (nevasta sau femeie casatorita). Biblia e coerenta sub acest aspect, dar tu n-ai inteles Biblia.

| Panamax a răspuns (pentru gigifrone112):

Cred ca se refera la sex virtual cu o femeie.Nu zice daca poftesti barbati.
Oare pentru ca umbla cu 12 barbati dupa el?

| gigifrone112 a răspuns (pentru doctorandus):

Cred ca tu nu ai inteles, da-mi voie te rog

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Dex.ro = Curvar '' care are relații sexuale în afara unei căsătorii ''


Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvârşit afară din trup; dar cine curveşte păcătuieşte împotriva trupului său. (1 Corinteni 6:18)Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu. (1 Tesaloniceni 4:3-5)

Astea ce mai inseamna domnule doctor? Ai vreun argument?

| doctorandus a răspuns (pentru gigifrone112):

DEX-ul e autoritate in limba romana, nu in greaca koine si nici in ebraica antica. Te iei dupa o traducere. Nu exista traducere exacta. Traduire c'est trahir. Traduttore, traditore.

Eu ma iau dupa profesori universitari care certifica manuscrisele Bibliei si le citesc in ebraica, greaca, siriaca, latina, copta, aramaica, etc., etc., pentru a compara manuscrisele intre ele si a restaura cel mai plauzibil text al Bibliei.

Mai precis, ce spune Isus e o parafraza in greaca koine a celor Zece Porunci, scrise in ebraica antica. La cele Zece Porunci e clar ca e vorba de a ravni la femeia altui barbat, deci si evanghelia trebuie tradusa acolo conform cu ce scrie la cele Zece Porunci, deoarece cuvantul grecesc poate insemna o femeie sau o nevasta (este un termen ambiguu).

| doctorandus a răspuns (pentru gigifrone112):

Iar Isus vorbea aramaica, nu greaca. Asa ca tu ai citit traducerea unei traduceri (in cel mai bun caz).

Dap, pentru Isus ebraica antica era limba straina (limba moarta).

| doctorandus a răspuns (pentru gigifrone112):

Ai inteles acum ca ce e scris la cele Zece Porunci in ebraica antica, cineva i-a tradus lui Isus, el a zis-o in aramaica, asta a fost raportat prin "telefonul fara fir" de-a lungul si de-a latul mai multor tari, evanghelistii au consemnat asta in greaca koine, iar un traducator a tradus asta in limba romana?

| gigifrone112 a răspuns (pentru doctorandus):

Daca nu e pacat de ce Fariseii au adus-o la Iisus pe feiema prinsa ca a facut sex cu un barbat, fiind curv@, si i-au zis ca a pacatuit si Iisus a spus ''Cine dintre voi este fara pacat sa dea primul cu piatra''
Daca femeia nu pacatuise ca avea voie sa faca sex?

Deci si sa nu ucidem nu e pacat nu? Ca nu scrie clar sa nu ucidem oameni nicaieri, de unde stiu eu ca nu am voie sa ucid oameni?
Nu mai interpretati Biblia dupa ureche, scrie clar ca patul sa nu fie spurcat pentru ca Dumnezeu ii va judeca pe curvari si preacurvari. Tu ce intelegi prin ''sa nu fie spurcat'' patul?

Dar sa stii ca la judecata nu mai poti veni cu texte biblice interpretate, acolo e dreptate, nu tocmeala

| doctorandus a răspuns (pentru gigifrone112):

Despre judecata de apoi: vinzi pielea ursului din padure, n-ai fost acolo deci n-ai ce povesti despre ea.

Despre patul conjugal: cei necasatoriti *nu pot avea* pat conjugal, deci nu pot spurca patul conjugal.

Pericope Adulterae nu face de fapt parte din Biblie. Traducerile noi, de calitate ale Bibliei iti spun pe sleau acest lucru.

| doctorandus a răspuns (pentru gigifrone112):

Daca vreau sa aflu ce spune de fapt Biblia ii ascult pe Bart D. Ehrman, Michael D. Coogan, Shaye J.D. Cohen, Dale B. Martin, Christine Hayes si Jennifer W. Knust.

Tu-mi povestesti agenda pastorilor bisericii tale, nu-mi povestesti ce contine in mod real Biblia, interpretata fara prejudecati fundamentaliste.

| sierra1 a răspuns:

"e păcat să faci..."

ai uitat să pui un NU inainte de "faci"?

| sierra1 a răspuns:

Zice unul: "Până la căsătorie trebuie sa îți păstrezi curăția, feciori"

și dacă după... nu vă potriviți? Alte acte, altă perioadă de "curăție"?

| ania a răspuns (pentru sierra1):

Cum să nu te potrivești? Doar vaginul e și calea de naștere a unui copil, e adaptabil. Și specialiștii nepotivirea mai mult la diferenața de nevoi în ce privește frecvența nu dimensiunile.Dar dacă ești dedicat principiului biblie de a nu=l refuza pe partenerul tău de căsătorie, nu ai treabă nici cu asta. Pornind firește de la premisa că ți=a plăcut imens persoana respectivă, că doar de aceea te căsătorești.

| sierra1 a răspuns (pentru ania):

"ania: Cum să nu te potrivești? Doar vaginul "

bănuiesc cum că ești o măicuță la vreo mănăstire din Moldova

| ania a răspuns (pentru sierra1):

Nu, am sot si 7 copii.

| Celcestietot a răspuns:

Din motive perfect logice de inteles, ia gandeste-te.

Răspuns utilizator avertizat
| LovedbyGrace a răspuns:

Nu e păcat, cu condiția să nu fie extramarital.

Relația dintre soț și soție este asemănată cu relația dintre Hristos și Biserică. Așa cum Hristos este una cu Biserica Lui, soțul și soția sunt una, pe oricare nivel al ființelor lor. Ei sunt una chiar și trupesc, prin relația intimă...ce consolidează relația și îi încheagă mai mult pe cei doi (bărbat și femeie).
Căsătoria este o Taină, Leagănul iubirii dintre două luminițe care se contopesc cu tot ce înseamnă ele. Soțul e asemănarea Lui Hristos, iar soția a Bisericii Lui. El va trebui să își iubească soția cum Își iubește Hristos Biserica...iar soția să asculte de soț asemenea Bisericii de Hristos.
Am citit în Biblie că din pricina curviei fiecare bărbat să își aibă femeia lui și invers... Dumnezeu l-a creat pe om cu anumite nevoi, printre care și cea sexuală...și a lăsat și cadrul perfect pentru împlinirea ei - căsătoria. Deci sexul nu e ceva păcătos, murdar, rușinos, ci din contră, dar cu o condiție - să se desfășoare după regulile stabilite de Dumnezeu. Și el a pus aceste reguli pentru siguranța și fericirea noastră. Uite un exemplu - BTS. Dacă omul ar fi fost disciplinat în această privință, aceste boli nu s-ar fi extins atât și poate că nici nu ar fi existat.
În plus, există anumite studii ce susțin începerea vieții sexuale în cadrul marital, atât pentru fete, cât și pentru băieți. Ascultasem cândva despre acest lucru...că băieții vor căuta să repete prima experiență intimă, care le va rămâne imprimată în memorie (adică ei își vor aminti mereu de "prima dată"), iar fetelor li se secretă o doză mare de oxitocină (acel hormon al atașamentului, secretat și în timpul alăptării). Așadar, ce câștigă doi tineri care intră virgini în căsătorie? Băiatul își va aminti mereu prima experiență cu singura femeie a vieții sale, iar fata se va atașa până peste cap de singurul bărbat a vieții sale. Asta pe lângă binecuvântarea Lui Dumnezeu.
Nu e mișto? Recunoașteți.

| Panamax a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Relația dintre soț și soție este asemănată cu relația dintre Hristos și Biserică

Cum face sex Hristos cu biserica?

| halogen001 a răspuns:

Pacatul tine de cartea cu povesti. Realitatea e alta.

| StrongHeart a răspuns:

Pentru ca va stricati fecioria ar fi un motiv, iar altul este ca rupi legatura cu Dumnezeu, te preocupa mai mult placerile de moment, cele carnale decat viata spirituala.Te salbaticesti, ca sa zic asa.

| Heraclit a răspuns:

Nu e pacat sa "faci sex". Absolut nimeni nu zice asta.
E pacat doar sa o faci inainte de casatorie pentru ca doar in interiorul casatoriei dragostea celor 2 se poate dezvolta pana la treapta necesara.

Omul modern nu realizeaza ca a face dragoste este un dar de la Dumnezeu pentru o iubire binecuvantata in mariaj si nu un instrument de produs dopamina cum este folosit inainte de casatorie.

| Irinel15123532 a răspuns:

Dumnezeu a creat relatia sexuala, nu este pacat sa faci sex cu sotia ta. Dar de ce El a spus ca ea trebuie sa se desfasoare doar in cadrul casatoriei?
Pentru ca nu se implica doar fizicul omului, Biblia spune ''iar ei vor fi un singur trup'', in relatia sexuala se implica sentimentele ambilor parteneri, ai fi curios sa afli ca in sex se implica mai mult emotiile, sentimentele si personalitatea launtrica, decat corpul fizic. Ei se ''unesc'' si sunt un singur trup. Dumnezeu a hotarat cu un motiv ca sexul sa ramana doar in cadrul casatoriei, tine minte acest lucru draga prietene, sa nu il uiti niciodata, orice binecuvantare consumata prea devreme se poate transforma in blestem.
A conduce o masina este un lucru frumos, poti calatori pe distante mari intr-un timp foarte scurt, poti face calatorii pe care, fiind cu bicicleta nu le poti face. Te bucuri de peisaj in timp ce esti protejat de conditiile meteo si de vantul care te-ar putea afecta la o asemenea viteza, este o binecuvantare.
Dar, daca nu vei astepta pana la momentul potrivit, moment in care iti vei lua permisul de conducere si vei trece cele 2 probe, cea teoretica si cea practica, in acel moment esti responsabil si apt pentru a conduce. Daca nu vei astepta, nu doar ca risti sa provoci un accident pentru ca nu cunosti regulile de circulatie si nu ai experienta necesara, dar poti ajunge in inchisoare cu o condamnare de cativa ani, unde vei sta singur printre necunoscuti, departe de familie si de libertate.

Ceea ce ar fi trebuit sa fie o binecuvantare, s-a transformat intr-un blestem care provoaca durere si vei ajunge sa spui ''as fi vrut sa nu fac acest lucru niciodata''
La fel este si cu relatia sexuala in afara casatoriei, poate aparea o sarcina, un copil, pe care cel mai probabil il veti avorta, iar asta este crima.
Pot fi boli cu transmitere sexuala, pericolele sunt multe, dar acest pacat este curvie si este un pacat impotriva Lui Dumnezeu, o necinstire a trupului vostru.
Dumnezeu nu ne pune limite pentru a ne impiedica sa ne distram, ele sunt puse pentru a ne impiedica sa ne facem rau singuri, asemenea unui Tata pe care il doare cand fiul Lui isi face rau singur, si pe Dumnezeu il doare cand noi nu ascultam de El. De ce? Pentru ca stie ca in final, rezultatul va fi autodistrugerea noastra.

Referitor la autovehicule, cred ca nimeni nu cunoaste mai bine un ford decat Henry Ford, de ce? Pentru ca El l-a creat milimetru cu milimetru. El stie ce este mai bine pentru masina lui, si nu poate sa ii spuna un mecanic oarecare ''fa-i asta masinii'' pentru ca, constructorul o cunoaste in totalitate, stie ce ii este benefic si ce o poate distruge, ce ii face rau.
Dumnezeu este creatorul nostru si vrea tot ce este mai bun pentru noi, asculta-L nu vei regreta niciodata.
Citeste noul testament, Hristos te iubeste mai mult decat ti-ai putea imagina vreodata.

| KR0NSTADT a răspuns:

Doar campionii masturbaționiști susțin asta. Cei care își găsesc perechea se fwt de le sar penele, fără să considere asta un păcat.

| TigrulAlb27 a răspuns:

De ce sa fie pacat?

| AndrElle a răspuns:

Nu e păcat.

| Zosima123 a răspuns:

De ce a lăsat Dumnezeu împreunarea dintre bărbat și femeie?
1. Pentru plăcere, de sigur... Să nu fim perverși și să să nu exageram încât să fim mai josnici decât animalele...
2. Cel mai important! Pentru înmulțire! Atenție... Înmulțire!

Dumnezeu a rânduit omului 2 cai spre mântuire.
Viață de familie, adică căsătoria. Te căsătorești, îți iubești soțul/soția, îți crești pruncii in dreapta credință și îi înveți smerenia, educația, bunul Simț.
Etc.

Și 2, viață în singurătate.
De exemplu nu toți vor sa se căsătorească. Vor sa aibă o viață curată, să trăiască în feciorie și curție.


Aici intra și viața monahală, călugării, care muncesc mult, postesc, se roagă, etc.Să revin la întrebarea ta.

Până la căsătorie trebuie sa îți păstrezi curăția, fecioria, virginitatea.
Deoarece e păcat să "strici" alte fete... Sau să curvești cu nu știu câte fete... Sau și invers, fetele cu băieții.

La căsătorie este o Taină Sfântă. Acolo se face un legământ in fata lui Dumnezeu.
După căsătorie poți face "sex Cat vrei", cu partenerul tau, însă! Trebuie sa fi apoi în stare să îți crești pruncii ce s-au zămislit in pântecele femeii, de pe urma actului vostru. NU avortați!

| Anesinobu explică (pentru Zosima123):

Și masturbarea?

| dany1988 a răspuns (pentru Zosima123):

Pot sa fiu extrem de perves, dar la mine in casa.

| dany1988 a răspuns (pentru Anesinobu):

Nici masturbarea nu e pacat.