|

De ce este așa diferit Dumnezeul din VT fata de Dumnezeul din Noul Testament? Doar e Acelasi.

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Noul testament este implinirea vechii legi, prin Isus Cristos. In vechiul testament ai legea lui Moise si in noul testament ai noua legea a lui Isus care inseamna iubire si iertare. Fiul Tatalui a venit in lume pentru a ne rascumpara din pacatul lui Adam si al Evei si pentru a deschide raiul inchis prin neasculare. Cele 10 porunci raman batute in cuie precum erau pe tablele legii. Ambele legi inseamna iubire din partea creatorului, el mereu ne-a vrut cel mai mare bine chiar daca de multe ori nu vedem acest lucru.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumnezeu la fel în toată Biblia, următoarele versete sunt numai din Vechiul Testament care arată faptulul că El este atent la suferința oamenilor și dorește îndreptarea tuturor:

Geneza 4.9-10 „Domnul a zis lui Cain: "Unde este fratele tau Abel?" El a raspuns: "Nu stiu. Sunt eu pazitorul fratelui meu?"

Si Dumnezeu a zis: "Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la Mine"Geneza 18.20 „Si Domnul a zis: "Strigatul impotriva Sodomei si Gomorei s-a marit, si pacatul lor intr-adevar este nespus de greu."Exod 3.7 Domnul a zis: "Am vazut asuprirea poporului Meu, care este in Egipt, si am auzit strigatele pe care le scoate din pricina asupritorilor lui; caci ii cunosc durerile."Ieremia 31.3 Domnul mi Se arata de departe: "Te iubesc cu o iubire vesnica; de aceea iti pastrez bunatatea Mea!"Ezechiel 2.9-10 „M-am uitat, si iata ca o mana era intinsa spre mine si tinea o carte in chip de sul.

A desfasurat-o inaintea mea, si era scrisa si pe dinauntru si pe din afara; in ea erau scrise bocete, plangeri si gemete."Ezechiel 33.11 Spune-le: "Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui, si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea! Pentru ce vreti sa muriti voi, casa lui Israel?"Iona 4.10-11 Atunci si Domnul a zis: "Tie iti este mila de curcubetele acesta, care nu te-a costat nicio truda si pe care nu tu l-ai facut sa creasca, ci intr-o noapte s-a nascut si intr-o noapte a pierit.

Si Mie sa nu-Mi fie mila de Ninive, cetatea cea mare, in care se afla mai mult de o suta douazeci de mii de oameni care nu stiu sa deosebeasca dreapta de stanga lor, afara de o multime de vite!"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Nilsson):

Nu lua doar lucruri placute ochiului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca un tata nu-și mustra copilul atunci când greseste, înseamnă ca nu- l iubește. Dumnezeu este iubire, atât in VT cat si in NT.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Da, se vede in VT.Se vad numai crime de razboi, violuri, incest, etc.In noul se vede si un viol.Saraca Maria, o fi vrut?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează